'Domoor' van Ajax aangepakt: 'Hij is bezig de boel voor zichzelf te verzieken'
Maandag, 21 februari 2022 om 08:29

Ryan Gravenberch is bezig om 'de boel grondig voor zichzelf te verzieken', zo concludeert Hugo Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. Ajax en de negentienjarige middenvelder zijn het voorlopig niet eens geworden over een nieuw contract. Aangezien de huidige verbintenis van Gravenberch in de zomer van 2023 afloopt, zou hij aan zijn laatste maanden bij Ajax bezig kunnen zijn.

"Ik kan daar dus niet over uit. Je hebt nog maar net schaamhaar en je vindt dat je al bent uitgeleerd op de Ajax Universiteit. Een stuk of vijftig wedstrijden in Ajax 1 en het is tijd om in het buitenland te gaan oogsten. Meneer wil hogerop. In zijn geval naar Bayern München. Die schijnen tot dertig miljoen euro te willen gaan. Tja", schrijft Borst. Het Algemeen Dagblad meldde afgelopen week dat Bayern München Gravenberch 'nadrukkelijk op de korrel heeft'.

"Het product van de jeugdopleiding heeft nog een dozijn redenen om bij Ajax te blijven. De voornaamste: hij is nog geen man. Laat staan een kerel", benadrukt Borst. De columnist vindt dat het de begeleiders van Gravenberch - Mino Raiola en José Fortes Rodriguez - te verwijten valt dat hij zo snel mogelijk verkocht moet worden. "Je hoopt dan dat de papa en mama van Ryan genoeg invloed hebben op zoonlief. Kennelijk is dat niet zo. Zonde. Ajax wil ver gaan. Ryan kan een astronomisch salaris opstrijken als hij verlengt, maar er is besloten: Ryan Gravenberch, pas negentien jaar, gaat weg. Domoor."

Borst haalt aan dat Gravenberch op dit moment als wisselspeler naar het buitenland zou vertrekken, daar hij zijn basisplaats de laatste weken is kwijtgeraakt. "Het allerstomste is: eind dit kalenderjaar is er een WK voetbal. Bij Ajax heeft Gravenberch zo weer een basisplaats. Die kans is in elk geval groter dan dat hij bij Bayern wekelijks speelt. Daar komt hij nog niet als een grote meneer binnen. Meer als een kind", aldus Borst. "Ryan Gravenberch is bezig de boel grondig voor zichzelf te verzieken. Wie schudt deze inhalige snurker tijdig wakker?"

Meer nieuws
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
1
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
6
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
16
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
182
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (127)

 
Mitchel_G
 
140
21 februari 2022 om 08:34
Niet vaak eens met Hugo Borst, maar hier 100% mee eens. Ze zien hem aankomen bij Bayern…
 
marieke90
 
12
21 februari 2022 om 09:13
Ze zien hem zeker aankomen,hij heeft gewoon een mooie uitstraling en denk dat hij op de training echt wel laat zien dat hij kan voetballen,want talent heeft hij zeker..
 
magikhetwete
 
53
21 februari 2022 om 09:32
Ja en met hem 40 andere selectiespelers van Bayern en Bayern B. Als hij nu vertrekt naar een absolute topclub gaat hij het het eerste jaar zeker niet redden, het 2e jaar weet ik niet. Ryan is 19, een goede speler, hij kan proberen historie te schrijven met Ajax door nog een jaar te blijven en volgend jaar met deze en een nog iets sterkere selectie voor CL winst te gaan. Het is de keus waar hij voor staat, ik denk dat het onverstandig is, deze jongen red het toch wel uiteindelijk qua geld, dan kan je beter nog en jaar sportief ontwikkelen en dan voor het grote geld gaan.
 
lauwietje
 
24
21 februari 2022 om 10:57
Met alle respect naar wat ze bij Ajax aan het neerzetten zijn. De kans op een CL winst is bij Bayern natuurlijk 10x zo groot. Neemt niet weg dat Gravenberch het best nog kan verlengen en minstens een jaar lang onomstreden basisspeler moet zijn. Dan is het NL elftal ook niet ver weg en dan blijft Bayern ook zeker geïnteresseerd.
 
manodedios
 
31
21 februari 2022 om 11:05
Ja lauwietje maar de kans dat Ryan daarbij een rol van betekenis speelt is dan weer 10x zo klein. Laten we het allemaal eens zijn dat het voor een stap naar Bayern München wat vroeg is. Dat hij bij een club als Ajax zoveel speelt is al fantastisch op die leeftijd. Zou mooi zijn als jongens eens wat meer geduld hadden zoals Vertonghen of Ziyech, die de Eredivisie verlieten nadat ze hem helemaal eigenhandig kapot hebben gespeeld. Kom je toch net wat steviger binnen bij een nieuwe grote club. Interview met vader Gravenberch gelezen, lijkt een hartstikke leuke en reële vent. Dood en doodzonde als dit nu stukloopt kun je dat 100% op het conto van de keuze voor de zaakwaarnemer schrijven. Ja ik weet dat die de keuze aan de speler laat, en veel mensen hem fantastisch vinden omdat hij zulke goede salarissen voor spelers regelt. Echter laat hij met zijn bizarre eisen ook wat zaakjes klappen. Marc heeft het goed gedaan lijkt het, duidelijk uiterst aanbod en een grens getrokken en zo niet mazzeltov. Anders blijf je bezig met als rond Kluivert destijds, kansloos gedoe.
 
Mitchel_G
 
11
21 februari 2022 om 11:46
@Marieke: Nee daar lopen er gelukkig weinig van bij Bayern en daar krijg je alle tijd om je te ontwikkelen zonder iedere wedstrijd te leveren…
 
shenkie
 
6
21 februari 2022 om 09:18
Wat nog kwalijker is, is dat een week na het verstrijken van de transferdeadline Berghuis ineens linksmidden kon spelen (door Corona van Gravenberch - die al een jaar niet presteert) en een week voor het verstrijken van de transfermarkt Eriksen op het veld stond en overbodig was!
 
PaulR_1982
 
25
21 februari 2022 om 10:05
@shenkie: Ik begrijp niet zo goed welk punt je wil maken? Berghuis stond idd op de plek van Gravenberch vanwege zijn afwezigheid zoals je zelf zegt. De timing van zijn besmetting is denk ik niet gepland... En met Berghuis op zijn positie speelt Ajax best wel goed, dus geen reden om dat zomaar weer terug te draaien. Ik vraag me af of Ten Hag dit ook durft tegen Benfica komende week. Ik denk zelf dat Gravenberch dan weer in de basis staat. En wat Eriksen betreft, Ajax heeft genoeg opties op het middenveld en Eriksen heeft zelf (en zijn zaakwaarnemer) dat Ajax nooit een optie is geweest. Eriksen hield enkel bij Jong Ajax zijn conditie op pijl. Dus ik snap ook niet waarom je dit punt aansnijdt in relatie tot Gravenberch.
 
manodedios
 
5
21 februari 2022 om 11:16
Wil een beetje een vergezochte steek onder water uitdelen geloof ik. Gravenberch is natuurlijk niet elke week voldoende geweest, maar is natuurlijk wel gewoon basiskracht en bizar goed gezien zijn leeftijd en lang vast onderdeel geweest van een Ajax wat heel goede wedstrijden op de mat legde. Heeft ook echt gewoon de toekomst, gaat gewoon weer minuten maken en van betekenis zijn, en ik hoop zeer dat hij bijtekent. Niveau wat Berghuis nu aantikt moet ik Eriksen nog maar zien te halen overigens. Dat is toch wel de aankoop van het jaar geweest.
 
