Discussie irriteert Kraay junior: 'Hoe vaak liet hij Oranje in de steek?'
Zondag, 11 oktober 2020 om 10:51

Over de keeperspositie bij het Nederlands elftal is nog steeds behoorlijk veel discussie en ook in Goedemorgen Oranje wordt uitgebreid gesproken over de plek onder de lat. Analisten Hans Kraay junior en Arnold Bruggink vinden dat Jasper Cillessen de beste keuze is, terwijl keeperstrainer Frans Hoek niet bij voorbaat uitsluit dat Tim Krul ook zondagavond in het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina de voorkeur krijgt van bondscoach Frank de Boer.

"Er is veel discussie en er is ook al veel over gezegd", zo verklaart Hoek zondagochtend in het ochtendprogramma van FOX Sports. "We hebben geen Edwin van der Sar meer. De vraag is wat de bondscoach zelf belangrijk vindt." De keepersexpert denkt dat Cillessen en Krul niet veel voor elkaar onderdoen. "Cillessen was lange tijd onaantastbaar. Krul speelt nu in de Championship, qua kwaliteit vergelijkbaar met de Eredivisie. Hij heeft sterke en zwakke punten. Hij heeft een goede kans om te spelen." Marco Bizot lijkt voorlopig geen kans te hebben. "Hij is zeer ongelukkig en heeft het niveau van vorig jaar absoluut nog niet laten zien."

Bosnië & Herzegovina - Nederland: Depay de grote afwezige; viertal op scherp

De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal van zondag.Lees artikel

Bruggink snapt niet waarom er doorgaans zoveel te doen is om Cillessen. "Hij heeft in Oranje zelden slecht gespeeld." Kraay junior is het daar volledig mee eens. "Cillessen moet gewoon spelen, niet Krul of Bizot. In hoeveel wedstrijden heeft hij Oranje in de steek gelaten? Cillesen is over een flink aantal wedstrijden beter dan Krul. En CIllessen heeft een bloedhekel aan mij, want ik zeg altijd dat hij al in een hoek ligt als iemand een penalty neemt."

De eveneens aanwezige John de Wolf denkt ook niet dat De Boer momenteel een keepersprobleem heeft. "Er hoeven toch geen keuzes gemaakt te worden? De keuze is toch al gemaakt?", doelt de assistent-coach van Feyenoord op het feit dat CIllessen normaal gesproken de eerste keus is in het Nederlands elftal. Hoek ziet echter kansen voor Krul. "Ik weet niet hoe Cillessen speelt, ik heb hem dit seizoen nog niet zien spelen. Ik heb Krul wel zien spelen, ook bij Oranje. Krul heeft een goede kans om te spelen (tegen Bosnië en Herzegovina, red.)."

Meer nieuws
   
13:00
13:00
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
2
   
12:26
12:26
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
7
   
11:52
11:52
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
14
   
11:14
11:14
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
   
10:36
10:36
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
ehvvoetbalstad
 
39
11 oktober 2020 om 11:02
Beide matige keepers. Ik vind dat je als Nederland niet een keeper moet opstellen die terecht reserve staat bij zijn ploeg en klaarblijkelijk topniveau niet aankan. Krul doet het best goed maar speelt op een lager niveau. Dan zou ik het van meer durf en visie getuigen als je een jonge veelbelovende keeper uit de eredivisie neemt : Bijlow.
 
