'Drie beschrijvingen voor Ronaldo? Episch, legendarisch en goddelijk'
Donderdag, 14 maart 2019 om 22:33

Cristiano Ronaldo was dinsdagavond de grote man namens Juventus in de return van de achtste finales in de Champions League tegen Atlético Madrid en dat is ook zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes niet ontgaan. De belangenbehartiger pakt iedere mogelijkheid aan om zijn cliënt te complimenteren en looft ook Ronaldo na zijn topprestatie in het miljardenbal. In gesprek met La Gazzetta dello Sport steekt de belangenhartiger zijn mening over zijn landgenoot niet onder stoelen of banken.

Ronado maakte tegen Atlético drie doelpunten en poetste eigenhandig de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg. "Cristiano is de beste voetballer uit de geschiedenis, dat heeft hij dinsdag weer eens laten zien", vertelt Mendes. "Hij is een alien. Cristiano maakte het verschil in Engeland en schreef geschiedenis met Manchester United. In Madrid werd hij de beste speler ooit. Zonder hem hadden ze niet zoveel gewonnen."

In het shirt van Real pakte de 34-jarige aanvaller zestien prijzen, waaronder vier keer de Champions League. "Ronaldo was de leider bij het winnen van de Champions League. Nu weet ik zeker dat hij ook in Italië het verschil zal maken. Hij zal ook geschiedenis schrijven met Juve. Drie beschrijvingen voor hem? Episch, legendarisch en goddelijk", aldus de complimenteuze spelersmakelaar.

Tegen Atlético speelde Ronaldo zijn 160e wedstrijd in de Champions League en daar komen er dit seizoen waarschijnlijk nog minimaal twee bij. De teller wat doelpunten betreft staat op 124. Dit seizoen speelde Ronaldo zeven Champions League-duels namens Juventus en wist hij vier keer te scoren. Naast zijn hattrick tegen Atlético was hij trefzeker tegen zijn oud-werkgever Manchester United.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (81)

 
JK-Ajax
 
61
14 maart 2019 om 14:33
Wat een waanzinnige speler. Dat je zo ijskoud kunt zijn op de momenten dat de druk het allerhoogste is. Werelds
 
AlexDelPiero10
 
79
14 maart 2019 om 14:35
Dat verbaast mij ook, hij eet die penalty gewoon op, ik denk niet dat Oblak ook maar een seconde het gevoel kreeg dat ie een kans maakte. Ongehoord koel.
 
Freeza
 
8
14 maart 2019 om 15:18
@alexdelpiero10 Het verbaast me vooral waarom Oblak naar zijn linkerkant duikt, ik neem aan dat je voorafgaand duel wel penalty's hebt bekeken? Dan weet je dat Ronaldo 7/10 x naar links schiet. Of Oblak deze penalty wel ging tegenhouden als hij wel naar de juiste kant dook is een ander verhaal, want die was wel piekfijn en hard geschoten.
 
AlexDelPiero10
 
8
14 maart 2019 om 15:21
Klopt je zag ook dat Oblak zo snel ging dat Ronaldo rustig kon kiezen, waarom dat is weet ik ook niet, dit word voor zo een pot zeker en vast besproken en uitvoerig geanalyseerd.
 
AmazingNinja
 
4
14 maart 2019 om 16:51
Op de penaltynemer staat druk, maar ook op de keeper. Ronaldo kon blijkbaar beter tegen de spanning dan Oblak, waardoor Oblak eerder een keuze maakte en Ronaldo daarvan profiteerde.
 
AlexDelPiero10
 
33
14 maart 2019 om 14:34
Naja Mendes, heb die man bezig gezien in de docu over Ronaldo’s leven, vind het maar een nare vent, iets te gluiperig als je het mij vraagt. Ik geloof best dat hij Ronaldo als familie ziet, maar hij legt alles er toch net wat te dik op. Het is trouwens ongelofelijk wat Ronaldo voor ons gedaan heeft eergisteren, maar Can, Bernardeschi en Chiellini verdienen net zoveel creds. Allemaal in beast mode gegaan.
 
ElPhenomeno
 
9
14 maart 2019 om 14:38
Emre Can liep jij hier vaak af te zeiken. Ik als Duitse voetballiefhebber ben normaliter ook geen fan van hem. Vond het bij Leverkusen een aardig talent, maar stond vaker wissel dan basis. Bij Liverpool deed die het aardig, maar bij het Duitse elftal was het ook nooit wat. Maar tegen Atletico liet die eindelijk zijn klasse zien. Als die elke wedstrijd die drive en energie er in kan gooien heb je voor de komende 5 a 10 jaar gewoon een topmiddenvelder in huis. Al blijf ik erbij dat Juve een creativieve impuls nodig heeft.
 
mick-94
 
15
14 maart 2019 om 14:41
Hij speelde juist heel sterk als 3e CV in het 343 systeem dat Juve hanteerde tegen Atleti. Als middenvelder heeft hij nog weinig indruk op mij kunnen maken, maar als een inschuivende CV in een 3-mans verdediging lijkt hij ideaal.
 