Yoda
 
6
21 februari 2022 om 10:46
Kom op zeg, in het tijdperk Arsene Wenger was het beleid om spelers als Gravenberch op jonge leeftijd te halen, op te leiden en op tijd afscheid van te nemen. Dat kan bij Bayern toch ook het geval zijn. Een Nederlandse speler halen die potentie al heeft laten zien weten te strikken voordat ze 50 miljoen moeten ophoesten is in mijn ogen een prima zet. Ook voor Gravenberch zelf, omdat fatsoenlijk opleiden echt niet stopt buiten de grenzen van dit land.
 
manodedios
 
5
21 februari 2022 om 11:24
Kan Yoda, maar wat is je risk:return ratio. Als hij even het licht ziet en gas geeft is hij bij Ajax zo weer basisspeler ten kosten van Klaassen, of hij zal er op zijn minst een rol van betekenis spelen en zo een masteropleiding vervolgen die over twee/drie jaar leidt tot handenvol opties. Bij Bayern wordt het echt hopen op invalbeurtjes, dan sta je vooralsnog met wereldtoppers op de training, maar schat de kans laag in dat je daar echt komt bovendrijven op deze leeftijd, daar moet gewoon nog een paar jaar ervaring bij. Dat beleid onder Wenger was een fiasco overigens, de paar successen die behaald werden in die twintig jaar zijn absoluut niet toe te schrijven aan die strategie.
 
Yoda
 
1
21 februari 2022 om 19:16
ik zou dat net zoiets vinden als tegen Antony zeggen dat hij Sao Paolo niet moet inruilen voor Ajax na nauwelijks 30 duels Braziliaanse serie A. Of had Daramy ook beter nog 1-2 seizoenen Kopenhagen moeten doen omdat zich daarna legio mogelijkheden gaan voordoen? Nee toch. Er doet zich een kans voor en je pakt m gewoon. Je weet ook met een grote hoeveelheid kilometers eredivisie en wat CL duels op je teller helemaal niet of je basisplaats pakt bij Bayern (zie meerdere eredivisie toppers die verkasten naar buitenlandse topclubs), dus in die zin maakt eredivisie ervaring echt geen verschil. Het is gewoon een kans die zich nu voordoet (als het waar is natuurlijk) dus waarom 2 jaar uitstellen voor hypothetische opties die zich dan gaan aandienen. Ik snap bayern wel en Gravenberch ook wel als hij ja zegt. Ik vond Arsenal onder Wenger geen fiasco overigens. Als je alleen al die combinatie noemt, kun je de spelers en het spel dat gespeeld werd al voor de geest halen.
 
SilverFront
 
42
21 februari 2022 om 08:36
Nou hier is maar 1 man echt schuldig aan, en dat is Mino Raiola. Dat een jongen als Gravenberch hem als zaakwaarnemer wil zegt overigens ook al genoeg over zijn mentaliteit. Een Klaassen of Donny zou je nooit met zo'n type zien. Ja Mino kan goed onderhandelen, maar het beste met zijn spelers voor? Het aller belangrijkste voor Mino is zijn eigen portemonnee, en dat valt dan vaak goed samen met de grootste clubs die het meeste betalen. En bij transfervrije spelers kan hij zelf ook wat meer tekengeld vragen.
 
Benzema.
 
54
21 februari 2022 om 08:57
Waarom zou je Klaassen of Donny nooit met Raiola zien? Spelers als de Ligt, de Vrij en Dumfries hebben hem ook.
 
SilverFront
 
15
21 februari 2022 om 09:38
De Vrij schakelde pas over naar Raiola toen hij in problemen kwam met zijn vorige zaakwaarnemer. Over Dumfries en De Ligt heb je wel een punt. Al had de Ligt natuurlijk een vertrekwens terwijl hij ook nog een lang contract had. Bovendien had de Ligt toen net een Golden Boy award gewonnen, en was hij als 19 jarige aanvoerder van een Ajax dat voor het eerst in 20 jaar de halve finale van de CL gehaald had.
 
gdoxu
 
12
21 februari 2022 om 10:12
Alsnog vergis je je. De brave jongens Frenkie de Jong en Donny vd Beek zitten bij een zaakwaarnemer die alle trucjes bij Raiola heeft afgekeken. Enige verkeerde dat ik bij Raiola zie is dat hij de waarde van spelers opblaast en dat de spelers daar ook in gaan geloven.
 
Regulator
 
14
21 februari 2022 om 11:14
de Ligt rechtvaardigen, maar bij Gravenberch zegt het iets over zijn mentaliteit? Jongen zit al op zijn 19e op 90+ wedstrijden in Ajax 1. Gaat de 100 dit seizoen nog halen. Hoe vaak moet je nog naar Cambuur of Emmen toe om hier als uitgeleerd te worden aangemerkt?
 
manodedios
 
5
21 februari 2022 om 11:26
Greuther Furth of Bielefeld lijkt me ook snel vervelen
 
Regulator
 
4
21 februari 2022 om 12:23
Ik kan hier meer dan de helft van alle ED ploegen opnoemen. Zelf ben ik er ook voor dat Gravenberch nog een seizoen blijft. Genoeg verbeterpunten. Om hem een domoor te noemen of me negatief over zijn mentaliteit uit te laten gaat gewoon te ver. Gravenberch heeft genoeg bij Ajax gespeeld en als hij zichzelf klaar genoeg acht voor het buitenland en wellicht zelfs vrede mee heeft langzaam gebracht te worden, so be it.
 
SilverFront
 
6
21 februari 2022 om 13:32
Gravenberch speelt al het hele seizoen ondermaats, dus snap de opmerkingen over Cambuur of Emmen niet zo. Natuurlijk zijn dat niet de meest aantrekkelijke wedstrijden, maar als je je op deze leeftijd daar al niet meer voor kunt opladen is er serieus iets mis met je motivatie en instelling. Ook in de CL is hij dit seizoen alles behalve een uitblinker geweest, dus het is niet enkel Eredivisie. Overigens zie ik wel het talent van Gravenberch, evenals de enorme gemakzucht die hij vaak laat zien. Als Ajax hem deze zomer zou verkopen, zou ik daar als Ajacied nog niet eens zo van balen. Het middenveld draait plots veel beter met Klaassen op 10 en Berghuis op 8.
 
Regulator
 
5
21 februari 2022 om 13:36
Gravenberch is momenteel gezien de meest ondergewaardeerde voetballer van Ajax. Zijn loopvermogen, defensieve arbeid, passing(accuracy), tactisch vermogen en verplaatsing van middenveld tot aanval is gewoon van een heel hoog niveau. Check zijn stats erop na en vergelijk het eens met soortgelijke voetballers van zijn leeftijd. Middenveld draaide ook met Gravenberch, anders versla je Dortmund niet 2x, PSV 2x, Sporting portugal 2x etc. Ongelofelijk hoe kortzichtig en blind mensen kunnen zijn.
 
Benzema.
 
2
21 februari 2022 om 14:12
Plus de gedachte dat een speler geen transfer zou mogen maken omdat hij nog niet genoeg gepresteerd heeft bij zijn huidige club is de grootste onzin.
 
ninjakai
 
1
21 februari 2022 om 14:37
@regulator Plus Willem 2. Vind Berghuis namelijk 10 keer niets als een van de 2 aanvallende middenvelders. Lag flink meer ruimte voor Willem 2 om te counteren, Berghuis door veel te veel op aan de zijkanten, waardoor de bezetting rondom de 16 niet klopte en daar zelfs centrale verdedigers moesten opduiken om het weer kloppend te krijgen. Ben niet zo kapot van Berghuis en hij kan niet op elke positie spelen zoals nu een beetje gedaan wordt. Of vleugel of 10 en aangezien met een tien spelen niet meer werkt voor Ajax in de competitie, dan betekend dat de bank voor Berghuis. Kudus, Gravenberch en zelfs Klaassen vullen de rol van CM veel beter in.
 
