'Diezelfde fans gaan ook van Texaco naar Shell bij een betere aanbieding'
Dinsdag, 13 juli 2021 om 09:58

Jan Everse heeft begrip voor het besluit van Steven Berghuis om Feyenoord te verlaten voor Ajax. De oud-voetballer maakte in 1977 dezelfde overstap. Zijn situatie was echter anders, daar hij destijds bankzitter was. "Hij is de vedette van Feyenoord en ik was op dat moment wisselspeler. Mede door de aandacht van de media ligt het nu een stuk gevoeliger", aldus Everse.

Berghuis wordt na zijn vakantie medisch gekeurd door Ajax, waarna hij zijn handtekening zet onder een vierjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. Everse heeft alle begrip voor gevoelige overstap van Berghuis. "Je hoorde natuurlijk ook clubs als Wolfsburg voorbij komen waar nu Mark van Bommel de trainer is, maar als hij straks weg is na vier maanden en er komt en Duitser voor de groep dan speel je misschien niet meer en beland je op de bank", zegt Everse bij RTV Rijnmond. "Nu krijgt hij bij Ajax natuurlijk ook wel een paar geduchte concurrenten, maar dat is uiteindelijk ook alleen maar goed voor je ontwikkeling."

Meer: Kraay jr. treft Ajax-speler op parkeerplaats en krijgt inside info: ‘Klopt dat?’

De Feyenoord-aanhang is allesbehalve blij met het vertrek van Berghuis naar Ajax. Op social media circuleren beelden van Feyenoord-shirts met de naam van Berghuis achterop die worden verbrand. "Dezelfde supporters die zouden exact hetzelfde doen als ze in dezelfde situatie zouden zitten", stelt Everse. "Als ze bij Texaco zitten gaan ze ook naar Shell als ze daar een heel goede aanbieding krijgen en zich kunnen ontwikkelen. Ze zeggen wel van niet, maar dat is gewoon zo. Ik kan me best die emotie voorstellen, want je raakt je beste speler kwijt aan de club waar ze een enorme hekel aan hebben."

Dringend verzoek aan Ajax- en Feyenoord-fans na 'act' van Berghuis

De supportersverenigingen van Ajax en Feyenoord doen een dringend beroep op hun achterban nu de transfer van Steven Berghuis naar Amsterdam op het punt staat om afgerond te worden.Lees artikel

Feyenoord ontvangt volgens RTV Rijnmond in eerste instantie vier miljoen euro voor de transfer van Berghuis naar Ajax. Daar komt in een later stadium een gegarandeerd bedrag van 1,5 miljoen euro bij. Door een zogeheten prestatiebonus in de Champions League kan het totaalbedrag voor de vleugelaanvaller oplopen tot 6,5 miljoen euro. Tevens is er door Feyenoord een doorverkooppercentage bedongen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (85)

 
Noud
 
165
13 juli 2021 om 10:09
Tsja, als je als oud voetballer niet begrijpt dat er bij sport, en zeker in voetbal, iets meer sentiment komt kijken dan bij de keuze van een tankstation, dan moet je jezelf eigenlijk in bescherming nemen en geen interviews geven.
 
AjaxWestham
 
23
13 juli 2021 om 10:19
Exact mijn mening, wilde reageren met dezelfde strekking maar zie dat t overbodig is. Dit vergelijk van hem gaat zó mank, ongelofelijk dat hij dit als voorbeeld neemt
 
SilverFront
 
53
13 juli 2021 om 10:42
Veel mensen lezen het nu wel verkeerd. Hij doelt namelijk niet op het feit waar je gaat tanken, maar hij doelt op Texaco en Shell als werkgevers. Een wezenlijk verschil natuurlijk, en daar heeft hij een punt. Echter heb je in de voetballerij dingen als sentiment, dus de vergelijking gaat niet helemaal op.
 
Zwollenaar01
 
16
13 juli 2021 om 10:56
Dan heeft ie nog steeds geen punt. Voor zover ik weet zal het de rest van NL een zorg zijn of er een werknemer van het ene tankstation naar het andere gaat....
 
