Johan Derksen uit zorgen over basisspeler bij Nederlands elftal: 'Die is op zijn retour'
Zaterdag, 15 juni 2024 om 10:08

Johan Derksen heeft weinig vertrouwen in de selectie van het Nederlands elftal op het EK, zo laat hij weten bij Vandaag Inside Oranje. Volgens de analist beschikt bondscoach Ronald Koeman over slechts middelmatige spelers.

René van der Gijp laat weten onder de indruk te zijn van het optreden van Duitsland tegen Schotland (5-1). "We hebben nu bij Duitsland wel gezien wat drie absolute toppers op je middenveld kunnen doen, hè", doelend op Toni Kroos, Jamal Musiala en Florian Wirtz.

Meer: Brian Brobbey moet eerste groepsduel van het Nederlands elftal tegen Polen definitief laten schieten | Geen basisplaats voor Jerdy Schouten in Oranje? ‘Koeman kan zomaar kiezen voor Wijnaldum!’

"En die hebben wij niet", vervolgt Gijp. "Reijnders is gewoon een goede speler, maar natuurlijk geen wereldtop. En Veerman ook niet. Maar dat is niet erg."

Derksen haakt in op de woorden van zijn collega. "Ons team staat toch bol van de doorsnee voetballers? Ik vind dat we een jonge, onervaren keeper (Bart Verbruggen, red.) hebben, die bij Brighton nog nooit heeft kunnen overtuigen."

"Verder vind ik dat we heel veel spelers hebben van buitenlandse clubs die daar óf mislukt zijn óf geen vaste plaats hebben", gaat Derksen zijn tirade verder. "Ook hebben we geen enkele vedette die erbovenuit steekt."

"Van Dijk?", reageert Van der Gijp daarop. "Die vind ik ook op zijn retour", antwoordt Derksen. "Dan hebben we twee routiniers, Wijnaldum en Blind, die helemaal niets meer toevoegen."

"En als onze spits, Memphis Depay, niet scoort, dan komen Brobbey en Weghorst erin. Nou, dat is een teken dat onze bondscoach het niet meer weet", besluit De Snor. "Zullen we gewoon niet meer gaan?", reageert Van der Gijp lachend. "Nee, maar ik hoop dat ze Europees kampioen worden, want dat is goed voor de sfeer in dit land."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
14:30
14:30
In de wandelgangen: Sofyan Amrabat sluit deze zomer in ieder geval één club uit
0
   
13:20
13:20
Indrukwekkend: speler spreekt vloeiend Nederlands na Frankrijk - Oostenrijk
20
   
12:56
12:56
Valentijn Driessen geniet van 'pure klasse' op training van Nederlands elftal
22
   
12:19
12:19
Johan Derksen: 'Wilfred, jij hebt één nare, hele onbeschofte eigenschap'
26
   
11:22
11:22
Rabiot onthult wat Mbappé in de kleedkamer zei over duel met Oranje
46
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (69)

 
Evangelista
 
44
15 juni 2024 om 10:15
De Ligt? Ake? Van Dijk op retour?? Ven? Frimpong? Maatsen? Zirkzee? Sorry hoor. Maar dit is een elftal waarmee je EK gewoon kan winnen. Nee verdediging van Duitsland is goed wil je zeggen, op hun middenveld na is het ook niet zo bijzonder.
 
FcNeutraliteit
 
67
15 juni 2024 om 10:27
Het is geen onmogelijkheid om het EK te winnen, maar waar ik Derksen ouderwets negatief vind, slaat het optimisme hier en onder de supporters ook wel weer enigszins door. Vergeleken met veel landen mis je wel een x-factor.
 
Evangelista
 
20
15 juni 2024 om 10:36
Maar qua verdediging zijn we by far de allerbeste. Daarnaast door Frimpong, Maatsen en Zirkzee denk ik dat we meer kunnen breken dan voorheen. Alsof Kroatië altijd zo’n topteam had, die bereikten wk-finale etc. Elk team heeft zwakkere posities, incluis Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal. Het is geen Brazilië 2002 of Spanje 2008 wat er allemaal staat. Gewoon andere tijden.
 
