Driessen verbaasd: 'Waarom moet hij een miljoen inleveren bij Ajax?'
Dinsdag, 12 mei 2020 om 15:25

De spelersgroep, technische staf en directie van Ajax gaan vanwege de coronacrisis tijdelijk een deel van het salaris inleveren, zo maakte Daley Blind maandag als vertegenwoordiger van de spelersraad bekend. De betrokken partijen waren na enkele gesprekken tot een akkoord gekomen, al is het exacte percentage nog niet bekend. Valentijn Driessen snapt echter niets van het standpunt van Blind, die door de maatregel een miljoen euro lijkt te moeten inleveren.

De chef voetbal van De Telegraaf vindt het vreemd dat spelers tijdens de coronacrisis zomaar een gedeelte van hun salaris moeten afstaan. "Dat gaat mij veel te ver", concludeert Driessen dinsdag in een video-item van Veronica Inside. "Iemand als Daley Blind werd steeds als voorbeeld genoemd. Waarom zou hij zomaar een miljoen euro moeten inleveren? Maak dan afspraken met hem, een soort achtergestelde lening of wat dan ook. Want beide partijen hebben die afspraak gemaakt."

Dumfries: 'Gesprekken over salaris inleveren zijn gaande'

Driessen draagt nog een optie aan. "Daley Blind is een jongen van de club, hij is van Ajax. Die wil echt wel wat inleveren. Je kunt hem bijvoorbeeld een baan na zijn carrière beloven. Normaal gesproken levert dat 25.000 euro op. Dan betaalt Ajax hem vier of vijf jaar lang een ton. Dan kom je ook dichter bij elkaar. Ik vind dat je dat soort individuele afspraken moet maken. En niet gelijk zeggen van: 'Boom, een streep eronder en je moet een miljoen inleveren'. Ik denk dat het zo niet werkt."

"Ja, wij zijn solidair. De club loopt in deze zware tijd hoe dan ook vele miljoenen mis. Daarover hebben we gesprekken gevoerd. Wij vinden het als spelersgroep vanzelfsprekend ook een bijdrage te leveren", werd Blind maandag geciteerd door onder meer het Algemeen Dagblad. Werkgeversorganisatie FBO en spelersvakbonden VVCS en ProProf, die inzetten op een totale besparing van 35 miljoen euro bij de Nederlandse clubs, adviseren een verlaging van twintig procent. Ajax werkt momenteel aan de uitwerking van het akkoord met de spelersgroep. De Amsterdamse club vreest een strop van 55 tot 60 miljoen euro, mocht het seizoen 2020/21 in zijn geheel zonder publiek worden afgewerkt.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
5
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
24
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
15
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
JDG84
 
197
12 mei 2020 om 15:31
Waarom probeert die fles azijn nou weer problemen te creeeren waar die niet zijn. Blind begrijpt het, blind is het ermee eens. Maar valentijn gaat nu voor blind bepalen wat hij eigenlijk denkt? Ik begrijp deze man echt niet, misschien kan valentijn solidair zijn aan de voetbalstop... dus gewoon ook niet schrijven tot de competitie weer van start gaat.
 
chrissie23
 
18
12 mei 2020 om 16:16
Omdat de media, en dan vooral een krant als De Telegraaf, leeft van sensatie. Hoe meer ruzie bij een club als Ajax, hoe meer artikelen, clicks, reclame en opbrengsten. Een bericht waarin staat dat alles goed gaat en iedereen tevreden is levert gewoon niet veel op.
 
falcao1984
 
4
12 mei 2020 om 16:52
Niet mee eens. Wanneer Ajax succesvol is zoals vorig seizoen lezen mensen dit denk ik reikhalzend.
 
-NEC-
 
1
12 mei 2020 om 19:07
Het gaat niet eens over Ajax! Echt, stop met die hekserij naar de Telegraaf. Het gaat over het feit dat een speler 1 miljoen misschien wel moet inleveren. Die regeling heeft Ajax niet eens bedacht, dus dit is 0 kritiek of wat dan ook naar Ajax. En inderdaad wat iemand hieronder aangeeft, in de tijd van de Europa League finale was de Telegraaf alleen maar lovend.
 
