Driessen: 'Als je hem nu ziet, zou ik er nog geen vijf miljoen voor geven'
Vrijdag, 9 februari 2024 om 18:26

Valentijn Driessen verwacht dat Feyenoord een moeilijke periode tegemoet gaat. De Rotterdammers raakten in één week tijd liefst drie basisspelers kwijt en steken sowieso al niet in blakende vorm. Santiago Gimenez spant daarbij de kroon, vindt Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf zegt in een video-item 'nog geen vijf miljoen' voor de spits te geven in zijn huidige vorm.

Nadat Justin Bijlow zondag al afhaakte in de competitie tegen AZ, liepen ook Gernot Trauner en Quinten Timber blessures op in het tweede treffen met de Alkmaarders in een paar dagen tijd. Met name over Timber heerst nog een hoop onzekerheid.

Meer: Van den Belt start bij Feyenoord, dat slechts één middenvelder reserve heeft | Vermoedelijke XI Feyenoord: Santiago Gimenez en Quinten Timber twijfelgevallen

De middenvelder heeft een hersenschudding en het Europa League-affiche tegen AS Roma wordt daarmee een race tegen de klok. Driessen vreest het ergste.

"Ik denk dat hij Roma niet gaat halen", voorspelt de chef voetbal van De Telegraaf. "Dat is wel echt een aderlating, zeker omdat Feyenoord helemaal niet zo goed draait."

"Het flitsende is ervan af, het is allemaal weinig fris. Ik denk dat Feyenoord best wel een moeilijke periode tegemoet gaat."

Daarbij wijst Driessen ook met het vingertje naar Gimenez. De Mexicaan lijkt al weken de weg kwijt, na nog zo flitsend van start te zijn gegaan dit seizoen.

Driessen zou dan ook 'nog geen vijf miljoen geven' als hij de onderhandelingen namens een club zou leiden. "Op termijn denken ze hem voor vijftig miljoen te kunnen verkopen, maar dat is natuurlijk nooit geboden. Dan zou ik het natuurlijk direct gedaan hebben."

"Als je hem nu ziet, zou ik nog geen vijf miljoen voor hem geven."

Gimenez' laatste treffer dateert van half januari, toen hij de 2-0 aantekende in het thuisduel met NEC. Sindsdien is de teller gestokt. Desondanks staat hij nog altijd tweede in het topscorersklassement van de Eredivisie met negentien goals. Alleen Pavlidis (twintig) maakte er meer; Luuk de Jong volgt Gimenez op de voet met achttien.

Meer nieuws
   
23:59
23:59
FC Barcelona heeft belangrijke plek twee voor het grijpen na nederlaag Girona
2
   
23:40
23:40
Op hol geslagen Bentancur moet door ploeggenoot bij zinnen worden gebracht
6
   
23:25
23:25
Real Madrid voert show op in Bernabéu; Ancelotti staat voor keepersdilemma
21
   
23:16
23:16
ADO doet goede zaken in KKD-play-offs met verdiende zege op De Graafschap
8
   
23:03
23:03
Tijjani Babangida verliest na broer Ibrahim ook zoon Fadil (1) na auto-ongeluk
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
Batouwe
 
56
9 februari 2024 om 18:31
Doe een bod zou ik zeggen. Voor 5 ga je hem.niet overnemen. Deze 'journalist' is echt zo slecht. Alles beoordelen vanuit heuristieken. Ongelooflijk dat dit kan en mag en rijkelijk beloond wordt ook nog. Medelijden met alle Ajaxieden. Deze man zorgt voor zoveel onrust.
 
EredivisieAjax
 
35
9 februari 2024 om 18:43
Dom gelul inderdaad. Het is inderdaad niet best op het moment bij Gimenez maar hij heeft echt al veel laten zien. Hij heeft ook de leeftijd om gewoon na een goede periode een vormdip te hebben. Tuurlijk is het geen haaland. Maar wel een van de grotere spitstalenten. Als hij nou 3 seizoenen niet meer scoort zal hij alsnog meer waard zijn dan 5 miljoen. Waarom ga ik eigenlijk zo serieus in op deze clown!? Nouja, fijn weekend.
 
