Dick Advocaat reageert: 'Het heeft geen zin om er nu over te praten'
Donderdag, 27 april 2017 om 07:15

Dick Advocaat en Ruud Gullit gaan samen aan de slag bij het Nederlands elftal, zo meldt ook De Telegraaf donderdag. Volgens het dagblad staan alleen nog enkele praktische zaken de afronding van de aanstelling van Advocaat als bondscoach in de weg.

Het contract van Advocaat met zijn werkgever Fenerbahçe zou normaal gesproken op 1 juni aflopen, maar vanwege de verkiezingen in Turkije is vorige week een speelronde uitgesteld en daardoor loopt de competitie pas op zondag 4 juni af. Het Nederlands elftal speelt op 31 mei in en tegen Marokko en komt op 4 juni uit tegen Ivoorkust.

"Het heeft geen zin om er nu over te praten", vertelde Advocaat woensdagavond na het bekerduel met Basaksehir. "Iedereen moet eerst nadenken voordat er een beslissing valt. Laten we eerst een aantal dagen wachten, dan wordt de situatie vanzelf duidelijker."

Gullit had woensdag een gesprek met de KNVB. Tot gisteren had de oud-voetballer geen enkel contact gehad met de KNVB of technisch directeur Hans van Breukelen. Wel had hij al in het openbaar gezegd een functie bij Oranje interessant te vinden. Vorig jaar lukte het Van Breukelen nog niet om Gullit te strikken als assistent van toenmalig bondscoach Danny Blind.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Guikstra
 
15
27 april 2017 om 07:23
Ben benieuwd voor hoe lang Advocaat contract krijgt. Is het alleen op weg naar wk of ook daarna. In beide gevallen vind ik het niet verstandig. 2 jaar geleden opeens weg bij Nederlands elftal en bepalende spelers hebben aangegeven hem niet te willen. Daarnaast is hij 70 en moet je niet nog 4 jaar met hem doorgaan. Ik denk dan ook dat er geen geschikte kandidaat is volgens de KNVB en dat ze daarom dit noodverbandje aanstellen. Jammer dat ze niet verder kijken dan de grens. Begrijp dat ze trainers opleiden in Zeist en dat een buitenlander als zwaktebod gezien wordt, maar ik zou het juist sterk vinden. Kijken in een andere keuken en leren.
 
Elsjorro
 
17
27 april 2017 om 08:33
De KNVB maakt zichzelf compleet belachelijk. Van de hoogste daken roepen daf je de tijd gaat nemen omdat er voor de lange termijn iets moet Komen en dan met advocaat op de proppen komen. Echt lachwekkend
 
romarky
 
9
27 april 2017 om 09:37
We kunnen met zijn allen wel klagen, maar volgens mij is advocaat op dit moment gewoon de beste keus. Heel veel trainers stappen er niet in, vinden het te vroeg of hebben nog teveel ambitie om een club te trainen. Ook kunnen we wel roepen om een buitenlandse coach, maar dat is helemaal niet praktisch en velen zijn ook niet beschikbaar. Als je dan naar de opties kijkt is, ondanks dat ik het met iedereen eens ben dat de manier waarop hij weg ging vorig jaar niet netjes was, hij gewoon de beste keus is nu. ervaring, Nederlandse taal, degelijk en streng. En wat al die spelers willen is helemaal niet interessant. Zij moeten presteren om geselecteerd te worden en het een eer te vinden om in het Oranje shirt te mogen spelen. Welke trainer er ook staat. Je speelt voor je land. En zo kunnen we het ook zien, ondanks alle perikelen de afgelopen jaren is Advocaat bereid om het te doen. Zal niet om de centen gaan, die heeft hij al genoeg. Is het mijn voorkeur? Nee, als ik de vrije keus had , kon ik wel een andere top 5 samenstellen, maar die komen niet. Dus laten we dan voor degelijkheid en duidelijkheid kiezen.
 
Deem.
 
