Dolblije Klopp stelt Nederlandse 'big hit' grotere rol in het vooruitzicht
Dinsdag, 3 juli 2018 om 09:39

Pepijn Lijnders in in juni teruggekeerd bij Liverpool nadat zijn avontuur bij NEC uitliep op een deceptie. De Limburger is opnieuw opgenomen in de technische staf van manager Jürgen Klopp. Volgens de Liverpool Echo is men zeer tevreden over de prestaties én werkwijze van Lijnders en zal hij komend seizoen een grotere rol krijgen bij the Reds.

Maandag begon Liverpool de voorbereiding op het komende seizoen en Klopp is van plan meer verantwoordelijkheid te geven aan Lijnders, die wordt beschouwd als een big hit. De assistent-trainer van de Duitser is geliefd bij spelers en stafleden en oogst respect, waarbij zijn enthousiasme aanstekelijk werkt, zo klinkt het.

Meer: ‘Feyenoord raakt naast Slot en Hulshoff nog een staflid kwijt aan Liverpool’ | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

Met name spelers die voortvloeien uit de academie zijn blij met de aanwezigheid van Lijnders, zoals Ben Woodburn en Trent Alexander-Arnold. Volgens de lokale krant is het 'overduidelijk' dat de voormalig trainer van NEC een grotere rol zal krijgen in het aankomende seizoen. "Hij is een vertrouweling van Klopp, een luitenant wiens bijdrage enorm wordt gewaardeerd door de manager", zo luidt de conclusie.

"Erg goed dat hij er weer bij is", stelt Klopp dinsdag op de clubsite van Liverpool over Lijnders. "Hij heeft een halfjaar belangrijke ervaring opgedaan en om hem nu terug te hebben, is fantastisch. Toen hij weer terug was, was iedereen dolblij. Hij is een fantastisch persoon en een fantastische coach. Het is erg belangrijk dat we hem terug hebben. Ik kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
2
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
KEIZER!
 
29
3 juli 2018 om 09:50
Toch mooi dat hij zo veel waardering krijgt van zo'n grote trainer/coach en bij zo'n grote club. Lijnders had gewoon op een ander tijdstip in moeten stappen bij NEC. Ik ben blij dat ie terug is bij Liverpool, zal de rol van Buvac op zich gaan nemen. Offtopic: leuk feitje over de seizoensvoorbereiding: James Milner heeft met zijn 32 jaar de fitnesstest gewonnen.. Liverpool zou er goed aan doen hem gewoon te behouden komende 2 seizoenen.
 
gilau
 
15
3 juli 2018 om 10:08
Mooi ook dat Liverpool hem zonder problemen weer welkom heet. En wat een opluchting zal het zijn voor Lijnders dat hij daar weer aan de slag kan/mag. Ben wel benieuwd of hij nu ooit nog als hoofdcoach aan de slag zal gaan.
 
vivabarsa
 
7
3 juli 2018 om 11:00
lijkt mij geen opluchting voor Lijnders om te moeten dealen met een Dolblije Klopp..
 
AFC Ajaxfan
 
40
3 juli 2018 om 09:52
Toch grappig dat zo iemand enorm gewaardeerd wordt in Engeland bij een grote club, hij heeft ook goeie rating in Fm'18 (die toch meestal wel aardig realistisch zijn), en bij NEC min of meer uitgekotst werd als interim hoofdtrainer. Dan vraag ik me toch af waar we in Nederland mee bezig zijn. Geef zo'n man dan eens de tijd iets op te bouwen, want aan zijn kennis en expertise zal het dan toch niet lukken lijkt me? Hoop dat hij lekker nog bij Liverpool blijft en succesvol wordt, want niet alleen het voetbal in Nederland is minder geworden, ook de trainers en coaches structuur en personen is allemaal minder aan het worden.
 
-NEC-
 
20
3 juli 2018 om 10:06
Hij gaf een voorsprong van 7 punten weg met de beste spelers van de JL. Zijn speelstijl die hij wilde hanteren ging simpelweg helemaal niet bij NEC, daar hadden we de spelers niet voor. Natuurlijk kwam hij ook als iemand binnen die tegen de media even uit ging leggen hoe ver we wel niet achter liepen met zijn laptopje. En toen het minder ging, kwam meneer niet meer uit zijn woorden en kwam hij onder druk te staan waar hij niet mee om kon gaan. Geloof best dat hij als tweede man heel goed werk levert, maar hij heeft niet de eigenschappen van een hoofdtrainer, en dan moet je meer kunnen dan alleen trainen.
 
gilau
 
25
3 juli 2018 om 10:11
Volgens mij speelde NEC voor de winterstop nou ook niet de pannen van het dak. Hij heeft natuurlijk nauwelijks tijd gekregen om zijn stijl te ontwikkelen in Nijmegen, omdat er direct resultaten moesten zijn. Daarom was het ook niet slim van hem op op zo'n moment daar heen te gaan. Maar ik ben het eens met AFC Ajaxfan dat ze hem de tijd moeten geven in de zomer om iets op te bouwen. Je weet als NEC zijnde toch wie je in huis haalt, en dat zijn stijl niet zo maar van de ene op de andere dag geimplementeerd is?
 