AlexDelPiero10
 
15
14 maart 2019 om 14:45
Klopt en dat was terecht, dat heb ik ook al zelf aangegeven hoor. Ben nog steeds geen fan van hem, maar als hij vaker zo speelt moet ik uiteraard mijn mening bijstellen. Dat laatste ben ik helemaal met je eens, ik wil Ozil.
 
bpreal
 
11
14 maart 2019 om 14:40
Allemaal leuk en aardig ma iemand moet scoren en dat doet Ronaldo. Bedoel het niey ‘onaardig’ naar de andere werkende Rn goed spelende lui. Ma iemand als Ronaldo krijgt terecht alle kritiek, want zonder hem; was juve simpelweg uitgeschakeld.
 
mick-94
 
38
14 maart 2019 om 14:45
Het was even ontcijferen wat je precies schreef, maar als je zelf de wedstrijd gezien hebt kan je toch niet anders dan concluderen dat het collectief sterke spel van Juve ervoor gezorgd heeft dat Ronaldo zo geweldig kon excelleren. Volgens mij was het toch echt Bernardeschi die de perfecte voorzet gaf bij de 1-0 en later het halve veld overstak om de penalty te veroorzaken en niet Ronaldo. Zijn genialiteit wat betreft er staan en presteren terwijl de druk immens is, staan buiten kijf. Maar jij doet de teamprestatie zwaar te kort met je opmerking.
 
MohamedDarai
 
14
14 maart 2019 om 14:49
Wat een opmerking zeg.. heb jij enig idee hoe ver jij afstaat van deze man? Mendes is al langer dan een decennium de zaakwaarnemer van Ronaldo. En wat betreft de credits, zonder Ronaldo had Juventus hoogstwaarschijnlijk de CL campagne kunnen staken.
 
AlexDelPiero10
 
20
14 maart 2019 om 14:54
Mohamed Ik kan hem niet aanraken nee maar doet dat er dan toe? Uiteraard mag ik dit vinden van Mendes, en ik denk dat ik daar niet alleen in sta, op en top gluiperd en slijmbal. Correctie, zonder het team had Juve waarschijnlijk de CL campagne kunnen staken, zonder dat team dat Atletico 80 minuten in een wurggreep heeft gehouden had Ronaldo het ook niet kunnen afmaken.
 
Anunciato32
 
3
14 maart 2019 om 15:34
Absoluut helemaal mee eens.Met name Chiellini!
 
guni_gugu
 
1
14 maart 2019 om 23:44
Die scene waarin Mendes aan de eettafel een toespraak houdt.. Zo nep en walgelijk. Dat mensen daar intrappen.
 
ElPhenomeno
 
110
14 maart 2019 om 14:36
Net even op Youtube 15 momenten voorbij zien komen waarin Ronaldo persoonlijk grote duels beslist. En daar zaten zijn momenten bij Man United en de hattrick tegen Ateltico met Juve nog niet eens bij. Maar het is eigenlijk wel bijzonder hoevaak deze man grote duels beslist. Hattrick tegen Zweden wat Portugal tegen het WK leidde Hattrick tegen Spanje op afgelopen Wk Enige doelpunt tegen Milan in de supercup Hattrick tegen Wolfsburg in kwartfinale De hattrick tegen Bayern thuis 4-2 zege en beide goals in de 1-2 uitzege Enige doelpunt in de Copa del Rey finale tegen Barcelona Hattrick tegen Atletico in de halve finale van de Cl 2 goals uit bij Juve waaronder die omhaal 2 goals in de finale van de CL tegen Juve Ik denk dat je op deze manier nog wel paar a4'tjes verder kunt gaan. Man man wat een fenomeen. Messi heeft meer talent dan deze jongen, Zidane ook, zijn naamgenoot Ronaldo uit Brazilie ook, Maradona ook, Ronaldinho ook, maar ik denk dat Cristiano Ronaldo de grooste voetballer aller tijden is. Al kan ik moeilijk oordelen over Pele, Beckenbauer, Best, Cruijff, Eusebio, Di Stefano, Garrincha en Puskas. Maar vanaf jaren 80 tot nu voor mij toch wel echt de grootste als het gaat om prestaties.
 
m.Chamakh
 
32
14 maart 2019 om 14:54
Haat het als mensen verschillende generaties met elkaar willen vergelijken. Niemand zal er achter komen wie beter zou zijn prime sugar ray robinson, muhamed ali of Tyson. Elke tijdperk is anders.
 