0
27 april 2017 om 11:26
Waarom is een buitenlandse trainer zo'n taboe? Waarom is dat niet praktisch? Het is niet alsof alle Nederlandse spelers bij hun club ook een Nederlandse trainer hebben, of wel soms? En die spelers hebben alleen aangegeven te willen helpen door hun kijk op de situatie te geven. Als jij dan iemand aanstelt die de groep in de steek heeft gelaten, vraag je gewoon om problemen. Maar het is echt niet alsof Robben, Sneijder en Strootman een fucking veto hebben ofzo. Die zien ook wat voor puinhoop het is en wilden helpen.
 
thereds1
 
1
27 april 2017 om 11:13
Toen van gaal aangesteld werd als bondscoach was ook iedereen tegen. Toen hij 3e werd op het WK hoorde je niemand meer.
 
Deem.
 
2
27 april 2017 om 11:28
Onzin. Men was tegen zijn verdedigende stijl, niet zijn aanstelling. Maar Van Gaal heeft gewoon eens goed naar onze verdediging gekeken, geconcludeerd dat die geen rest waard is, en besloten die te versterken met een extra man. Gewoon een goede zet.
 
Scuba5
 
4
27 april 2017 om 11:40
Dat contract maakt voor Advocaat toch niet uit. Als er dze zomer bijvoorbeeld een Russische club voorbijkomt met een zak geld, dan roep Dikkie"deze geweldige uitdaging kon ik niet laten lopen"! Deze man heeft al meerdere keren laten zien iets niet af te kunnen/willen maken. Totaal onbegrijpelijk van de Knvb, deze mensen zou je ook per direct moeten vervangen !
 
LFCHeaven
 
10
27 april 2017 om 07:40
Dit is toch niet te geloven.... maar ja ik kijk er al niet meer van op. Zet er toch eens een jong en fris iemand voor, desnoods een buitenlandse trainer. Ja dan maar geen hollandse school voetbal. Ga eens vechtvoetbal spelen als t niet loopt. Maar helaas we spelen liever mooi voetbal dan dat we ons kwalificeren. Drama dit weer.
 
Canniggia
 
5
27 april 2017 om 08:41
Ik heb liever mooi voetbal dan vechtvoetbal. We willen niet geassocieerd worden met alle respect Schotland, Ierland en dat soort voetballanden. Dan maar liever niet kwalificeren, zoals zij dat ook altijd doen. Nederland staat bekend om dat we een lastige tegenstanders zijn die mooi voetbal hanteert. Tegenstanders moeten bang voor ons zijn en niet anders om! We moeten onze lef tonen dan komt het vertrouwen vanzelf.
 
LFCHeaven
 
4
27 april 2017 om 10:11
Dan maar niet kwalificeren? Ik heb ijsland en wales anders aardig ver zien komen, en ik ben liever een x wk of ek kampioen dan eeuwige 2de. Maar nu kunnen we ons niet eens kwalificeren. Portugal is een mooi recent voorbeeld. En als je lef wil tonen en het met 'mooi' voetbal niet wil moet je er voor vechten. Geen enkel land is op dit moment bang voor ons.
 
Weerniet
 
0
27 april 2017 om 10:51
Je hebt gelijk. Op het WK 2010 en het WK 2014 speelde Oranje soms voetbal om bij in slaap te vallen maar beide keren had Oranje wel wereldkampioen kunnen worden. Tuurlijk is het mooier om zoals op het EK in 2008 het beste en mooiste voetbal van het toernooi te spelen maar dat heeft niet zoveel zin als je er vervolgens kansloos in de kwartfinale af gaat.
 
