'Doelwit van Real' reageert: 'Ze weten wat ik wil en ik weet wat de club wil'
Woensdag, 9 januari 2019 om 16:31

Christian Eriksen heeft zijn contract bij Tottenham Hotspur nog altijd niet verlengd. De Deense middenvelder, die in verband wordt gebracht met onder meer Real Madrid, ligt nog tot medio 2020 vast in Londen. The Spurs willen dolgraag zien dat de spelmaker zich langer verbindt aan de club, maar Eriksen heeft geen haast.

Eriksen laat in gesprek met TV3 Sport weten dat Tottenham weet wat er van de club verwacht wordt. "Ik denk nu niet aan de toekomst. Ik focus me op het voetbal en de vele wedstrijden en gevechten die gestreden moeten worden. Real Madrid? Het is niet de eerste keer dat er geruchten zijn. Het is niet iets wat wij, de spelers en de clubs, in toom kunnen houden."

"Ze weten wat ik wil en ik weet wat de club (Tottenham, red.) wil. Er is een prima dialoog gaande, er speelt niets nieuws", aldus Eriksen, die vanaf de zomer van 2013 actief is voor Tottenham. Sinsdien kwam de 26-jarige Deens international tot 252 wedstrijden voor de Engelse club, waarin hij 62 keer scoorde en 78 keer een medespeler in stelling bracht.

Manager Mauricio Pochettino zei eerder de hoop te koesteren dat Eriksen gaat bijtekenen. "Het voetbal is nu eenmaal erg dynamisch; als manager kun je als er belangstelling is voor een bepaalde speler soms niets doen. Natuurlijk is Christian Eriksen een belangrijke speler voor ons. Als coach behoud je zulke spelers natuurlijk het liefst, maar uiteindelijk moeten de onderhandelingen afgewacht worden."

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
2
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
47
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
19
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Samcro
 
2
9 januari 2019 om 16:33
Ik denk dat Eriksen gewoon bij Spurs blijft als hij het salaris krijgt dat hij wil. Lijkt me niet iemand die snel uit een vertrouwde omgeving stapt. Helaas weet hij dan ook dat hij op weinig erelijsten zal staan van spelers die grote prijzen gewonnen hebben.
 
siepie
 
1
9 januari 2019 om 16:41
Wellicht wil hij eerst kijken of spurs het lukt om voort te bouwen op de solide fundering die ze nu al hebben. Hij weet ook hoe moeilijk het is om bij spurs (lees: Levy) te vertrekken met een langlopend contract, dus dit zou weleens zijn laatste kans zijn om een stap omhoog te zetten. Echter, als Spurs als club en team zelf deze stap naar de absolute top kan zetten, hoeft hij niet te vertrekken.
 
Scepticus38
 
16
9 januari 2019 om 17:21
@samcro Quote: "ik denk dat Eriksen gewoon bij Spurs blijft als hij het salaris krijgt dat hij wil. Lijkt me niet iemand die snel uit een vertrouwde omgeving stapt".. Beetje vreemde reactie als je het hebt over een speler die op zijn zestiende zijn vaderland heeft verlaten voor Ajax en op zijn 21e Ajax voor Tottenham.
 
Samcro
 
0
9 januari 2019 om 17:38
Ja Eriksen is nog precies dat jongetje van 16 idd.
 
Bon Jovi
 
11
9 januari 2019 om 17:39
Je bewijst Samcros punt net. 5 jaar bij Ajax, 5 jaar bij Spurs. De meeste spelers veranderen om de 2 a 3 jaar van club.
 
funkeeE
 
1
9 januari 2019 om 18:37
Touché haha. Vind hem ook meer overkomen als een rustige jongen die het best uit de verf komt bij een stabiele club zonder al te veel glitterglamourgedoe.
 
Scepticus38
 
0
10 januari 2019 om 10:28
@bon Jovi Quote: "je bewijst Samcros punt net. 5 jaar bij Ajax, 5 jaar bij Spurs. De meeste spelers veranderen om de 2 a 3 jaar van club". Dat is iets dat krom is, recht praten. Spelers die vaak van club veranderen, zijn doorgaans de spelers die wat minder begaafd zijn en de reden dat ze zo vaak van club veranderen, is vrijwel altijd geld. De dragende spelers bij de grote topclubs zijn juist heel erg honkvast en het is geen uitzondering dat ze (bijna) hun hele leven bij dezelfde club blijven. En dat komt natuurlijk omdat omdat die clubs altijd meedoen om de prijzen en de hoogste salarissen betalen.
 