EricEngelsma
 
22
13 juli 2021 om 10:59
En waarom doen we dat dan wel als het om een voetbalclub gaat?..
 
voetbalfreek
 
6
13 juli 2021 om 11:03
En je hebt velen die sentiment misbruiken om er plezier aan te beleven. De transfer is voor hun een mooie aanleiding om hun rel hobbies weer te starten. Ik denk bij Feyenoord Ajax . Alleen durven ze niks. Het blijven heel laffe jongens,en dat weten ze.
 
JJR12
 
15
13 juli 2021 om 11:12
@voetbalfreek "de transfer is een mooie aanleiding om hun rel hobbies weer te starten". Kan je dat verder toelichten? Voor zover ik weet is de band tussen de harde kernen namelijk al jaren zo en hebben ze niet deze transfer van Berghuis nodig om tot een confrontatie te komen (zie Delft en Vlaardingen eerder dit jaar). Daarnaast zijn uitspraken als "alleen durven ze niks. het blijven heel laffe jongens" natuurlijk onnodig en vraag ik me af wat je hiermee probeert te bereiken. Aan het einde van de rit zal de transfer bij veel mensen kwaad bloed zetten en zal Berghuis, als die er al bij is, dit jaar een verjaardag krijgen die die niet snel zal vergeten. Maar dit zal hij ongetwijfeld ingecalculeerd hebben toen hij besloot de overstap te maken.
 
Tipptopp
 
14
13 juli 2021 om 12:15
Het blijft gewoon zielig. Emotie emotie emotie en het wordt ook nog goed gepraat als iemand vanuit de emotie reageert. Vindt jij dan ook dat jij iemand geen voorrang geeft terwijl hij dat wel zou moeten krijgen bij jou een deuk in de auto mag trappen? Of telt emotie dan niet? Laat toch gaan. Berghuis doet niets verkeerd, dat je er niet blij mee bent prima, maar daar hoeft Berghuis zijn keuze toch niet op te baseren!
 
Yoda
 
0
13 juli 2021 om 12:40
Silverfront, je hebt gelijk. Maar Texaco zal echt wel clausule hebben in t contract dat je niet zomaar overstapt naar een concurrent, iets van dien aard. Everse gebruikt een leuk voorbeeld, maar helemaal hetzelfde is t niet. De fans van Texaco zullen furieus zijn trouwens ??
 
Mowgli
 
4
13 juli 2021 om 13:11
Kom op man, teksten als “ik hoop dat hij zijn nek breekt” en nog gekkere dingen heb ik gezien op verschillende sites. Dan ben je toch te triest voor woorden als je dat iemand toewenst om een spelletje? Echt droevige lui en die moet je eigenlijk steriliseren! Want zie dat ze vaak nog kinderen hebben en waar je mee opgroeit word je mee besmet
 
Mowgli
 
1
13 juli 2021 om 13:12
Kom op man, teksten als “ik hoop dat hij zijn nek breekt” en nog gekkere dingen heb ik gezien op verschillende sites. Dan ben je toch te triest voor woorden als je dat iemand toewenst om een spelletje? Echt droevige lui en die moet je eigenlijk steriliseren! Want zie dat ze vaak nog kinderen hebben en waar je mee opgroeit word je mee besmet
 
Deem.
 
2
13 juli 2021 om 13:23
@Zwollenaar Dat ís juist het punt... Eind van de dag is het een werknemer die van werkgever wisselt om het dubbele te verdienen. Daar kijkt men in andere takken niet van op. Maar goed. Fans leven graag in de illusie dat iedere goede speler ook toevallig bij zijn droomclub zit en net zo'n grote fan is als zij zijn. Hoewel je als je niet goed bent een eind kunt opmieteren. Droomclub of niet.
 
Kyle66
 
0
13 juli 2021 om 14:02
@Yoda, dat zou Texaco waarschijnlijk verliezen vanwege het vrije verkeer van werknemers. Veel non-concurrentiebedingen houden geen stand in de rechtszaal.
 
