Dolberg denkt niet na over vormcrisis: 'Ik doe zoals ik altijd heb gedaan'
Donderdag, 5 oktober 2017 om 10:00

Het seizoen is voor Kasper Dolberg moeizaam begonnen. De Deense spits scoorde deze jaargang nog niet in de Eredivisie en wist alleen in de KNVB Beker tegen Scheveningen het net te vinden. Mede daardoor moet Dolberg het de afgelopen weken stellen met een plek op de reservebank, maar de negentienjarige aanvaller maakt zich geen zorgen over de vormcrisis.

"Ik denk er niet te veel over na. Natuurlijk wil ik doelpunten maken, maar als ze er niet in gaan, dan moet ik het de volgende keer weer proberen", zegt Dolberg in gesprek met Ekstra Bladet. "Ik scoor weinig, maar voel me goed en gesteund. Ik train goed en leg me zeker niet neer bij de situatie. Ik doe zoals ik het altijd heb gedaan en hoef niet ineens extra complimenten, dat zou nep zijn."

Klaas-Jan Huntelaar kreeg in de laatste wedstrijden de voorkeur van Ajax-trainer Marcel Keizer. "Hij is een zeer goede aanvaller en hij kan me helpen tijdens de trainingen", stelt de jonge spits, die momenteel bij de Deense nationale ploeg is. "We praten veel samen, zowel tijdens de training als erna, al vanaf het begin. Ik probeer hem achter me te houden, maar hij kreeg de kans en maakte een aantal doelpunten. Voor mij komt nu de volgende stap. Ik zal moeten gaan scoren."

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
13
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
13
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
15
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
Tornado72
 
8
5 oktober 2017 om 10:03
Vorig jaar speelde hij de sterren van de hemel nu raakt hij geen pepernoot. Zijn ware niveau zal er ergens tussenin liggen. Geef hem wat tijd en wat meer dan vijf minuten dan komen de doelpunten vanzelf wel weer.
 
Panerai
 
26
5 oktober 2017 om 10:08
Ik vind dit zon onzin theorie he, dat zijn niveau er tussenin zou liggen. Wie hebben we vorig jaar gezien dan? Dat was toch echt Dolberg, en ik zou niet weten waarom hij dat niveau nooit meer consequent zou kunnen halen, die jongen is nog piepjong.
 
psverdave
 
6
5 oktober 2017 om 10:12
Het gebeurd vaak genoeg dat jonge jongens een jaar top spelen en daarna een veel lager niveau halen dus zo gek is dat toch niet. Alleen de toekomst zal uitwijzen wat zijn niveau is.
 
Tornado72
 
12
5 oktober 2017 om 10:16
Wie hebben we vorig jaar zien voetballen? Dolberg. Wie zien we nu voetballen? Dolberg. Wie garandeert mij dat Dolberg het niveau van vorig seizoen ooit nog gaat halen? Er zijn genoeg voorbeelden van jonge spelers die 1 fantastisch seizoen draaien en erna het niveau nooit meer halen. Dolberg is inderdaad nog erg jong dus je zou zeggen dat er nog rek in zit maar een garantie is het allerminst.
 
Capis
 
10
5 oktober 2017 om 10:23
Wie zien we dit jaar dan? Dat is ook echt Dolberg... Je hebt zat spelers jong en oud die 1 jaar een piek hebben. Dus kan echt wel datz ijn niveau er tussen zal liggen. Ik zegniet dat bij hemhet geval is, maar zou zeker wel kunnen. Overigens was hij ook vorig jaar lang niet zo geweldig en vaak zat onzichtbaar en lang zonder doelpunten gestaan. Lekker met Hunter nu door ontwikkelen en dan komt zijn tijd nog wel.
 
DatisSjakie
 
5
5 oktober 2017 om 12:07
Inderdaad tornado, de grootste spelers hebben dit gehad toen ze jong(er) waren. Bergkamp, Van der Vaart, Sneijder, Van Persie en ga zo maar eindeloos door hebben allemaal een mindere periode gekend. Je ziet aan alles dat deze jongen de absolute potentie heeft, getuige ook zijn prestaties en interesse van de grootste clubs die allen grofgeld over hebben, maar nog niet genoeg om richting zijn transferwaarde te komen. (gezien het feit dat hij nog steeds bij de Amsterdammers speelt en niet in het buitenland). Volgens mij heeft deze jongen er ook wel een goeie kop op zitten. Laat zich niet gek maken. Zowel niet in positieve zin als in negatieve zin. Of hij nou alles beslissende goals scoort in de halve finales van een Europa Cup terwijl heel de wereld naar je kijkt, of hij staat eventjes droog in de krochten van het voetbal genaamd de eredivisie. Hij blijft altijd dezelfde jongen volgens mij. Ook al scoort hij nu eventjes wat minder (hij krijgt ook minder minuten), deze jongen is slechts 19 jaar volgens mij. Effe serieus? Hij komt er echt wel bovenop hoor. Vermoedelijk zelfs dit seizoen al. Hij verzorgt nog wel goals volgens mij, beetje meer mazzel en zelf ook een balletje erin prikken. Hahaha al mag die dat ook nog wel over 22 oktober heen tillen hahahaha, anders wordt het een nog zwaardere dobber vrees ik!
 