Sammerens
 
14
11 oktober 2020 om 11:57
Ik vind het persoonlijk wel een beetje onzin om bij Krul nu telkens te wijzen naar het feit dat hij in de Championship speelt. Qua niveau zoals vermeldt niet veel anders dan de Eredivisie, maar belangrijker is dat het zelden een argument was dat hij juist op een hoger niveau speelde toen bij basis stond in de PL. Bijlow in de basis zetten heeft weinig met visie te maken toch? Menigeen doet alsof hij nu al lange tijd fantastisch staat te keepen. Feit is dat hij pas de laatste 7 wedstrijden van vorig seizoen in de basis mocht staan bij Feyenoord. Betekent dat hij nu in het afgelopen jaar 11 potjes Eredivisie en 3 in de beker geeft gespeeld. Heeft in zijn enige Europese duel ooit gespeeld 4x mogen vissen tegen Trencin. Heeft 1x tegen Ajax gespeeld in 2018 en was bij 2 tegengoals niet best. Sinds hij na zijn blessure dus nu weer welgeteld 14 duels heeft gekeept is PSV eigenlijk echt de enige tegenstander van enig formaat geweest. Onmiskenbaar dat hij er 1 voor de toekomst is en het nu aardig doet, maar toch niet voldoende om hem nu als serieuze eerste optie te gaan opvoeren.Cillessen heeft wat dat betreft zeker wel steken laten vallen in de laatste jaren. Zo was de goal van Portugal in de Nations League zeker niet onhoudbaar, en zo zijn er meer momenten. Belangrijker wellicht nog is dat hij in Oranje eigenlijk ook nooit iets uitzonderlijks heeft laten zien. Natuurlijk best de nodige goede potjes gespeeld, maar hoe vaak heeft hij nou een redding in Oranje gemaakt die een fatsoenlijke andere keeper redelijkerwijs niet zou hebben gepakt? Op basis daarvan kan je terecht afvragen waar zijn krediet op gebaseerd is. Hij keepte sinds zijn overstap naar het buitenland over 4 seizoenen nog geen 35 competitiewedstrijden. Dat is te weinig voor een keeper die in Oranje tijdens het bankzitten niet foutloos heeft staan keepen.
 
De Toekomst
 
4
11 oktober 2020 om 11:02
De keeperspositie is een zorgenkindje. Ik hoop dat Koeman zijn ogen ook openhoud en zich niet blind gaat staren op Cillessen. Bizot en Bijlow zijn ook geen internationale toppers, maar op zich prima keepers die wel wekelijks spelen.
 
RakiticFan
 
41
11 oktober 2020 om 11:05
Koeman?
 
De wonderspits
 
9
11 oktober 2020 om 11:35
Schijnt met een terugkeer naar Barca bezig te zijn.
 
Buakaw
 
21
11 oktober 2020 om 11:12
Vind wel dat Bijlow heel snel wordt afgeschoten hoor als redelijke keeper. 22 jaar, doet weinig geks, blijft rustig. 3 jaar terug ook beste keeper van een jeugd ek. Basisspeler bij Feyenoord. Laten we eens een keer vertrouwen in een speler hebben..
 
Sammerens
 
3
11 oktober 2020 om 12:02
Maar was toen hij in 2018 in eerste instantie kreeg bij Feyenoord ook verre van onomstreden. Maakte toen de nodige fouten nog, wat overigens ook niet heel gek is op die leeftijd en met die druk. Na zijn blessure mocht hij eerst banken en pas tweede helft vorig seizoen kwam hij weer in de basis. Dat betekent 11 potjes Eredivisie en 3 in de beker gespeeld sindsdien waarin hij het dan goed doet. Dan is het toch niet heel raar dat mensen het te vroeg vinden en hem eerst eens willen zien tegen op Europees niveau en over meerdere wedstrijden tegen de wat grotere clubs in de Eredivisie.
 
SuperNico31
 
1
11 oktober 2020 om 15:17
Je kan iemand niet afrekenen op fouten of vorm van 2018. Zoals je zelf zegt waren die fouten niet gek gezien zijn leeftijd toentertijd. Het gaat om het heden en als Bijlow dan aantoonbaar laat zien momenteel de beste Nederlandse keeper te zijn in de Eredivisie, dan mag je hem zeker een kans geven boven Bizot.
 
Adrian11
 
3
11 oktober 2020 om 12:43
Wat doet Cillessen in jullie ogen verkeerd? Ik snap niet zo goed wat er zo mis is met hem.
 
rubentje13
 
1
11 oktober 2020 om 14:39
Er is niet veel mis met Cillessen, maar het is ook niet fantastisch. Het is een oké keeper, niet meer niet minder. Eigenlijk niet goed genoeg voor het Nederlands elftal, maar dat is op dit moment geen een keeper. Hij is voetballend beter dan Krul, die dan weer op de lijn een betere keeper is. Het is dan een afweging maken tussen de wat completere cillessen, of de betere lijnkeeper, maar in het algemeen lood tegenover oud ijzer. Het maakt mij ook vrij weinig uit wie keept, ik zie persoonlijk liever Krul omdat die wat meer uitstraling heeft, maar Cillessen heeft het altijd oké gedaan bij Oranje en is ingespeeld met de verdediging, wat imo wel erg belangrijk is.
 
