Driessen: 'Nederlandse verklikker' wees UEFA op tv-optredens van Nijhuis
Vrijdag, 3 december 2021 om 07:45

Valentijn Driessen denkt dat enkele Nederlandse scheidsrechters zich hebben 'verkneukeld' bij het optreden van Bas Nijhuis tijdens Feyenoord - Heracles Almelo. De chef voetbal van De Telegraaf schrijft in zijn column in de krant dat zijn collega's met jaloezie kijken naar de televisieoptredens van Nijhuis. Zo zou een 'Nederlandse verklikker' de UEFA hebben gewezen op de optredens van Nijhuis in het programma De Oranjezomer.

Driessen is niet te spreken over het optreden van Nijhuis tijdens het duel tussen Feyenoord en Heracles. 'Geen schim van de persoonlijkheid die hij normaliter is op en buiten het veld', zo oordeelt Driessen. Nijhuis liet een blok van Alireza Jahanbakhsh tegen Heracles-verdediger Giacomo Quagliata gaan, waarna Luis Sinisterra in dezelfde aanval scoorde. Marc Nagtegaal, de VAR van dienst, besloot na lang beraad om Nijhuis naar de zijlijn te roepen. Nijhuis toonde zich zichtbaar geïrriteerd door het besluit om hem hiervoor naar de kant te roepen.

Het is volgens Driessen Nijhuis niet alleen te verwijten dat hij niet bij zijn besluit bleef na het zien van de beelden, maar ook dat hij Nagtegaal hard aanpakte tijdens een interview met ESPN. "Deze Nijhuis kent niemand in het publieke domein, maar ook de mensen bij de KNVB niet", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft lang niet zo'n hekel aan Nijhuis als soms wordt gesuggereerd."

Driessen stelt dat Van Egmond meer moeite heeft met andere scheidsrechters, die niet recht in zijn gezicht de waarheid durven te spreken. "Zogenaamd uit angst om een paar weken buitenspel gezet te worden en inkomsten mis te lopen. Het zijn dezelfde arbiters die met jaloerse blikken zien hoe Nijhuis zichzelf weet te vermarkten en met grote regelmaat aanschuift bij het voetbalpraatprogramma Veronica Inside. Zij verkneukelden zich ongetwijfeld bij Nijhuis' uitglijder na Feyenoord-Heracles en vonden het eerder prima dat hij zijn carrière als internationaal arbiter zelfstandig de nek omdraaide."

"'Geholpen' door een Nederlandse verklikker, die bij UEFA-voorman Roberto Rosetti klikte over Nijhuis' televisieoptredens bij De Oranjezomer", vervolgt Driessen. Hij vindt dat Nijhuis wel 'persoonlijkheid heeft getoond' door te bedanken voor de functie van vijfde of zesde official in Team Kuipers en uiteindelijk zijn internationale badge in te leveren, om zo ook Sander van der Eijk en Joey Kooij een kans op promotie naar de internationale lijst te geven. "Voor die handelswijze verdient Nijhuis alle respect. Denkelijk deed alle commotie deze week hem meer dan gedacht getuige de faux-pas in De Kuip. Laten we het schoonvegen van zijn straatje, door Neerlands beste scheidsrechter, daarom als incident betitelen."

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
8
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
PaulR_1982
 
19
3 december 2021 om 08:11
Wat is dit nou voor nieuws?? Iedereen weet toch dat die Italiaan is ingelicht door een Nederlander, of is er iemand die denkt dat hij ook de Nederlandse televisie volgt? Het zou pas nieuws zijn als Valentijntje een naam bekend zou maken.
 
gomes1psv
 
6
3 december 2021 om 08:39
Nou ja, zolang er geen bewijslast is weten we dat eigenlijk helemaal niet. En Valentijn weet het evenmin. Want waar hij Nijhuis prijst voor zijn persoonlijkheid om zich terug te trekken, zou Valentijn zelf een enorme slapzak zijn man en paard niet te noemen als hij wel weer wie de kwade genius is.
 
Suc6Magnet
 
12
3 december 2021 om 09:05
Het begint al in de eerste zin. Valentijn Driessen ‘denkt’ dat… Dan hoef je de rest al niet meer te lezen. Alles wat daarna komt is aanname, onderbuikgevoel of door hem zelf verzonnen om onrust te stoken waar nog meer artikeltjes voor zijn ‘krantje’ uit kunnen komen. On: het is al erg genoeg dat er bij de KNVB een dergelijke angstcultuur heerst dat je als scheidsrechter maar ja en amen moet zeggen omdat je anders geen wedstrijdjes krijgt van meneer Van Egmond. Schandalig dat dit niet wordt aangepakt binnen een sportbond.
 
Vernon
 
2
3 december 2021 om 09:54
Suc6 Inderdaad, ik had eroverheen gelezen, maar je hebt helemaal gelijk. Dit is geen nieuws, dit is een random gedachte van Driessen. Sneu dat dit weer een podium krijgt.
 