Kyle66
 
3
13 juli 2021 om 14:03
@JJR, ik heb reacties gelezen als "Berghuis krijgt hopelijk een hartaanval op 19 december. De spelers van Feyenoord gaan in een kring staan rondom Berghuis, niet om hem af te schermen voor foto's maar om ervoor te zorgen dat Berghuis geen hulp krijgt". Ik vind dat gewoon walgelijk!
 
JJR12
 
1
13 juli 2021 om 15:05
@kyle66 Die reactie komt van Fr12 en zoals je misschien wel weet is de gemiddelde leeftijd daar 14. Het is ondertussen een sport geworden daar om de meest bizarre dingen (zowel positief als negatief) in een reactie te plaatsen, in de hoop viraal te gaan. Die reacties moet je dus niet serieus nemen, want die staan gelijk aan het niveau op Dumpert of de gemiddelde reacties onder een Facebook-bericht van bijvoorbeeld Powned.
 
GShumway
 
0
13 juli 2021 om 19:50
Er is in de hele voetballerij nog maar 1 groep met sentimenten, en dat zijn de supporters. En dat snap ik. Maar iedere voetballer wil sportief en financieel het hoogst haalbare. En als ze over moeten stappen naar een concurrent, of in dit geval de aartsrivaal, dan doen ze dat. Die embleemkussende, hartjes vormende, handkusjes naar het publiek strooiende spelers zijn absoluut niet geloofwaardig.
 
alexdevidal
 
21
13 juli 2021 om 10:23
Hij heeft gezegd geen binnenlandse transfer te willen maken, en dan gaat ie het alsnog doen en ook nog eens naar de grootste concurrent. Maar hij gaat 4(!) miljoen per jaar verdienen!!! Dat krijg je nog geen eens met zekerheid in het buitenland, en hij kan ook nog eens in een vertrouwd land blijven dichtbij de familie. Geef Berghuis groot gelijk, sentiment staat op plaats 2, levensgeluk op 1.
 
NL_Modric
 
3
13 juli 2021 om 12:34
Precies Alex. Zal ook minder geirriteerd raken door zn ploeggenoten nu. En mischien nog wel de belangrijkste reden waarom dat hij de overstap heeft gemaakt: gegarandeerd CL voetbal komend seizoen. (Zonder kansloos uitgeschakeld te worden)
 
Valkeakoski
 
1
13 juli 2021 om 12:59
En dat je een bepaald standpunt inneemt hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je nooit van standpunt kunt veranderen. Een dikke zak geld doet wat dat betreft wonderen...
 
borrelhond
 
15
13 juli 2021 om 10:27
"als ze bij Texaco zitten gaan ze ook naar Shell als ze daar een heel goede aanbieding krijgen en zich kunnen ontwikkelen." Volgens mij doelt de heer Everse met deze zin meer dan enkel de plek waar ze de auto zouden vol gooien. Ik denk dat veel mensen in een vergelijkbare situatie als Berghuis gaan twijfelen wanneer de grote concurrent langs komt. Je wil doorgroeien maar dat lukt niet bij je huidige werkgever, vervolgens komt de grote concurrent langs die jou die doorgroeimogelijkheden biedt. Je gaat ook nog eens een stuk meer verdienen en hoeft er in principe niet voor te verhuizen. Veel mensen die dan ja zullen zeggen.
 
DonCoXxX
 
16
13 juli 2021 om 10:35
Ga nu die werkgever vervangen door een levenspartner, waarop men smoorverliefd is geweest en lief en leed mee heeft gedeeld. Toen kwam er op een dag iemand voorbij die leuker, mooier, sexier, rijker en avontuurlijker was, kortom veel en veel meer te bieden had en het leven nog mooier maakte. En weg was men.
 
EnriqueD
 
2
13 juli 2021 om 10:38
Exact mijn vergelijking in een ander topic. Niet zo gek als je in die situatie je boosheid kwijt wil door een foto te verbranden oid? Of een shirt. Of even goed schelden.
 