Regulator
 
0
21 februari 2022 om 16:32
Ik vind Berghuis op CM oprecht een goed idee. Vooral als ploegen zich ingraven, heb je met hem en Klaassen een extra wapen. Je loopt echter wel risico zodra je als team balverlies begint te leiden, met name op de vleugels bij Blind/maza. Dat gebeurde veel bij WII (ging natuurlijk aardig wat meer mis.. Ballen door de lucht spelen als je tegenwind hebt.. come on). Dan merk je dat je redelijk zwak bent in de omschakeling en je verdediging + Alvarez te veel oppervlakte moeten coveren. Voor de meeste balans in Gravenberch nog steeds de beste optie. Ongelofelijk balvast en is altijd aanspeelbaar. Hij mag zeker nog aan zijn schot en steekpass werken. Aan de andere kant is hij nog wel 19 en wordt de aanvallende kracht door anderen ruimschoots gecompenseerd. Ik denk dat de reden waarom men vorig seizoen meer enthousiast over Gravenberch was omdat hij meer risico in zijn spel legde. Ik merk dat hij dit seizoen veel simpeler heeft leren te spelen, door betere looplijnen te kiezen. Hierdoor ziet het er echter minder boeiend uit. Wel blijft hij effectief en is het risico op balverlies (vooral op eigen helft en rond het middenveld) veel kleiner. Ik ben zelf ook groot fan van Kudus, maar 1. die zien we jammer genoeg weinig spelen 2. die is tactisch echt veel minder. Wel blijf ik hopen dat hij Gravenberch volgend seizoen gaat opvolgen.
 
nederland79
 
6
21 februari 2022 om 09:04
@silverfront maar waarom is er hier dan maar 1 echt schuldig? Je zegt het zelf al...gravenberch kiest Raiola zelf als zaakwaarnemer.
 
SilverFront
 
7
21 februari 2022 om 09:32
Omdat het niet verlengen van zijn contract mij vooral een idee lijkt van Raiola (kijk Brobbey, Mazraoui) ipv Ryan zelf. Maar inderdaad, Raiola kiezen als zaakwaarnemer is ook al 1, dat benoem ik ook.
 
FlamengoBrasil
 
12
21 februari 2022 om 09:05
Mino gaat alleen onderhandelen als hij daar opdracht voor krijgt. Gravenbergh doet dit dus zichzelf aan. Niemand anders.
 
SilverFront
 
17
21 februari 2022 om 09:33
Absolute onzin. Dus jij zegt dat Brobbey, Mazraoui én Gravenberch allen aan Raiola gevraagd hebben om niet te verlengen? Die Raiola houdt ze allen gewoon een vette vis voor, en zegt dat ze de meeste kans maken op een grote transfer plus veel tekengeld, als ze hun contract niet verlengen.
 
Benzema.
 
5
21 februari 2022 om 10:58
Jij denkt dat Raiola voor die spelers bepaalt of ze wel of niet bijtekenen? Dat is pas onzin.
 
Boomers
 
7
21 februari 2022 om 11:31
Nou eerlijk, als Raiola zegt: "ik zou vandaag bijtekenen", dan staat vandaag nog de handtekening van Gravenbergh. Ben ik van overtuigd.
 
Benzema.
 
3
21 februari 2022 om 11:51
En wat als ie zegt teken maar bij Telstar. Dan doet Gravenberch dat ook natuurlijk?
 
soccerskins
 
3
21 februari 2022 om 12:04
In het geval van Brobbey heeft hij (na de wedstrijd tegen Lille) letterlijk tegen Raiola gezegd: ‘maak het maar in orde ik teken bij’. Vervolgens heeft Raiola dat niet gedaan en is hij naar Duitsland vertrokken.
 
Soccerfan_1
 
3
21 februari 2022 om 12:28
Raiola vroeg natuurlijk te veel salaris voor Brobbey . En dat soort dingen moet stoppen. Die voetballers die weten niet wat die zaakwaarnemer allemaal vraagt bij de clubs. Hij wilde dat Raiola het in orde maakte en vervolgens is het raiola die dwars gaat liggen en dan Brobbey maar laat vertrekken onder het mom van ze wilden niet verder gaan dan dit. Wordt tijd dat voetballers zich zelf ook eens verdiepen in het vraag en aanbod verhaal. Dan kunnen ze zelf ook ff mee kijken met de onderhandelingen.
 
marton3103
 
2
21 februari 2022 om 09:09
Naast dat hij goed voor z'n eigen portemonnee zorgt, zorgt hij vaak ook goed voor de portemonnee voor spelers. Helaas is dat ook vaak een reden voor spelers om maar heel vroeg een overstap te maken naar een topclub. Ergens begrijp ik Gravenberch overigens wel. Bayern heeft (op t oog) niet bijzonder veel talentvolle middenvelders rondlopen die op de deur kloppen, dus kans op speeltijd gaat hij echt wel krijgen. Moet ie het alsnog afdwingen natuurlijk. Neemt niet weg dat het wat mij betreft logischer zou zijn als hij nu nog bij ajax blijft. Gegarandeerd speeltijd, misschien nu even niet als basisspeler, en kampioen en dus volgend jaar gewoon weer CL. En ook zeker een goed salaris bij ajax.
 
JK-Ajax
 
5
21 februari 2022 om 09:22
Als Gravenberch zegt dat hij wil blijven dan blijft hij, hij is de opdrachtgever en de enige schuldige hier aan.
 
Soccerfan_1
 
3
21 februari 2022 om 12:29
Brobbey zei ook dat hij wilde blijven en dat Raiola het in orde moest maken. Vervolgens krijgt hij niet mee met wat voor belachelijke eisen Raiola naar Ajax is gekomen. Let maar op. Hetzelfde gaat nu ook gebeuren. Geld geld geld.
 
FlamengoBrasil
 
0
21 februari 2022 om 13:02
Als Brobbey echt had willen blijven, dan was die ook echt wel gebleven. Maar blijkbaar was hij het toch niet eens met zijn salaris. De speler bepaalt uiteindelijk gewoon zelf.
 
JK-Ajax
 
0
21 februari 2022 om 13:28
Dat is wel heel naïef natuurlijk, Brobbey heeft ook gewoon de keuze gehad om te blijven en alles op Raiola schuiven is wel echt veel te makkelijk. Raiola werkt voor Brobbey en ook voor Gravenberch.
 
Corner53
 
0
21 februari 2022 om 09:57
Helemaal waar, Raiola denkt alleen aan zijn eigen portemonnee, net als de meeste zgn. zaakwaarnemers. Maar het zijn ook de clubs die stom bezig zijn door de zaakwaarnemers dik te betalen voor hun bemiddeling als ze een speler willen halen.
 
Mursie
 
7
21 februari 2022 om 09:58
Zo’n onzin is dat. Als Gravenbergh zegt dat hij wil blijven gaat Raiola aan de gang om het onderste uit de kan te halen bij Ajax, als Gravenbergh zegt te willen vertrekken gaat Raiola aan de gang om de beste clubs te vinden voor de speler en daar het onderste uit de kan te halen. Gravenbergh is de opdrachtgever en Raiola voert uit. Zo makkelijk om hem overal maar de schuld van te geven. Ja, hij is een bitch voor de clubs, maar alleen omdat hij het beste wil regelen voor zijn spelers.
 
