Driessen onthult: 'Bij Ajax is Ten Hag nog altijd de absolute droomkandidaat'
Vrijdag, 17 mei 2024 om 19:02

Volgens Valentijn Driessen blijft Erik ten Hag de absolute droomkandidaat voor het hoofdtrainerschap bij Ajax. Dat laat de chef voetbal van De Telegraaf weten in een video-item. Ook in de podcast Kick-off meldt Ajax-watcher Mike Verweij dat de onderhandelingen met Francesco Farioli nog niet zijn afgerond en dat de deur voor Ten Hag dus nog op een kier staat in Amsterdam.

"Zolang Farioli niet heeft getekend, blijft Ten Hag dé droomkandidaat. Dat geeft hij (Alex Kroes, red.) wel duidelijk toe", verwijst Driessen naar het interview dat hij namens De Telegraaf had met de technisch directeur van Ajax.

Meer: Dusan Tadic steekt live op televisie de loftrompet over Erik ten Hag: ‘Hij is de beste trainer die ik ooit heb gehad’ | ‘Erik ten Hag adviseert clubleiding van Manchester United om Benni McCarthy nieuw contract aan te bieden’

"Daar zou hij dolgraag het nieuwe seizoen mee ingaan. Maar Ten Hag heeft via-via laten doorschemeren dat hij of bij Manchester United blijft of dat hij eventueel een ander (heet) ijzer in het vuur heeft. En dan moeten we toch denken aan Bayern München."

In Duitsland staat Ten Hag er, mede door zijn eerdere dienstverband daar, uitstekend op. Vrijdag werd bekend dat Thomas Tuchel definitief niet aanblijft als manager van Bayern en dus is de club nog altijd op zoek naar een geschikte opvolger. Ook in Amsterdam wordt gehoopt op Ten Hag, maar ondertussen voert de club gesprekken met Farioli.

"De onderhandelingen met Nice (over Farioli, red.) lopen en er is een akkoord bereikt over een contract voor drie jaar", aldus Verweij tijdens Kick-off. "Maar als Ten Hag morgen zegt dat hij trainer van Ajax wil worden, wordt Farioli afgebeld", zo is Driessen stellig.

"De geluiden die je hoort over Farioli zijn niet onverdeeld positief", aldus Driessen. "Zijn manier van spelen is niet zo attractief als je misschien zou denken. Het is namelijk af en toe ook gewoon vol gas achteruit", oordeelt hij.

"Maar Kroes vindt zijn voetbalvisie naadloos aansluiten bij die van Ajax", haakt Verweij in. "Hij speelt 4-3-3 en doet dat met een speciale manier van opbouwen." Afgelopen woensdag verloor de huidige ploeg van Farioli, OGC Nice, nog met 1-2 van een B-elftal van Paris Saint-Germain.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
15:33
15:33
Farioli wil van oude bekende van OGC Nice eerste aanwinst Ajax maken
40
   
14:30
14:30
In de wandelgangen: Sofyan Amrabat sluit deze zomer in ieder geval één club uit
9
   
13:20
13:20
Indrukwekkend: speler spreekt vloeiend Nederlands na Frankrijk - Oostenrijk
24
   
12:56
12:56
Valentijn Driessen geniet van 'pure klasse' op training van Nederlands elftal
41
   
12:19
12:19
Johan Derksen: 'Wilfred, jij hebt één nare, hele onbeschofte eigenschap'
32
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
NeeNeeSticker
 
10
17 mei 2024 om 19:20
Ik begin dit wel wat vermoeiend te vinden hoor... Er is geen enkele aanwijzing dat de in Haaksbergen geboren trainer ook maar de kleinste interesse heeft om terug te keren. Ik zou het hem sowieso ontraden, het kan alleen maar minder gaan. Als ze Pep Guardiola op het lijstje zetten krijgen we dan ook zes berichten per dag dat hij nog steeds de droomkandidaat is?
 
manunitedrvp
 
5
17 mei 2024 om 19:30
Ik denk dat dit komt omdat, ondanks dat de komst van Ten Hag ook tamelijk onrealistisch is, de in Santpedor geboren trainer Guardiola naar Ajax halen nogal een utopie is.
 
D-Bergkamp
 
4
17 mei 2024 om 19:51
@Manunitedrvp, Guardiola heeft wel eens geroepen ooit nog Ajax te willen trainen door Cruijf. Kans dat de uitspraak voor de bühne is dat is 99,9%, desondanks zou het een prima reden zijn voor Mike en Valentijn om hem te benoemen. Ten Hag word het niet, en eerlijk gezegd blij toe, het kan namelijk niet meer zo goed als dat het was normaliter. Nieuwe trainer, nieuwe energie, Laat Farioli maar komen!
 
Bossie
 
2
17 mei 2024 om 19:56
De Telegraaf blijft de naam Ten Hag noemen , zodat als hij eventueel ontslagen wordt ze dan kunnen zeggen dat Ajax hem had kunnen en moeten halen
 
ScummyMan
 
0
17 mei 2024 om 20:37
De komende 10 jaar is Slot ook de droomkandidaat van Feyenoord. Maar tenzij hij het bij zijn komende drie werkgevers verprutst gaat dat ook niet gebeuren.
 
Rhino89
 
0
17 mei 2024 om 21:06
Stel Ten Hag wordt weer aangesteld. Ik denk dat het een grote deceptie gaat worden; iedereen houd natuurlijk vast aan die magische periode onder hem in de CL maar vergeet niet sat hij toen een uitzonderlijk sterke selectie onder zijn hoede had. Bij United is hij door de mand gevallen met het feit dat hij in twee jaar geen team, geen structuur en geen herkenbare visie heeft kunnen optuigen ondanks de honderden miljoenen die zijn uitgegeven.
 
Giovinazzi
 
0
17 mei 2024 om 21:33
Grappig dat dezelfde krant afgelopen week meldt dat Ajax op hoofdlijnen akkoord is met Farioli. Verder storend dat Valentijn het brengt alsof Kroes letterlijk heeft gezegd dat hij Ten Hag wil halen.