Noud
 
5
13 juli 2021 om 10:39
Als hij die vergelijking had gemaakt was het nog te begrijpen geweest ja. Kijk, ik snap uiteraard dat er redenen zijn waarom je deze overstap wil maken, zowel financiële als sportieve. Maar het is niet te vergelijken met de keuze van een werkgever in het bedrijfsleven natuurlijk.
 
Elgordito
 
6
13 juli 2021 om 10:48
Maar feyenoord is geen levenspartner van Berghuis, wel van bijvoorbeeld een van Persie, Bijlow of Malacia. Dus daar kan je hem niet op afrekenen vind ik.
 
JJR12
 
19
13 juli 2021 om 11:16
@elgordito Dat snapt iedereen nu, echter heeft Berghuis wel jarenlang gedaan alsof Feyenoord zijn levenspartner was. Als mijn vriendin telkens tegen mij zegt hoeveel ze van mij houdt en dat ze voor mij in Nederland is gebleven, maar vervolgens zonder schaamte mij verlaat voor de gozer waar ik al mijn hele leven een schijthekel aan heb dan is het toch logisch dat ik daar boos om wordt en me verraden voel? Mocht zij al die tijd hebben aangegeven dat ze mij zag als iemand om mee samen te leven, maar dat de man van haar dromen iemand anders was, dan kwam de klap natuurlijk veel minder hard aan.
 
dickvrijhoef
 
0
13 juli 2021 om 11:22
En die hebben of zullen nooit bij een andere club gaan voetballen ?
 
DonCoXxX
 
4
13 juli 2021 om 11:23
@jjr12, weet je hoe vaak ik in mijn leven - gevraagd en vooral ongevraagd - precies hetzelfde heb moeten aanhoren na een scheiding? Het doet er niet toe of men een schijthekel had aan die nieuwe vlam, men beweert altijd dat de andere jarenlang had gedaan alsof die van hen had gehouden. Weet je wat het is? Die ex - Berghuis - heeft zeer waarschijnlijk ooit heel veel van hen gehouden, maar nu is het over en tijd voor een andere partner. Alles gaat voorbij.
 
Tipptopp
 
1
13 juli 2021 om 12:20
Want als de ander iets doet dat jij niet leuk vindt mag jij daar in het openbaar op reageren? Waar leg jij dan de grens? Mogen we anders denkende dan ook veroordelen? Kortom, dat je teleurgesteld bent prima, maar dat geeft jou geen enkel recht om iemand anders publiekelijk of privé aan te pakken!
 
Yoda
 
1
13 juli 2021 om 12:44
@doncoxxx. Ik zou dat liefdesverhaal van je best willen geloven als hij er niet 2x zo veel zou gaan verdienen. Dat klinkt toch meer als gekochte liefde, die is niet echt uit het hart ??
 
schijntrap
 
6
13 juli 2021 om 10:49
Die sentimenten gelden alleen voor supporters en niet voor de spelers. Het is hun baan. Ze hebben geen contract voor het leven met de club getekend toch? Ik snap uiteraard dat het niet leuk is maar dat vond ik ook niet toen Vermeer naar Feyenoord ging.
 
jlp40
 
8
13 juli 2021 om 10:53
Erg makkelijk om vanwege sentiment maar overal begrip voor te moeten hebben. Ik heb er nooit zoveel moeite mee wanneer iemand van werkgever wisselt. Dezelfde fans zweren op hun huwelijk eeuwig trouw aan hun partner, maar wanneer het ze uitkomt duiken ze een paar jaar later met de buurvrouw in bed en gaan ze scheiden. Volgens mij komt daar ook behoorlijk wat sentiment bij kijken. In dit geval wordt het vooral door de media zo opgeklopt. Maak je toch niet zo druk, er zijn echt belangrijkere zaken in de wereld dan voetbal.
 
soccersupp
 
4
13 juli 2021 om 11:18
Svp de hele tekst lezen. Jij en ik tanken bij shell of Texaco maar we zitten er niet en ontwikkelen er ons ook niet. Hij doelt dus op de haven waar een raffinaderij van shell staat en een van texaco (nerefco een joint venture van texaco en BP). En ja diezelfde feyenoord fan die bij shell werkt stapt ook over naar nerefco als daar betere kansen zijn. Misschien geeft deze verduidelijking wat meer info, ik vind het een goed verhaal van deze oud feyenoord en oud ajax speler.
 
