Dolberg tevreden over aanwinst: 'Goede speler, ik denk dat dat wel goed komt'
Zaterdag, 14 juli 2018 om 07:30

Ajax speelde vrijdagavond in het Olympisch Stadion tegen Anderlecht en moest uiteindelijk met 1-3 het hoofd buigen voor de Belgische topclub. De weer van het WK teruggekeerde Kasper Dolberg maakte in dat duel zijn eerste minuten van de voorbereiding voor de Amsterdammers en was ondanks de nederlaag niet ontevreden met zijn optreden.

"Het voelt goed om weer te zijn begonnen. Ik heb een korte vakantie gehad en nu gaat het erom om klaar te zijn voor de Champions League-kwalificatie. Ik moest er wel weer aan wennen, maar voor mij was het goed om weer te voetballen. Ik speelde een uur, dat was het plan. Dat was prima", liet hij na afloop van de wedstrijd weten voor de camera's van Ajax TV.

Dolberg was vanzelfsprekend niet helemaal tevreden over het resultaat: "Het kan natuurlijk altijd beter. Als je verliest mag je nooit tevreden zijn, maar als je dat buiten beschouwing laat, was het oké." De jonge spits speelde met veel spelers samen die vorig jaar ook al onder contract stonden bij Ajax. Zakaria Labyad, voor zes miljoen euro overgenomen van FC Utrecht, was echter wel een nieuw gezicht: "Hij is een goede speler en het was fijn met hem te spelen. Ik denk dat dat wel goed komt."

Ajax reist zaterdag af naar het Engelse Walsall, waar het een trainingskamp heeft belegd. Voor trainer Erik ten Hag is het nu zaak om zijn manschappen klaar te stomen voor het eerste duel in de voorrondes van de Champions League met Sturm Graz en Dolberg ziet dat treffen wel met vertrouwen tegemoet: "Als we weer compleet zijn, denk ik dat we een goed team hebben. Er zijn natuurlijk nog dingen waar we aan moeten werken, maar we gaan nu naar Engeland en daar moeten we de puntjes op de i zetten."

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
5
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
10
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
12
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
FCBogarde
 
4
14 juli 2018 om 07:40
Dit moet het seizoen van Dolberg worden.. Het afgelopen seizoen was deels door blessures waardeloos. Ook het WK heeft 'm buiten ervaring weinig gebracht. Na een korte vakantie zal hij het nu moeten laten zien.... De Hunter hijgt in zijn laatste seizoen in de nek en ook Sierhuis staat te trappelen...
 
VoetbalVreugd
 
4
14 juli 2018 om 07:47
Ik vraag me wel eens af of Ajax er spijt van heeft dat ze dat vermeende megabod op Dolberg in 2017 heeft weggewuifd. Napoli, meen ik? Hoop dat we de Dolberg van dat seizoen weer terugzien, maar eerlijk gezegd heb ik daar een hard hoofd in.
 
blackpool
 
19
14 juli 2018 om 07:54
Krijgen we dit verhaal weer, dat zgn bod van 50 miljoen van Monaco. Niemand maar dan ook niemand van Ajax, Overmars, Monaco, Dolberg zelf of zijn zaakwaarnemers hebben dit ooit bevestigd. Alleen L’Equipe bracht naar buiten dat Monaco interesse had in Dolberg en daar 25 miljoen voor over zou hebben.
 
VoetbalVreugd
 
10
14 juli 2018 om 08:02
Dat zou kunnen. Maar ook een bod van 25 miljoen is op dit moment heel ver weg
 
koeral
 
6
14 juli 2018 om 08:07
Lekker makkelijk he, achteraf praten? Wat een onzin is dit altijd. Als je alles kunt voorspellen, zou het leven een stuk makkelijker zijn. Dat is voetbal en het hoort bij het spelletje.
 
VoetbalVreugd
 
8
14 juli 2018 om 08:17
Waarom is het onzin? Er mag toch over gediscussieerd worden? Ajax heeft hierin gegokt en verloren, gebeurt ook af en toe. Voor 25 miljoen kan ik de beslissing om Dolberg te houden goed begrijpen, voor 50 miljoen (al is daar misschien nooit sprake van geweest) niet.
 
dvs33fan
 
2
14 juli 2018 om 08:19
Denk niet dat ze daar moeilijk over doen. Andere gokjes hebben weer goed uitgepakt. Je kan niet alles goed voorspellen in topsport.
 
blackpool
 
5
14 juli 2018 om 09:13
En aan het eind van dit seizoen is 25 miljoen misschien wel een lachertje..
 
martijnovic
 
0
14 juli 2018 om 17:49
@blackpool dat dank ik dus ook als je zag hoe hij speelde in zijn topvorm. als hij dat weer haalt is 59 miljoen zelfs te weinig. Ik dank dat hij 1 van de betere pure spitsen ter wereld word op basis van die periode.
 
AjaxCunian
 
7
14 juli 2018 om 07:49
Wanneer is de laatste keer dat Dolberg goed heeft gespeeld? Hij heeft voorheen mooie dingen laten zien, maar zijn plek moet niet gegarandeerd zijn vind ik. Die moet hij weer gaan verdienen. Idem voor Wober, het is treurig dat zij van blessures komen, maar dit is geen liefdadigheidsinstelling.
 