Kuyt007
 
2
9 februari 2024 om 19:06
Niet heel verrassend toch? Handelsmerk van onze “beste” Valentijn. Wat ik bij deze man mis is onderbouwing en snap ook niet waarom andere mediums hem dan ook een platform bieden. Verschil tussen vorig seizoen en dit seizoen is groot inderdaad alleen hoe komt dat? Waarbij Feyenoord vorig jaar vrij hoog druk zetten en hij dichterbij de goal was. Nu staat Feyenoord soms best ingezakt en gaat hij de ballen halen en lopen met de bal (wat ik z’n kwaliteit niet vind). Hij ook vaak te vinden was bij rebounds wanneer er vanuit de tweede lijn werd geschoten mede door Kokcunen Szymanski en Idrissi. Dit wordt nu ook weinig gedaan. Maar beste Valentijn kijkt daar niet naar! Overigens vond ik hem tegen Az afgelopen woensdag in de combinatie best goed. Feyenoord stond soms ook weer hoger te pressen.
 
rubje
 
1
9 februari 2024 om 20:38
Is natuurlijk al een hele tijd aan de gang, Driessen, Derksen, perez, maar ook een van Hooijdonk, Sneijder, van der vaart. Het moet altijd in het extreme geformuleerd worden. Iedereen ziet dat de speler even een dipje heeft, maar dat trekt natuurlijk geen kijkers/lezers als ze zeggen dat hij even iets minder speelt. Dus meteen extreem van is nog geen 5 miljoen, of hij komt mijn oma niet eens meer voorbij. Daarmee lok je reacties uit en trekt blijkbaar kijkers/lezers. Ook hier op Voetbalzone is iedereen altijd helemaal tegen de stelling van Driessen maar wel altijd tig reacties erop. Dus doel bereikt ??
 
Kuyt007
 
0
10 februari 2024 om 07:52
Eens haha!
 
Sirius
 
3
9 februari 2024 om 19:36
Ach ja, Driessen heeft 99,9 procent van de tijd toch ongelijk. Eigenlijk moet je die gek niet meer serieus nemen. Die heeft of de ballen verstand van voetbal, of roept alles om relevant te blijven, of beiden zijn van toepassing. 5 miljoen voor Gimenez (ook in deze vorm) is gewoon een lachwekkende uitspraak, ook al is het een overdrijving.
 
marton3103
 
4
9 februari 2024 om 20:05
Maar eerlijk, Gimenez speelt ook wel echt heel slecht momenteel.
 
Regulator
 
0
9 februari 2024 om 23:51
Dus? Water is ook nat, de aarde is rond en mensen gaan dood. Niemand ontkent toch dat hij in een vormdip verkeert?
 
Adzevedo
 
3
9 februari 2024 om 20:17
Een journalist is bezig met nieuwsvergaring en stelt vragen. Valentijn Driesen praat zelf, verzint dingen en kondigt het aan als nieuws. Hij is een opiniemaker, maar in niets een journalist. Hij is vooral in zichzelf gaan geloven, iets wat best destructief is wanneer je nog minder inzicht dan de modale voetbalkijkers hebt. Gelukkig zit hij bij een krant waar ze toch meer met sentiment en onderbuikgevoel hebben dan met feiten en realiteit. Als je een geruststelling wilt over of het goed komt met Gimenez: Valentijn zegt van niet dus binnen no-time schiet hij er een paar ballen erin en komt een miljoenenbod boven Feyenoord zijn transferrecord binnen.
 
Tipptopp
 
3
10 februari 2024 om 01:06
Valentijn is idd alles behalve journalist. Hij is vooral (net als vele andere) een roeptoeter om aandacht. Inhoudelijk is het al jaren minder dan een kereltje van 4. Alleen krijgt hij een podium en reageren wij er op. Blijft vreemd dat de adverteerders hier niet op reageren. Vreemd dat zij er kennelijk geen probleem mee hebben dat Valentijn onzin poept. Er zijn immers mensen voor minder onzin wel volledig afgebrand. Maar ook bij de andere pers blijft hij buiten schot. Je zou bijna denken dat zij een of andere overeenkomst hebben. Ik ben verre van een complot denker maar dit is wel erg vreemd en vooral: ik snap het niet.
 
Voetbaldier321
 
22
9 februari 2024 om 18:32
Eindelijk is Valentijn eens consistent in afzijken. Niet alleen maar bij Ajax, maar gewoon alles afzijken. Dat is beter. Elke speler kent een lastige periode. Maar 5 miljoen wat een grap.
 
roodwitteglory
 
0
10 februari 2024 om 10:26
Snap je nou echt niet dat dat bewijzen van is die 5 miljoen , tuurlijk snap valentijn ook wel dat giminez voor meer dan 5 miljoen verkocht gaat worden.wat hij hier bedoelt is dat giminez geen knikker raakt op het moment en dat geeft hij aan door te zeggen ik zou er op het moment nog geen 5miljoen voor betalen.zo simpel alleen jij en nog meer mensen op dit forum kunnen dat blijkbaar niet plaatsen
 
Voetbalvader_
 
31
9 februari 2024 om 18:37
Och wat een heerlijke clickbait. Combinatie Henderson en Driessen op plaatje. Inhoud: feyenoordMaargoed, On topic: ja het kan verkeren met vorm en transferwaarde. Hij schiet er straks weer vast paar in. Lees je weer heel andere artikelen
 
KeesMankwak
 
6
9 februari 2024 om 19:27
Was op zoek naar deze comment, echt ongelofelijk. Ze hadden mij in ieder geval weer te pakken ??
 
