Directeur die Van Leeuwen wegstuurde kondigt nu zelf vertrek aan bij FC Twente
Zondag, 29 november 2020 om 14:31

De wegen van FC Twente en Paul van der Kraan scheiden na afloop van dit seizoen, zo maakt de club uit Enschede zondagmiddag wereldkundig. De 67-jarige algemeen directeur is na lang nadenken tot deze beslissing gekomen. Van der Kraan, sinds april 2019 in dienst van FC Twente, zal de komende periode gebruiken om zijn opvolger zo goed mogelijk in te werken in de Grolsch Veste. Het is volgens TC Tubantia niet uitgesloten dat de bestuurder parttime aan de club verbonden blijft.

"Laat ik beginnen te zeggen dat het een ontzettende moeilijke keuze is geweest", stelt Van der Kraan in een verklaring op de clubsite. "FC Twente en ik wisten dat mijn aanstelling voor maximaal een paar jaar zou zijn en ik heb de pensioengerechtigde leeftijd. Ik keer niet meer terug in een fulltime functie. In de bijna twee jaar dat ik hier nu werkzaam ben, heb ik FC Twente ervaren als een hele fijne club, met keihard werkende collega's. Collega's die het niet bepaald gemakkelijk hebben gehad. Ik ben onder de indruk geraakt van de betrokkenheid van de regio. Ik ervaar dagelijks de unieke hartverwarmende steun van supporters en sponsoren. Iedereen is ontzettend betrokken."

Van der Kraan vertrouwt erop dat FC Twente de aanhoudende coronacrisis overleeft. "Ik blijf me tot aan het eind van dit seizoen volledig inzetten voor de club, waarbij ik de hoop niet opgeef dit seizoen nog een volle Grolsch Veste mee te maken." Dennis Schipper, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is lovend over de 'ervaren professional' Van der Kraan. "Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend op bestuurlijk vlak in het betaald voetbal. In de afgelopen periode heeft hij dit meer dan bewezen. Hij heeft niet alleen scherp financieel inzicht, maar is ook een sterke bindende factor gebleken tussen de diverse interne en externe partijen van de club."

TC Tubantia: Van Leeuwen slachtoffer van machtsstrijd bij FC Twente

De technisch directeur vertrekt vanwege grote interne problemen bij FC Twente.Lees artikel

"Hij heeft veel werk verzet en FC Twente sportief en financieel weer een stap verder gebracht. We wisten dat zijn aanstelling slechts voor een paar jaar zou zijn, maar we vinden het bijzonder jammer dat Paul ons aan het eind van het seizoen gaat verlaten." Van der Kraan werkte eerder in de voetballerij bij FC Den Bosch, RBC Roosendaal, Vitesse en Fortuna Sittard, Schipper benadrukt voorts dat er in de winterstop gewoon gesproken zal worden over contractverlenging voor hoofdtrainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer.

Van der Kraan voerde afgelopen seizoen een machtsstrijd met Ted van Leeuwen, zo brengt TC Tubantia in herinnering. Er was nauwelijks communicatie tussen hem en de toenmalig technisch directeur, die dit voorjaar de wacht kreeg aangezegd door Van der Kraan. Laatstgenoemde nam tevens afscheid van hoofdcoach Gonzalo García, met Jans als diens opvolger. De Raad van Commissarissen van FC Twente was het eens met de beslissingen van Van der Kraan en koos afgelopen zomer bewust voor een nieuwe koers in Enschede.

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
3
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
47
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
20
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Dolleleen
 
10
29 november 2020 om 14:40
Jammer voor twente, heeft goed werkt verricht en rust gecreƫerd in Enschede. Hoop dat er iemand komt die dat ook kan.
 
Janta
 
12
29 november 2020 om 14:44
Heeft Twente naar een rustig vaarwater gebracht en het zal even puzzelen worden om een vervanger te vinden van zijn kaliber.
 
92643
 
26
29 november 2020 om 14:47
Wat een gekke titel. Heeft erg goed werk verricht, dat van Leeuwen moest vertrekken was daar onderdeel van.
 
Sirius
 
1
29 november 2020 om 19:08
Van Leeuwen vertrok pas ruim twee jaar later hoor. Ik denk dat sommigen er toch echt even de tijdlijn bij moeten halen, want deze meneer gaf Van Leeuwen ook z'n carte blanche (of hield 'm in ieder geval in stand). Zijn we gemakshalve ook vergeten dat hij Van Leeuwen op straat schopte zonder plan en dat Streuer een pure toevalstreffer was omdat hij de enigste overgebleven kandidaat was nadat bijna twee handen vol aan Td's aangaven geen trek te hebben?
 