J.Vertongen
 
10
9 januari 2019 om 16:34
Ik zei het net ook al in de wandelgangen: Ik denk dat Spurs over een paar weken bekend gaat maken dat Eriksen zijn contract heeft verlengt. Zijn teamgenoten en vrienden zoals Kane en Dele hebben ook allemaal hun contract met meerdere jaren verlengd. Ik denk dat Eriksen eerst wil zien hoe ver ze gaan komen in de CL en wat ze gaan winnen dit jaar. De toekomst ziet er rooskleurig uit bij deze club. Salarissen gaan omhoog evenals het transferbudget. Eriksen blijft bij Spurs.
 
Jackieboy10
 
9
9 januari 2019 om 16:41
Gaat het transferbudget omhoog ondanks de bouw en oplevering van het nieuwe stadion? Dat zou ik wel knap vinden namelijk. De toekomst voor jullie is in mijn ogen afhankelijk van of jullie wat gaan winnen dit jaar of volgend jaar. Als dat niet gebeurd dan zie ik de sterkhouders weggaan, omdat ze dan en minder verdienen dan bij andere ploegen en geen prijzen winnen. Ik ben in ieder geval benieuwd.
 
J.Vertongen
 
18
9 januari 2019 om 16:57
"Anders gaan de toppers weg" Dit wordt al 3 seizoenen geroepen door mensen als @Samcro etc. Het stadion gaat meer inkomsten genereren en als ik je moet uitleggen waarom dan weet ik het ook niet mwer
 
Samcro
 
0
9 januari 2019 om 17:19
3 seizoenen? Je besef van tijd kwijt..? Sws extra inkomsten idd. Ook wel eens gehoord van kosten, leningen etc?
 
MoTheSpur
 
2
9 januari 2019 om 17:27
Door de contacten en de special constructie die gebruikt gaat worden blijft er volgens Levy wel een pot voor transfers. In verhouding zal de pot niet heel veel groter worden maar groot genoeg om hier en daar een transfer te doen. Maar de investeringen in de jeugd zijn natuurlijk met een reden gedaan. Er zal meer vanuit de jeugd moeten komen dan in voorgaande jaren. Bij behoud van Poch als trainer zal de weg omhoog wel komen met soms een goede investering om de kwaliteit en diepte te verbeteren in het team. Het is een beetje het Arsenal verhaal. Zij deden in principe alles goed behalve investeren in het team en contracten verlengen met het gegenereerde geld. Altijd in de top 4 blijven geeft ook een goede injectie die mensen onderschatten.
 
status_qo1
 
4
9 januari 2019 om 17:28
salarisplafond is verhoogd geweest bij het nieuwe contract van kane #1 en #2 met levy's uniek bonussysteem zitten de meeste spelers zoals alli en kane en vertonghen/ lloris en dergelijke al aan een competitief salaris . ik dacht vroeger ook dat het now or never was over een paar jaar maar ik begin me te bedenken . ben van mening dat poch nog een lange tijd gaat blijven . en toby en eriksen zullen uiteindelijk of stoppen of vertrekken , spurs bestaat natuurlijk al wat langer en zal nog blijven bestaan na die spelers ook . kijk naar united onder SAF . nieuwe spelers maar de manager bleef en dat zorgt voor stabiliteit . natuurlijk moeten we ook niet de compleet andere kant opgaan en zoals vroeger iedereen verkopen . maar daar ziet het niet naar uit .
 
Troy010
 
0
9 januari 2019 om 17:51
Want ze hoeven niets af te betalen voor het stadion? Je merkt pas over een aantal (8/10 jaar, misschien meer) jaar dat het budget omhoog gaat.
 
MarlonFraser
 
7
9 januari 2019 om 16:35
Als hij prijzen wilt winnen dan zou dit een logische stap zijn hoop dat de ze eruit komen deze klasbak kan Real weer naar het niveau brengen waar ze horen
 
TILBURG013
 
1
9 januari 2019 om 16:39
Heb het gevoel dat hij bij spurs gaat blijven maar dat verbaasd me toch wel enigszins. Heeft de klasse om bij de echte top te spelen en om prijzen te winnen. Zou heel goed zijn voor spurs en de onderlinge concurrentie als hij daar blijft maar als hij prijzen wil winnen kan die beter vertrekken. Zelfs een FA cup of iets dergelijks heeft spurs niet eens gewonnen sinds hij daar zit. Daarvoor trouwens ook al een tijd niet dus gaat lastig worden.
 
samson
 
2
9 januari 2019 om 16:41
Belachelijk dit. Lovren verdient wekelijks veel meer dan Eriksen. Verdriedubbel snel het salaris van deze geweldenaar anders zit die zo in Spanje!
 
Aqua1
 
7
9 januari 2019 om 16:49
Serieus? Lovren zou niet eens in basis staan bij FC Dordrecht...
 