KEIZER!
 
5
3 juli 2018 om 10:15
Lijnders heeft de fout gemaakt door alles gelijk naar zijn hand te willen zetten.. terwijl Klopp juist het tegenovergestelde heeft gedaan bij Liverpool. De huidige selectie beter maken en daar waar nodig nieuwe aankopen te doen, en zo stukje bij beetje de filosofie inbrengen die je graag wil.
 
-NEC-
 
1
3 juli 2018 om 10:37
Gilau, NEC speelde inderdaad niet de pannen van het dak. Het was vaak saai en degelijk, maar met deze speelstijl werden wel punten behaald! Hij had met zijn kennis en expertise toch wel kunnen begrijpen dat je niet zomaar een stijl kan onwikkelen en de hele boel kan omgooien? Vervolgens 7 punten voorsprong weggooien en dan nog gek opkijken dat hij deze zomer niet kon blijven. Werd ook volledig uitgekotst door de aanhang, wat ook vaak niet meewerkt. En natuurlijk weet je niet precies wat je in huis haalt met iemand die nooit ervaring heeft gehad als hoofdtrainer, dat is sowieso een domme gok geweest van het bestuur.
 
nec77
 
3
3 juli 2018 om 10:09
Er is ook niemand die twijfelt aan zijn kennis en expertise over voetbal en zijn passie en inzet is ook enorm. Alleen van een hoofdtrainer wordt veel meer gevraagd dan alleen dat. Hij was bij NEC niet in staat om zijn speelstijl aan te passen aan de kwaliteiten in de selectie die uiteraard heel anders zijn dan bij Liverpool en zijn media optredens waren ook dramatisch. Hij is een ideale assistent die lekker op de achtergrond kan blijven maar als hoofdtrainer is hij voor mij wel door de mand gevallen. Dat is gewoon een hele andere rol die hem veel minder goed past.
 
PieterPrins773
 
2
3 juli 2018 om 10:10
Lijnders stapte sowieso op totaal het verkeerde moment in. De domste beslissing mogelijk op dat moment. Wellicht dat hij best het een en ander kan anders kom je niet op die positie bij Liverpool . NEC had echter maar 1 doel: kampioen worden en daarme promoveren . Daar waren ze ook hard naar op weg. Dan moet je niet ineens een coach neerzetten die allerlei ideeen heeft waar een gemiddelde JL speler de ballen van snapt. Ik denk dst hij om zelfstandig coach te worden toch leiderschap, charisma en een bepaald soort “kleedkamer intelligentie “ mist. Op de een af andere manier had je toch altijd moeite hem serieus te nemen, ondanks dat hij er vast veel verstand van heeft.
 
AhmedHossam
 
1
3 juli 2018 om 10:13
Een goede assistent is nog geen goede hoofdtrainer. Bovendien krijg je de tijd gewoon niet, wanneer je midden in het seizoen instapt. Dan moet je ploeg er gelijk staan. Hij had gewoon kampioen moeten worden door niet te veel te veranderen, en dan had hij nu naar een andere speelstijl kunnen werken. En gerichte aankopen kunnen doen, die bij zijn visie speelstijl passen.
 
cavaliere
 
1
3 juli 2018 om 10:53
Maar als je het even nuchter gaat analyseren en je ziet deze man voor de camera een verhaal afsteken waar geen touw aan vast te knopen valt.... Tel daarbij op de tegenvallende resultaten, dan is het toch niet vreemd dat je wordt afgebrand?
 
gilau
 
0
3 juli 2018 om 12:19
Blijkbaar begrijpen ze bij Liverpool zijn verhalen wel goed. Zegt misschien meer iets over de voetbalkennis en werkwijze in NL?
 
NL_Modric
 
1
3 juli 2018 om 11:02
We hebben op het moment meer dan genoeg goede trainers. Het duo van Marwijk/v Bommel, v Bronkhorst, Cocu die nu aan de slag gaat bij Fener, Peter Bosz en Koeman. John van den Brom levert goed werk bij Az. Faber maakt op mij een goede indruk. Van het Schip laat leuk voetbal zien met Zwolle. Daarnaast ben ik ook wel fan van Jans en Pastoor, die beide realistische uitspraken hebben en met een bepaalde visie voor de camera verschijnen.
 
AZAlkmaar2
 
1
3 juli 2018 om 11:37
Hij had helemaal niet zoveel moeten veranderen. Dat is een grote inschattingsfout geweest. Ook dat hoort bij het coach zijn. En een goede assistent is nog geen goede hoofdtrainer. Hij heeft er gewoon helemaal niks van gebakken bij NEC en werd totaal niet serieus genomen. Zijn presentatie was gewoon ronduit slecht en dat helpt ook niet mee.
 