DerKaiser123
 
18
15 juni 2024 om 10:50
Hoezo de allerbeste? We hebben geen topkeeper, Blind en Dumfries of Geertruida zijn echt niet van wereldtopniveau. Alleen Van Dijk en Ake zijn dat. En jongens als VD Ven en Frimpong gaan niet eens spelen ams basisspelers.
 
FcNeutraliteit
 
17
15 juni 2024 om 10:53
By far weet ik niet. Je hebt een ongekende luxe, maar Duitsland heeft gister een Rüdiger en Kimmich achterop staan met daarvoor Andrich en op goal Neuer, Frankrijk heeft met Saliba, Upamecano, Hernandez, Tchouameni, Maignan ook geen slechte spelers achterop. Ik vrees er vooral voor dat die landen hun aanvallende voordeel groter is ten opzichte van Nederland hun verdedigende voordeel. Maar we gaan het allemaal meemaken. Ik heb het gevoel dat Nederland altijd het best presteert vanuit een underdogrol, dus daarom dat ik ook een beetje huiverig ben haha.
 
RyanGarcia
 
14
15 juni 2024 om 11:01
By far uit Nederlands perspectief ja. Frankrijk doet met Saliba, Mendy, Upamucano, Hernandez, Kounde en Pavard echt niet onder.
 
moetnogtanken
 
3
15 juni 2024 om 11:46
Normaal gesproken spelen Saliba en Mendy echter niet. Die Deschamps maakt altijd een vreemde opstelling. Misschien moeten ze daar blij zijn dat Hernandez geblesseerd is.
 
DerKaiser123
 
18
15 juni 2024 om 10:49
Neuer, Kimmich, Rudiger zouden gewoon spelen bij Oranje. Als je met 5 zal spelen plus keeper dus is dat meer dan Nederland. Middenveld en aanval hoeven we niet eens over te discusseren.
 
FcNeutraliteit
 
1
15 juni 2024 om 10:56
@derkaiser123 Wat verwacht jij van Duitsland dit toernooi. Had ze aanvankelijk als kampioen en Musiala en Wirtz zijn natuurlijk geweldig, maar als je eventueel iets moet forceren met de huidige Sane is het wel penibel. Wat kunnen we verwachten van jongens als Beier en Undav?
 
voetbalfreak
 
9
15 juni 2024 om 10:57
Met alle respect voor Neuer, maar zelfs in Duitsland zijn er na de laatste wedstrijden van hem twijfels ontstaan...
 
DerKaiser123
 
2
15 juni 2024 om 11:00
Beier en Undav (of Sane) had ik er beide ingezet voor Gundogan of Andrich (hangt af van de tegenstander) en Havertz. Al is Fullkrug ook nuttig maar ik denk meer in de rol dan hij nu vervult. Havertz vind ik persoonlijk niks toevoegen aan Duitsland, zie dan liever een echte target man (Fullkrug) of een diepgaande spits met scorend vermogen (Beier), maar goed ik snap enigsinds dat Nagelsmann dat niet aandurft met zon jong knaapje. Verder Gundogan op 10 werkt niet. Sane moet erin en dan Wirtz naar de 10 en dan heb je ook meer diepgang. Gundogan naast Kroos is wellicht te aanvallend maar kan tegen landen als Schotland makkelijk. Verder als je Wirtz or Musiala op de flanken wil laten dan kan Undav ook de rol als schaduwspits invullen. Bij Stuttgart heeft die dat perfect ingevuld. Nu zien we weer opa Muller die al jarenlang op zijn retour is.’
 