ajaxglobal
 
3
5 oktober 2017 om 12:29
@tornado, JE kunt het vergelijken met je reacties, die zijn nu ook van een niveau waarvan de meeste denken poeh poeh. En over een paar jaar zijn ze misschien wel wat meer doordacht. Je doet zoveel aannames in je 'analyse' en haalt zoveel dingen door elkaar dat het bijna ondoenlijk is te reageren. Zijn werkelijke niveau bevat meerdere componenten, dat heeft te maken met talent, potentie. Daarnaast heb je nog mentale aspecten die mede bepalen hoe ver iemand komt. Jonge spelers zijn grillig, hoge pieken diepe dalen, door ervaring op te doen gaat dat grillige er langzaam uit en worden ze wat volwassener en stabieler in hun presteren. .
 
Tornado72
 
1
5 oktober 2017 om 13:58
@ajaxglobal, Zegt meer over jouw niveau dan over dat van mij dat je moeite heb met het begrijpend lezen van mijn `analyse`. Zo moeilijk is het allemaal niet te begrijpen. Kom eens met een goede `analyse` waarom Dolberg wel zo goed is als men vooral bij Ajax denkt/dacht? Er zijn vooral bij Ajax de laatste jaren karrenvrachten zo genaamde talenten de hemel in geprezen, menig talent zou binnen twee maximaal drie jaar bij de absolute top spelen. Voorlopig valt het allemaal wat tegen wat dat aangaat. Dolberg is best talentvol maar met alleen talent kom je er niet.. Dat hele slappe verhaaltje van talenten hebben een dipje en dat soort excuses kennen we wel inmiddels dat soort slappe gelul wordt elke keer opgelepeld als het even niet zo goed gaat met een zogenaamd groot talent. Mbappe is een absoluut toptalent, Dolberg een talent wat het eventueel zou kunnen gaan redden niet meer niet minder. Eerst zien dan geloven. Vorig jaar was hij bij vlagen prima dit seizoen heeft hij met al z`n talent alleen de verdediging van Scheveningen nog kunnen passeren.
 
adjx
 
1
5 oktober 2017 om 14:03
2e jaar is altijd het moeilijkst. Zeker na zo een succesvol jaar. Dan zijn de verwachtingen het hoogst, van de tegenstander, medespelers, jezelf, de achterban, van iedereen. Dat moet bij hem een plek krijgen en dan valt het allemaal weer op zn plek. Geef het tijd, hij vind het zelf het allervervelendst en werkt hard!! Zal vast/hopelijk al mentale begeleiding krijgen hiervoor..
 
DatisSjakie
 
2
5 oktober 2017 om 17:02
Tornado72 Ik vind dat je wat kort door de bocht bent. Dat hebben wij toch ook met talenten? God wat te denken van Isoufi en vele andere? Nee Isoufi zou Neerlands hoop in bange dagen worden. Nu istie inmiddels van Barendrecht (2e divisie club) bij Aswh terecht gekomen, die spelen volgens mij zelfs op het 4e niveau van Nederland. Volgens mij valt het wel mee de laatste tijd bij de Ajacieden dat zij (of naja sommige media vooral) ze ophemelen. Ik zou niet weten wie de laatste waren? Als ik het lijstje moet bedenken van wie men echt tevreden was de laatste jaren denk ik aan: Suarez, Vertonghen, Alderweireld, Eriksen, Blind, Sanchez, Milik, Klaassen, Van der Wiel.... Maar die hebben ook allemaal de europese top gehaald. Wie zijn dan nog meer spelers waar dit over gezegd wordt? Ik denk persoonlijk dat De Ligt, vd Beek, Frenkie de Jong en Dolberg in de basis absoluut het talent hebben om inderdaad de top te bereiken. Net als Nouri had, die misschien nog wel het meest van allen. Laat ik het zo zeggen, als feyenoorder had ik ze graag allemaal in de kuip zien voetballen. Weet niet hoe het bij jou zit? Daarbij moet ik hun ook gelijk geven dat zelfs de grootste talenten idd een dipje meemaken, ook al vind jij van niet. Een Van der Vaart die wereldtalent van het jaar was ofzo, zelfs hij had een dipje. Net als Sneijder, rvp, bergkamp, zlatan noem maar op. Al die voetballers die een moeilijkere periode mee hebben gemaakt zijn er nou niet echt slechter van geworden. Dat heeft ieder talent en ook mbappe gaat dat nog krijgen, no worries. Hoop dat Dolberg er gauw bovenop komt, zou onze comp alleen maar mooier maken toch? En ik twijfel er ook niet aan, deze jongen heeft heel veel klasse in zich. Nu nog ietsjes constanter worden. Maar zoals ik al zei Tornado..: Liever wel pas na 22 oktober zijn vorm terug winnen hahaha anders wordt het nog lastiger hahaha
 