Marranr1
 
0
3 juli 2018 om 10:14
Zie dat 66 % denkt dat Liverpool prijzen pakt. Ik zeg ze pakken helemaal niks. Niet zolang Karius nr 1 keeper is. Zie dat ze Fekir niet gehaald hebben en dat is een grote fout. Maar belangrijkste is gewoon een topkeeper. Zolang ze die niet hebben pakken ze helemaal niks! Met Karius zal je nooit een prijs winnen in heen 100 jaar. Succes fans van Liverpool.
 
KEIZER!
 
10
3 juli 2018 om 10:17
Bedankt voor je zogenaamde goed onderbouwde mening. Karius heeft vanaf januari tot aan de CL finale een prima indruk achter gelaten. Ik zie dat jij net zoals 90% van de mensen hier alleen maar de CL finale hebt gezien en daaruit je conclusie gelijk trekt
 
Matavz15
 
6
3 juli 2018 om 10:22
Dat klopt ook niet helemaal. Ondanks dat die geen bloopers heeft gehad die de hele wereld over zijn gegaan, kan je niet zeggen dat die man zeker in z’n goal stond. De twijfel kon je er vanaf Nederland vanaf zien stralen. Hij werd alleen altijd goed gecoacht door van Dijk. Helaas ging het in de CL finale mis, dat gun je niemand, maar een nieuwe keeper is echt een must.
 
Marranr1
 
1
3 juli 2018 om 10:27
Keizertje Keizertje, relax. Ik heb Karius elke keer zien spelen en geef al een heel jaar aan dat het een zeer Middelmatige en geen zekere keeper is die altijd moeite heeft echte goede ballen te pakken. Dus die 90% die jij aankaart is niet zomaar en helemaal niet gebaseerd op de CL finale. Hij is sinds hij soms mocht invallen tot dat hij basis speler werd gewoon zeer beperkt. Klopp moet Mignolet gewoon niet want die is 3 niveaus beter dan Karius. Ik vind daarbij Mignolet geen topkeeper maar wel veel beter dan Karius. Karius is een joke en mensen die mijn commentaar weleens lezen kunnen dat beamen dat ik dat sinds Day 1 beweer en voor de finale CL nog eens aanstipte. Met ver weg een van de zwakste keeper in de PL en de verdediging heeft veel verbloemt voor hem want hij is echt niet goed. Lachwekkend dat men beweert dat hij een top seizoen heeft gedraaid want hi is altijd een onzekere factor die vaak aan het stuntelen was.
 
Matavz15
 
2
3 juli 2018 om 10:20
Vriend, het is pas begin juli. Nog geen ode aan de dijk. Nieuwe keeper moet zeker komen. Het is enorm jammer van Fekir maar als hij de kans heeft om net zo’n blessure golf in te gaan als Sturridge dan is het erg onverantwoordelijk om er zoveel geld voor neer te leggen. Neemt niet weg dat ik die nog graag zie komen. Er is nog niks aan de hand. So far heeft Liverpool 2 top versterkingen gehaald. Het komt wel goed. Bovendien was er vorig seizoen maar 1 ploeg dat me een beetje hetzelfde kon bekoren als Liverpool, en dat was City. Verder gewoon heel trots op m’n cluppie.
 
Marranr1
 
1
3 juli 2018 om 11:23
Die Keita is een topper ben ik met je eens en Fabinho ook, zeer goede spelers die Miller/ Henderon meteen op de bank zetten en Gini kan ook vrezen. Nu nog een topspits en achterhoede speler bij. En vooral een keeper en dan zie ik een mooi seizoen tegemoet voor ze.
 
DStudge15
 
2
3 juli 2018 om 13:07
Jij moet OSM blijven spelen
 
oxxis
 
1
3 juli 2018 om 15:35
Een topspits? Firmino is onmisbaar op die positie en gewoon een speler van wereldklasse. Persoonlijk vind ik hem zelfs belangrijker dan Salah. Er hoeft wat mij betreft absoluut geen spits te komen, tenzij Klopp Firmino terug op 10 wilt zetten (zijn eigenlijke positie). Ik denk dat er eerder een nuttige 4e aanvaller moet komen in de vorm van draxler/Shaqiri of eventueel alsnog Fekir. Een speler die juist goed is op de flanken bij afwezigheid van mane of Salah, die ook op 10 kan als sadio en mo allebei fit zijn. Wat betreft een keeper ben ik het deels met je eens. Mocht Liverpool Allison of oblak aan kunnen trekken, gelijk doen. De andere keepers waarmee we in verband gebracht worden, zoals cillessen etc, dan kan je net zo goed karius laten staan, want het is een prima keeper. Geen top 10 keeper, zoals Allison en oblak wel zijn, maar doet weinig onder voor de rest
 
Hellevoet51
 
0
3 juli 2018 om 11:41
Ja, maar als in Nederland Derksen je een naar mannetje vindt, dan kan je het schudden. En maar roepen dat je hem niet serieus moet nemen.