Dick Advocaat zet deur voor Feyenoord op een kier: 'Een momentopname'
Woensdag, 13 februari 2019 om 21:12

Dick Advocaat lijkt de deur voor Feyenoord toch op een kier te hebben gezet. De huidige trainer van FC Utrecht zag er bijna een week geleden van af om met ingang van komend seizoen bij de Rotterdammers aan de slag te gaan. In de studio van Veronica gaf Advocaat woensdagavond echter te kennen dat het om 'een momentopname' ging.

Analist René van der Gijp verwacht dat Advocaat alsnog aan de slag gaat in De Kuip. "Ja, wie moeten ze anders nemen?", gaf de oud-voetballer te kennen. Advocaat antwoordde met een lach: "Ja, dat vind ik eigenlijk ook wel. Het was een momentopname", zei hij over zijn 'nee' tegen Feyenoord. "Het kwam niet zo goed uit. Of het zomaar anders kan worden? Als je mijn carrière bekijkt, kan dat zomaar gebeuren."

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

Advocaat vond het een grote eer dat Feyenoord bij hem uitkwam, maar de negatieve sfeer rondom zijn eventuele benoeming zat de ervaren oefenmeester flink dwars. Hij doelde daarmee op de kritiek in praatprogramma's en op sociale media. In september werd Advocaat bij FC Utrecht aangesteld als opvolger van Jean-Paul de Jong. De Hagenaar tekende tot het einde van dit seizoen en wordt komende zomer opgevolgd door John van den Brom, die aan zijn laatste maanden bij AZ bezig is.

Giovanni van Bronckhorst maakte op 24 januari bekend na dit seizoen te stoppen bij Feyenoord, waarna Advocaat al snel in verband werd gebracht met de Rotterdammers. Hij werkte in 2016 immers ook al tijdelijk bij de huidige nummer drie van de Eredivisie als adviseur van Van Bronckhorst, wiens positie op dat moment onder druk stond na een reeks teleurstellende resultaten.

Meer nieuws
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
0
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
14
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
136
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
CristiJarmo
 
7
13 februari 2019 om 21:21
Dit zou precies bij het kortetermijn denken passen van Van Geel. Zag laatst de naam Vanhaezebrouck voorbij komen en dat leek me opzich een interessante optie. Leek ook goed voetbal neer te schotelen.
 
BastianBrightside
 
2
13 februari 2019 om 22:05
En wat vind je precies interessant aan Hein Vanh.? Als je het Belgisch voetbal enigszins volgt, dan zou je wat mij betreft moeten weten dat je Hein niet moet willen.
 
gomes1psv
 
3
13 februari 2019 om 21:30
Gaf een persconferentie om zelf al af te zeggen zonder officieel uitgenodigd te zijn trainer te worden en noemt dat een week later een momentopname? Wat een labiele, ongeloofwaardige schijnheil is deze man geworden zeg. En hypergevoeliger dan ooit als zijn persoontje in het gedrang komt. Ik ken baby's die minder janken dan Advocaat.
 
101tje
 
19
13 februari 2019 om 21:38
voor degenen die niet live hebben gekeken. dit is pure onzin en nieuwsmakerij van vz. deze dingen zijn absoluut niet op deze manier gezegd.
 
bruutfr
 
1
13 februari 2019 om 22:57
Ik weet idd niet wat vz gezien heeft want dit topic gaat werkelijk waar over gebakken peren.
 
ferdy85
 
0
14 februari 2019 om 06:17
Met alle respeect voor advocaat maar alsjeblieft niet zeg. Tijd voor een hele nieuwe frisse wind. Ze moeten is ophouden met al die speculaties.