Draxler haalt uit na 'late wissel': 'Zoals je kan zien, ben ik best wel boos'
Woensdag, 7 maart 2018 om 07:48

Julian Draxler kwam dinsdagavond een kwartier voor tijd in het veld in het duel tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid voor Ángel Di Maria. De stand was op dat moment al een aantal minuten 1-1 en al snel nadat de Duitser in het veld kwam, tekende Casemiro voor de 1-2. Draxler toonde na afloop allerminst begrip voor de beslissing van trainer Unai Emery om hem niet eerder te brengen.

"Ik begreep er niet veel van. De 1-1 viel, maar aan die stand hadden we ook niets. Daarom dacht ik dat we een beetje druk vooruit moesten zetten en offensief moesten spelen. Ik weet niet precies wat er aan de hand was. Maar ik was wel een beetje verrast en, zoals je kan zien, best wel boos", zegt Draxler in een interview met de ZDF. Door een rode kaart voor Marco Verratti speelde Paris Saint-Germain op dat moment al met tien man.

"We speelden met een man minder, maar toch viel de 1-1. Het hele stadion wist echter dat we de wedstrijd niet meer om konden draaien, omdat de intensiteit op het veld te laag was. Real Madrid speelde het met vertrouwen uit en leek geen moment zenuwachtig", vervolgt de Duits international. "Wij speelden de hele wedstrijd wel heen en weer achterin, maar daarmee kan je niet scoren. Je moet druk zetten op Real Madrid als je 3-1 achter staat, maar dat hebben we niet gedaan."

"We hadden vanaf het begin druk moeten zetten op de tegenstander. Dat hebben we niet gedaan en daardoor is deze uitschakeling ons verdiende loon. In de zomer is er 400 miljoen euro gespendeerd en iedereen zei hoe alles ging veranderen, maar we zijn toch weer in de achtste finale uitgeschakeld. Ik ben ervan overtuigd dat dit team veel kan geven, maar je ziet toch dat we nog iets missen om een grote prijs als de Champions League te passen. Dat moet ons aan het denken zetten", besluit Draxler.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
ModricMagic
 
10
7 maart 2018 om 08:29
Tja een middenveld van Verratti, Rabiot en Motta is ook veels te verdedigend. Rabiot vond ik matig spelen en die kon er wel uit voor een Draxler ofzo. Di Maria kon ook op het middenveld bij Real had hij het beste seizoen uit zijn carriere.
 
Medalofhonor
 
5
7 maart 2018 om 08:55
Motta was pas matig, alles ging veel te traag bij Motta maar ook bij Veratti en Rabiot, zij moesten echt talloze keren draaien met de bal voor ze iemand gingen aanspelen. Maar dat was ook te danken aan onze kwaliteiten, Real Madrid heeft ze echt goed vast gezet.
 
Samcro
 
0
7 maart 2018 om 08:59
Motta was er al af en Verratti ook, dan kan je Rabiot er niet meer af halen natuurlijk.
 
Naku
 
33
7 maart 2018 om 08:35
Succes is ook niet te koop. Niet op de korte termijn tenminste. Spelers moeten meerdere jaren met elkaar spelen om elkaar door en door te begrijpen. Dan kan je soms puzzelen met transfers om het beter op elkaar aan te laten sluiten, maar PSG is in dat opzicht nog te jong. Daarom is de selectie Barca zo succesvol de laatste 10 jaar. Veel spelers kwamen uit eigen jeugd en kenden elkaar al door en door. Weten elkaar te vinden, weten wanneer iemand gaat lopen. Toen zijn ze stukje bij beetje spelers gaan vervangen, maar de kern van het systeem en spelers is gebleven. Nu zijn alleen Pique, Iniesta, Messi en Busquets nog over van de spelers van 10 jaar geleden, maar dat is voor de basis altijd voldoende geweest. Alba kenden ze ook nog van de jeugd, en de rest is zich systematisch aan gaan passen. Bij Real Madrid zie je dat ook, Ramos, Ronaldo, Marcelo, veel van die gasten spelen al zoveel jaar samen die kennen elkaar inmiddels door en door. Dat zorgt gewoon voor succes. Deze formule kon je ook terugzien bij het Spaanse elftal. EK, WK en nog eens EK op een rij. De WK finale had 7 barca spelers daar lopen, die spelen al het hele jaar met elkaar samen. Daarom vind ik het WK ook maar een beetje een geluksprijs. Hoe moet je als een land als Nederland daar van winnen als iedereen in het buitenland in een ander team speelt en 7-8 keer per jaar elkaar ziet. Tegen gasten die met een blinddoek op elkaar nog kunnen vinden? Daarom zal Argentiniã£â« het WK ook weer niet winnen. Landen als Duitsland maken een veel betere kans met de helft van de selectie die bij Bayern speelt. Alleen Brazilie kan dat over het algemeen zeer goed met spelers die overal ergens anders spelen. Veel zullen het er niet mee eens zijn en tegen argumenten hebben, maar zo sta ik er in.
 