Zermatt_Person
 
14
5 oktober 2017 om 10:18
Ajax had gebruik moeten maken van het wonder jaar van Dolberg en hem moeten verkopen voor 50 miljoen. 50 miljoen zul je nooit meer krijgen voor Dolberg, omdat zijn contract per jaar een jaar korter wordt, Ajax geen Europees speelt en vooral omdat Dolberg nu 2e spits is en voorlopig zal blijven. Het is dan ook absoluut geen sportieve aderlating als je Dolberg verkoopt voor 50 miljoen, omdat je met Huntelaar al een vervanger in huis hebt. Mocht Huntelaar geblesseerd raken, heb altijd nog Casseira, Siem de Jong en Sierhuis voor spits positie, dus Dolberg kon Ajax gewoon weg zoen, zonder sportief erop achteruit te gaan. Gewoon zonde en dom vind ik dat ze dat dan niet gedaan hebben. Je verdampt in feite 50 miljoen.
 
ajaxwastop
 
4
5 oktober 2017 om 10:34
Dat zeg je nu maar toendertijd was Sanchez al verkocht voor veel geld en de selectie is/was al uitgehold. Ook waren er veel mensen die beweerde dat Ajax veel meer geld kon vragen dan de 50 miljoen die toen geboden werd. Laten we afwachten hoe hij dit seizoen doorkomt voordat we conclusies trekkken.
 
El Donostiarra
 
5
5 oktober 2017 om 10:41
Waarom willen mensen alleen maar geld zien rollen. Dolberg moest nog gewoon paar jaartjes blijven dat had gewoon verstandig geweest. Dat Dolberg nu even wat minder presteert is het gelijk maar even dat we hem maar even weg moeten doen. Dit overkomt vele jonge spelers dat ze het seizoen erna wat minder spelen. En zijn tijd komt hopelijk nog wel hij heeft nog een lange carrière te gaan.
 
Zermatt_Person
 
1
5 oktober 2017 om 11:45
@1madridi Sta, Ajax fans zien geld helemaal niet graag rollen, maar als je er sportief niet op achteruit gaat bij verkoop van een speler (voor veel geld), dan is het gewoon het beste om die speler te verkopen. Dolberg is nu gewoon 2e spits en voor een 2e spits is het gewoon gestoord om 50 mijloen af te wijzen.
 
Xyzz
 
0
5 oktober 2017 om 13:36
Geef die jongen gewoon een paar jaar om zich te ontwikkelen. Dan kunnen wij ook misschien weer eens genieten van wat mooie acties. Het is pas 1 jaar geleden gedebuteerd.
 
FrankRami
 
4
5 oktober 2017 om 11:17
@Tornado, wat een onzin zeg. Hij speelde vorig jaar de sterren van de hemel??. Hij was met vlagen geweldig, maar had ook vorig jaar zijn dippie. Wat betreft zijn niveau, iedereen kan zien dat er klasse in zijn benen zit. Het enige waar ik het mee eens ben, is dat hij gewoon meer tijd moet krijgen en dat de doelpuntjes vanzelf komen. Van mij mag hij weer in de basis, Huntelaar doet het niet meer dan prima en mist toch ook zijn kansen daar waar iedereen hem juist in de basis ziet omdat hij een neusje voor de goal heeft. Al vind ik zijn werklust geweldig en is hij een klasse aanspeelpunt, goed voor opportunisch spel. #pinchhitter Kortom, Dolberg asap basis pls.
 
Tornado72
 
1
5 oktober 2017 om 11:25
Sterren van de hemel is idd wat overdreven net zoals hij er nu niets meer van zou kunnen. Dolberg is een leuk talent maar voorlopig niets meer niets minder.
 
FrankRami
 
0
5 oktober 2017 om 12:12
@Tornado72, wat is in jou ogen een leuk talent? Aangezien hij volgens jou niets meer of minder is ben ik wel benieuwd wat dat is dan. Was Zlatan bijv ook een leuk talent voor hij genoeg rendement had?
 