BellaPartita
 
5
21 februari 2022 om 10:45
Ben je vergeten dat Donny toen met zijn zaakwaarnemer gedreigd heeft om te vertrekken toen hij paar wedstrijdjes op de bank zat..?
 
Niyomastra
 
1
21 februari 2022 om 16:53
Wat een achterlijke reactie??Hoe weet jij nou dat raiola hem probeert weg te krijgen?!Misschien was raiola wel de enige die hem daar probeert te houden en heeft hij zelf gewoon die beslissing genomen??Dit is gewoon weer elke kans aangrijpen om op raiola te schijten zonder ook maar enig bewijs.Jullie zijn ook echt een stelletje kneuzen….
 
PanFC
 
0
21 februari 2022 om 19:11
En waarom is Mino schuldig? Je kunt als Gravenberch toch gewoon zeggen dat je bij ajax wilt blijven? En dat je dan gewoon iets meer wilt gaan verdienen? Niet zoveel dat de rijke club ajax het niet wil betalen, maar gewoon meer nu je wat ouder bent. Gravenberch is toch zeker de baas over zichzelf? Ik vind dat altijd zo’n onzin, de zaakwaarnemer zo even de schuld te geven. Tuurlijk zijn er hele slechte. Maar als je tegen Mino zegt dat je bij ajax wilt blijven, gaat ie echt niet proberen de onderhandelingen te laten mislukken zodat ie toch weg kan.
 
Nation23
 
5
21 februari 2022 om 08:41
Niet te hard van stapel lopen iedereen. Volgens mij heeft Gravenberch pas nog gezegd dat hij nog niet is uitgeleerd bij Ajax. En anders verkopen deze zomer. Voor Gravenberch was er Ajax na Gravenberch is er Ajax. Wij hebben Davy en Berghuis die daar ook uit de voeten kunnen. Voor beide is Ajax hun plafond, gezien eerdere ervaringen en leeftijd.
 
SilverFront
 
15
21 februari 2022 om 08:49
Maar aan de hand van zijn woorden zou je het dus ook makkelijk kunnen interpreteren als dat hij het liefste nog 1 jaar bij Ajax speelt, en dan dus net zoals Mazraoui gratis de deur uitloopt. Jammer dat veel van deze nieuwe generatie voetballers enkel aan hun eigen portemonnee denken. Ajax heeft hen ook alle kansen gegeven, maar dat vinden ze niet belangrijk.
 
KokkieAFCA0341
 
15
21 februari 2022 om 08:57
Tot een paar jaar geleden speelde Mazroui nog zonder contract in JA, Ajax wil niet betalen wat Mazroui vraagt dus dan gaat hij transfervrij weg, logische keuze.. Daarbij is Mazroui een belangrijke pion en Gravenberch bij lange na nog niet, die komt zichzelf wel tegen als hij maar het buitenland vertrekt.. Alsof hij bij de 1ste 5 middenvelders van Bayern gaat horen, die hebben veel betere lopen
 
DRL80
 
9
21 februari 2022 om 09:19
Wat betreft Mazraoui eens. Die moeten ze tekengeld en een hoog salaris geven zodat ie bijtekent. Dat verdiend hij, absoluut een bepalende speler. Ryan wilt idd transfervrij weg, zo lijkt het althans. In dat geval gewoon verkopen. Jammer. Groot talent die meer dan 30 miljoen zou opleveren met een langer contract en meer wedstrijden in de benen. En een WK.
 
Trobiii
 
14
21 februari 2022 om 09:31
Nous wilt inmiddels zelf ook graag weg en draait al jaren mee. Het is jammer dat hij niks opbrengt, maar zijn bijdrage bij al het succes was groot en het is hem gegund. Daarnaast is Mazraoui op een leeftijd dat een dergelijke stap logisch is en dit is bij Gravenberch nog niet het geval. Hij word pas in mei 20 en moet zeker nog stappen maken. Tegelijkertijd heeft hij misschien deze prikkel nodig, want hij heeft vaker aangegeven dat hij soms scherpte mist en potjes tegen sparta zich moeilijk kan opladen.
 
cr7_arsenal
 
6
21 februari 2022 om 09:46
Vraag me echt af waarom iedereen zich zo op Gravenberg focust, haalt voor zijn leeftijd gewoon een zeer hoog niveau en heeft alles om een top middenvelder te worden. In het verleden werden spelers steeds beoordeeld op potentieel, we hebben De Ligt zien schutteren en om de 10 wedstrijden een blunder zien maken. Van de Beek was na 50 wedstrijden rijp voor de wereld top. Maar Gravenberg och nee die mag nog niet eens aan het buitenland denken, wat is dit toch voor onzin. Die jongen doet het prima, en voor zijn leeftijd al helemaal.
 
Tinus88
 
6
21 februari 2022 om 10:01
@cr_arsenal, Hoevaak kijk jij naar Ajax? Ik heb bij mensen die dit soort uitspraken doen oprecht het idee dat zij nooit naar Ajax kijken. Gravenberch is steevast de minste speler wanneer hij in de basis staat. Die jongen moet alle zijlen bijzetten om in de basis van Ajax te blijven.
 
SilverFront
 
2
21 februari 2022 om 10:03
@cr7_arsenal dan heb je waarschijnlijk geen wedstrijd van Ajax gezien dit seizoen. Want in het merendeel van de wedstrijden, was Gravenberch de zwakste man. Haalt absoluut nog niet zijn topniveau, het hele seizoen al niet. Dus mijns inziens ook vrij logisch dat veel mensen hem een transfer nog afraden. Al zou ik er als Ajacied op het moment ook niet heel rouwig om zijn. Middenveld met Klaassen en Berghuis loopt gewoon beter. Al verwacht ik wel dat Ten Hag wellicht weer met Gravenberch speelt tegen Benfica, voor wat meer defensieve zekerheid.
 
sebasjuh
 
0
21 februari 2022 om 10:09
Zie jij andere wedstrijden dan? Gravenberch doet het top? En altijd dat voor zijn leeftijd, hij is jong maar hij staat erin en wordt daarop beoordeeld. En dan doet hij het al lange tijd niet zo goed. Zegt genoeg als je na Corona je basisplaats kwijt bent. En zoals Borst ook zegt je zal lekker binnenkomen als je bij Ajax al je basisplek kwijt bent wat moet je dan bij Bayern zoeken. Die jongen moet veel spelen om ervaring op te doen en beter te worden en daarvoor moet je veel spelen en dat gebeurd echt niet bij Bayern met het middenveld wat ze hebben staan. En elke keer 10 minuten meedoen helpt echt niet daarmee.
 
ninjakai
 
0
21 februari 2022 om 14:46
@kokkieafca0341 Eens kijken hoe hard Mazraoui transfervrij weg gaat en vooral welk super salaris daarbij gaat horen, Met zijn blessure historie had hij eigenlijk al ergens getekend moeten hebben. Het is immers maar de vraag in hoeverre hij de overige wedstrijden fit blijft. Het is namelijk super logisch dat Ajax niet betaald wat Mazraoui wil. Veel te onbetrouwbaar om bij de topsalarissen te zitten. Berghuis, Tadic, Haller zijn haast altijd inzetbaar. Wat mij betreft krijgt Timber een goede verlenging waarbij zijn salaris in fases ook richting top gaat. Maar dat geldt gewoon niet voor Mazraoui, die mag eerst eens voor langere tijd laten zien fit te kunnen blijven. Dat hij het topsalaris dan elders wil ophalen is zijn goed recht.
 
