Dolberg hakt knoop door over toekomst: 'Dat is wel de intentie'
Zondag, 25 september 2022 om 08:59

Kasper Dolberg is vastbesloten om na dit seizoen bij Sevilla te blijven. De huurling van OGC Nice kwam nog niet heel vaak in actie, maar zit naar eigen zeggen dicht tegen de basiself aan. Dolberg wordt dit seizoen gehuurd, waarbij Sevilla de mogelijkheid heeft om de spits definitief over te nemen. Zijn contract in Frankrijk loopt nog tot de zomer van 2024.

Ondanks de moeizame start bij Sevilla - Dolberg kwam in drie invalbeurten tot 85 minuten - is de spits overtuigd van zijn kunnen. "Ik moet het gewoon laten zien en doen wat de coach van me verlangt", aldus Dolberg na de met 2-1 verloren Nations League-wedstrijd tegen Kroatië tegenover Bold. "Natuurlijk heb ik goede gesprekken met hem (trainer Julen Lopetegui, red.) gehad, ook over waar ik fysiek sta. Ik voel me betrokken."

De Deen kwam vorig seizoen in dienst van Nice tot 26 competitiewedstrijden, waarvan negentien als basisspeler. Daarin wist hij zes keer het net te vinden. Het was voor de Franse club reden genoeg om hem tijdelijk van de hand te doen. "Ik ben overgestapt met het idee om definitief te worden overgenomen door Sevilla." De Andalusiërs hebben een koopoptie. Voor welk bedrag Dolberg definitief is over te nemen is niet bekend.

"Het is duidelijk dat je eerst je draai moet vinden en alles onder de knie moet krijgen", vertelt Dolberg over zijn moeizame eerste maanden in dienst van Sevilla. "De afgelopen weken was het wat hectisch. Maar ik weet zeker dat het na de interlandbreak waarschijnlijk omgedraaid is." De aanvalsleider hoopt onder meer van waarde te kunnen zijn in de Champions League. Sevilla is ingedeeld in Groep G met Manchester City, FC Kopenhagen en Borussia Dortmund.

Meer nieuws
   
23:01
23:01
Ipswich Town met een been in de Premier League na overwinning op Coventry City
0
   
22:51
22:51
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
72
   
22:40
22:40
Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes
8
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
20
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
MRB-Vlogs
 
5
25 september 2022 om 09:07
Lekker zonnetje toch
 
Saksenros65
 
2
25 september 2022 om 15:08
Een beetje te veel zon maar mijn smaak, maar wel een geweldig mooie stad natuurlijk. Blijf me over Dolberg toch verbazen dat hij het na Ajax nergens echt goed heeft gedaan.
 
vtotheb
 
7
25 september 2022 om 09:10
Bij ieder bericht over hem denk ik weer... "Dit was voor Ajax toch DE spits. Zou het niet alsof kunnen?" Heeft laten zien dat hij het kan. Ben fan van Brobbey - ondanks Uilskuiken Schreuder- maar Dolberg heeft toch ook alles... Eeuwig zonde...
 
arsenal890
 
28
25 september 2022 om 09:19
Hij heeft 1 jaar boven zijn kunnen gepresteerd en daarna jarenlang de kans gekregen om het opnieuw te laten zien. Daarna heeft die niks laten zien dus gewoon logisch dat ze hem verkocht hebben. Ook niet meer terughalen. Dat moet je niet willen.
 
MrBoity
 
2
25 september 2022 om 11:07
Van Dolberg was ik eigenlijk overtuigd dat hij een waardige opvolger van Kluivert zou zijn, hij was in alles een échte Ajax-spits maar hij had helaas niet de mentaliteit (zoals van basten, kluivert, zlatan of kjh). Eeuwig zonde dat wel
 
AntonyDollar
 
5
25 september 2022 om 09:49
Volgensmij zijn En-Nesiry en Rafa Mir de spitsen die het meeste spelen en is Dolberg een wissel/tribune klant. Sevilla had heeft hem puur gehuurd omdat En-Nesiry rond leek met Bournemouth voor 30 mil + maar die deal ketste op het laatste moment af. Dolberg is ook typisch een speler die het een tijdje leuk doet ook bij Ajax en OGC Nice om vervolgens enorm terug te vallen.
 
AntonyDollar
 
6
25 september 2022 om 10:15
Dat is zeker waar alleen hebben de eerste twee een enorme transferwaarde en als je die gaat laten roesten voor Dolberg loop je enorm veel centen mis. Er is veel interesse voor En-Nesiry en Mir en Sevilla is toch een fabriekclub die wil cashen.
 
arsenal890
 
1
25 september 2022 om 12:31
Dolberg is zelf ook allesbehalve een Haaland en Mbappe. Die andere hebben wel meer bewezen dus ik zie dolberg dat zeker niet halen.