FcNeutraliteit
 
1
15 juni 2024 om 11:09
Muller zou inderdaad alleen mee moeten zijn voor de sfeer. Toch pijnlijk om een legende zo te zien. Verder is het concept van Havertz denk ik best begrijpelijk toch in dit Duitsland, met zijn link up play? Ik weet niet hoe die dat over het algemeen vervult bij het nationale elftal, maar bij Arsenal is die daar wel sterk in. Snap vooral ook niet dat zowel Wirtz als Musiala moeten uitwijken voor Gundo, maar misschien is dat ook op basis van reputatie of iets dergelijks.
 
vtotheb
 
2
15 juni 2024 om 15:01
Rudiger? Met van Dijk, de ligt en de vrij? Dat is dan smaak, geen kwaliteitsurplus
 
gun$
 
10
15 juni 2024 om 11:18
Xavi Simons is ook geen middelmatige speler. Heeft ook een heel goed seizoen gehad in Duitsland. We hebben jarenlang wereldtop gehad met o.a. Robben, Sneijder, Van Persie. Dat is misschien niet het niveau dat we nu hebben, althans niet voorin. Maar middelmatig is het zeker niet. Dit Nederlands elftal kan het elk land moeilijk maken. Favoriet zijn we zeker niet maar dat is ook juist wel lekker.
 
Raffaello
 
93
15 juni 2024 om 10:17
We zijn het inmiddels bekend bij de heren, en dan met name Johan. Alles was beter vroeger. Je kon overal roken, iedereen betasten in de 60's en 70's, spelers van Oranje waren beter. Allemaal onzin als je het mij vraagt. Heb vertrouwen in de selectie en hopelijk weet Koeman wat hij doet. Is toch mooi om met zijn allen in Oranje de polonaise te lopen. Heb wel zin in die gebroederlijkheid.
 
wk020
 
29
15 juni 2024 om 10:20
Vooral alles bij de tegenstander is beter. Een mooie pass bij Nederland zal je Gijp niet horen maar word diezelfde pass bij Duitsland gegeven dan word er in het detail uitgelegd hoe mooi die was
 
madmarcel
 
1
15 juni 2024 om 15:09
Schotland zou er tegen IJsland ook gewoon met 3-0 af gaan,dus die uitslag van het thuisland in een openingswedstrijd van het ek tegen zo n tegenstander zegt allemaal vrij weinig
 
ohwohwohw
 
13
15 juni 2024 om 10:22
Helemaal mee eens. Derksen is en blijft soms grappig icm met Gijp. Maar van dit gezeur kan ik soms zo moe worden. Daarom hoop ik ook zo dat ze het tegendeel gaan bewijzen. Maargoed... dat trekken ze zich ook niet aan, want dan zeggen ze gewoon dat ze er geen verstand van hebben. Zelfspot
 
BurdyM
 
12
15 juni 2024 om 10:28
Het enige waar Derksen dan gelijk in heeft was dat de selectie in de 70 jaren beter was. 2 WK finales op rij was geweldig. Voor de rest natuurlijk onzin wat hij verkondigt
 
myvision
 
11
15 juni 2024 om 10:51
Dat klopt, maar is tegelijkertijd ook het bewijs dat veruit het beste land (en dat was Nederland toen) niet altijd de prijzen pakt. We moeten morgen eerst maar even afwachten, maar zo negatief als het nu weer geschetst wordt is wel altijd zo typisch inderdaad.
 
Strandje Larse
 
9
15 juni 2024 om 11:20
Dan heb je echt weinig historisch besef. We hebben een selectie gehad met Seedorf, Bergkamp, Kluivert, waar we voorafgaand aan het toernooi al zeiden dat we goede kans hebber waren. We hebben 88 gehad met Gullit, Rijkaard, v Basten en Koeman. We hebben Sneijder, Robben en van Persie gehad die allen op het zelfde moment piekten en ook nog de luxe hadden dat we een Huntelaar op de bank hadden en Stekelenburg op weg was de beste keeper ter wereld te worden, wat die helaas niet geworden is. Kijk je naar de huidige selectie heb je slechts 1 echte ster en die is uitgevallen. Dan heb je best een goede achterhoede, maar heb je gewoon een eredivisie middenveld. Waarbij de vraag ook nog is wat hun potentie echt is, Veerman in Europa was heel matig bijvoorbeeld. Alleen Reijnders & Xavi ijken mogelijk the next new thing te worden, maar zijn best jong en onervaren Voorin heb je Memphis in de spits wat gewoon een buitenspeler is. Brobbey die het bij Leipzig niet gered heeft en voornamelijk alleen gepresteerd heeft tegen clubs als RKC, Weghorst die op zijn retour is en buiten strijden om weinig bijzonders heeft. Gakpo heeft geen bijzonder seizoen bij Liverpool gehad. En tot slot heb je een keeper die helemaal geen boeiend seizoen heeft gekeept. Ja deze selectie is meer dan voldoende, ja je bent een dark horse en als alles goed samenvalt kan het verrassen. Maar normaliter gesproken ben je vrij kansloos tegen Engeland, Spanje, Italie, Duitsland en Frankrijk en dan vraag ik mij af of je echt beter bent dan een Kroatie, Portugal en Belgie. Je hoort gewoon niet bij de beste 8 en kwartfinale halen zou gewoon heel knap zijn.
 