Canniggia
 
0
27 april 2017 om 13:12
De eerste twee landen die je noemt waren nooit op een eindronde van EK of WK. Goed dat je Wales erbij haalt. Even neus op de feiten drukken. Jammer dat je Wales als vecht voetbal ziet afgelopen EK. Dat waren ze totaal niet. Wales speelde juist met mooi voetbal. Met Aaron Ramsey echt de smaakmaker, Joe Allen en Joe Ledley op het middenveld. Dan heb je voorin Bale en (ben naam vergeten) ?-Kanu. Achterin heb je slopers zoals Williams. Ze zijn zelf in de poelfase nummer 1 geëindigd boven Engeland. Kwart finale tegen België gewoon van de mat gespeeld (tiki-taka) en met 3-1 gewonnen. Helaas in de halve finale tegen Portugal onterecht verloren. Ramsey was in dat wedstrijd geschorst. Ondanks zijn afwezigheid speelde Wales een goede wedstrijd. Je kunt ook zo bekijken. Dit had Oranje ook kunnen zijn. Precies hetzelfde route afleggen met frivool voetbal en een beetje pech gestrand in de halve finale.
 
Hindeloopen
 
19
27 april 2017 om 07:48
Wanbeleid ten top door Advocaat aan te stellen! Wanneer word de bezem erns door de KNVB gehaald, schoonschip, iedereen weg die er nu zit!
 
Chukkie
 
6
27 april 2017 om 07:51
Wat zullen de spelers er van vinden? Een bondscoach, die niet zo heel lang geleden als soort van assistent sneller vertrokken was dan dat hij kwam....
 
PeterVermeuIen
 
11
27 april 2017 om 07:51
Het is fout! Dick Advocaat had nooit bondscoach moeten worden! Hij is niet betrouwbaar! Oja Hans van Breukelen kent hem goed van vroeger bij PSV en het Nederlandse elftal, "vriendjes". Dick Advocaat kan de spelers nooit beter maken en kan alleen maar motiveren vooral oude ervaren spelers. Die hebben we nu (nog) niet, we hebben veel jonge spelers die nu echt moeten doorbreken. Dat kan alleen als je ze durft op te stellen en ze de juiste positioneel kan neerzetten waardoor ze steeds betere spelers zijn. Zeker voor een lange termijn is de jonge spelers goed om te ontwikkelen en dat is Advocaat niet.KNVB blijft mij verbazen! Hans van Breukelen? Dick Advocaat? En nog een hoop mensen daar in Zeist!
 
Nico50
 
5
27 april 2017 om 09:24
Een trainer van een nationale ploeg is er ook niet om spelers beter te maken, maar om de beschikbare spelers op de juiste plek te zetten en daarvan een goed functionerend team te maken, niet meer en niet minder.
 
Sjakie S
 
14
27 april 2017 om 07:51
Hoe is het mogelijk dat de knvb weer met advocaat op de proppen komt. We zakken dieper en dieper. Die man heeft overal en nergens gezeten. Vaak voor korte duur en eigenlijk nergens ( op enkele uitzonderingen na 15 a 20 jaar geleden) wat gepresteerd. Nu is het geloof de zesde keer dat de kleine generaal terugkeert bij de knvb. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zes keer terug gaat naar zn oude werkgever.in ieder geval niet in een normale arbeids wereld. Dan schort er iets aan je en/of bij je werkgever. We zijn/ waren altijd toonaangevend in de hele wereld met het spel/opleiden/visie in het voetbal. Dat maakte ons uniek. Hebben we in NL echt niks anders. Jawel toch. Genoeg goede trainers ( bv Verbeek, jans, jol etc etc ) die samen met aasisitenten als bv Gullit, rutten een leuk team neerzetten voor de laatste vijf kwalificatie wedstrijden en misschien meer. Niks meer te verliezen alleen te winnen. Maar ja als de onbenullen het voor het zeggen hebben wie zijn wij dan nog???
 
Weerniet
 
2
27 april 2017 om 08:41
Ik had persoonlijk liever Gullit als bondscoach gezien. Ik vind Advocaat een aardige vent maar als trainer is hij totaal onbetrouwbaar wat dan overigens niks zegt over de trainerscapaciteiten van Advocaat want die heeft hij natuurlijk wél. We zullen het ermee moeten doen. Ik ben al met al nog niet zo pessimistisch over de WK-kansen van Oranje als Advocaat een goed gesprek met Robben en Sneijder heeft en als de KNVB de rust laat wederkeren. Nogmaals het duo Advocaat/Gullit heeft op zich capaciteiten genoeg om Oranje nog op het WK te krijgen. Als ze maar niet voortdurend blind op de aanval blijven spelen want dat kan Oranje momenteel niet.
 