Wouterke
 
12
12 mei 2020 om 15:32
Ze hebben toch ook langer vakantie dan normaal? In elke crisis bij elk bedrijf gaat men naar de salarissen kijken. Omdat voetballers een transferwaarde vertegenwoordigen kun je ze niet ontslaan, dus dat is ook geen optie. Je helpt je club (ik citeer; jongen van de club) mede naar de afgrond als je niet meebeweegt met je salaris.
 
Maykel24
 
80
12 mei 2020 om 15:34
Valentijn “zo werkt het dus niet”, een dag nadat Blind zelf naar buiten heeft gebracht dat het dus wel zo werkt...
 
nick140
 
19
12 mei 2020 om 17:03
Wat ik het bizarste vind is dat het volgens Valentijn erger is voor Blind om 1 miljoen van de 5 miljoen te verliezen van het voor een KKD-voetballer is om 10.000 euro van de 50.000 te verliezen, alleen omdat 1 miljoen meer is dan 10.000 euro. Dan spoor je dus in mijn ogen niet en dat is dan precies maar dan ook precies wat er is mis is met de manier waarop er door sommigen naar inkomen wordt gekeken
 
binny
 
85
12 mei 2020 om 15:35
Houd gewoon je bek man, ga een potje dammen met je kinderen. De hele week zeiken over dat zee veel geld verliezen, dan zeegt Daley dat doen we wel, en dan gaat hij nog zeuren. Wat een vermoeiende man zeg.
 
HarisVuckic
 
20
12 mei 2020 om 15:35
Valentijn vind het vreemd dat er ook nog echte mensen meedoen aan het voetbalspelletje. Die, als ze jarenlang 3 miljoen per jaar pakken, niet moeilijk doen om 1 miljoen in te leveren, daar het notabene ook nog eens om z'n eigen favoriete club gaat in dit geval. Och wat een onrecht toch allemaal.. En Blind doet er zelf volgens mij niet eens moeilijk over?
 
Johan78
 
16
12 mei 2020 om 15:36
Driessen focust zich op de miljoen die Blind moet inleveren, maar je kunt ook kijken naar de 3-4 miljoen die hij nog mag houden, zonder dat daar de arbeidsprestaties tegenover staan zoals die bij het afsluiten van het contract waren beoogd. Natuurlijk kan Blind daar niets aan doen, maar gegeven de bizarre situatie waarin we nu zitten vind ik het niet zo gek dat partijen water bij de wijn doen. Als de wereld ooit een keer dreigt te vergaan kun je wel met een contract in de handen gaan zwaaien dat je nog recht hebt op allerlei zaken, maar je kunt ook op een van de voorbij varende boten stappen die iedereen hopelijk in veiliger haven brengt. Dat laatste is wat Blind doet, en dat vind ik wel te prijzen. Met het gigantische salarishuis dat Ajax heeft lijkt dit offer mij alleszins redelijk.
 
Lierse1997
 
10
12 mei 2020 om 15:45
Daarnaast is het ook weeral inspelen op gevoelens dat hij doet. Voor zover ik weet moet Blind niet een heel jaar 20% afstaan (waar Driessen voor het gemak even van uitgaat). Daarnaast rekent hij ook nog eens in Brutobedragen, dus Blind verliest in reëel geld “maar” een half miljoen. Maar ja zo een dingen klinken minder indrukwekkend dan “hij verliest een miljoen” natuurlijk.
 
Tukkertje91
 
9
12 mei 2020 om 16:19
De duur is niet naar buiten gecorrespondeerd, en volgens mij het exacte percentage ook niet. Driessen doet waarschijnlijk weer eens wat hij altijd doet. Populistische kreten op basis van ongefundeerde info (speculatie, aannames) de wereld in slingeren. Het ergste is, het werkt. We reageren immers weer.
 
siepie
 
29
12 mei 2020 om 15:42
Siepie verbaasd: “Waarom maakt Valentijn een fucking probleem ervan als Blind dat zelf niet eens doet?”
 