Dolleleen
 
1
15 juni 2024 om 13:12
Je slaat hier de spijker op zij kop strandje! Ben het volledig met je eens, we hebben in Nederland veel betere selecties gehad maar deze kan verassen. Ik zie het echter niet gebeuren.
 
madmarcel
 
2
15 juni 2024 om 15:11
@strandje: en toch gebeurt het regelmatig dat 1 van de kwalitatief mindere landen het ek wint. Met 11 wereldspelers ben je niet altijd van succes verzekerd. Een goed team kan beter presteren dan 11 wereldspelers
 
Strandje Larse
 
0
16 juni 2024 om 19:19
Volgens mij zeg ik ook dark horse. Je kan altijd winnen. Maar het is gewoon terecht dat we met deze selectie nuchter zijn
 
Grasnaaier
 
10
15 juni 2024 om 10:35
We kennen het van raffeallo, vandaag de dag is alles beter, je kan nergens roken en je mag niemand meer betasten. Fietsen met een helm op en kinderen mogen niet meer verliezen. Iedereen is een winnaar. Allemaal onzin als je het mij vraagt. Gelukkig mag iedereen, net zoals vroeger, gewoon een eigen mening hebben en hebben dit soort nietszeggende stukjes weinig inhoud. Oranje kampioen!!
 
LeidseHood
 
2
15 juni 2024 om 13:49
Ik betast mezelf regelmatig, nooit problemen mee gehad.
 
KoenKampioen
 
11
15 juni 2024 om 10:17
Pfff wat een zure negatieveling, we worden wereldkampioen!
 
REPUS
 
44
15 juni 2024 om 10:34
Dat zou knap zijn op het EK
 
ajaxf1
 
19
15 juni 2024 om 10:17
Nog niet eens begonnen of het gejank is er al. Zullen we het toernooi winnen? Denk het niet, maar in een KO toernooi kan alles. Zou elk land dat niet wint dan maar thuis moeten blijven? De poule komen we door en de ronde erna ook denk ik. Volgens mij loten we dan Portugal en dan gaan we naar huis (denk ik). Geniet gewoon van een mooi toernooi dicht bij huis, het begin was gister al schitterend met hele mooie goals.
 
Evangelista
 
4
15 juni 2024 om 10:38
Hoe kunnen mensen denken dat Portugal beter is - hun verdediging en aanval is gewoon mua. Nota bene Ronaldo speelt er nog. Middenveld valt ook echt mee - geen 1 wereldspeler die er loopt. Portugal wordt zwaar overschat.
 
ajaxf1
 
19
15 juni 2024 om 10:45
...pardon? Costa- Cancelo- Dias- Pepe- Mendes. Bernardo - Bruno - Vitinha - Leao- CR7 -Goncalves. Dat team is gewoon heel goed en dan heb je nog toptalenten als Joao Neves erachter. Die hebben een uitstekend team.
 
Lierse1997
 
24
15 juni 2024 om 10:48
Betere doelman dan Nederland, niet mindere defensie dan Nederland, veel beter middenveld dan Nederland en een betere aanval van Nederland maar je vraagt je af hoe mensen denken dat ze beter zijn dan Nederland? En ‘nota bene Ronaldo’?
 