LaUndecima11
 
16
14 maart 2019 om 15:14
Mooie reactie en volledig mee eens! Cristiano Ronaldo bewijst het keer op keer op keer op keer. Diep respect voor hem!
 
DutchLions
 
9
14 maart 2019 om 23:14
Zegt de reaguurder die in een ander artikel stellig beweerd dat Ramos de beste verdediger OOIT is. En dat is zeker geen generaties vergelijken?
 
MarkBakel
 
28
14 maart 2019 om 15:25
Daarbij vind ik ook nog meetellen dat Ronaldo het nu bij het derde team in 3 verschillende competities laat zien. Waarbij spanje minder word gezien als verdedigend voetbal, staan Engeland en Italie bekend om de spijkerharde verdedigers. Messi is ook een fenomeen, maar ik wil hem wel eens zien in een andere competitie (niet city want dat is hetzelfde). maar een United ofzo? waarbij het bij Barca om messi draait en ook alles laat zien daar vind ik het toch wel een smet dat het bij Argentinie steeds net niet is en hij vaak onzichtbaar is in knock out rondes
 
barcalover123
 
2
14 maart 2019 om 23:23
Waarom denken mensen dat messi et niet gaat redden in engeland. Hij heeft de top 6 van engeland kapot gemaakt. Heeft meer doelpunten tegen de top 6 van engeland dan ronaldo zelf en die heeft in engeland zelf gespeeld. Ronaldo en messi zijn winaars en giganten. Die slagen overal mits er een goed team om heen draait. Ronaldo heeft ook altijd geweldige spelers om hem heen gehad. Juve speelde als collectief gewoon echt geweldig
 
RealMadridsta
 
9
14 maart 2019 om 23:47
Omdat Messi zich alleen bij Barca constant bewezen heeft. Bij Argentinië is hij al zo veel minder. Messi is zo afhankelijk van het Barca-spel.
 
champps90
 
4
15 maart 2019 om 00:43
Bullshit. Argentinië is hij ook grandioos. Alleen wilt het niet echt vlotten met zn teammates. Hij kan niet alles zelf doen. Als je kijkt naar Hinguain of Di Maria in Argentinië, presteren ze ook stuk minder
 
Lennert97
 
0
15 maart 2019 om 09:42
"niet city want dat is hetzelfde". Maar Ronaldo bewijst zich net omdat hij naar een ploeg gaat die zonder hem ook al 5jaar op rij kampioen speelde?
 
MarkBakel
 
0
15 maart 2019 om 10:38
City heeft dezelfde coach toen messi echt ver boven iedereen uitstak en speelt hetzelfde systeem. Juventus speelt een ander systeem dan Real. @barcalover123, ik zeg toch nergens dat hij niet zou lagen in engeland ik zou hem alleen eens een keer in een team als united zien die toch anders spelen en het vaak meer van de strijd moeten hebben. @champps90, ligt dat ergens ook niet aan messi zelf als je hoort dat hij Icardi er niet bij wilt hebben ondertussen dat hij zo op dreef was afgelopen seizoen. en vaak is hij gewoon onzichtbaar bij Argentinie, was het niet dat hij voor dit WK nog noit in de Knock out phase heeft gescoord voor argentinie?. Dat hij beste speler van wk brazilie was ook maar een marketing stunt want Robben, James vond ik beter/beslissender etc. Nogmaals, het zijn allebij once in a life time voetballers en we moeten van ze beide genieten zolang het kan maar als je vraagt wie beter is gaat mijn voorkeur naar CR7 om bovenstaande redenen.
 
champps90
 
2
15 maart 2019 om 00:41
Met var zou die tegen bayern muchen niet beslist hebben. Scheids was omgekocht die match
 
-The Maestro-
 
70
14 maart 2019 om 14:40
Gisteren heeft Messi voor mij maar weer eens bewezen dat hij de beste is. Die kan namelijk naast goals maken ook het spel verdelen en passen geven zoals alleen hij dat kan. Desondanks enorm veel respect voor Cristiano, want er drie maken tegen Atletico is niet niks.
 
MaceReal
 
45
14 maart 2019 om 14:46
Het is niet niks voor andere spelers maar voor Ronaldo is het niks. Die heeft het wel vaker tegen Atletico gedaan. Dat Messi assists geeft is niet onlogisch aangezien hij op die positie speelt en ook naar de 16 toetrekt, daar kan je niet omheen. Spel verdelen is nooit de taak geweest van Ronaldo, die staat de laatste jaren in het centrum om de goals te maken.
 