Trobiii
 
1
21 februari 2022 om 09:26
Sterker nog denk ik dat het wellicht de beste optie is voor Ajax mocht Gravenberch vertrekken. Financieel gezien is je seizoen al bijna rond. Daarnaast heb je 2 jaar terug Kudus gehaald en kan hij het stokje overnemen van Gravenberch, mits hij fit blijft natuurlijk! Het bied ook de mogelijkheid voor jongens als Taylor. Helaas zal er vermoedelijk een grote leegloop plaats vinden bij Ajax zeker wanneer Ajax nog verder komt in de Champions League met goed spel... Naast Gravenberch vertrekken zo goed als zeker Tagliafico, Mazroui, Stekelenburg, Onana, Labyad, Danilo. Daarbij komen spelers Antony, Haller, Alvarez en Martinez die door hun goed spel ook mogelijk een transfer maken. Ik weet dat er een hoop spelers niet bij de eerste 11 zitten, maar als er +/- 10 spelers vertrekken betekend dit ook iets voor de chemie in een elftal.
 
murki
 
17
21 februari 2022 om 08:41
Ik ben het 100% met Hugo eens. Als je geen onomstreden basisklant bent en nog geen bepalende speler bij Ajax heb je hogerop echt geen kans op een basisplek het eerste jaar of misschien wel langer.
 
MrKrillin
 
3
21 februari 2022 om 11:02
vooral met het WK in nov is het niet verstandig nu weg te gaan. gewoon paar jaar bijtekenen.
 
Anthy
 
4
21 februari 2022 om 08:43
64 wedstrijden eredivisie 12 wedstrijden CL 7 wedstrijden El en 10 interlands plus EK. Waar heeft deze man het over??? Denk je nou echt dat hij op de bank terecht gaat komen als hij weggaat
 
Tinus88
 
61
21 februari 2022 om 08:44
Denk jij van niet dan? Hij zal vast minuten pakken maar vaste basisspeler bij Bayern lijkt mij nog wel ff weg.
 
Anthy
 
0
21 februari 2022 om 08:48
Ik denk van niet nee. Hoeveel 1 jarige met die ervaring ken jij nog meer dan? Weet je wat dat betekent? Exceptioneel talent! Dus uuuuuuh ja, hij gaat 100 procent spelen
 
Tinus88
 
29
21 februari 2022 om 08:53
Hij is niet eens onbetwiste basisspeler bij Ajax. Toen hij basisspeler was was hij de afgelopen tijd steevast een van de mindere. Hij heeft potentie zat maar in de echt belangrijke potten gaat hij echt niet in de basis staan. Daar geloof ik niets van
 
robert41
 
27
21 februari 2022 om 08:55
Anthy, vind jij 64 eredivisiewedstrijden en 12 (or whatever) CL wedstrijden veel voor een basisspeler van Bayern? Misschien moet je eens kijken wat daar in het 1e team staat te spelen en hoeveel ervaring die hebben want volgens mij heb je geen benul en roep je maar wat
 
skes14
 
19
21 februari 2022 om 08:56
Ja hij gaat 100 procent spelen en niet op de bank terecht komen. Bij Bayern hebben ze geen Goretzka en Kimmich lopen. De grote Gravenberch die 64 wedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld, waarin hij zelden dé uitblinker is gebleken gaat hun wel even uit de basis spelen inderdaad.
 
Anthy
 
2
21 februari 2022 om 08:57
Geen basis op dit moment nee, zou dan misschien te maken hebben met deze discussie??
 
nederland79
 
6
21 februari 2022 om 09:05
@anthy uhm...of misschien met het niveau wat hij in zn laatste periode voor de winterstop liet zien??? En wie gaat hij er bij Bayern uitspelen dan? Natuurlijk kan hij daar op termijn basisspeler worden, maar hij is toch nog lang niet van het niveau Kimmich bijvoorbeeld.
 
Anthy
 
2
21 februari 2022 om 09:06
En jullie denk dat alleen die Duitsers interesse hebben? En jullie denken ook dat jullie meer weten dan al die echte kenners bij die topclubs. Misschien moet ajax jullie dan maar aanstellen als opvolger van overmars
 
Tinus88
 
3
21 februari 2022 om 09:08
Ik zou een slechte kandidaat zijn. Ik heb Dick Advocaat als afbeelding op mijn Whatsapp, Ik ben dus niet vies van een dickpick her en der.
 
skes14
 
12
21 februari 2022 om 09:24
Ik heb het idee dat ik hier met iemand van 14 aan het discussiëren ben. Maar goed, laat ik het zo zeggen. Elke topclub komt op dit moment nog te vroeg voor Gravenberch.
 
robert41
 
5
21 februari 2022 om 09:34
Anthy, wow... je argumenten worden wel steeds sterker
 
Anthy
 
1
21 februari 2022 om 09:56
Ik heb mij argument allang gemaakt joh. Wedstrijden eredivisie CL UL EK en dat allemaal op 19 jarige leeftijd. Ben nog steeds aan het wachten op jou serieuze argumenten... Ipv onzin lopen roepen over bankzitten in Duitsland. Ik vond de opmerking gewoon leuk
 
robert41
 
3
21 februari 2022 om 13:01
ik heb het gevoel dat je een gastje van 10 bent of zo. Er komt niet veel zinnigs uit je. Ik laat het hierbij...
 
Teesboer
 
30
21 februari 2022 om 08:47
Ik denk niet dat hij bij Bayern op de bank terecht gaat komen, eerder op de tribune. Gravenberch is echt nog lang niet toe aan een stap naar de absolute top van Europa.
 
Anthy
 
0
21 februari 2022 om 08:54
Klinkt logisch... Van basis bij een club die meedoet met de beste in Europa naar de tribune
 
 
10
21 februari 2022 om 08:59
Je ziet toch zelf ook wel in dat Bayern geen stapje opzij is?
 
nederland79
 
11
21 februari 2022 om 09:06
@anthy hoe ging het met Donny vd Beek dan? Had al veel langer basisplek bij ajax, halve finale cl gehaald als belangrijke speler. De enige reden dat hij bij Man utd op de bank zat en niet op de tribune is dat ze zo'n grote bank hebben.
 
 
9
21 februari 2022 om 08:58
Hij gaat natuurlijk zeker niet in de basis komen bij Bayern. Hij is nu al niet onomstreden, waarom zou hij het dan wel zijn bij Bayern? Wie moet hij eruit spelen? Goretzka? Kimmich? Succes daarmee dan.
 
Valkeakoski
 
0
21 februari 2022 om 09:15
Op de bank wegrotten zoals Van de Beek bij Manchester United zal Gravenberch bij Bayern München niet doen, maar onbetwist basisspeler wordt hij daar ook niet zomaar. Kimmich gaat Gravenberch er nooit van zijn leven uitspelen, dus Gravenberch zal zich moeten richten op de plek naast Kimmich. Heb je dus te concurreren met Goretzka, Tolisso, Roca, en misschien ook nog Musiala. Tolisso en Roca kan Gravenberch nog wel hebben, maar Musiala heeft als eigen jeugd een streepje voor, en Goretzka heeft zichzelf de afgelopen jaren bewezen en zal normaliter de man naast Kimmich wezen.
 