DerKaiser123
 
3
15 juni 2024 om 12:00
Ruben Dias, Cancelo, Nuno Menses, Costa, Inacio, Antonio Silva mwauh???
 
consy
 
4
15 juni 2024 om 12:59
Frimpong is beter dan Dalot, Virgil is gelijk aan Ruben Dias, Ake is beter dan Inacio, De Ligt is beter dan Pepe en een Vd Ven is beter dan Cancelo. Hoe komen jullie erbij dat Portugal zich mag meten met Nederland als het gaat om de defensie?
 
Lierse1997
 
1
15 juni 2024 om 13:16
Mag meten nog wel. Portugal heeft ook gewoon een uitstekende defensie. En Frimpong zal waarschijnlijk niet eens op de back starten en ook de Vrij zal waarschijnlijk gewoon starten. Dus je vergelijking is ook niet echt eerlijk te noemen. Je kan wel zeker zeggen dat ze iets beter is misschien, maar doen alsof de verdediging van Portugal muah is of zich niet eens mag meten met die van oranje is gewoon onzin natuurlijk.
 
arsenal890
 
4
15 juni 2024 om 13:23
Vd Ven beter dan Cancelo? In welke droomwereld is dat het geval? Een verdediging van Costa met daarvoor Cancelo-dias-pepe-Mendes is beter dan Nederland hoor. Nederland heeft alleen van Dijk die ipv pepe zal staan. Frimpong is geen rechtsback voor een verdediging van 4, dat is eerder een rechtsbuiten.
 
DerKaiser123
 
0
15 juni 2024 om 14:19
Lastig want Cancelo is eigenlijk ook een wingback. Ake en VD Ven zijn defensief beide beter. Pepe speelt die nog ja met die 2 gruwelijke talenten die ze daar hebben lopen?
 
arsenal890
 
0
15 juni 2024 om 14:40
Cancelo is natuurlijk een linksback/rechtsback. verdedigend niet geweldig maar is in vorm wereldklasse. Brengt zoveel meer dan een centrale verdediger op links. Pepe heeft in de kwalificatie en oefenwedstrijden wel veel gespeeld. Haalt ook nog een bizar hoog niveau voor zijn leeftijd.
 
madmarcel
 
0
15 juni 2024 om 15:13
De Vrij is gewoon echt een stuk beter dan Pepe en Ake en Van Dijk zijn ook van een hoger nivo dan wat er bij Portugal rondloopt
 
Lierse1997
 
0
15 juni 2024 om 15:19
De vrij is niet eens een ongecontesteerd basisspeler bij Inter, laten we zijn kwaliteiten niet overdrijven. Verder heeft Ruben Dias normaal ook gewoon de voorkeur boven Aké op de linker cv positie.
 
consy
 
0
15 juni 2024 om 17:59
"Verder heeft Ruben Dias de voorkeur boven Ake op de linker CV positie". Dit is helemaal niet waar? Ake heeft dit seizoen in vrijwel alle belangrijke wedstrijden in de basis gestaan en is voor Guardiola steevast een van de eerste geweest die hij op z'n wedstrijdformulier zet. Ake zou lachend in de basis staan bij Portugal hoor. Gvardiol zou hem er ook ff makkelijk uit spelen volgens velen hier op VZ, het tegendeel is gebeurd.
 
Tazza
 
0
15 juni 2024 om 12:34
Een mogelijke route vanaf de kwartfinales is Portugal -Duitsland-Frankrijk. Allemaal leuke wedstrijden op weg naar het Kampioenschap!
 
SanderWestrum
 
9
15 juni 2024 om 10:19
Ouwe zuurpruim, alles is slecht in zijn ogen…….
 
OREELY
 
3
15 juni 2024 om 10:21
Als je op basis van kwaliteit (op papier) de winnaar kan invullen, heb je elk jaar hele saaie competities en bekers. Het leuke aan voetbal is juist dat van alles mogelijk is. De wedstrijd van gisteren was op voorhand een makkelijk prooi voor duitsland, maar maak het dan ook nog maar eens waar. Daarnaast waren die schotten gewoon matig en een gehele tweede helft met 10 man om de schade te beperken.
 