Deem.
 
2
27 april 2017 om 11:32
Welke capaciteit heeft Gullit dan in Godsnaam? Geweldige voetballer ja, maar iedere keer als hij z'n scheur opentrekt over voetbal vraag ik me af hoe hij het ooit gespeeld heeft. En als trainer ook drie keer niks bereikt. Wat was z'n laatste klus überhaupt? Ik weet het niet namelijk.
 
Propp
 
3
27 april 2017 om 08:59
Een ervaren trainer als Advocaat krijgt misschien plaatsing voor WK nog gedaan. Een trainer die bouwt op routine, spelers die nog een keer willen vlammen. Velen vinden t onbegrijpelijk dat hij vertrok voor Fenerbahã§e. Was hij dan zo belangrijk als assistent? Als spelers hem dat nadragen, geeft t alleen maar aan dat hij gemist werd. Dan is t juist goed dat hij terugkomt.
 
ModricMagic
 
3
27 april 2017 om 09:00
Klopt hou er ook wel vertrouwen in. Beter dan iemand zoals Blind weer aanstellen. Dan kun je beter op ervaring gaan en beoordelen terwijl hij nog geen wedstrijd heeft gecoacht is ook onzin.
 
FairPlay87
 
2
27 april 2017 om 10:22
"fool me once shame on you fool me twice shame on me".. Deze vent weer aanstellen is gewoon compleet achterlijk. Dat hij kwaliteiten heeft weet iedereen, maar hij is zomaar opgestapt midden in de kwalificatiereeks waar ze nu nog mee bezig zijn. Kan me niets schelen of ze nog kwalificeren of niet. Deze vent aanstellen laat je geloofwaardigheid zien als Knvb zijne. EN die is dus 0,0
 
ModricMagic
 
0
27 april 2017 om 08:59
Tja weet niet wat ik hiervan moet vinden maar ik heb er wel vertrouwen in. In ieder geval niet iemand zoals Blind kan je beter iemand met ervaring aanstellen. Tuurlijk kan het aflopen net zoals Hiddink maar we moeten maar is zien hoe hij gaat spelen. We kunnen hem pas beoordelen als hij een wedstrijd heeft gecoacht.
 
ajaxrkc33
 
5
27 april 2017 om 09:07
Nog even en niemand kijkt meer naar oranje. Is er nou echt niemand anders.
 
MowgliSenta
 
5
27 april 2017 om 09:20
Hoop dat ze met de aanstelling van deze man alles gaan verliezen,vind het niet normaal om eerst Danny Blind in de steek te laten en dan zomaar weer bondscoach te worden.het zijn grote flapdrollen daar bij de knvb
 
MagicMike
 
4
27 april 2017 om 09:46
Lachen als Advocaat toch nog het WK weet te halen, ben benieuwd wat alle negatievelingen hier dan te zeggen zullen hebben! Er is weinig keus, Dick is de beste optie. Veel succes!
 
FairPlay87
 
4
27 april 2017 om 10:18
Dat Advocaat de capaciteiten heeft staat volledig los van het feit dat de Knvb een ongeloofwaardig zootje ongeregeld is door hem aan te stellen.
 
mayarood
 
2
27 april 2017 om 10:02
Ik zal nooit, nooit snappen waarom in godsnaam iemand wordt aangetrokken die je al meerdere keren in de steek gelaten heeft. Minstens twee keer heeft hij Oranje laten zitten, bij de Belgen was hij ook opeens weg, zijn carriere is een aaneenrijging van dit soort incidenten. Oranje is op dit moment gebaat bij continuã¯teit.
 