Medalofhonor
 
1
7 maart 2018 om 08:53
Jep dat is ook zo. PSG lijd nu wat Real Madrid aantal jaren geleden had, je kan de beste spelers kopen inderdaad maar er moet een chemie zitten tussen de spelers en coach, een gevoel van vriendschap zodat ze voor elkaar werken en vechten. Dat heb je inderdaad niet bij PSG ook geen wonder want zo een band bouw je met de jaren.
 
pruimert
 
4
7 maart 2018 om 09:09
thiago silva , motta marquinhos,verratti en cavani spelen al jaren in parijs dus je mening zal wel kloppen alleen geld die niet voor psg
 
Naku
 
14
7 maart 2018 om 09:49
Bij PSG speelt men tot noch toe vooral voor het geld. Bij Barca en Real wordt er ook prima verdient, maar daar speelt men ook nog eens voor het logo op het shirt. Ramos 13 seizoenen, Marcelo 12 seizoenen, Ronaldo 9 seizoenen, Benzema 9 seizoenen. Iniesta 16 seizoenen, Messi 14, Pique 10, Busquets 10. Dat zijn cijfers. Bij PSG speelt mn wat, 4-5 jaar met elkaar? En dan zijn Motta, Silva en Cavani ook al 31 plus.
 
SampaoliFeye
 
1
7 maart 2018 om 10:11
Helemaal met je eens! Je ziet ook bijv Alba/Marcelo altijd het logo kussen.
 
pruimert
 
0
7 maart 2018 om 16:39
ja maar toen deze clubs voor het eerst de cl won met deze spelers toen speelden ze er nog niet zo lang als nu , maar je gaat niet voor je plezier in parijs voetballen hoop dat zulke clubs nooit wat winnen want die verneuken voor mij alle plezier in het voetbal zon club als psg zal nooit de grootheid en history van clubs als barca, real, man utd , bayern, liverpool ac milaan en ook ajax halen
 
KamielZeegers
 
1
7 maart 2018 om 10:33
Helemaal mee eens. Maakt internationale toernooien niet minder leuk wat mij betreft, maar wel van een iets minder niveau dan de CL.
 
 
3
7 maart 2018 om 10:38
Natuurlijk is succes wel te koop. Het duurt gewoon even. Alle topclubs kopen hun succes, of je dat geld uit je beleid, van de bank, of uit de bodemloze put van een sjeik haalt maakt niks uit. Geld is geld. PSG gaat gewoon steeds sterker worden zolang er geld is. Succes kopen kost gewoon tijd. Maar te koop is het zeker.
 
Naku
 
0
7 maart 2018 om 10:46
Wat schrijf ik nou dan? "niet op de korte termijn tenminste".. Op lange termijn wel ja.
 