WAC79
 
1
15 juni 2024 om 10:22
Zo zie je maar Derksen kijkt geen voetbal meer, Reinders gewoon een super zeizoen gedraaid bij Milaan,individuele prijs gewonnen in de serie A , blind een goed zeizoen gedraaid mischien 1 van de beste uit zijn carrière, echt lachwekkend die derksen
 
Lierse1997
 
14
15 juni 2024 om 10:28
Reijnders heeft een oké jaar gedraaid. Die superlatieven over hem snap ik echt niet eerlijk gezegd. In toppers niet overtuigend en op momenten dat Milan het nodig had was hij er nu ook niet echt heel vaak te vinden.
 
FcNeutraliteit
 
5
15 juni 2024 om 10:59
Nee nouja, het is vooral een verfrissend gezicht ten opzichte van Wijnaldum. Het is alleen jammer dat die zijn doorbraak niet kent op het EK maar er iets voor, want nu gaan we inderdaad bepaalde dingen verwachten die vrees ik ook niet helemaal realistisch zijn.
 
Schveenman
 
1
15 juni 2024 om 10:23
T is cabaret waar je van houdt of niet van houdt. Maar moet denken aan wk 2014. Toen kon van gaal er niks van volgens derksen en eerste ronde eruit. 2014 wk was toch halve finale...
 
zeuxis
 
9
15 juni 2024 om 10:25
Gooi er een kwartje in en er komt pure zeik uit die man. Een onophoudelijke voorraad gratuite kritiek, van iemand die zelf niets kan en dat wil verhullen door om zich heen te trappen. Die mensen bestaan. Wat verbijsterend is, is dat hij een podium heeft en dat mensen er naar kijken. Wat ook verbijsterend is, is dat zoveel echte kenners menen zijn voorbeeld te moeten volgen en ook overdreven negatief zijn. Je kunt verwachten dat de huidige selectie niet goed genoeg is om mee te doen met de grotere landen. Dat kun je ook gewoon constateren. Waarom neem je dat die spelers kwalijk? Wat is dat voor een logica?
 
Redisthecolour
 
0
15 juni 2024 om 13:21
Waarom is het verbijsterend dat er mensen naar kijken? Omdat het niet in jouw straatje past?
 
VoetbalVreugd
 
12
15 juni 2024 om 10:26
Dit is wel negatief in de overtreffende trap. Ik ben ook niet ontzettend onder de indruk van onze selectie, maar de lol van een landentoernooi is juist dat er altijd onverwachte dingen gebeuren. Ik hoop dat Oranje ver komt! Het blijft trouwens toch een grappige tegenstelling: een gewezen journalist die in een praatprogramma eindeloos zijn gal spuwt over het Nederlands Elftal, maar dankzij datzelfde Nederlands Elftal een zomer lang kan cashen. En ja, dat mag, maar enige zelfspot of wat relativeringsvermogen zou misschien goed zijn voor meneer Derksen.
 
ReinoutEl Tinus
 
0
15 juni 2024 om 10:32
"ik vind dat we een jonge, onervaren keeper (bart Verbruggen, red.) hebben, die bij Brighton nog nooit heeft kunnen overtuigen.” - Heeft gewoon hele goede statistieken, speelt daarnaast nog op het hoogste niveau, met z'n 21 jaar. Hoe serieus moeten we Johan nog nemen?
 
LeidseHood
 
2
15 juni 2024 om 13:51
Niet. Het antwoord op je vraag is: niet. Johan Derksen kijkt geen voetbal meer en zit alleen maar zure (rechtse) onzin te spuien op tv. Leuk voor zure (rechtse) mensen, niet voor iedereen die iets over voetbal wil meekrijgen.
 