Anthy
 
0
21 februari 2022 om 10:04
Ik ga hem niet vergelijken met welke speler dan ook want dat is totale onzin! Hij is gewoon zichzelf en heeft kwaliteiten die andere spelers niet hebben. Uiteraard hebben andere spelers weer kwaliteiten die hij niet of minder heeft. Of hij uiteindelijk gaat spelen hangt nieteen af van wat hij tot nu toe heeft gepresteerd maar ook van speelwijze nieuwe club wensen van de nieuwe trainer enz enz enz. Mijn punt ging er vooral om dat ik het niet eens was met wat het feit dat er geroepen wordt dat hij nog maar een onervaren voetballer is die nig niet klaar is. Dat is niet zo! Kijk maar naar zijn statestieken... Hij heeft ervaring/kwaliteit zat! Ook om basis speler te worden bij bijvoorbeeld bayern
 
Kevin1989
 
1
21 februari 2022 om 10:35
Wat zijn bij gravenberg dan uitzonderlijke statistieken? Mij lijkt me de beste graat meter wanneer je gewoon wedstrijden kijkt van Ajax en ziet hoe Gravenberch zich verhoudt in de selectie van Ajax. Hou die gedachte even vast en stel je dan dezelfde situatie voor bij een club als Bayern en bijbehorende basisspelers/concurrenten. Ook ben ik benieuwd naar je mening over van de Beek ( kijk even naar zijn statistieke man!!)
 
Anthy
 
0
21 februari 2022 om 10:46
Die statistieken en ervaringen zitten in het aantal wedstrijden dat hij heeft gespeeld op het hoogste niveau. Je zult bij hem geen 20 doelpunten en 25 assists zien omdat hij niet een speler is die veel voor het doel komt zoals bijv donny. Daarom hebben vergelijkingen meestal ook geen zin. Het gaat erom of hij (op dit moment) de kwaliteiten heeft om in de top mee te draaien/basis speler te zijn. Dat is gewoon, sterker nog hij is het op dit moment al! Ajax is op dit moment Europese top en hij speelt toch gewoon?
 
Tinus88
 
16
21 februari 2022 om 08:43
Ik ben er niet rouwig om. Hij heeft wel eens aangegeven de prikkel te missen en zich niet op te kunnen laden. Dan is het voor de club en henzelf beter om te gaan. Hij kan zich niet vol opladen voor Heracles em GAE en Ajax heeft niks aan een speler die niet het maximale uit zichzelf kan halen. Verkopen en hem door de voordeur succes wensen.
 
robert41
 
8
21 februari 2022 om 08:58
helemaal mee eens. Ik vind hem steevast tot de mindere spelers behoren bij Ajax. Als je daar 30 miljoen voor kunt krijgen moet je een strik erom doen, Klaassen in de basis zetten en dik tevreden zijn
 
Canniggia
 
0
21 februari 2022 om 11:36
Wauw serieus?Je hebt hier zo glang op gewacht of niet. Eindelijk kan je zijn uitspraak tegen hem gebruiken omdat hij nu bankzitter is geworden. Wel vrolijk meedoen toen hij de nieuwe Pogba werdt genoemd en de eurotekens ogen voor je had.. Nu wil je hem vanaf omdat ie minder speelt en als argument dat hij in verleden een eerlijke kijk op zichzelf vertelde bij een niets zeggende interview. Hij geeft hier juist aan daar aan te werken en te verbeteren. Waar zie je dat tegenwoordig met al dat media training. Het is ook nooit goed. Mijn club Ajax doet het zeer uitstekend ook in de CL. Maar ik klaag niet als een volgevreten persoon omdat mijn cluppie nu het zo goed doet.Zo cliché en bovenal kortzichtig!
 
Tinus88
 
2
21 februari 2022 om 13:05
@Canniggia, Ik weet niet zo goed waar je het over hebt. Die uitspraak zegt simpelweg iets over zijn motivatie om voor Ajax te spelen. Een speler die niet honderd procent gemotiveerd is of zich niet op kan laden moet verder kijken, voor de club en voor hemzelf.
 
robert41
 
5
21 februari 2022 om 09:01
Ik vond het vorig jaar al zo tegenstrijdig. Roepen dat je niet wegwilt maar ondertussen Raiola aanstellen als zaakwaarnemer. Dan weet je volgens mij genoeg. Ik denk dat ze bij Ajax ook ontzettend op moeten letten met die Raiola. Zit te asen op alle talenten en maakt ze de kop gek. Zodra er eentje met hem afkomt moet je denk ik onmiddelijk verkopen en stoppen nog geld in de ontwikkeling te steken van de speler. Heeft toch geen nut en je komt continu op dit soort situaties uit of nog erger dat ze volledig transfervrij zijn want dan kan Raiola pas echt cashen
 
Primetime
 
0
21 februari 2022 om 19:08
@rs84, natuurlijk kan Ajax dit niet doen. Spelers hebben daarin ten allen tijde keuzevrijheid.
 
KingK
 
4
21 februari 2022 om 08:57
De spelersmakelaar Raiola maakt jonge spelers kapot. Die gast is totaal niet bezig met de sportieve kant van de ontwikkeling van een voetbalspeler. Helaas heeft Gravenberch te weinig zelfkennis om even op de rem te trappen en weer met beide voetjes op de grond te komen. Zonde.
 
rubentje13
 
0
21 februari 2022 om 10:15
Misschien is Gravenberch wel gewoon een broodvoetballer en voetbalt hij niet voor het plezier maar voor het geld. Hij zal elders meer verdienen dan bij Ajax (+ een dikke tekenbonus). En als hij een club als Bayern op zn cv heeft, kan hij daarna overal terecht en is hij voor zn 25e financieel onafhankelijk. Puur voetbaltechnisch gezien een onlogischekeuze, maar financieel gezien natuurlijk wel een logische keuze en wat mij betreft is het maken een financiële keuze boven een voetbaltechnische keuze een volledig rechtvaardige keuze die mijns inziens te vaak onterecht slechte keuze wordt bestempeld.
 
 
6
21 februari 2022 om 08:58
Dit zijn de haarscheuren in het beleid van Ajax, steeds meer jonge spelers lopen gratis de deur uit. Ze weten namelijk dat ze dan een ferme tekenbonus kunnen krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar Brobby, mazraoui en nu ook Gravenberg. Hoe kunnen Nederlandse clubs zich er tegen wapenen? Dat is een belangrijke vraag.
 
robert41
 
0
21 februari 2022 om 09:04
Mazraoui en Brobbysnap ik ook niet. Gravenberg is gewoon volgens het boekje. Jaar voordat contact afloopt verkopen.
 
myvision
 
6
21 februari 2022 om 09:10
Beetje onzin Prem. Mazraoui is van een totaal andere generatie, is 24. Dat Ajax niet altijd direct z`n spelers verkoopt na bijvoorbeeld een halve finale CL zorgt ervoor dat je niet op iedere speler kan cashen als De Ligt, De Jong of later Ziyech en Van de Beek, maar zorgt er wel voor dat je ook kapitaal en ervaring op het veld houdt. Mazraoui heeft zich wel op een andere manier uitbetaald. Brobbey toont juist aan dat hij zijn oren heeft laten hangen naar de zaakwaarnemer en is daar binnen een half jaar op teruggekomen. Gravenberch wacht zeer waarschijnlijk hetzelfde lot. Mentaliteitsprobleem, het kaf wordt wat mij betreft van het koren gescheiden. Gravenberch is momenteel niet goed genoeg voor de basis van Ajax. Dan kunnen ze hem maar beter verkopen zolang hij nog wat oplevert.
 