FCT 4 ever
 
29
29 november 2020 om 14:48
Man man man, wat een verschrikkelijke titel. Slaat helemaal nergens op, alles voor de clicks. On: zonde dat Paul vertrekt, heeft de rust teruggebracht in Enschede. Hoewel dit niet volledig onverwacht is had ik gehoopt dat hij er na dit seizoen nog eentje zou doen (samen met Streuer en Jans) om het fundament voor de toekomst nog wat steviger neer te zetten. Hopelijk vertrekt Streuer nu niet. Wel prettig dat we dit tijdig weten, kunnen we op zoek naar een capabele vervanger.
 
PlakjeKaas
 
2
29 november 2020 om 16:59
'Niemand weet waar Kraan nu is' was het alternatief
 
Sirius
 
1
29 november 2020 om 19:06
Laten we het niet overdrijven. Hij was ook de persoon die Van Leeuwen carte blanche gaf en daardoor ook indirect verantwoordelijk was voor twee onervaren trainers die nog lang niet klaar waren voor het hoofdtrainersschap en zeker niet bij een club onder die omstandigheden. Onderaan de streep heeft hij goed werk verricht (vooral als saneerder en als bestuurder), maar binnen het voetbalbedrijf zelf waren z'n beslissingen op z'n minst aardig twijfelachtig. We moeten ook niet vergeten dat Streuer gewoon een toevalstreffer was, want die was min of meer de enigste overgebleven kandidaat die nog wel trek in FC Twente had.
 
Cas1
 
6
29 november 2020 om 14:51
Hij heeft het zeker heel goed gedaan. Geen gevecht uit de weg gaan zolang het maar om het belang van de club gaat. Gelukkig is hij bereid part time werk te blijven verrichten
 
Sirius
 
1
29 november 2020 om 19:03
Nou ja, laten we het niet overdrijven. Tot deze zomer waren z'n beslissingen met betrekking tot het sportieve aspect op z'n minst twijfelachtig te noemen. Van Leeuwen kon gewoon z'n gang gaan en onervaren trainers werden voor de leeuwen gegooid in een verre van ideale situatie. Het aanstellen van Streuer was een pure toevalstreffer, want die kwam pas in beeld toen alle andere kandidaten al aangaven geen trek te hebben.
 
Cas1
 
1
29 november 2020 om 19:10
Ik heb Twente niet heel erg gevolgd, dus meepraten kan ik slechts zijdelings. Desalniettemin doe ik toch een mee Ik kan me herinneren dat Derkzen en Gijp zo lovend waren over van leeuwen, die was geweldig enz. Was hij dan waardloos? Neen, want onder garcia begon Twente vorig jaar heel mooi, helaas ging het later minder. Helaas, omdat ik die trainer wel goed vond, mooi voetbal. Bij mij gaat het om mooi voetbal. Maar ik ben dus geen Twente supporter
 
Sirius
 
1
29 november 2020 om 19:17
Dat viel best mee. Alles zat mee in die eerste wedstrijden onder Garcia. Het spel werd eigenlijk alleen maar slechter naarmate het seizoen vorderde. Verder zijn Derksen en Gijp ook zo wispelturig als het weer en je merkt zeker met betrekking tot de Eredivisie dat ze vaak de wedstrijden helemaal niet gezien hebben.
 
mcgregor
 
0
29 november 2020 om 15:51
Groot gelijk. Mooie leeftijd. Lekker gaan genieten met je vrouwtje van de wereld. Heeft het goed gedaan bij een club in zware tijden
 
El Fenomeno
 
0
29 november 2020 om 16:01
Heeft het met minimale middelen erg goed gedaan. Hopelijk zetten ze zijn lijn door en gaan ze straks niet weer gek doen.
 
redknap
 
2
29 november 2020 om 16:33
Paul bedankt voor je inzet bij deze prachtige club. Het ga je goed en geniet van je vrije tijd.
 
Sirius
 
1
29 november 2020 om 19:01
Ik kan dit wel snappen. Werken bij FC Twente is denk ik wel behoorlijk stressvol en als je eenmaal de gepensioneerde leeftijd hebt, hebben de meesten geen trek meer in zo'n stressvolle baan, dag in - dag uit. Verder vind ik 'm een uitstekende saneerder, maar hij word nu wel wat overschat op het sportieve gebied. De huidige situatie is puur uit nood en toeval geboren nadat kandidaten door uiteenlopende redenen niet in wouden stappen als technisch directeur. Tot de aanstelling van Streuer was het namelijk nogal een puinhoop. Onder aan de streep heeft hij goed werk verricht overigens, maar wat nuance is wel op z'n plaats.