Jonas15
 
6
14 juli 2018 om 08:17
Helemaal mee eens en laten we eerlijk zijn. De resultaten tot dus ver zijn niet om naar huis te schrijven. Begrijp niet waarom Dolberg en co zon goed gevoel hebben over deze wedstrijen
 
buitenspelval
 
7
14 juli 2018 om 09:51
En laat het in oefenduals nou ook net niet over resultaten of overwinningen gaan Die zijn van ondergeschikt, te verwaarlozen belang. Het gaat on dit soort matches om de afstemming qua elftal, tactiek, samenspel, etc en ze zijn er om de conditie weer op peil te brengen, om wedstrijdritme op te doen.Deze wedstrijden worden gespeeld als testmatches (het woord zegt eigenlijk al genoeg), om het juiste en meest homogene basiselftal te vinden. Er is nog geen helft gespeeld met een vast team. Daarnaast zijn er de afgelopen periode verscheidene beoogde basiskrachten afwezig geweest.De afgewerkte wedstrijden waren qua resultaat niet positief, maar er waren genoeg positieve zaken te ontdekken, waar op voortborduurt kan worden deze oefencampagne. Daar vooral kan over naar huis worden geschreven.
 
AjaxCunian
 
1
14 juli 2018 om 12:23
Goedkoop scoren, Dolberg heeft al maanden niets noemenswaardig laten zien qua goals, passes, dribbels, acties. Hij loopt er maar een beetje bij en doet niets, dat moet niet kunnen.
 
JasonRhijn
 
11
14 juli 2018 om 07:42
Door de aankopen van Ajax nu zulllen spelers zich meer realiseren om langer te blijven. Ajax is een club waar men zich prima kan ontwikkelen. Als je naar de gehele selectie kijkt heeft Ajax een goede basis om Europees ook iets te betekenen. Dit is goed voor het Nederlands voetbal.
 
BurdyM
 
4
14 juli 2018 om 08:22
Ik ben het met je eens dat Ajax de beste selectie heeft en dat ze daar verder mee moeten kunnen komen dan vorig seizoen. Maar ik geloof niet dat er een speler daardoor langer blijft. De Nederlandse competitie heeft een te laag niveau en als er topploegen concreet komen voor De Ligt of Vd Beek etc. willen die jongens ook gewoon weg.
 
JasonRhijn
 
1
14 juli 2018 om 09:17
Tot nu toe is niemand concreet geweest. Zoveel clubs zijn er niet echt concreet hoor. Sommige denken ook speel nog lekker even een paar jaar bij Ajax. Minuten in de benen en de man worden.
 
kakka
 
6
14 juli 2018 om 08:20
Zorgwekkend te lezen dat hij niet ontevreden is met zijn spel. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat spelers vaak enige zelfreflectie ontberen. Of ze zijn wel heel snel tevreden. Hij raakte namelijk geen knikker. Deze Dolberg stelt helemaal niks voor. We hebben nog altijd de Dolberg van 2 jaar geleden voor ogen. Vorig seizoen was het voor zijn blessure ook al niks. Wordt tijd dat hij zijn giga vormdip achter zich laat.
 
origineel
 
0
14 juli 2018 om 11:35
Was inderdaad enorm slecht. Dolberg is wel extreem introvert dus hopelijk ziet hij wel degelijk in dat het vele malen beter moet. Dit zal zijn jaar moeten worden, anders word er door geselecteerd.
 
DC00l
 
5
14 juli 2018 om 10:49
Dolberg gaat nooit meer dat niveau van 2 seizoenen geleden halen. Het was een speler die al afgeschreven was door Ajax en eigenlijk niet voldeed, heeft 1 seizoen gehad waarbij alles wat hij raakte zo ongeveer in goud veranderde en is daarna weer terug gevallen in zijn "normale" niveau. De verwachtingen zijn wat dat betreft ook wel wat onrealistisch..
 
vandorpie
 
0
14 juli 2018 om 12:20
Ik weet niet of jij wel eens op de toekomst komt ik wel en ik zie dolberg raakt nog steeds alles maar het komt er niet meer in de wedstrijd uit mede doordat hij weinig voorzetten meer krijgt en dat Kluivert en younes en neres egoïstisch zijn geworden en niks meer voorgeven maar iedereen heeft het over dramatische dolberg maar als mensen naar binnen komen is hij de gene die ruimte maakt en andere daardoor laat schieten en als je Huntelaar ziet die blokt vaak een baal omdat hij de winters geen ruimte geeft
 
lausho
 
0
14 juli 2018 om 14:27
Mijn inziens heeft het veel te maken met de afwezigheid van Klaassen en het niet laten spelen van Siem de Jong. Donny van de Beek zorgde nog niet voor de beweging en diepgang om de spits heen die nodig is om wat ruimte te verschaffen, te vaak staat zowel Huntelaar als Dolberg op een eiland. Ik denk dat Siem de Jong een spits beter laat renderen, misschien dat Donny wat korter op de spits moet spelen, dat kan ook, maar Siem is een betere speler in de 16 van de tegenstander.