Udovic
 
0
13 juli 2021 om 11:39
Exact, de hele bedrijfstak teert op deze emotie. Zou er geen emotie zijn, dan zou er ook geen profvoetbal zijn.
 
rickv
 
0
13 juli 2021 om 13:39
Ik denk, zeker als iemand met toegang tot een redelijk goed functioneerde zorg, dat als je zoveel sentiment hebt over voetbal dat je van alles uit op social media en shirts gaat verbranden je professionele hulp moet zoeken. Want ergens is er iets goed mis met.
 
FCB_Catalunya
 
8
13 juli 2021 om 10:13
Laten die mensen dan maar oppassen dat de Texaco hun auto’s niet in de fik steekt dan! Everse heeft wel grotendeels gelijk, het is puur sportief en hij wil het maximale. De buitenlandse interesse bleef uit en Ajax is dan verreweg de beste optie.
 
wesley1910
 
30
13 juli 2021 om 10:14
Feit blijft dat Berghuis geen Feyenoord supporter is. Dus zijn binding is anders dat de spelers. Feyenoord is gewoon zijn werkgever, niet meer niet minder. En daar gaat hij het dubbele verdienen, grotere kans op kampioenschap en speelt CL. Allemaal logisch. En ja het is stom dat hij zei geen binnenlandse transfer te maken, en het kussen van het logo. Dat soort dingen moet je alleen doen als je het meent. Niet voor de bühne. En tuurlijk baal ik dat hij naar de aartsrivaal gaat, onze beste speler, onze aanvoerder. Is super zuur. Grapjes en liedjes moet kunnen maar graag distantiëren van die idioten die in z'n tuin willen staan en bedreigen.
 
cabinessence
 
9
13 juli 2021 om 11:01
Eens. Berghuis is 125 kilometer van Rotterdam geboren en Feyenoord was (inclusief jeugd) al zijn zesde Nederlandse profclub. Dan kun je toch wel uitrekenen dat hij geen puur Feyenoord-hart heeft. En is dat erg? Nee. Ik heb ook heus niet de illusie dat Gotze altijd van PSV gedroomd heeft, of dat Dumfries vroeger als jochie in Rotterdam in een PSV-pyama sliep. Het enige wat telt is dat ze zich volledig inzetten voor de club die op dat moment hun salaris betaalt.
 
JJR12
 
5
13 juli 2021 om 11:06
@cabinessence Er is helemaal niets mis met een club puur als werkgever zien, maar straal dan ook niet uit alsof je wél een echte Feyenoorder bent. Dat is exact hetgeen wat bij veel mensen nu kwaad bloed zet: Berghuis zette zichzelf neer als een échte Feyenoorder met uitspraken als "ik ben voor jullie gebleven!" en daarom komt de klap veel harder aan. Zie bijvoorbeeld ook een Fer en Wijnaldum die vertrokken, het werd hen extra aangerekend omdat dat jongens van de club (stad) waren.
 
JJR12
 
5
13 juli 2021 om 11:08
@wesley1910 Feit is inderdaad dat Berghuis geen Feyenoord supporter is, wat helemaal niet erg is. Wat wel erg is, is dat hij al die jaren heeft gedaan alsof hij dat wél was en dat wordt hem heel erg kwalijk genomen. Daarnaast kan je 'die in z'n tuin willen gaan staan' vervangen naar 'in z'n tuin hebben gestaan' aangezien er al een aardige groep voor zijn deur heeft gestaan op de dag dat Chris Woerts het nieuws naar buiten heeft gebracht. Omdat hij zelf niet thuis was en de beveiliging snel ter plaatse was, is er niets gebeurd en is het ook nergens in de media verschenen.
 