 
1
21 februari 2022 om 10:39
Er zullen meerdere oorzaken voor zijn, maar ik denk dat het halen van dure spelers daar wel een hele belangrijke in is. Ten eerste worden de kansen voor jeugdspelers om door te breken steeds kleiner, dit omdat er dure aankopen gedaan worden die vaak wel de voorkeur krijgen. Daarnaast heeft het ook als nadeel dat je je af kunt vragen of jonge spelers zich niet ondergewaardeerd voelen. Als je hoort dat Berghuis veel meer verdient dan Gravenberch of Mazraoui terwijl toen Berghuis kwam nog helemaal niets had laten zien bij Ajax, en deze spelers basisspeler zijn (of waren). Ik kan mij voorstellen dat deze spelers vinden dat ze gezien hun prestaties niet minder hoeven te verdienen. Ik vind dit zelf eerder een risico van het gevoerde beleid dan een haarscheur.
 
 
0
21 februari 2022 om 12:56
Ik snap dat de aankopen waar ajax aan denkt meer dan kosten dan dat men eerder bereid was om voor te betalen omdat ze anders voor andere ploegen kiezen, daar staat alleen tegenover maar dat kan wel tot onrust zorgen.
 
mayarood
 
7
21 februari 2022 om 08:59
Hugo Borst heeft hier gelijk in. Maar Mino Raiola geeft deze jongens het gevoel dat hij het beste met hen voor heeft. Mino zorgt er wel voor. Wat ik heel kwalijk vind is dat deze jongens niet meer bij contract besprekingen aanwezig zijn. Daar hebben ze Mino voor zeggen ze dan. Brobbey had bijvoorbeeld helemaal geen idee wat hij aan het doen was. Mazraoui zegt ook al dat hij niet bij contractbesprekingen hoeft te zijn. Ik snap dat dit kennelijk een vervelend klusje voor deze jongens is, maar zaakwaarnemers werken lang niet altijd voor hun clienten, maar worden ook vaak in de arm genomen door clubs om een bepaalde speler aan te trekken. Raiola vertelde laatst dat het in dit soort onderhandelingen juist heel goed is om beide partijen tegelijk te vertegenwoordigen. Het beste voorbeeld is nu de Vrij, die dacht dat de zaakwaarnemers er voor hem bij waren, maar ondertussen voor Inter aan het werk waren. Gelukkig wordt door de voetbalbonden nieuwe regels opgesteld waaraan zaakwaarnemers moeten voldoen.
 
vastrekuh22
 
2
21 februari 2022 om 09:17
Helemaal mee eens. Gravenberch moet zsm verlengen en eerst maar eens rijpen bij Ajax is nog lang niet toe aan de grote stap vooruit
 
 
2
21 februari 2022 om 09:28
"je hebt nog maar net schaamhaar", zo respectloos. Wat een niveau
 
mitchajax020
 
4
21 februari 2022 om 10:09
Hoezo is dit respectloos, hij komt net kijken en meneer denkt dat hij nu al uitgeleerd is, ik zei het wat netter hieronder met hij is net uit zijn luiers. Het is nl wel de waarheid.
 
linksbuiteadem
 
0
22 februari 2022 om 09:18
Het is respectloos tegen een harstikke jong knulletje te zeggen dat hij nog hartstikke jong is?
 
RobTolboom
 
4
21 februari 2022 om 09:41
Altijd al een beetje overschatte speler gevonden. Lekker op het bankje zetten voorlopig met het WK in aantocht. Kijken of hij en Raïola nog zo staan te springen om niet te verlengen.
 
 
0
21 februari 2022 om 09:45
De speler kiest niet de club maar de club de speler.
 
mitchajax020
 
2
21 februari 2022 om 09:47
Hij heeft gelijk, ik zeg ook zo vaak, hij is net uit de luiers bij wijze van en meneer denkt dat hij met zijn 19 jaar al uitgeleerd is bij ajax. Laat hem maar eerst ruim een jaar constant spelen en uitblinken in meerdere wedstrijden dan pas ben je uitgeleerd.
 
007
 
2
21 februari 2022 om 10:08
Borst heeft helemaal gelijk. Helaas is het ook weer een cliënt van Raiola. Keer op keer gebeurt het zelfde. Voor mij zijn er maar twee opties. Bijtekenen of in de zomer vertrekken. Gaat de speler moeilijk doen (of zaakwaarnemer...) dan mag hij een jaar op de tribune gaan zitten. Van spelers die passanten zijn verwacht ik weinig loyaliteit, maar dit is de zoveelste jeugdspeler die dit flikt. En de zoveelste keer dat Raiola hier achter staat.
 
 
0
21 februari 2022 om 13:00
Het is natuurlijk dubbel. Ik snap de frustratie, maar hoe vind jij het dat jij een nieuwe collega krijgt die veel meer verdient dan dat jij dat doet en als je ook weet dat jij dat salaris bij deze werkgever niet krijgt maar bij een andere wel ? Blijf jij dan zitten of probeer jij die (in dit geval meerdere miljoenen) dan ergens anders op te pikken ? Zo is de situatie natuurlijk ook.
 
linksbuiteadem
 
0
22 februari 2022 om 09:20
Gravenberch is al bijna de best betaalde speler bij Ajax, in zijn leeftijdscategorie zelfs veruit de best betaalde.
 
 
0
22 februari 2022 om 09:50
Ik betwijfel of hij bij de best betaalde spelers hoort. (ik dacht persoonlijk dat o.a. Blind, Tadic, Klaassen en Berghuis) veel meer verdienden. Dat hij in zijn leeftijdscategorie de best betaalde speler is zegt ook niet zo heel veel. Want hoeveel leeftijdsgenoten van hem spelen in Ajax 1 ? Alleen Timber, de rest van zijn leeftijd spelen bij Jong Ajax.
 
Maxxii
 
1
21 februari 2022 om 10:41
Ik ben bang dat die niet meer wakker word. Of tenminste, niet op tijd. Hij gaf een tijd geleden nog aan moeite te hebben zich op te laden voor bepaalde Eredivisie wedstrijden.. dit terwijl hij zelden doorslaggevend of leidend is. Toch best bizar. Het is een mooi talent verder, maar het is voor mij wel duidelijk dat z'n zwakke plek mentaal ligt. Geeft niet, op andere facetten is ie wel al ver, maar hij heeft nog een hoop te leren. Misschien moet ie daarvoor ook gewoon lekker naar Bayern en daar dan een heel jaar lang, iedere dag, voor paal staan. Daar hoef je op langere termijn niet slechter van te worden.
 
Benzema.
 
3
21 februari 2022 om 11:01
Lekker doen wat je zelf wil Gravenberch. Je wordt toch ontzettend moe van al die gasten die het beter denken te weten. Dit is zijn carrière en hij maakt zijn eigen keuzes.
 
mitchajax020
 
0
21 februari 2022 om 11:22
@Benzema jij hebt helemaal gelijk dat het zijn carrière en keuzes is. Het is alleen bv een Mane die wekelijks goed speelt bij een topclub. En hij is uitgeleerd, laat het dan is zien en niet een paar potjes in 1 1/2 jaar. Hij loopt te zweven op het veld, ballen springen van zijn voeten en schieten tussen de palen van 15 of 5 meter lukt hem niet. Hij is/was een hype maar heeft het nog nooit laten zien dus hij moet niet zeggen ik ben uitgeleerd, eerder ik moet nog veel leren.
 
consy
 
2
21 februari 2022 om 12:17
Gravenberch speelt natuurlijk echt een waardeloos seizoen wat mij betreft, heel bijzonder dat hij blijkbaar niet wil bijtekenen. Ook in Oranje vind ik dat spelers als Koopmeiners en Veerman de voorkeur mogen krijgen. Persoonlijk zag ik gezien Gravenberch zijn potentie heel graag een middenveld met hem, Frenkie en Berghuis. Je moet het echter wel verdienen en helaas is daarvan geen sprake, laat het totaal afweten.
 
jeroenimo8
 
2
21 februari 2022 om 14:57
Die gaat inderdaad het WK niet halen op deze manier. Als hij naar Bayern vertrekt al helemaal niet meer.
 