AlexDelPiero10
 
66
14 maart 2019 om 14:52
In de CL heeft Ronaldo nog steeds meer assist dan Messi, 36 om 27.
 
FR_JC
 
18
14 maart 2019 om 14:58
Zijn er weer 2 bijgekomen Alex
 
AlexDelPiero10
 
2
14 maart 2019 om 15:16
Denk dat die er al bijgeteld zijn al ben ik niet zeker. Ik vind nergens een duidelijke all time assist lijst uit de UCL.
 
FR_JC
 
3
14 maart 2019 om 15:21
Toevallig hier voor me, sinds gisteren 36 om 29 (gewoon een gekkigheidje) Zelfs Giggs heeft meer assists in de CL dan Messi. 30 st.
 
-The Maestro-
 
27
14 maart 2019 om 15:21
Messi is wel 3 jaar jonger dan Ronaldo hè. Daarnaast zijn de CL echt de Ronaldo wedstrijden terwijl hij in de competitie en beker wat minder is. Dat kun je over Messi niet zeggen.
 
AlexDelPiero10
 
2
14 maart 2019 om 15:22
FrJc Oke top bedankt! Ik had idd de oudere variant voor me liggen dan.
 
AlexDelPiero10
 
10
14 maart 2019 om 15:24
Maestro Ja dat klopt, maar toch heeft Ronaldo meer assists. Is Ronaldo dan zoveel minder in de beker en competitie? Het is daarin vooral Barcelona dat al jaren beter is dan Real, Barcelona is constanter als geheel, Real kon zich echter bizar fel opladen voor de CL, en door wie zou dat komen?
 
-The Maestro-
 
10
14 maart 2019 om 15:38
Ook in de Serie A vind ik hem niet geweldig, ondanks dat hij wel aan zijn benodigde doelpunten en assists komt. Toch vaak ook wel meer geluk dan wijsheid.
 
AlexDelPiero10
 
32
14 maart 2019 om 15:42
Echt? Dat ben ik zeker oneens met je, ik kijk elke minuut van Juve en Ronaldo is geweldig geweest tot dusver, scoort, assisteert en speelt bovendien erg soepel, dribbelt echt lekker en heeft vaak slimme pasjes en hakjes in huis.
 
Japie_Krekel
 
6
14 maart 2019 om 16:03
@-The Maestro- De vraag is alleen wat je een mooiere prijs vind. de beker of landstitel of het winnen van de Champions League
 
MaceReal
 
15
14 maart 2019 om 16:09
Ronaldo`s goals in het jaar 2019 meer geluk dan wijsheid noemen is bizar haha, op de juiste plek en ze erin prikken is geluk? Bij sommige goals ja, daar heb je wel wat geluk bij nodig maar komop zeg. Ik zag eergisteren ook een paar mensen roepen dat die 1ste goal van Ronaldo geluk was en hij niet eens wist dat hij die bal op z`n hoofd zou krijgen. Je kunt veel zeggen maar sommige dingen slaan nergens op. Heb even zijn goals opgezocht op Youtube bij Juve... Even heel plat: Sasuolo - 1ste goal Geluk dat die bal van de paal bij hem kwam. 2e goal gewoon klasse afgemaakt. Frosinone - Geluk. Udinese - Wijsheid Genoa - Geluk. Empoli - 2x Wijsheid. Man United - Wijsheid. Ac Milan - Geluk, stond daar wel op de perfect plek maarja. Spal - Wijsheid. Fiorentina - Wijsheid, penalty snoeihard erin geschoten. Torino - Geluk, penalty werd aangeraakt. Atlanta - Wijsheid, keeper bleef dom staan. Sampdoia - 2x Wijsheid. AC Milan - Wijsheid, stond perfect. Lazio - Wijsheid, goede penalty. Parma - 1 goal geluk, bal werd aangeraakt, 1 goal wijsheid kopte daar gewoon goed. Sassuolo - 2x wijsheid. Ik tel hier 6 goals die met de nodige geluk zijn gemaakt en 15 goals "wijsheid", je kunt die goal tegen United weglaten ook nog want dat was Ucl. In verhouding is dat toch niet zo vaak dus vind het wel jammer dat er zo wordt gereageerd zonder echt te kijken naar de goals die hij scoorde.
 
AmazingNinja
 
14
14 maart 2019 om 16:57
Als je constant op de goede plaats staat waar de bal valt, is het dan nog geluk? Of noemen we dat visie of instinct?
 
