Depay legt opvallende geste uit: 'Als Coutinho blij is, ben ik ook blij'
Zondag, 28 november 2021 om 08:54

Memphis Depay maakte zaterdagavond tegen Villarreal (1-3 winst) alweer zijn achtste doelpunt voor Barcelona in LaLiga. Met acht treffers staat de aanvaller op gelijke hoogte met Vinícius Júnior van Real Madrid en moet hij alleen Karim Benzema, goed voor tien goals, voorrang verlenen op de topscorersrangslijst. Depay miste zaterdag enkele opgelegde kansen om tot meer doelpunten te komen en gaf in de extra tijd zelfs een strafschop cadeau.

Depay is tot op heden de vaste strafschopnemer bij Barcelona, maar na een overtreding van Juan Foyth op Philippe Coutinho liet hij de eer aan de Braziliaan. "Dat vroeg hij aan mij", lichtte de Oranje-international, die nog niet in de Champions League trefzeker was, na afloop het opvallende moment toe. "Ik vond dat geen enkel probleem. We zijn een team en we zijn er om elkaar te helpen. Het was bovendien zijn moment. Hij had het nodig voor zijn zelfvertrouwen. Als hij blij is, ben ik ook blij."

Coutinho is ook onder Xavi voorlopig hooguit invaller bij Barcelona. De Braziliaan, die eerder werd verhuurd aan Bayern München, deed twintig minuten mee in de stadsderby tegen Espanyol (1-0) en kwam in het Champions League-duel met Benfica (0-0) niet binnen de lijnen. Zaterdag mocht de spelmaker als vervanger van Nico González de laatste tien minuten meedoen.

Depay was blij met de zwaarbevochten zege in Vila-real. De Nederlander zorgde met een fraaie goal in de 88ste minuut voor de 1-2, waarna Coutinho in de extra tijd het duel vanaf elf meter in het slot gooide. "We hadden deze overwinning nodig. Ik ben gelukkig. Ook omdat ik gescoord heb." De Oranje-international was in zijn laatste vier competitieduels goed voor evenveel doelpunten. Komende zaterdag wacht een thuisduel met Real Betis en vier dagen later wacht de kraker in de Champions League bij Bayern.

Depay blijft hoe dan ook veeleisend richting zijn eigen persoon. "Ik moet meer geven. Ik wil meer doelpunten maken omdat het team dat nodig heeft. Het is goed voor de ontwikkeling van het team. We hadden geloof in een goed resultaat, we toonden karakter en uiteindelijk is het goedgekomen. Mijn doelpunt? Die actie moest ik wel afmaken."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij!'
0
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
CMG-
 
40
28 november 2021 om 09:08
Ah wat lief zeg. Siert hem wel dat hij toegeeft dat Coutinho er zelf om vroeg, was wel imo een slechte penalty, wat een rare aanloop.
 
Shahubsie
 
38
28 november 2021 om 09:23
Je kan zeggen wat je wil over Depay, maar het is geen Tadic die een penalty weigert af te staan aan een jonge speler (naam kwijt), waardoor deze speler zijn hattrick voor zijn land niet maakt. Senioriteit etc. snap ik best en Tadic heeft ook het volste recht, het zegt alleen veel over je als persoon en dus ook over Depay.
 
Duifmeneer
 
66
28 november 2021 om 09:35
Niet met je eens, penalty van Tadic waar jij het over hebt was bij een 2-1 stand in de 83e minuut, waar het gaat over een WK ticket. Heel logisch van Tadic, geen moment om cadeautjes aan iemand te gaan geven en dus gewoon opeisen gezien je anders nog de deksel op de neus kan krijgen ook. Dit is een penalty in zo ongeveer de laatste minuut van de wedstrijd, vind ik wel een groot verschil.
 
Zytto34
 
7
28 november 2021 om 11:49
Vorig jaar fortuna thuis gunde Tadic een pingel aan zowel Promes als Klaassen.
 
Kawhi
 
7
28 november 2021 om 11:50
Dušan Vlahovic ????
 
nederland79
 
1
28 november 2021 om 14:59
Haha gast, een hattrick is ook echt belangrijker dan wk kwalificatie, wat een onzin
 
real8madrid
 
10
28 november 2021 om 09:42
Dit vind ik dan wel weer mooi. Had ik nooit verwacht van Depay hij verraste me in de positieve zin hier. Zeker als je ziet hoe hard hij onder druk kwam in de media na de wedstrijden tegen Espanyol en Benfica vraagt het toch wel ballen om hier een strafschop af te staan.