Savano
 
0
11 oktober 2020 om 17:34
Hij speelt amper, dat is verkeerd. Krul speelt wel wekelijks en doet niet onder voor Jasper. Gaan we op verleden baseren of kijken wie momenteel sterker staat ...
 
ErikAdriaensen
 
0
12 oktober 2020 om 12:21
Zal Koeman een zorg zijn je bedoelt natuurlijk de Boer.De beste man op de juiste plek..
 
De wonderspits
 
3
11 oktober 2020 om 11:04
Nee hij heeft Nederland inderdaad nog niet vaak in de steek gelaten maar moeten we daarop wachten? Dan is het al te laat. Daarmee wil ik zeggen dat het tijd wordt wat nieuwe aanvoer aan het A elftal te laten snuffelen. Vooralsnog is hij de beste maar er wordt hard aan de deur geklopt.
 
Benzema.
 
23
11 oktober 2020 om 11:05
Het verschil is niet zo groot. Cillessen heeft het inderdaad nooit echt slecht gedaan in het Nederlands elftal. Maar dan zie ik liever een keeper die gewoon wekelijks bij zijn club speelt. Wat mij betreft start Krul.
 
Lierse1997
 
13
11 oktober 2020 om 11:30
Tegen Turkije heeft hij toen toch een belangrijke flater gemaakt, en zo zijn er wel meer voorbeelden van partijen waar hij etaleerde zwakke handjes te hebben met momenten.
 
 
3
11 oktober 2020 om 11:30
Waarom zou je een keeper wisselen die sinds 2014 altijd presteert in het nederlands elftal?? Heel leuk dat Krul het goed doet bij Norwich maar het was toch duidelijk dat ie niet het niveau van Cilessen is afgelopen wedstrijd?
 
Sammerens
 
1
11 oktober 2020 om 12:04
Hij is volgens mij alleen gepasseerd door een penalty toch? De rest hield hij tegen. Het is wel wat eenvoudig om iemand af te schrijven na een zinloze oefenpot waarin de nodige spelers die zelden spelen of zelfs debuteerden hun kans kregen. Het is niet zo dat hij in een goed ingespeeld team kwam te staan.
 
Lukaatsku
 
15
11 oktober 2020 om 11:38
Cillessen 1e keeper van nl,bijlow en drommel meenemen. word tijd dat er door geselecteerd word in het Nederlands elftal dan heb ik het alleen nog maar over keepers laat staan de rest ! Strootman,babel,veltman,krul,bizot allemaal eruit wat mij betreft !!
 
PieterPrins773
 
1
11 oktober 2020 om 11:48
Zonder twijfel de beste die we hebben en inderdaad in Oranje gewoon altijd degelijk. De tijd van Bijlow komt well als hij zo doorgaat. Ik Zou hem binnenkort eens als 3e keeper meenemen om er vast aan te ruiken.
 
GrillMaster
 
3
11 oktober 2020 om 13:27
Frank de Boer maakt zichzelf belachelijk door Bijlow niet te selecteren.
 
Cas1
 
1
11 oktober 2020 om 13:40
Hoe kan je een keeper die keept in de Engelse KKD je doel laten verdedigen.krul hoort helemaal niet bij het Nederlands elftal.cillessen is he je het wendt of keert een keeper die bij een subtopper in Spanje keept en in het Nederlands elftal altijd goed heeft gekeept. Hij is ok geen wereldtopper, anders was hij wel vaste keeper bij een topclub. Maar het is wel een belediging als hij wordt vergeleken met Krulik ben het echt even kwijt.was hij ook 1 jaar reserve keeper bij Ajax en daarna de man die bleef blunderen bij AZ of was dat iemand anders?
 
Kees Aerts
 
2
11 oktober 2020 om 14:00
De keepers zijn middelmaat, zoals het grootste gedeelte van de selectie ook geen wereldtop is.ook niet de zo bewierookte Van Dijk, Depay, Wijnaldum De Jong De Roon of Blind.op goede dagen tot prima prestaties in staat, maar missen het gewoon het absolute top niveau. En om Frank De Boer aan te stellen is ronduit belachelijk. Moest van de Telegraaf. Maar die is ten enen male ongeschikt. Ook bij Ajax was het spel ronduit slaapverwekkend. Alleen Van Gaal kan hier wat van maken, maar de zelfbenoemde sterren van het Nederlands Elftal zagen dat niet zitten. Nu vallen ze genadeloos door de mand.