Orgullo
 
7
13 juli 2021 om 10:15
Nou vind ik dat voetballers mogen staan en gaan waar ze heenwillen, maar de vergelijking met de keuze voor een tankstation is ook weer te stompzinnig voor woorden.
 
Suc6Magnet
 
7
13 juli 2021 om 10:21
Ik heb Everse uberhaupt nog nooit op iets zinnigs kunnen betrappen. Ook in dit stukje spreekt hij zichzelf weer tegen. Eerst zeggen dat Berghuis slim is om niet naar Duitsland te gaan want als hij op de bank komt heeft hij een een probleem, om vervolgens te zeggen dat hij dat probleem ook kan krijgen bij Ajax maar dan is het ineens ‘goed voor zijn ontwikkeling’.
 
FCMokum
 
2
13 juli 2021 om 10:55
@suc6magnet is logisch toch? In Nederland kent iedereen Berghuis, in Duitsland is het ‘die gozer die de trainer een beetje kent’
 
roedii
 
4
13 juli 2021 om 10:44
Het gaat om de werkgever als tankstation hè?! Niet om zelf even te tanken.. ander voorbeeld. Je werkt bij de jumbo en de albert Heijn bied je veel meer perspectief en salaris. Hoeveel mensen zouden dan nee zeggen. Het is maar hoe zakelijk je het voetbal benaderd om naar deze situatie te kijken. Ik vind het een gedurfde stap van Berghuis’ qua sentiment. Maar zakelijk snap ik het wel
 
Kyle66
 
0
13 juli 2021 om 14:10
@Orgullo, zoals roedii al zegt: het gaat niet om het tanken maar om de werkgever. Dat je als werknemer overstapt naar de concurrent.
 
Zlatan65
 
2
13 juli 2021 om 10:16
Wat een slecht vergelijk van Everse. Hij gaat helemaal voorbij aan emotie en liefde die je voor een club voelt. En hij zal het dan niet over tanken hebben, maar over Texaco en Shell als werkgever. Maar dan nog is het niet te vergelijken met elkaar.
 
roedii
 
3
13 juli 2021 om 10:48
Niet elke voetballer is verliefd op de club waar ze spelen hè?! Als voetballer moet je redelijk egoïstisch zijn om ver te komen. Ik vind de stap van Vermeer naar Feyenoord eigenlijk veel discutabeler destijds aangezien vermeer uit de jeugdopleiding van Ajax kwam en ook een echte Amsterdammer is.berghuis daarentegen heeft al veel clubs in Nederland gehad en komt ook helemaal niet uit de buurt van Rotterdam
 
Zlatan65
 
0
13 juli 2021 om 13:25
Had het niet over de voetballers, maar over de supporters. Bij hun zit de (club)liefde vaak een stuk dieper dan bij de spelers.
 
cabinessence
 
8
13 juli 2021 om 10:18
“Nu krijgt hij bij Ajax natuurlijk ook wel een paar geduchte concurrenten, maar dat is uiteindelijk ook alleen maar goed voor je ontwikkeling." Eh, Berghuis is bijna 30. Hoeveel ontwikkeling verwacht je daar nog van?
 
consy
 
0
13 juli 2021 om 12:19
Er zijn in het verleden genoeg spelers geweest die zich wisten te ontwikkelen op latere leeftijd. Tussen 30 en 34 is er genoeg mogelijk. Kijk naar Pirlo bijvoorbeeld, wist zichzelf bij Juventus op latere leeftijd opnieuw uit te vinden.
 
repuiztav
 
11
13 juli 2021 om 10:20
Hoewel ik het ermee eens ben dat Berghuis erop vooruit gaat en dat juist de overstap logisch maakt, is de vergelijking van Jan Everse met het normale bedrijfsleven natuurlijk lachwekkend. In de voetbalwereld spelen veel meer factoren mee. Dat Jan Everse dit niet begrijpt zegt wel veel over hem.
 
wanny
 
3
13 juli 2021 om 10:26
Everse zegt er juist bij dat ie het wel begrijpt. En een beetje consternatie moet kunnen. Maar (dreigen met) geweld gaat veel te ver natuurlijk En zoveel anders is het ook niet. Elk bedrijf heeft concurrenten en er stappen geregeld mensen over naar de concurrent. Dat wordt ze ook niet in dank afgenomen. Echter wordt daar doorgaans beschaafder op gereageerd dan met je hoodie op bij iemand langs gaan.
 