RedondoNo5
 
5
15 juni 2024 om 10:33
Jammer de negativiteit. Oranje heeft een prima selectie waarmee je van iedereen kan winnen. In een toernooi moet je ook wat geluk hebben. Dus stop met zeiken en kijk naar de mogelijkheden. We zijn echt niet zo slecht hoor.
 
patricksal
 
0
15 juni 2024 om 10:34
Verdediging is wereldtop. Middenveld heeft nog nooit op wereldniveau getest. Ik ben benieuwd of ze de handelingsnelheid hebben tegen een team als Frankrijk. Enige die dat bewezen heeft is geblesseerd. Voorin kan alleen Depay echt iets creëren. Ondergewaardeerd, maar heel belangrijk. Denk dat “we” het iedereen moeilijk kunnen maken, maar er is geen ruimte om een dagje iets minder te zijn in de poule, want dan kan je alledrie de wedstrijden verliezen. Denk overigens dat ze wel door de poulefase komen. Met een gunstige loting kan je nog aardig ver komen.
 
SergioRamosHM
 
5
15 juni 2024 om 10:41
Duitsland heeft ook gewoon een veel beter elftal. Wie zijn onze absolute toppers t.a.v. hun toppers? Wij hebben het over van Dijk. Duitsland heeft een finalist Cl thuis gelaten en heeft er nu met Rudiger een CL winnaar staan. Op het middenveld hebben zij Kroos, de absolute wereldtop. Daar kan geen enkele middenvelder van Nederland aan tippen, laat staan in de buurt komen. Wij hebben op de bank Brobbey, Duitsland Fullkrug. Om maar te zwijgen over Mane, Müller en Sane.
 
Le_Prof
 
0
15 juni 2024 om 12:12
Even een opfriscursus EK-voetbal: Griekenland heeft het EK gewonnen in 2004 met een elftal vol spelers die in de marges van Europese competities speelden. Kwaliteit is leuk en aardig, maar dit zegt helemaal niks. Nederland begon het WK in 2014 door op spectaculaire wijze Spanje helemaal van de kaart te vegen, die hebben daarna ook het toernooi niet gewonnen. P.S: Sane klinkt leuk en aardig, maar wist gisteren niet een bal aan te nemen bij een 4-1 voorsprong. Doe mij maar Brobbey.
 
Benzin
 
0
15 juni 2024 om 10:49
Negativisme ten top. Walgelijk stel !!!! Geef die knullen nu eens een schouderklopje ipv al dat gezeik!
 
de Meer 24
 
3
15 juni 2024 om 11:04
Wel een goede graadmeter Schotland….not!
 
consy
 
9
15 juni 2024 om 11:11
Virgil op zijn retour noemen.. echt waar haalt die man het toch soms vandaan.
 
Dutchred
 
4
15 juni 2024 om 11:27
Ik vraag me oprecht af waarom deze heren nog steeds op TV verschijnen en hun mening mogen verkondigen over het Nederlandse elftal terwijl ze zelf bijna geen reet kijken en amper op de hoogte zijn. Het gespreksniveau ligt vrijwel altijd laag en is ook vaak erg negatief. Aan alles en iedereen mankeert wat.
 
roklo
 
4
15 juni 2024 om 12:04
Misschien kunnen we af gaan spreken dat we met zijn allen stoppen met kijken naar de gladde, de giechelaar en de azijnplassende snor... echt blaartrekkend programma geworden. Ik ben gestopt met kijken, die gasten hadden enkele jaren geleden al moeten stoppen. Als je Van Dijk over de top noemt, moet derksen even goed in de spiegel kijken.. de pot verwijt de ketel....
 
Le_Prof
 
1
15 juni 2024 om 12:08
Heeft bij Brighton niet weten te overtuigen?! Voetbalkennis is bij dit achterklap programma ver te zoeken, Di Zerbi speelt namelijk met TWEE basiskeepers. Daar kan Verbruggen verder ook niets aan doen. Verder loopt het Nederlandse elftal op bepaalde posities over van kwaliteiten, maar zure Johan weet het allemaal beter. Oranje zou het EK moeten winnen om deze man eens de mond te snoeren.
 
