'Drama dreigt voor 'noodverband': na mislopen WK ook contractontbinding'
Woensdag, 25 april 2018 om 07:51

NAC Breda is voornemens om het contract van Mark Birighitti na dit seizoen te ontbinden, zo schrijft BN De Stem woensdag. De doelman werd afgelopen zomer voor twee jaar vastgelegd met een optie voor een extra jaar. Nu het seizoen er bijna op zit, zou de clubleiding volgens de regionale krant reeds afscheid willen nemen.

Birighitti, 27 jaar, werd 'in lichte paniek' als noodverband aangetrokken, op de allerlaatste dag van de transfermarkt. De Bredase club legde de komst van Birighitti uit als een gevolg van het tijdelijke vertrek van derde doelman Sven van der Maaten naar Telstar. De Australiër raakte tot twee keer toe zijn basisplaats kwijt en grossierde in misstappen. Reden voor de club om na één seizoen en vijftien competitieduels aan een oplossing te werken om uit elkaar te gaan. Birighitti is ook al niet meer in beeld om als derde doelman mee naar het WK in Rusland te gaan.

Met Nigel Bertrams en Karol Niemczycki heeft NAC twee keepers in de gelederen met wie de club de komende jaren vooruit kan, maar volgens het dagblad heeft de club interesse in Wouter van der Steen. De bijna 28-jarige doelman vertrekt na dit seizoen bij sc Heerenveen, waar hij twee jaar lang een reserverol heeft bekleed. In de zomer van 2016 deed NAC tevergeefs een poging om Van der Steen naar Breda te halen.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
3
   
22:51
22:51
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
107
   
22:40
22:40
Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes
18
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
FeanTime
 
1
25 april 2018 om 08:27
Zonde dat vd steen vertrekt. Had eerder het vertrouwen moeten krijgen na de blessures van hahn. Gun hem een transfer naar nac als hij daar wel 1e keeper word.
 
RodyTeulings
 
1
25 april 2018 om 08:35
Ja, je hebt gelijk. Bijna iedere wedstrijd in elke voorbereiding van jullie heb ik gezien, en de wedstrijden die hij speelde viel hij op met zijn kwaliteiten. Soepele reflexen, rustig bij baldistributie en geen paniek bij hoge ballen. Ook bij Jong kan je, en ik kan mij heel goed voorstellen dat hij supergemotiveerd is, heel duidelijk zien dat hij een van de beteren is. Zonde.