-The Maestro-
 
2
14 maart 2019 om 17:38
MaceReal, bedankt voor deze feiten. Toch valt het me wel op dat het vaak lijkt alsof het net goed uitkomt, zonder dat hij het echt zo bedoelde. Bij Messi is dat veel minder naar mijn idee. Maar het blijft natuurlijk een weergaloze voetballer.
 
-The Maestro-
 
5
14 maart 2019 om 17:40
AmazingNinja, heb je zeker een punt. Ronaldo probeert zo veel dat het dan soms net gelukkig uitkomt. Hij is natuurlijk wel echt een beest en als het zo makkelijk was, waarom hebben andere spitsen dan niet zulke statitieken.
 
Japie_Krekel
 
7
14 maart 2019 om 16:02
@-The Maestro- het zijn beiden geweldenaren, Ronaldo staat er alleen wel vaker in de grote wedstrijden maar Messi in deze vorm kan Barca zomaar aan de Champions League helpen ook. ik ben benieuwd of een van deze twee spelers zijn club naar de Champions League winst gaat schieten. dan kunnen we echt zien wie op dit moment de beste van de twee is
 
SteveStifler
 
48
14 maart 2019 om 14:41
Onpopulaire mening hier: Ronaldo staat er de afgelopen 5 jaar vaker op de allergrootste momenten dan Messi. Messi is voor de mij de betere voetballer, heeft meer kwaliteit, meer techniek en is ook mooier om naar te kijken. Maar Ronaldo is een grotere speler, staat er vaak op de beslissende momenten en is een echte leider op het veld. Natuurlijk heeft Messi ook zo vaak grote wedstrijden beslist, maar bij Ronaldo zie ik dit toch vaker. Vooral in de knock-out stage van de CL. Daar waar Messi het juist vaak liet afweten de afgelopen 5 jaar.
 
-The Maestro-
 
42
14 maart 2019 om 14:43
Messi weet een heels seizoen constant te presteren en Ronaldo toch voornamelijk op de grote momenten. Ligt er maar net aan wat je beter vind. Ik vind persoonlijk een heel seizoen constant presteren knapper dan pieken op de grote momenten.
 
AlexDelPiero10
 
38
14 maart 2019 om 14:51
Maestro Ronaldo presteert al 10 jaar een heel seizoen aan een stuk op die matige periode bij Real na, waarin hij amper scoorde en mensen zeiden dat hij klaar was. Het is gewoon onwaar dat Ronaldo minder constant is dan Messi, beide heren presteren al 10 jaar op een extreem constant niveau, door die twee is echter de maatstaf van constant verlegd.
 
-The Maestro-
 
22
14 maart 2019 om 15:23
Toch moet je toegeven dat Messi in de competitie en beker altijd beter is geweest dan Ronaldo. In de CL zijn de rollen omgedraaid, echter zijn de CL een paar wedstrijden en de competitie en beker samen een stuk of 40.
 
AlexDelPiero10
 
11
14 maart 2019 om 15:25
Altijd beter geweest..? Nou dat zou ik zeker niet zo durven zeggen, ik denk dat ze elkaar nauwelijks ( persoonlijk ) ontlopen. Ik kan die twee ook niet uit elkaar houden eerlijk gezegd, ik vind ze al jaren even goed, onmogelijk voor mij om te kiezen.
 
Dartn
 
1
14 maart 2019 om 17:44
Ze ontlopen elkaar nauwelijks in competitiedoelpunten ( M409 - C417 ), als je het aantal gespeelde wedstrijden en penalty's ( 25 meer voor CR ) negeert. Als Messi 8 goals maakt in z'n volgende 96 competitiewedstrijden doet hij even goed. Is trouwens bij bijna alle onderlinge statistieken zo.
 
ElPhenomeno
 
24
14 maart 2019 om 14:47
Messi is een betere voetballer, maar inderdaad geen grotere. Ik heb bij Messi toch altijd het gevoel dat het helemaal moet kloppen. Ik weet ook niet of die een lichte vorm van autisme heeft. Maar Messi moet in zijn vertrouwde omgeving spelen bij Barcelona, waar het elftal om hem draait. Ik weet niet of Messi ook een speler is die het in Italie of Engeland bijvoorbeeld zo makkelijk had kunnen laten zien. Bij Argentinie hebben ze ook van alles geprobeerd om Messi wereldkampioen te maken. Onder meer door hem de opstelling te laten maken, hem aanvoerder te maken, je ziet echter de Messi van 60-70% die je normaliter bij Barcelona ziet.
 