FreddyRidderhof
 
4
21 februari 2022 om 12:22
Heeft Raiola patent op toch , kinderen compleet gek maken Als je toch bij Ajax regelmatig in de basis staat , dan moet je eerst iets winnen voordat je jezelf gaat lopen meten met die gigantische namen bij bijvoorbeeld een Bayern. Begrijp van sommige spelers compleet niks , Vind persoonlijk dit Borst een verschrikking om na te kijken of nog erger te luisteren ... Maar hier heeft hij een punt.
 
Trainer2016
 
0
21 februari 2022 om 13:09
Gravenberch heeft zelf het laatste woord en blijkbaar vindt hij zichzelf al zo goed dat hij zomaar op de bank komt te zitten. Hij heeft in dat opzicht een verkeerde zakenbehartiger want ook Ajax stuit op de gage die deze Raiola vraagt bij een verlenging. Deze gasten denken alleen aan hun eigen en dienen zeker niet het belang van een jonge speler. Kijk maar naar Brobby. Hij heeft een klassiek voorbeeld hoe het er in het buitenland toegaat en hij is nog niet zo goed zoals de pers hem doen beschrijven. Hij moet echt nog heel veel leren en dat kun je niet als je op de bank zit. Een zwak punt wat die heeft is balverlies. Hij lijdt het meeste balverlies van alle spelers in Ajax 1. Zo zijn er meer punten. Bayern denkt hem redelijk goedkoop binnen te kunnen halen en investeert in de toekomst en dan kan hij in Bayern 2 gaan spelen om verder te ontwikkelen mocht hem dat daar lukken.er wordt hem een verkeerd beeld voor gehouden dan alleen maar Dollar tekens. Zeer onverstandig.
 
Wouterke
 
0
21 februari 2022 om 14:46
Wat betreft het voorbeeld van Brobbey; Brobbey is er financieel enorm op vooruit gegaan en Ajax wilde hem toch weer gewoon terug hebben. Het is niet zo dat een Gravenbergh in de anonimiteit verdwijnt als hij mislukt bij Bayern. Een andere club pikt hem dan wel weer op. Geld geld geld, dat is het probleem van het voetbal.
 
Wouterke
 
1
21 februari 2022 om 14:42
Dit is ook weer zo'n speler die enorm overschat wordt. Blinkt werkelijk ergens in uit, maar heeft een mooie loop en is pas 19 jaar. Hij kan wellicht nog gekneed worden tot een leuke voetballer, maar op dit moment zie ik het niet gebeuren. Bayern Munchen... wat moeten die daar nou mee?
 
jeroenimo8
 
4
21 februari 2022 om 14:53
Dit zag je al aankomen op het moment dat hij bij Raiola tekende. Die weet precies hoe hij deze jongens kan beïnvloeden. Ieder weldenkend mens kan zien dat hij niet klaar is voor Bayern. Hij kan miljoenen verdienen bij Ajax en waarschijnlijk zelfs tekengeld voor hem en zijn zaakwaarnemers krijgen. Maar nee, geld tellen op de tribune in Beieren is makkelijker dan hard werken in Amsterdam. Één of twee jaar extra in de Eredivisie speeltuin en je bent volwaardig international op je 21e en dan heb je nog steeds de clubs voor het uitkiezen.
 
Gilli@VZ
 
0
21 februari 2022 om 15:41
Over dat stuk over zijn ouders zit hij dus fout. Zijn ouders en familie willen juist dat hij nog even bij Ajax blijft. Blijkbaar zien zij ook dat hij nog niet is uitgeleerd, maar zij laten de beslissing aan hem, wat ook wel logisch is ergens.
 
GerrieSplinter
 
1
21 februari 2022 om 16:57
Een club kan torenhoge salarissen bieden als de speler transfervrij is. Zo heeft Juventus de afgelopen jaren koopjes binnen gehaald door grote transfervrije spelers te lokken en een topsalaris te bieden (juve is een van de clubs die mede verantwoordelijk zijn voor dit nieuwe fenomeen en het nieuwe adagium bij spelermakelaars als Raiola: Niet verlengen! Nooit!. Als je niet verlengt loop je contract uiteindelijk af en hoeft de originele club niet te worden afgekocht. Dit betekent dat de tekenbonussen en jaarsalarissen dus omhoog kunnen. De voetballers krijgen hierdoor steeds meer macht, de clubs minder. Dit is een ontwikkeling die het laatste jaar overval plaats vindt. Spelers verlengen niet meer. Omdat voerballers hogerop willen hadden Nederlandse clubs als Ajax en PSV dit probleem, een groot talent wil verder en dus weg. Het enige voordeel van deze nieuwe ontwikkeling is dat ook de allerhoogste clubs in Europa hier steeds meer te maken gaan krijgen. Waarom bijtekenen bij Real Madrid als Chelsea of PSG jou aflopende contract bij Real niet meer hoeft te kopen en jou daarom nog veel meer salaris kan bieden dan Real. Je ziet daarom steeds meer spelers, ook bij grote clubs, die de contracten niet meer verlengd krijgen zoals recent bij Ajax Onana, Mazraoui en nu wellicht Gravenberg. Ik denk dat de clubs zich over deze ontwikkelng ernstig zorgen maken omdat de macht uiteindelijk geheel bij de speler en hun makelaars terecht komt. Een ontwikkeling die in de VS al jaren geleden heeft geleid tot onder meer salary caps.
 
FCB_Catalunya
 
1
21 februari 2022 om 17:22
Roerend met Borst eens. Gravenberch blinkt dit jaar uit in teleurstellende wedstrijden spelen en ik zie hem totaal nog niet slagen in het buitenland. Maar na Brobbey heeft Raiola er weer een op hol laten slaan, proficiat!
 
roklo
 
0
21 februari 2022 om 17:37
Als je er 30 miljoen voor vangen kan? Verkopen man! Als hij naar bayern gaat moet ik nog zien of hij het redden gaat tegen die middenvelders.. laat hem maar kijken hoe ver hij kan komen.. na een half jaar wil ie wel graag weer terug..
 
linksbuiteadem
 
0
22 februari 2022 om 09:35
Raiola hamert bij spelers nadrukkelijk op één ding: nooit verlengen. Daar profiteert alleen de club van volgens hem. Jonge spelers kijken naar hem op en laten hem het zakelijke gedeelte regelen. Die spelers zijn dan in feite totaal niet autonoom en eigenlijk ook niet handelingsbekwaam. "ik wil me alleen richten op het voetbal" hoor je dan. Maar daar gaat het nou net om, je voetbal toekomst vs je financiële toekomst. En onderaan de streep geldt voor Raiola alleen het financiële plaatje, iets waar hij ook eerlijk voor uitkomt. In dit geval komt het Ajax niet slecht uit. Gravenberch heeft niet het niveau voor Ajax 1 en vertegenwoordigt een hoge waarde omdat hij goed in de markt ligt. Mooie loop, goeie uitstraling, Ajax jeugdproduct. Iedereen die wedstrijden kijkt van Ajax ziet dat het vooral hype is, vergelijkbaar met een Xavi Simons of Renato Sanches: grote talenten die zo omhoog gepraat worden dat ze niet eens meer hoeven te presteren om succesvol te zijn. En weg is de motivatie. Zoals ook blijkt uit zo'n beetje elk interview met Gravenberch. "ik mis de prikkel". Oke, Ryan. Gaat je goed Ryan.