FairPlay87
 
1
27 april 2017 om 10:17
Begrijp hier echt helemaal niks van. Dat ze deze vent aanstellen. Dit is een kerel waar niemand op kan bouwen, die zo weg loopt als het gras elders ietsje groener lijkt. Dat heeft hij meermaals bewezen ook naar Oranje. Ze zeiden toen zelfs nog dat ze er totaal niet blij mee waren etc. En nu stellen ze hem weer aan. Ze komen bij mij nooit meer geloofwaardig over. Dat is zeker. Dit is toch gewoon bewijs dat dat hele zootje daar bij de Knvb zijn functie onwaardig is? En niemand kan wat doen aan dit zootje ongeregeld. Ongelooflijk.
 
T3rrorPancho
 
1
27 april 2017 om 10:29
Kom op zeg, zijn er echt geen andere trainers te vinden??? Ik snap niet dat de Knvb hier heil in ziet, Advocaat en Gullit, tjonge tjonge wat een geweldige namen zijn dat. De Knvb is echt het spoor bijster, dit geeft aan dat er geen capabele mensen werken bij de Knvb.
 
LW88
 
0
27 april 2017 om 10:51
Dus Dick reageert door te zeggen dat reageren geen zin heeft.. sounds legit.
 
pinko
 
0
27 april 2017 om 10:54
Voor zover ik heb begrepen vanuit de media, is Advocaat aangetrokken t/m de laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK. Mocht Oranje zich toch nog plaatsen voor de eindronde, wordt zijn contract verlengd t/m dat toernooi. Op dit moment de minst slechte optie, daar ik Advocaat beter geschikt voor de klus acht dan andere beschikbare kandidaten. Minpunt blijft natuurlijk zijn eerdere weglopen bij Oranje, al was dat wel weer contractueel toegestaan. Andere zaak is, willen de bepalende spelers nog wel opnieuw met Advocaat op weg? Zo niet, dan direct afblazen of de afwijzende spelers niet selecteren. Daarnaast heeft de Knvb zich met de gang van zaken rondom deze benoeming weer eens volstrekt belachelijk gemaakt. Bij de bond moet deze zomer ook schoon schip worden gemaakt, niemand van de beleidsbepalers - ook de RVC - moet blijven zitten, en zeker niet worden herbenoemd. Met een competente, vernieuwde Knvb, onder leiding van b.v. Gaston Sporre, moet er nieuw beleid worden gemaakt. Weg met de door elkaar aangestelde pluche bekleders. Pas dan kunnen we vooruit. Ik vermoed dat we toch aan zullen blijven kijken tegen de gezichten van Bert, Hans, Gijs, Simon en Michael, om zo maar een paar te noemen. En dat is en blijft dodelijk voor de vernieuwing van het hele voetbal in Nederland.
 
HaagseKoerd
 
0
27 april 2017 om 10:57
Iedereen kan boos zijn op Dick maar ik snap hem wel. Als je assistent wordt van Danny Blind dan zie je het van ver al aankomen. Danny Blind snapte er niks van en Dick had geen zin in hem. Ok het is fout om er uit te stappen dan, want anders moest je het niet accepteren. Maar ik zeg jullie wel de KNVB heeft hem toen zo geaccepteerd. Nu komt hij terug en ik vind het eerlijk gezegd niet eens een gek idee. Bij Fener laat hij leuke dingen zien, alleen jammer dat hij geen 10 heeft gekregen waardoor het hele seizoen al nergens op lijkt op het middenveld. Overigens verwacht ik Robin van Persie weer terug bij Oranje. De vraag is nu hoe Sneijder en Robben daarop zullen reageren. Want die waren nu de absolute vedettes en nu komt er weer eentje terug. Hier zullen we ook zien hoeveel arrogantie beiden heren hebben.
 
Torcida020
 
0
27 april 2017 om 11:32
Opsouten met deze koekebakker. Wat een aanfluiting weer van de knvb. Hans wordt ff overuled wat een pannenkoek. Ach ja tis toch maar van korte duur. Dat hele oranje kan me gestolen worden met deze poppenkast. Bassie en adriaan hadden ook zo aan de bak gekund.