Raypas
 
8
13 juli 2021 om 10:20
Everse heeft groot gelijk. Tuurlijk zouden de meesten ook zijn gegaan als je salaris wordt verdubbeld, je in een veel betere ploeg terechtkomt, je CL gaat spelen en je zeker bent van het spelen om de prijzen. Die reacties zoals die shirtjes verbranden heeft daarnaast ook iets sneus en primitiefs. Hoe zielig ben je dan?
 
Orgullo
 
1
13 juli 2021 om 10:27
Wel goed om te weten dat als Feyenoord een investeerder krijgt we maar een euro meer hoeven te betalen qua salaris om Daley Blind binnen te halen. Kunnen nog wel een ervaren verdediger achterin gebruiken. OT: slaat natuurlijk helemaal nergens op wat Jan Everse zegt. Zoals wel vaker.
 
frank111
 
2
13 juli 2021 om 10:30
Ja wel logisch dat hij zo een uitleg geeft omdat hij zelf precies hetzelfde heeft gedaan. Wat Berghuis nu doet is zich profileren als een echte Feyenoorder, maar uiteindelijk eieren voor zijn geld kiest omdat het een broodvoetballer is. Prima, veel plezier bij Ajax en ik ben heel erg benieuwd hoe hij zich daar houdt. Bij Feyenoord werden er veel knotsgekke acties (rode kaarten, tackles) van hem vergeven omdat hij veruit de beste speler was. Als die dat bij Ajax flikt dan zit hij gauw op de bank. Wel bizar het verschil, bij Feyenoord is hij de best betaalde speler en bij Ajax geven ze hem lachend een vierjarig contract met 1.5-2x zo veel salaris. Feyenoord moet nu volle bak waarde creeeren op het veld, en daarin gaan investeren. Als we niet gauw zorgen dat we spelers voor mooie bedragen gaan verkopen dan zie ik de toekomst somber in.
 
Hellevoet51
 
0
13 juli 2021 om 10:33
Hoe kan je nou voetbalclubs vergelijken met een benzine merk. Was te verwachten dat er reacties zouden komen en vanuit Feyenoordzijde bestaat nu ook dat verwachting dat het ineens zo'n bekend Ajax/amsterdam lieveling wordt. Feyenoord is helemaal niks speelt misschien om de 5e plaats. Oké, maar nu hebben ze Berghuis weggehaald bij de concurrentie??????? Ja dat klinkt weer lekker. De media is zo Ajax geil en dat steekt. Als Manchester een Europese wedstrijd moet spelen dan kondigt SBS (de Mol) dit zo aan: "aanstaande donderdag speelt Donny VAN DE Beek met Manchester tegen..........". Waarom? Hij speelt niet eens. Ooit gehoord van een ex/speler van een andere club. Het is maar een voorbeeld , maar het houdt niet op. Quizvraag bij 50/50 (sbs) "\: Wat is de scheldnaam van Ajaxsupporters voor Feyenoordfans: EEn lachende Winston: Dat zijn natuurlijk kakkerl...) Andersom eens proberen?? Maar laat Berghuis met rust, het is zijn keus, al mag hij van Hugo Borst nooit meer in het Nederlands Elftal, zou hij dit nu volhouden? De schoonvader van Stefan bezit een groot deel van Amsterdam is groot Ajax fan, dus misschien ook wel om de familie vrede te bewaren?
 
Sooske
 
1
13 juli 2021 om 10:53
Dat mensen blijkbaar niet snappen dat hij het over het veranderen van werkgevers heeft en niet gewoon de plek waar je tankt.. Poe. OT: Het is zijn carriere en niet die van de fans. Als hij bij Ajax meer kansen ziet dan moet hij ze zeker pakken, alleen jammer van al die uitspraken die hij er eerder uitgooide. Die komen nu drie keer zo hard terug.
 