El Barto
 
2
15 juni 2024 om 12:21
Lol. Kijkt die Derksen überhaupt nog wel voetbal? Als je op zijn mening af zou gaan zou je denken dat Oranje met een veredeld kroegelftal in Duitsland zit. Van Dijk op z'n retour? pff, tuurlijk, je kan van mening zijn dat hij iets minder is dan een paar jaar terug, voor z'n blessure. Maar hij heeft nog steeds een topniveau. Verbruggen is een uitstekende en getalenteerde keeper. Hij staat er alsof hij al 2 Ek's achter de rug heeft. 21 jaar is misschien wat jong, maar bij hem zie je dit totaal niet terug. En doorsnee voetballers die in het buitenland mislukt zijn? We hebben echt een een hele goede selectie, met spelers die veel minuten hebben gemaakt ook in het buitenland. Uiteraard, je hebt (ongeacht even de vorm) 5 teams die topfavoriet zijn op dit EK: Spanje, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Portugal. En een paar kanshebbers daaronder, zoals Italië, België, Kroatië. Én ook Nederland. Tegen Frankrijk zullen we zien waar Oranje daadwerkelijk staat, want Polen zal denk ik niet echt een testcase worden. En dan nog deze laatste zin: "en als onze spits, Memphis Depay, niet scoort, dan komen Brobbey en Weghorst erin. Nou, dat is een teken dat onze bondscoach het niet meer weet”, besluit De Snor. Ok, wie moet je er dan ingooien?
 
ErnumsJung
 
3
15 juni 2024 om 12:24
Deze heren brengen het natuurlijk weer zwaar overdreven negatief, maar er zit zeker een kern van waarheid in. We moeten niet denken dat we met deze selectie een gooi kunnen doen naar de EK titel. Verdediging is (wereld)top, middenveld en aanval matig. Als we de kwartfinale halen dan hebben we gewoon een prima toernooi gehad. Alles wat daarna nog erbij komt is bonus, maar denk het niet hoor. Vanaf de kwartfinale gaat het toernooi pas beginnen eigenlijk. Ik zie Nederland misschien nog wel 1 wedstrijd boven zichzelf uitstijgen om voor een stunt te kunnen zorgen, want dat heeft Nederland nodig, een stunt. Maar meerdere wedstrijden achter elkaar boven zichzelf uitstijgen wordt hem niet.
 
Nven
 
0
15 juni 2024 om 12:49
Wat een niveau weer. Nederland heeft gewoon een prima team, waarbij ze het ek kunnen winnen. Duitsland wint van Schotland en superlatieven komen te kort bij de heren, maar Schotland was echt bar slecht. Nederland heeft de afgelopen potjes ook gewoon dik gewonnen van dit niveau teams. Dan hoor je ze echter niet. Ik zelf vond het gister bij Duitsland eigenlijk wel meevallen. Ja ze waren superieur maar toch viel het qua kansen wel mee. Maar ja bij deze heren is het gras altijd groener bij de buren.
 
Ruiz_FCT
 
2
15 juni 2024 om 13:20
Wat een stel eikels zijn het ook. Kunnen we vi niet boycotten? Ze zouden ook eens achter de spelers van hun eigen land gaan staan. Nee, alleen afzeiken. Zo makkelijk.
 
FCH023
 
1
15 juni 2024 om 13:28
Zoals iemand hier al eerder zei "we zijn nog niet begonnen en het gejank is er al". Tuurlijk zijn we geen favoriet voor de cup maja.... Dat was Griekenland ook niet en die wonnen hem wel.. En wat te denken van Denemarken die last minute erbij kwam. Als je mee doet heb je altijd kans. Laten we in ieder geval hopen op een mooi en zo lang mogelijk toernooi ??????
 
vtotheb
 
0
15 juni 2024 om 14:59
Geen enkel land heeft betere verdedigers. Of snellere aanvallers. Alleen Frankrijk matcht dat. Dus counteren en full gass zonder al te veel pielen op het middenveld. En spijkerhard spelen. Het kan prima als je praktisch bent en niet als Ajax 95 of Oranje 74 wil spelen