Depay en Tete druipen met Olympique Lyon af in bekertoernooi
Donderdag, 1 maart 2018 om 22:54

Olympique Lyon is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de Coupe de France. Het elftal van Bruno Génésio ging donderdagavond met Memphis Depay en Kenny Tete in de basiself onderuit op bezoek bij SM Caen, de huidige nummer dertien van de Ligue 1: 1-0. Lyon vond eerder dit seizoen ook al zijn Waterloo in de Coupe de La Ligue en is daardoor alleen nog actief in de Europa League en de nationale competitie.

Het verschil werd door de thuisploeg dertien minuten voor tijd gemaakt. Stef Peeters bracht de bal vanaf de rechterflank met een indraaiende vrije trap in het strafschopgebied van Lyon, waar Ismaël Diomandé boven iedereen uitsteeg en doelman Anthony Lopes vervolgens het nakijken gaf met een kiezelharde kopbal. Depay stond op dat moment overigens al niet meer op het veld.

De Oranje-international slaagde er in het Stade Michel d'Ornano niet in zijn stempel te drukken op de wedstrijd en werd negentien minuten voor tijd naar de kant gehaald ten faveure van Bertrand Traoré. Lyon was tot dat moment weliswaar de bovenliggende partij, maar had moeite om de stugge thuisploeg uit elkaar te spelen. De ploeg van Génésio maakte in de slotfase nog wel jacht op de gelijkmaker, maar kon uitschakeling uiteindelijk niet afwenden.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Giodinho7
 
4
1 maart 2018 om 23:09
Ik heb delen van het duel gezien, maar wat was Lyon slecht zeg. Sinds die nederlaag tegen Monaco lijken ze vergeten te zijn hoe ze moeten en kunnen voetballen. Wie verzint het om Depay in de as te zetten. Als er iets is wat hij ontbeert is het overzicht en functionele techniek om op het middenveld te functioneren.
 
naomibouwman
 
4
1 maart 2018 om 23:22
Ik denk puur een wanhoopspoging. Ze speelden zo goed. Jammer dat alles nu misgaat. Ze hebben een heerlijke selectie en het gaat vast weer goed komen.
 
naomibouwman
 
2
1 maart 2018 om 23:22
Ik denk puur een wanhoopspoging. Ze speelden zo goed. Jammer dat alles nu misgaat. Ze hebben een heerlijke selectie en het gaat vast weer goed komen.
 
Les Gones
 
2
1 maart 2018 om 23:38
Tja, wat moet er ik nog meer over kwijt. Lyon is al weken zo niet langer totaal uit vorm. De eerste seizoenshelft was hoopgevend maar het is het zelfde liedje als vorig jaar, te wisselvallig. De enige wedstrijden waar we echt strijd leveren is in de Europa League, maar de kans is gering dat we die gaan winnen met al die topploegen die er nog inzitten. Het gemis van Fekir en Diaz was vandaag gewoon absoluut merkbaar.
 
Giodinho7
 
0
1 maart 2018 om 23:47
Ik vond de laatste weken die Ndombele en Aouar samen met Fekir de sterkhouders, maar waren die geblesseerd of werden die gespaard ofzo? Dit was toch de meest realistische prijs die Lyon nog kon pakken en om het dan zo weg weg te geven. Zonde !
 
Les Gones
 
0
2 maart 2018 om 00:04
Aouar speelde vandaag op het middenveld, Ndombele zat op de bank (Ferri speelde op zijn plek) en Fekir en Diaz zaten niet bij de selectie.
 
SharifMhend
 
1
1 maart 2018 om 23:42
Lyon is wisselvallig net als sommige spelers bij Lyon "Depaytje" en als je dan ook spelers als Fekir mist ja dan lijkt het inderdaad op niks meer
 
GenGhibli
 
2
2 maart 2018 om 00:00
Caen dan nog, ook lekker. Moeilijke jongens ook in die selectie van Lyon. Verbaast me dan ook niet dat het na een goede periode in elkaar zakt.