 
3
7 maart 2018 om 11:03
Ja ik was het ook niet per sé met je oneens.
 
nosje
 
11
7 maart 2018 om 08:44
Dit is met afstand een van de meest overschatte spelers op de Europese velden. Bizar.. lijdt praktisch alleen maar balverlies, heeft een zeer matig rendement. Mond houden en het maar eens laten zien een of 2 niveaus lager
 
CelsinhoDa Silva
 
7
7 maart 2018 om 08:46
Het probleem bij PSG vind ik niet eens de verdediging of het middenveld, maar juist de voorhoede. Ik heb echt gezien dat Neymar het een beetje verpest voor de rest door Cavani volledig te negeren, hierdoor zie je ook dat Mbappe ook een beetje egoïstisch gaat worden en dan ga je gewoon geen goals maken. CL is geen Franse competitie al helemaal niet na de groepsfase dan is het niveau gewoon veel en veel hoger. Neymar moet gaan leren samenspelen en als leider de rest meetrekken en niet Cavani totaal uit zijn spel halen door elke keer maar alleen te willen scoren. Zo zie je Mbappe wordt dan ook ego. Psg had het daardoor al weggegeven in de eerste wedstrijd, je ziet ook dat beide goals door middenvelders zijn gescoord, Nja de tweede via de knie van Cavani maar dat is gwn puur geluk. Iets wat ze wel missen op het middenveld is een type Iniesta/DeBruyne/Coutinho. Iemand die assists kan geven op hoog niveau
 
SampaoliFeye
 
1
7 maart 2018 om 10:13
In Pastore hebben ze die creatieve middenvelder! Alleen komt hij nu tekort. Eriksen zou goed passen!
 
Medalofhonor
 
15
7 maart 2018 om 08:49
Oefff. Kei hard uitgehaald dit hoor, dit is echt gewoon puur de waarheid. Hij heeft gewoon gelijk, die wissel van Lass liet al zien dat Emery bezig was om niet keihard onderuit te gaan ipv te vechten voor de wedstrijd. De meeste Spaanse teams hebben Real Madrid al vaker moeilijk gemaakt dan Psg. Ze waren echt slecht met alle respect..
 
pruimert
 
6
7 maart 2018 om 09:11
je kunt alleen maar zo uithalen als je iets presteerd maar ik heb draxler gisteren niet gezien in dat kwartier en ook niet in de rest van het seizoen dus dan kun je misschien beter je mond houden lijkt mij
 
MaceReal
 
4
7 maart 2018 om 09:57
Klopt. Draxler heeft gister precies niks gedaan. Had dan Di Maria laten staan. Wat psg liet zien was niet om aan te gluren, zenuwen? Ze hebben nooit erop geklapt en Real speelde gewoon op cruise control, het werd in de 2e helft gewoon een trainingspartijtje, dat zag je bij die rondo van Kroos, Marcelo en Benzema??
 
tinus45
 
1
7 maart 2018 om 09:57
Tsja, dat krijg je met zo'n overvolle selectie met kwalitatief topspelers. Helaas voor Psg en zijn eigenaren is de ploeg nog lang niet op het allerhoogste top niveau en dat komt omdat ze alleen in de CL enige tegenstand krijgen, want in de competitie staan ze alweer een straatlengte voor op de rest wat ook wel wat zegt over de competitie. Ik heb het de Parijzenaren over twee wedstrijden gezien Real geen enkele keer echt moeilijk zien maken, ook niet met Neymar in het elftal en gisteren was het af en toe gewoon te triest wat men liet zien. Persoonlijk vind ik het niet zo'n ramp om die gekocht te teams te zien sneuvelen, maar in deze fase heb je bijna alleen nog maar teams die jaarlijks met miljoenen smijten alsof het niets is.
 
sniewaar
 
4
7 maart 2018 om 10:13
Snap ook niet echt waarom je met Motta begint als je 2 keer moet scoren.
 
Jony77
 
2
7 maart 2018 om 10:27
Ik had eerlijk gezegd al vanaf het begin niet het idee dat PSG er echt voor ging of erin geloofde, en dat mag best afgerekend worden op Emery. Het geloof was er gewoon niet echt bij de spelers. Jammer dat Neymar niet speelde, die had misschien nog wat leuks kunnen doen. Al was Real Madrid sowieso door gegaan. Ben best benieuwd hoe Real het zou doen tegen City.