Ijsmuts
 
6
14 maart 2019 om 15:19
@elphenomeno: "maar Messi moet in zijn vertrouwde omgeving spelen bij Barcelona, waar het elftal om hem draait." is een beetje lastig over te oordelen lijkt me als we geen vergelijkingsmateriaal hebben richting een andere competitie. "bij Argentinie hebben ze ook van alles geprobeerd om Messi wereldkampioen te maken." Zouden ze er niet gewoon alles aan gedaan hebben om zelf kampioen te worden? Behalve de voorhoede stelde het overgrote deel van het Argentijnse team niet zo heel veel voor voorgaande jaren. Volledig onterecht imo dat zij tot de favorieten behoren bij vrijwel elk toernooi. En toch is Messi behoorlijk beslissend voor zn land.
 
ElPhenomeno
 
4
14 maart 2019 om 15:28
Zekers wel beslissend. Maar zekers niet zo beslissend als bij Barcelona. Laat het vooral afweten op het WK. En natuurlijk is Argentinie geen Frankrijk of Spanje. Maar nog steeds genoeg kwaliteit om landen als Nigeria en Ijsland van de mat te tikken. En zekers gelijkwaardig aan Kroatie.
 
RinusMichelss
 
19
14 maart 2019 om 15:54
maar Ronaldo heeft toch ook niet veel laten zien op het wk. Een hattrick tegen Spanje is eigenlijk zn enige hoogtepunt qua goals in 4 wk`s 17 wk wedstrijden, 7 goals 2 assists. Messi 19 wk wedstrijden, 6 goals, 5 assists. Heeft niks met een veilige omgeving te maken, gewoon met de ploeg waarin je speelt en tegen wie je speelt. Natuurlijk voetbal en combineert Messi makkelijker bij Barcelona, net als dat Ronaldo makkelijker scoort bij real, hij is tenslotte voor zn meeste goals afhankelijk van medespelers en die zijn bij Real een stuk beter dan bij Portugal. Hij loopt bij Portugal tenslotte lang geen 1 op 1 terwijl ze ook vaak tegen waardeloze ploegen als Malta moeten.
 
Japie_Krekel
 
13
14 maart 2019 om 16:05
@ijsmuts Portugal had ook geen wereldteam op het EK maar Ronaldo maakte daar wel bijna alle belangrijke doelpunten waarna ze de titel pakten
 
Koftheprof
 
5
14 maart 2019 om 16:06
Ik vind dit niet kloppen. Oranje had voor mij een slechter team en behaalde de finale en werd op het laatste WK zelfs 3e. Argentinië had wel degelijke spelers maar er komt gewoon niks vanuit. Ronaldo heeft ook met een slechte Portugal het EK gewonnen.
 
Japie_Krekel
 
3
14 maart 2019 om 16:14
@koftheprof mee eens. dat Oranje was uiterst matig maar Robben stond op en loodste ons even naar de halve finales. dat is wat grote spelers horen te doen op zo een toernooi
 
ElPhenomeno
 
7
14 maart 2019 om 22:59
De statistieken van Cristiano en Messi zijn dus ongeveer gelijk aan elkaar. Daarbij schat ik Argentinie toch normaliter veel hoger in als voetballand dan Portugal. Ronaldo's beste medespeler waren Nani en Pepe. Rest was B categorie. Terwijl Messi het met Di Maria, Mascherano, Aguero en dergelijke het kan doen. Daarnaast heeft Cristiano ook nog een hattrick gemaakt tegen Spanje afgelopen WK. Wat natuurlijk een ongelofelijke topprestatie is. Op Ek's heeft die ook vrije aardige statistieken natuurlijk. Niet voor het EK al een keer gewonnen. Terwijl Argentinie normaliter toch favoriet is met Brazilie om de Copa America te winnen. Dat is Messi nog nooit gelukt.
 
Japie_Krekel
 
0
15 maart 2019 om 12:51
@berserko dat sloeg nergens op idd. Messi had dat toernooi goede statistieken maar Robben was veruit de beste speler op heel dat toernooi. die zette eigenhandig de wedstrijden van een kwalitatief gezien niet denderend Oranje naar zijn hand
 
RinusMichelss
 
7
14 maart 2019 om 15:50
@stevestifler maar het kampioenschap bestaat ook uit een hoop grote wedstrijden. En Ronaldo is in al die jaren Spanje maar 2x kampioen geworden. Das niet echt veel of had hij niet door dat een uitwedstrijd tegen pak m beet girona ook een grote wedstrijd kan zijn.
 
Kolbeinn_Sigi
 
7
14 maart 2019 om 19:37
Messi heeft meer CL finales beslist dan Ronaldo. Ook halve finale tegen Bayern met die stift. . Vorig jaar Chelsea. Moet ik doorgaan? Messi staat er vaak genoeg. Hij is ook afhankelijk van teamgenoten. En als iedereen een slechte dag heeft zoals tegen Roma 1x! dan is t lastig je er aan te onttrekken. Juve had vorig jaar Ronaldo en co bijna uitgeschakeld, wat was Ronaldo dan? Die was dan afgeschreven etc. Eerste duel won Barca 4-1. Barca kwam niet goed weg, Real vorig kaar net wel, shit happens.
 