TieskeD
 
4
9 februari 2024 om 18:37
Ach, you win some, you lose some. De waarde van Hancko, Wieffer en Timber zal de afgelopen maand weer flink gestegen zijn. Feyenoord draait een beetje stroef, maar dit zijn de mannen die het team op sleeptouw nemen. Gimenez is meer een mooi weer voetballer. In een goed draaien team maakt hij zijn goals, maar hij neemt het team helaas niet op sleeptouw. Hopelijk kan hij daar de komende maanden verandering in brengen.
 
Tinus88
 
7
9 februari 2024 om 18:56
5 miljoen. Hahaha. Na Henderson en nu Gimenez is het wel duidelijk dat negativiteit scoort en dat hij enkel nog bezig is om mensen op de stang te jagen en te trollen. Wat een figuur. Niet meer serieus nemen.
 
London Calling
 
2
9 februari 2024 om 19:16
Dit is toch gewoon de ketchuptheorie van Van Nistelrooij... Kan gebeuren bij een spits, ook bij een top spits (in wording).
 
Superboer1997
 
4
9 februari 2024 om 19:18
Valentijn is zo'n enorm negatieve man. Het zal een manier zijn om te verkopen, maar je zou maar zo in het leven staan. Alles bij Ajax is negatief behalve Steijn. Nu kan Giminez er ineens niks van.... echt hou maar op. Giminez gaat er over een paar wedstrijden weer een aantal inleggen en natuurlijk gaat hij straks voor veel geld weg.
 
Toon123
 
2
9 februari 2024 om 19:37
Op Gimenez is alleen maar roofbouw gepleegd. Tig keren naar Mexico vliegen jet legs enz. Logisch dat hij een terugval krijgt. Het ook maar een mens.
 
Joey91
 
2
9 februari 2024 om 20:01
Maar een Ueda de kans geven dan? Maar dat staat sowieso niet in het woordenboek van Slot
 
Patrickafcajax
 
7
9 februari 2024 om 19:43
1 goal uit 8 wedstrijden, erg matig. Máár dat is dan ook gelijk het enige dat Driessen meeneemt in zijn beoordeling. Santi scheelt een jaartje met de o zo geprezen Brobbey (terecht imo, evenals dat Santi geprezen mag worden). Maar uit eindelijk rooept Driessen, samen met vele anderen maar wat in de waan vd dag. Santi heeft al maanden lang alles kapot geschoten waar Brobbey dat in het begin alles behalve deed. Nu doet Brobbey het goed en Santi minder. Beide werden/worden in hun mindere periode met de grond gelijk gemaakt. En beide werden ze net zo omhoog geschreven toen het lekker liep. Santi voegt voetballend nog steeds erg veel toe en laat het team ook beter spelen, ookal scoort hij niet. Hij en Brobbey zullen beide voor forse bedragen vertrekken. Dus laat Driessen maar lekker lullen.
 
cabinessence
 
4
9 februari 2024 om 20:05
Bijna elke spits heeft wel eens zo'n dip. Luuk de Jong heeft er meerdere gehad en staat er uiteindelijk op z'n 33e nog steeds. We weten allemaal wat Gimenez kan, en dat komt uiteindelijk wel weer terug.
 
Mikeyduff
 
3
9 februari 2024 om 20:14
'Ik denk dat hij Roma niet gaat halen', nadat Slot al heeft bevestigd dat hij dit idd niet gaat halen. Manmanman Valentijn. De meest dwaze journalist die er is!
 
Adzevedo
 
2
9 februari 2024 om 20:23
Als je nog dacht dat kritiek op Gimenez niet de waan van de dag was : dit is je teken dat het wel zo is.1 op 1 lopen in de Eredivisie en nog geen 5 miljoen waard omdat het even wat minder loopt. Dat is net zo dom als denken dat Gimenez plots 80 miljoen waard is als hij lekker op dreef is.