'Die van Justin Kluivert was doksie, Donyell Malen noemden we boeroe'
Vrijdag, 13 december 2019 om 07:34

Arquinio Bel speelde meer dan zes jaar in de jeugdopleiding van Ajax en maakte deel uit van de lichting van onder meer Justin Kluivert, Donyell Malen en Matthijs de Ligt. De negentienjarige buitenspeler speelt tegenwoordig bij de amateurs van DWS, maar kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Amsterdam. De tijd dat hij met het busje naar Ajax werd gebracht staat hem nog goed bij.

Bel reisde vrijwel altijd samen met De Ligt. "Ik werd eerst opgehaald van school, daarna reden we door naar zijn school, ergens achter station Amsterdam-Zuid. We praatten veel en hij luisterde mee met onze muziek. We spraken af en toe zelfs over meisjes, haha", lacht Bel, die De Ligt kent als een serieuze jongen. ''Hij was altijd gefocust, serieuzer dan de rest."

Meer: Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax

Op de clubwebsite van Ajax laat Bel weten welke bijnamen hij en zijn toenmalige ploeggenoten voor elkaar verzonnen. "Matthijs was een beetje fors, dus noemden we hem dikkie'', vertelt Bel. ''Hij kon er wel om lachen en was eigenlijk totaal niet boos te krijgen. Iedereen had een bijnaam. Die van Justin Kluivert was doksie, dat betekent 'eend' in het Surinaams. Donyell Malen noemden we boeroe. Hij woonde nabij Den Helder op een groot landgoed, terwijl de meeste jongens uit de stad kwamen."

Bel vindt het moeilijk om een speler aan te wijzen die er in het seizoen 2013/14 bovenuit stak. "Ik denk toch Ché Nunnely, puur dat jaar. Wij schrokken eigenlijk van hem. Hij kwam van FC Utrecht naar Ajax, maakte indrukwekkende solo's, scoorde, liep door iedereen heen, was supersnel… Het was niet leuk meer, zo snel was Ché. Hij viel écht op toen. En Matthijs ook natuurlijk. Die kon op z'n vijftiende qua fitheid en fysiek al met de A1 mee."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
foeballuh
 
38
13 december 2019 om 08:25
Zo zie je maar, is Malen toch bij de juiste club uitgekomen.
 
Apocalyps
 
4
13 december 2019 om 09:37
Waarom Donyell Malen een boeroe werd genoemd is mij een raadsel, want hij doet mij totaal niet denken aan een boeroe ??.
 
foeballuh
 
2
13 december 2019 om 14:16
Ja, kan me voorstellen dat je met die jochies die allemaal uit Amsterdam al gauw voor een boer wordt aangezien als je van buiten de stad komt, maar inderdaad ik zie hem nog niet gauw met een riek en een overal ergens in een weiland staan
 
oprecht
 
1
13 december 2019 om 23:46
Maar Kluivert lijkt wel op een eend. Dat benoem je dan weer niet?? Zijn gewoon bijnamen voor de boys onderling. Een ander zal de humor daar nooit van inzien..aangezien we er nooit bij waren en de grap dus missen!
 
foeballuh
 
0
14 december 2019 om 10:42
Volgens mij is redelijk duidelijk te zien aan mijn reacties dat ik het niet al te serieus neem, maar toch bedankt dat je de context van de grap even toelicht! En inderdaad, Kluivert lijkt niet op een eend. Zo beter?