ElPhenomeno
 
5
14 maart 2019 om 23:00
Ronaldo heeft in 4 CL finales gescoord volgens mij. Bij United en 3x met Real waaronder natuurlijk die 2 goals tegen Juve. Messi heeft in 3 CL finales gescoord geloof ik.
 
barcalover123
 
2
14 maart 2019 om 23:29
Gaat om finale belissen. Die 4-1 tegem atletico met een penalty was niet echt belissend
 
armanxxx
 
3
15 maart 2019 om 00:15
Ga maar door Sigi, een stift tegen bayern tegen 5 goals over 2 wedstrijden in de halve finale. Chelsea was niet echt beslissen en dat was in de 1/16 ronde volgens mij. Was wel een puike pot van hem daar niet van. In de CL is ronaldo gewoon de grootste de afgelopen 5-10 jaar, en dat kan je gewoon niet ontkennen. Qua goal ratio en assist ratio is ronaldo maar ietsjes beter (verwaarloosbaar), maar hij had in zijn eerste 25 wedstrijden maar 3x gescoord, dus moet je beseffen hoe goed zijn goal ratio daarna was. Een goede statistiek om te meten wie er meer staat in de cl is goals in de KO fase vs goals in de groepsfase. Messi heeft 40 goals in de ko en 66 in groepsfase. Ronaldo 63 in ko en 61 in groepsfase. Zegt genoeg denk ik.
 
Dejan
 
9
14 maart 2019 om 14:47
Ik kan mij deze uitspraken vanuit zijn standpunt en positie wel begrijpen. Jammer om te zien dat er dan weer discussies losbarsten betreffende Ronaldo en Messi. Ik begrijp het tegen elkaar uitspelen van deze twee nooit zo goed. Ik heb oprecht geen voorkeur voor een van de twee en vind ze beide fantastisch. Dit zijn de twee beste spelers die ik heb gezien. Ik snap ook niet waarom mensen altijd zo hun best doen om er eentje op een voetstuk te zetten en de ander naar beneden te praten. Wat is in hemelsnaam het belang daarvan? Dat wordt volgens mij enkel gevoed door een afkeer tegen een van de twee. Messi heeft meer talent, Ronaldo is beter in grote wedstrijden ... Ja, ok, who cares? Ze zijn toch beide fantastisch. Ik denk dat dat buiten kijf staat. Deze twee spelers hebben het voetbal veranderd de afgelopen jaren.
 
ElPhenomeno
 
7
14 maart 2019 om 14:49
Het is een vorm van journalistiek. Spelers / trainers / clubs / elftallen ze worden altijd met elkaar vergeleken. Barca en Real zouden altijd met elkaar vergeleken worden op gebied van prijzen en prestaties. Dat is normaal en hoort in de topsport wereld. Wil je niet dat spelers vergeleken worden dan raad ik je aan om na de plaatselijke amateurclub te gaan en daar lekker wedstrijden te gaan kijken. Daar is het motto nog altijd meedoen is belangrijker dan winnen.
 
Dejan
 
6
14 maart 2019 om 14:56
Vergelijken en uitspelen tegen elkaar vind ik twee verschillende dingen. Betreffende Messi en Ronaldo krijgen de discussies altijd een wending waarbij er éã©n de beste moet zijn en waar het liefst dan in hetzelfde argument ook nog een steek onder water wordt uitgedeeld naar de ander. Dat is zo zonde, in plaats van van deze spelers te genieten zijn mensen meer bezig met verhitte discussies. Ik kan me nog een wedstrijd herinneren van Real die ik eens zag en waarbij allerlei fans van de thuisclub `messi, Messi, Messi` naar Ronaldo aan het scanderen waren. En voor hetzelfde geld zou het andersom gebeuren, het maakt me totaal niet uit, dit soort rariteiten zijn gewoon belachelijk en beschamend.
 
ElPhenomeno
 
4
14 maart 2019 om 15:00
Volgens mij was dat inderdaad in een fase dat Barcelona alle prijzen won en de classico's steeds wist te winnen van Real. Nog steeds belachelijk dat eigen aanhang dan de naam van Messi gaat scanderen. Dat zijn simpelweg geen echte supporters. De Real supporters mogen Ronaldo dankbaar zijn, zonder hem waren ze een soort van 2de Atletico Madrid gewonnen en had je al die CL titels nooit gewonnen.
 