Zermatt_Person
 
1
9 januari 2019 om 18:08
Ja. Lovren verdient liefst 5 a 6 miljoen euro per jaar, terwijl Eriksen zo'n 85000 per week verdient.
 
elkun
 
2
9 januari 2019 om 18:11
Scheelt niet heel veel..
 
TeunHoekjan
 
0
9 januari 2019 om 16:46
Lekker laten gaan. Heeft je een schijntje gekost, gekomen in een tijd toen het nog lang niet goed ging en geholpen om een topclub te worden. Nu nog een mooi bedrag aan overhouden en investeren in de toekomst.
 
BartTempelaar
 
0
9 januari 2019 om 16:50
Het is tijd voor een volgende stap in zijn carrière, al zou ik hem liever bij Barcelona zien, maar als Frenkie daarheen gaat hebben ze wel genoeg middenvelders.
 
MoTheSpur
 
1
9 januari 2019 om 17:19
Ik denk dat het beter is om met deze kern van spelers de stap omhoog te maken,met de gehele club. Ziet hij denk ik ook wel zitten mits zijn salaris nou eens (terecht) goed omhoog gaat.
 
MoTheSpur
 
6
9 januari 2019 om 17:16
Hopelijk gaat hij ook gewoon verlengen zoals de meesten ook al hebben gedaan. Dat zou ook goed vertrouwen naar Poch geven. Spelers als Eriksen vind je niet zo snel meer, en al helemaal niet voor zo weinig geld. Die moeten we gewoon behouden en het salaris geven wat hij hoort te krijgen. 1 of 2 aankopen in de zomer erbij en doorstroom van de jeugd en het zou voldoende moeten zijn.
 
Samcro
 
0
9 januari 2019 om 17:21
Wil je prijzen winnen of leuk blijven meedoen? 1 of 2 aankopen doet elke club.
 
J.Vertongen
 
0
9 januari 2019 om 17:35
@Samcro Arsenal zie ik dit seizoen geen prijs winnen ondanks hun aankopen in de zomer en Aubameyang in de winter. Je hoeft niet altijd te kopen kopen kopen. Oliver Skipp is na Winks weer een nieuw talent dat gister nog tegen Chelsea inviel.
 
Samcro
 
0
9 januari 2019 om 17:41
Precies mijn punt, bedankt.
 
J.Vertongen
 
0
9 januari 2019 om 17:52
Zijn we daar ook weer over uit
 
SalvatoreConte
 
1
9 januari 2019 om 18:06
Samcro, kan jij meerdere posities aanwijzen waar realistische transfers gedaan moeten worden dan? Er zal waarschijnlijk een nieuwe centrale middenvelder moeten komen als opvolger van Dembélé, maar je moet toegeven dat Spurs met dit elftal al heel dicht tegen een titel aanzit. In de breedte kan er meer bijkomen, maar echt heel veel aankopen hoeven er echt niet gedaan worden. Ik zou zeggen 2 tot 3 nieuwe spelers is echt wel genoeg. Je kan zelf zien dat Spurs in een seizoen zonder transfers nog steeds voor de titel meedoet, dus dat toont al aan dat er vrij weinig nodig is.
 
levski1
 
5
9 januari 2019 om 19:17
Samcro die zoals altijd weer de wijsneus komt uithangen in berichten over Tottenham en loopt te provoceren, om vervolgens te zeggen dat Tottenham-fans altijd maar gefixeerd zijn op Arsenal. Oh ironie.
 
Samcro
 
0
9 januari 2019 om 21:42
Levski die bij alles wat ik zeg denkt dat het provoceren is. Als je het zo opvat kan ik alleen maar sorry zeggen en dat het niet zo bedoeld is, maar ik heb geen tijd om bij alles wat ik zeg rekening te houden met jouw tere zieltje. Misschien kan je aangeven wat je als provocerend hebt ervaren en meteen op de pop aanwijzen waar je geraakt bent?
 
tvb7777
 
0
9 januari 2019 om 20:37
Mothespur Wat denk je van de winterse transfermarkt? Zal Spurs nieuwe spelers halen / zullen er spelers vertrekken of zie je geen wijzigingen in het team voor de rest van dit seizoen.
 
LeonDH
 
0
9 januari 2019 om 17:51
Zijn wou zijn als Eriksen en icardi naar real gaan.
 
LeonDH
 
0
9 januari 2019 om 17:54
En misschien hazard.
 
DRL80
 
3
9 januari 2019 om 18:07
Blijf toch lekker bij de Spurs en ga niet naar een club waar Mourinho mogelijk terugkeert want je op je kwaliteiten gebruiken doet ie niet. Zou echt zonde zijn.