Japie_Krekel
 
3
3 december 2021 om 09:17
Het zou me ook niet verbazen als er een verklikker tussen zit. Ik vind dat scheidsrechters corps in Nederland best een eng kliekje. Nijhuis is geen topscheidsrechter ofzo maar die hebben we sowiedo amper in Nederland en het lijkt me wel een prima kerel verder
 
ThulaniSerero
 
2
3 december 2021 om 10:12
Scheidsrechters zouden toch wel enigszins door de UEFA gemonitord worden? Al is het maar om te kijken dat er geen sprake is van omkoping etc. Als je dan zelf op Tv dingen gaat roepen dan lijkt het me dat ze daar wel achter komen zonder verklikker binnen het NLse scheidsrechterscorps
 
Voorbeeld
 
27
3 december 2021 om 08:11
Neerlands beste scheidsrechter?? Ik juich de dag toe als deze man stopt met het fluiten van de Eredivisie. Ik word kotsmisselijk van dat populaire gedrag op het veld. Fluit gewoon als het een overtreding is!!
 
 
6
3 december 2021 om 08:35
Idd. Er mag best agressie getoond worden en duels uitgevochten worden, maar een overtreding is en blijft een overtreding. Tenzij er voordeel is hoor je daar gewoon voor te fluiten. Bij Nijhuis weet niemand waar hij aan toe is.
 
MessiBazoer
 
2
3 december 2021 om 08:55
@Janssen, Snap wat je bedoelt. Maar bij welke scheidsrechter wel dan? Elke speelronde veranderen de regels, dan wel hands dan niet, dan wel buitenspel dan weer niet. Het slaat nergens meer op. Nijhuis is altijd een makkelijk slachtoffer, eigen schuld misschien, maar er gebeuren de gekste dingen. Wekelijks.
 
Pablonino
 
7
3 december 2021 om 08:58
Nijhuis kan er wel in door slaan. Toch heb ik liever Nijhuis als scheidsrechter dan het gros die lekker op safe spelen en elk duel maar veilig affluiten.
 
RyanBabel8
 
3
3 december 2021 om 09:17
Waarom vinden veel mensen het Engelse voetbal zo "leuk" om naar te kijken? Ik denk mede vanwege de intensiteit en het meer "mannelijkere" voetbal. Iets meer strijd kunnen en mogen leveren. Ik denk dat de hoeveelheid aan onduidelijke regels het spel hier mede zo traag maakt. Geef mij Nijhuis maar, zo dwing je spelers ook om zich minder aan te stellen, want risico durven ze bij hem namelijk niet te nemen.
 
SuperNico31
 
13
3 december 2021 om 08:25
"Valentijn Driessen denkt..." En toen was ik al gestopt met lezen. Meneer is weer eens op zoek naar sensatie met zijn eigen gemaakte theorieën, zonder daar bronnen bij te vermelden oid.
 
consy
 
3
3 december 2021 om 08:47
Haha precies, snap niet waarom zijn mening toch altijd weer gebracht wordt als zogenaamd iets interessants.
 
Nation23
 
7
3 december 2021 om 08:43
Nederland zoals Nederland is op dit moment. Elkaar niets gunnen en elkaar erbij naaien. Welkom !!
 
Regulator
 
10
3 december 2021 om 09:21
Nederland zoals Nederland is op dit moment. Het is waar want het heb op feestboek gestaan.
 
 
2
3 december 2021 om 08:53
Wanneer komt valentijn eens met bewijzen en namen ipv alleen aannames
 
Regulator
 
2
3 december 2021 om 09:20
Grappig hoe informatie werkt. Nijhuis liet zijn onderbuikgevoel spreken. Natuurlijk een reden gezocht buiten zijn eigen (gebrek aan) kwaliteiten. Vervolgens neemt Driessen dit over zonder enig onderzoek. Vanavond zal het bij VI ook direct voor waar worden aangenomen en worden de pijlen gericht op de ‘vermoedelijke daders’. Vervolgens neemt het gros van het publiek het riedeltje over.
 
FullPresBoys
 
0
3 december 2021 om 10:48
Je vergeet dat het ook meteen gekoppeld moet worden aan een breder maatschappelijk probleem
 
binny
 
0
3 december 2021 om 14:16
Wow wat een nieuws zeg, echte goede journalistiek weer van Valenazijn, heeft hij undercover moeten gaan voor dit verhaaltje. Kunnen we kappen met die onzin, Nijhuis is een slechte en inconsequente scheidsrechter die enorm op zichzelf geilt. Bah.
 
Yelle
 
1
3 december 2021 om 15:15
Hahaha het kartel rond VI en de vaste gasten sluit zich weer hoor. Je kan die gasten er in ieder geval niet van betichten dat ze niet voor elkaar klaar staan. Weer een mooi onzinartikeltje gelezen waar vanavond weer lekker over kan worden nagepraat, waarna een vriend van de show daar weer op kan reageren etc. etc.
 
WeetHetBeter!
 
0
3 december 2021 om 19:29
Hahha..laat me niet lachen...als Valentijn denkt..komt er alleen maar veel bla bla bla uit zijn mond. Laat hij zich nu maar bezig gaan houden met wat hij wel goed kan.....roddeljournalistiek bij BN'ers. En het voetbal overlaten aan diegenen die het wel begrijpen en snappen zoals Louis dat ook al aangaf in zijn 1 tegen 1 tijdens de persconferentie