Depay en co gewaarschuwd: 'Lionel Messi vindt toch wel een oplossing'
Dinsdag, 19 februari 2019 om 09:47

Voor Olympique Lyon staat dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen Barcelona in de achtste finales van de Champions League op het programma. Les Gones slaagden er in de groepsfase van het miljardenbal in om Manchester City twee keer van een overwinning af te houden (1-2 en 2-2). Trainer Bruno Génésio houdt zich aan die wedstrijden vast, al is hij op zijn hoede voor Lionel Messi.

"Het zou behoorlijk achterhaald zijn om een verdediger te instrueren alleen op Messi te letten. Hij vindt toch wel een oplossing. We kunnen er wel voor zorgen dat hij zo min mogelijk ruimte krijgt. Al weten we allemaal dat Messi zelfs dan nog in staat is om dingen te zien die niemand kan zien. Hij kan in tegenstelling tot veel anderen altijd iets forceren. Messi is een genie en heeft enkele geweldige spelers om hem heen. We moeten Barcelona als collectief bestrijden", zo tekent Téléfoot op uit de mond van de oefenmeester.

"Het is duidelijk dat we ons beste spel moeten spelen tegen Barcelona, ik denk dat we in staat zijn om hun niveau aan te tikken. We zullen ervoor moeten zorgen dat zij moeten verdedigen", zo gaat Génésio verder. Olympique Lyon, de werkgever van Memphis Depay en Kenny Tete, rekende afgelopen vrijdag nipt af met laagvlieger Guingamp: 2-1. De huidige nummer drie van de Ligue 1 overleefde in de groepsfase een poule met Manchester City, TSG 1899 Hoffenheim en Shakhtar Donetsk.

"We hebben twee geweldige wedstrijden gespeeld tegen Manchester City, dus dat geeft vertrouwen. Dat kunnen we ook tegen Barcelona laten zien. Al is dat wel iets anders, want zij hebben met Messi een speler in huis die je niet in elke selectie tegenkomt", stelt Génésio. "We konden mee met Manchester City, dat op technisch en tactisch gebied tot de beste teams van Europa behoort. Barcelona zal optimaal gefocust zijn, dus wij moeten hetzelfde brengen als tegen Manchester City."

Meer nieuws
   
14:50
14:50
Roda JC legt stadionspeaker het zwijgen op: 'Heeft laatste interview gegeven'
0
   
14:07
14:07
'Twijfelende Denzel Dumfries ziet move richting Manchester United wel zitten'
13
   
13:55
13:55
Door vuurwerk verminkte PSV-fan doet zijn verhaal: 'Ik mis tweeënhalve vinger'
71
   
13:32
13:32
Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
33
   
13:05
13:05
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
63
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
TheRuudDevil9
 
9
19 februari 2019 om 10:13
Ik volg deze trainer niet, maar is hij normaal gesproken altijd zo'n koning in het intrappen van open deuren? Hier hoef je geen hoogleraar voor te zijn om deze teksten uit te kramen.
 
koeral
 
14
19 februari 2019 om 10:36
Ja het zijn open deuren, maar is dat erg dan en wat kan hij anders? Hij spreekt toch gewoon de waarheid en kan naar mijn idee moeilijk andere dingen zeggen. het zou ook stom zijn als hij zegt: `barca is een middelmatige ploeg met saaie spelers. We zullen ook op 50 procent doorgaan in de Cl.` Dan ben je helemaal niet serieus te nemen. In de voetbalwereld (alle sporten btw) zijn er nou eenmaal veel open deuren, omdat het vaak logisch te beredeneren is. Om je kijk en mening hierop te geven hoef je geen hoogleraar te zijn.
 
AdamWest347
 
4
19 februari 2019 om 11:19
Misschien moet jij even een hoogleraar opzoeken die het voor je uitlegt Dhr. Ruud, want blijkbaar heb je er niet veel verstand van...
 
TheRuudDevil9
 
1
19 februari 2019 om 13:47
Erg goed en zeer sterk onderbouwde reactie Adam. Hier kan de rest nog iets van opsteken. Wanneer je niks zinnigs te melden hebt doe dat dan ook niet. @koeral en Millonario, jullie hebben zeker een punt dat de voetbalwereld nou eenmaal zo werkt, maar het feit dat deze trainer de ene na de andere deur open trapt valt gewoon heel erg op in deze tekst en oogt nou niet zelfverzekerd. Je kunt zo'n wedstrijd niet ingaan met het idee ¨jongens doe gewoon je stinkende best, zorg dat hun moeten verdedigen en jullie weten het he, let goed op Messi, want hij kan zomaar uit het niets scoren¨.
 
Millonario
 
2
19 februari 2019 om 11:26
Maar wat verwacht je dan misschien? Het is altijd zo geweest tijdens een de voorbereiding van een wedstrijd toch? 'het zal een moeilijke wedstrijd worden' vooraf en 'we wisten dat het een moeilijke westrijd ging worden achteraf. Zo gaat dat eenmaal, niet te veel wachten op filosofische gebeurtenissen van een voetbalcoach.
 
koeral
 
7
19 februari 2019 om 10:19
Ben wel benieuwd naar de wedstrijd. Barca is ook niet in geweldige vorm en ik vind ze over het algemeen slecht voetballen. Veel heen en weer tikken en weinig creativiteit. Lyon moet wel een goede dag hebben om resultaat te behalen, maar ook AS Roma lukte het vorig jaar dus niks is onmogelijk. En Messi, wat moeten we daar nog over zeggen? Wat een fenomeen.
 
RomanoRossin
 
6
19 februari 2019 om 10:46
Alleen blijkt wel uit (recent) verleden zoals tegen Sevilla, 2e helft Real Madrid, dat wanneer Barcelona zich focust op een wedstrijd ze vaak top voor de dag kunnen komen. Messi is gebrand op de CL. De selectie is bijna volledig fit, alleen jammer van Arthur. De vraag is alleen of Barca weer denkt dat een gelijkspel of magere overwinning genoeg is en dan krachten spaart voor dit weekend (Sevilla). Ze willen nog wel eens denken dat ze het thuis toch wel afmaken. Alleen is die wedstrijd na een dubbele classico
 
koeral
 
2
19 februari 2019 om 11:26
Ja daar heb je dan wel weer gelijk in. Maar dit weekend bijvoorbeeld was het weer heel slecht. Nu speelde ze wellicht niet voor de volle 100 procent, ook met de CL in het achterhoofd, maar toch. We zullen het zien hoe het gaat lopen.
 
Moyashi
 
0
19 februari 2019 om 18:16
Nu moet Barcelona echt iedereen laten zien dat ze een serieuze kandidaat zijn voor de titel, want tot nu toe ben ik echt niet overtuigd van het spel. Het is zelfs minder dan vorige seizoen eerlijk gezegd en met name de verdediging is zwaar achteruit gegaan. We houden bijna geen cleansheets meer. Ik hoop in ieder geval hoge tempo te zien met goed voetbal. Als er vervolgens ook nog eens gewonnen wordt is dat heel mooi. Hier geen doelpunten maken betekent een zware opdracht in de return aangezien we amper de nul houden. Lyon moet overigens niet onderschat worden, want ze hebben het grote City ook aardig lastig gemaakt tot tweemaal.