FR_JC
 
4
14 maart 2019 om 15:06
Dejan Laat ik voorop stellen dat ik precies zo denk als jij. Voor mij zijn het 2 geweldige spelers waarvan ik (en de hele wereld) jaar in en uit van kan genieten. Maar merendeel van de mens wil altijd 1 beste hebben, die ze koesteren, beschermen en die ze 'de beste' vinden. Dat word gevoed door fanatieke wereldwijd op fora en geïnitialiseerd word vanuit de voetbalwereld en daarna de pers, want, 'er moet er 1 de beste zijn'. tis zo ridicuul, maar zga een ieder gaat er in mee.
 
Anunciato32
 
3
14 maart 2019 om 15:42
Inderdaad,het is maar net voor wie iemand een voorkeur heeft.Buitenom om dat gegeven zijn zij ieder op hen manier geniaal.
 
Selecaooo
 
8
14 maart 2019 om 15:14
Respect voor Ronaldo, staat er altijd wannneer het moet! Baas. Hopelijk kunnen we nog een paar seizoenen van zijn klasse genieten!
 
RinusMichelss
 
24
14 maart 2019 om 15:48
"poetste eigenhandig" jaja...hij had geen 2 mooie voorzetten nodig, niet iemand anders die de strafschop verdiende, geen verdediging die het uitstekend deed... Ronaldo is een geweldenaar, maar voetbal is een teamsport.
 
Japie_Krekel
 
3
14 maart 2019 om 16:07
@rinusmichelss dat zeg je wel zo makkelijk maar Real Madrid lijkt het als team helemaal kwijt te zijn sinds Ronaldo vertrokken is
 
FR_JC
 
2
14 maart 2019 om 16:24
JapieHeel Real Madrid was spelend op en voor CR. De leegte die hij achterliet is niet opgevuld. (Onmogelijk ook) Dus het team is zoekende, tot op de dag van vandaag. Er moet een nieuw team gesmeed worden, Zidane staat voor een grote opgave.
 
rtroX
 
9
14 maart 2019 om 23:34
Japie blijkbaar ben jij vergeten dat Madrid al enkele seizoenen zoekende is in La Liga en het ook met Ronaldo niet lukte om het Barcelona lastig te maken. 2 van die laatste 3 CL overwinningen zaten de scheids en het geluk ook keihard mee. Dat is nu eenmaal de aard van een bekercompetitie en ook Barca had dit in het verleden tegen o.a Chelsea. Feit is gewoon dat Ronaldo niet goed genoeg was om Madrid te dragen naar een titel over 38 matchen zoals Messi jaar op jaar wel kan. Hij laadt zich dan maar opvoor die KO matches in de CL waar het gaat over 6 matchen op een seizoen? Zat het dan even niet keihard mee met vooral de scheids dan had ie nu 1 CL gewonnen de laatste 3 jaar en stond ie zowat met lege handen. Meest overschatte speler die er ooit gevoetbald heeft. Hij is dan wel geweldig in scoren, maar wanneer zijn team niet helemaal opgenaaid is, zoals in de wekelijkse competitie, ontbreekt het Ronaldo al sinds de eerste dag dat ik hem zag ballen aan visie, genialiteit aan de bal, spelinzicht. Zaken die Ronaldinho of Zidane wel beheersten. Was hij echt zo goed, zoals de niet-kenners beweerden zou hij niet telkens de competitie verloren hebben van Messi, waar het gaat over 38 matchen en niet over 6 matchen, waar de factor geluk en scheids meer aanwezig is.
 
Japie_Krekel
 
5
15 maart 2019 om 01:23
@rrtox niet mee eens. de meest overschatte speler ter wereld maakt geen 60 goals per jaar en wint niet 3 keer de Champions League en EK met zijn land. Messi is een geniale speler maar in de grote wedstrijden verzaakt hij best vaak, waar Ronaldo juist dan op staat en zijn team aan een overwinning helpt. dat lukt je niet als je overschat bent
 
rtroX
 
2
15 maart 2019 om 08:57
Ik zeg enkel dat zijn 'palmares' de laatste jaren puur op de geluksfactor gebaseerd is. Die EK titel die jij hier noemt is gebaseerd op een zondagschot van Ederson, een 2de rangsvoetballer terwijl Ronaldo niet eens op het veld stond. In de CL hadden ze de scheids schandalig erg mee en was er een VAR dan won Madrid nooit 3 CL titels op rij. Statistisch gezien maar normaal dat over een 5tal wedstrijden de factor geluk/scheids enorm in je voordeel kan vallen en over 38 wedstrijden dit minder het geval is. Leg anders maar eens uit waarom hij bij Madrid maar 2 keer de Liga kon winnen.