Tornado72
 
1
5 oktober 2017 om 14:37
@frankrami, de eredivisie waar Zlatan in speelde was vele malen sterker dan de huidige competitie waar de kampioen van af volgend seizoen voorrondes moet spelen voor een CL plek. Dolberg heeft het 1 seizoen goed gedaan in een competitie die erg weinig voorstelt. Hij was ook goed in de EL hoor maar hij was het meest opvallend in de eredivisie. Ik geloof nooit dat Dolberg het niveau Zlatan zal halen. Mbappe is een groot talent, Dolberg een talent die het op niveau nog moet laten zien, ik hoop dat je het verschil tussen Mbappe en Dolberg (als voetballer) ziet? dan weet je het verschil tussen een twijfelgeval en een absoluut toptalent.
 
FrankRami
 
0
5 oktober 2017 om 18:18
Dus er zijn maar 2 niveautje in jouw ogen? Twijfelgeval of absoluut toptalent. Dankjewel voor je opheldering je kijkt er in mijn.ogen erg zwart wit tegenaan. Mbappe is een absoluut toptalent ja, jij zou dus Suarez nooit gescout hebben. Want Kasper is al verder dan Suarez was op zijn leeftijd. Ik denk dat hij niveau Dordmund, Liverpool, Napoli, Monaco, zeker moet kunnen halen. De vraag is of hij het niveau van barca etc kan halen.
 
zsvAJAX
 
10
5 oktober 2017 om 10:05
Prima verwoord door Dolberg. Zijn tijd komt er wel, verkeerd nu gewoon momenteel in een vormdipje maar voor iemand van 19 is dat zeer zeker geen schande. Wel zou ik als ik Keizer was Dolberg wat meer laten invallen. Dat zijn toch van die momentjes dat je het in een wedstrijd kan laten zien!
 
RamonDiaz
 
3
5 oktober 2017 om 10:20
Ach niks aan de hand met Dolberg, is pas 19 jaar en heeft al mooie dingen laten zien afgelopen seizoen en zo'n dip hoort er ook gewoon bij hoop alleen dat die dip nog even aanhoud tot na de wedstrijd tegen Feyenoord ??
 
Voetbalzonetje
 
12
5 oktober 2017 om 10:48
Vormdip ? of weten verdedigers nu wie Dolberg is en hoe je hem simpel vleugellam kan maken door hem kort te dekken ?
 
AjaxBarca023
 
0
5 oktober 2017 om 22:52
Jij weet net zoals ik dat bijna niemand in de eredivisie fatsoenlijk kan verdedigen. Deze jongen is 19 geef hem even wat tijd inplaats van meteen overtrokken conclusies te trekken.
 
holala
 
2
5 oktober 2017 om 11:00
Dolberg is nog steeds een groot talent maar of het ooit uitkomt wat van hem vorig seizoen gezegt werd? Voorbeelden genoeg. Ik herrinner mij dat kleine jochie Ola John nog. Die Steven Berghuis uit de basis speelde. Die de verdedigers van Benfica dol draaide. Hiermee zijn transfer naar Portugal had verdiend. Werd hem een grote cariërre voorspeld. Maar who the f# is Ola nu? Een gewone modale voetballertje geworden. Zo zijn er wel meerdere spelers geweest die het niveau van hun top jaar never nooit meer gehaald hadden.
 
Sirius
 
0
5 oktober 2017 om 12:19
Snap de hele ophef rondom zijn dip niet. Elk talent krijgt dit en vaak gebeurt dat na het eerste seizoen als de onbevangenheid verandert in een verwachtingspatroon. Bovendien werd hij wel heel erg de hemel in geprezen vorig jaar en hij zal nog genoeg te bewijzen hebben om die verwachtingen ook echt waar te maken.
 
iggy7
 
2
5 oktober 2017 om 13:13
Dolberg is gehyped. Hij heeft sowieso maar 4 of 5 goede wedstrijden gespeeld vorig jaar. Er lopen zat spitsen van zijn leeftijd rond die al 10x verder zijn dan hij. Zal misschien een leuk spitsje worden, maar geen wereldtopper.
 
genieterr
 
0
5 oktober 2017 om 15:08
Tsja....ondanks een prima seizoen vind ik hem echt tekort komen voor Ajax. Met name fysiek verliest hij veel duels (kort dekken is de oplossing), mist lengte om ook kopduels te winnen. mist een goede actie, komt weinig verrassends uit. Krijg hier vast een hoop mensen over me heen, maar ben echt van mening dat Dolberg alleen tot zijn recht komt wanneer hij een hoop goede voetballers om zich heen heeft en daardoor wat meer ruimte krijgt. Maak eens een vergelijking met de Ajax spitsen van afgelopen jaar en dan vind ik Dolberg echt één van de mindere.
 
Martin23
 
0
5 oktober 2017 om 19:48
Younes is het probleem bij Ajax. Dolberg krijgt nooit een voorzet van Younes . Alleen op rechts van Kluivert en Neres geven voorzetten. Ik begrijp niet dat younes nooit wordt gewisseld of mag Ajax niet met twee donkere vleugels spelers spelen ?