Corner53
 
1
13 juli 2021 om 10:56
Helemaal eens met Jan Everse, clubliefde is er niet meer bij broodvoetballers. Dirk Kuit zegt wel dat hij dit nooit zou doen maar hij ging ook na een paar jaar Feijenoord naar Liverpool en heeft het grootste deel van zijn carrière elders gevoetbald.
 
cabinessence
 
2
13 juli 2021 om 11:04
"dirk Kuit zegt wel dat hij dit nooit zou doen maar hij ging ook na een paar jaar Feijenoord naar Liverpool en heeft het grootste deel van zijn carrière elders gevoetbald." Noem eens 1 speler uit de laatste 20 jaar die naar een buitenlandse topclub kon, maar die puur uit clubliefde z'n hele carriere bij dezelfde eredivisieclub is gebleven? Ik kan er geen bedenken.
 
Emile Hesky G
 
2
13 juli 2021 om 11:29
Rare vergelijking. Alsof iemand bij Shell werkt omdat hij een Shell- aanhanger is. Je kan bedrijven moeilijk met voetbalclubs vergelijken. Bij dat laatste komt namelijk passie en emotie bij kijken.
 
roedii
 
3
13 juli 2021 om 11:53
Maar wie zegt dat elke voetballer bij de club zit omdat hij een aanhanger is van die club? Op basis daarvan zou berghuis ook een aanhanger moeten zijn geweest van de andere clubs in Nederland waar hij heeft gespeeld
 
Spaanse Bas
 
5
13 juli 2021 om 11:54
Berghuis voetbalde bij Feyenoord omdat hij daar onder contract stond, niet omdat hij Feyenoord fan is
 
MartinCusters
 
3
13 juli 2021 om 12:34
Ajax is een topclub! Telt Europees mee. En dat terwijl Feijenoord afgezakt naar de status van een provincie club. Dus als je voetbalambitie hebt en je wil in Nederland blijven voetballen is het een logische keuze.
 
 
0
13 juli 2021 om 12:48
Misch moeten sommige supporters van beide kanten gaan beseffen dat club liefde( bijna niet meer bestaat tegenwoordig), en dat logo kussen enz enz met een korreltje zout moeten gaan nemen,( ik doe dat in iedergeval wel) de enige die echt clubliefde hebben zijn de supporters., spelers trainers en clubbestuurders Zijn gewoon passanten. niks meer en niks minder
 
RienHanssen
 
2
13 juli 2021 om 14:14
Ik hoop dat berghuis een fantastische jaar krijg ...en het slaat werkelijk nergens op dat men dreigementen gaan uiten naar hem . En dat noemt men fijenoord supporters?
 
Ziyechgoat22
 
1
13 juli 2021 om 15:03
Voetbal fans zijn sowieso de meest naïeve personen ter wereld, die geloven echt dat voetballers clubliefde kennen, ze zijn er wel, maar zeer schaars, we hebben het over tientallen voetballers in heel Europa die voor geen goud voor “bepaalde” clubs zullen spelen, dan heb ik het over Messi en Real Madrid, Klaassen en Feyenoord, Sergio Ramos en Barcelona, het zijn er echt niet veel. De rest kan zo de oversteek maken, met geen schrijntje spijt.
 
Soccerfan_1
 
1
13 juli 2021 om 15:20
Ik zou Kuyt ook in dat rijtje zetten hoor. Al speelt die niet meer maar dat was een echte feyenoorder
 
Soccerfan_1
 
3
13 juli 2021 om 15:19
Ik zie net een filmpje waarin een feyenoord supporter doodleuk zegt, ik vind het geen stap omhoog. Sorry maar in wat voor droomwereld leeft hij? Met alle respect maar van dit Feyenoord naar dit Ajax is gewoon een stap omhoog. Dat ziet toch elke fatsoenlijk denkende feyenoord supporter?