Kohaku
 
17
12 mei 2020 om 15:44
Waarom wil deze azijndrinker voor Blind bepalen wat het beste voor hem is? Misschien zijn er wel afspraken gemaakt om later alsnog het verschil te betalen.
 
FlamengoBrasil
 
4
12 mei 2020 om 15:51
Dit is een afspraak tussen speler en club. Wat heeft een journalistje daar nou weer mee te maken. Blind is er toch zelf bij wat hij inlevert! En als hij het niet zou kunnen missen zou die dat niet accepteren waarschijnlijk. Hij heeft ook geprofiteerd van de gekte op de salarismarkt. Nu verdient hij nog steeds goed, maar wel flink minder. Maar daar gaat Driessen niet over. En hoeft er zeker niks van te vinden.
 
Troy010
 
1
12 mei 2020 om 15:58
Gaat het niet om een percentage? Misschien dat Blind dus dusdanig verdient dat dat percentage uit komt op een miljoen? Of hij vind het niet erg om meer in te leveren, misschieb heeft Ajax dit gewoon met hem afgesproken en dat hij dat kan terug verdienen, bijvoorbeeld een dubbele winstpremie ofzo, of misschien betaald Ajax het hem wel terug? Dit is wel een beetje zoeken naar sensatie.
 
RamonDore
 
7
12 mei 2020 om 16:00
Valentijntje toch.... ja jij zal gewoon vanachter je laptop lekker je salarisje opstrijken omdat wel of geen Corona jij toch alleen maar onzin uitkraamt en vuurtjes opstookt. Ik ben zelf ondernemer in de kleding en zou willen dat ik personeel had zoals de spelers van Ajax die zoals blind laat horen solidair met de club/bedrijf zijn. Waar staat trouwens dat blind een miljoen inleverde? Misschien is dat wel waarom de Ajaxselectie in overleg ging omdat het steun akkoord 20% reductie bevatte en zij dat wat te gortig vonden en hebben aangegeven wat zij wel willen missen... gelukkig weten wij dat niet en ik wil het niet weten ook ze leveren geld in en dat is prima ... nu hopen dat volgend seizoen ergens wel publiek weer het stadion in mag veel belangrijker...
 
wehave
 
2
12 mei 2020 om 16:22
@ramondore, mag toch hopen dat je wel het verschil weet tussen jou medewerkers en Blind he?
 
KevinGoossens
 
6
12 mei 2020 om 16:03
Wat een aparte man is die Valentijn driessen toch niet eens kunnen begrijpen waarom spelers salaris inleveren wat ben je dan toch dom zeg iedereen snapt toch dat het bedoelt is om te voorkomen dat de clubs financieel in de problemen komen
 
curtazimo
 
5
12 mei 2020 om 16:07
De spelers moeten helemaal niets; Ajax heeft het ze niet opgelegd en ook niet gevraagd, dit komt vanuit de spelersgroep zelf...
 
nuanceman
 
1
12 mei 2020 om 16:33
Valentijn Driessen heeft nog niet door hoe ernstig deze crisis economisch uitpakt voor betaald voetbal organisaties.
 
falcao1984
 
0
12 mei 2020 om 16:56
Persoonlijk zou ik het wel wrang vinden wanneer met name Spaanse en Italiaanse clubs straks weer de polonaise lopen op de transfermarkt.
 
nuanceman
 
0
12 mei 2020 om 17:25
Ik kan me dat niet voorstellen. Als spelers een deel van het salaris inleveren kun je het als club moreel niet maken te gaan strooien met miljoenen voor transfers. Ik denk dat dat niet gepikt wordt.
 
falcao1984
 
0
12 mei 2020 om 17:51
Ik weet het niet hoor. Als je leest dat Cristiano Ronaldo bij Juventus gewoon 31 miljoen euro netto verdient, dan kun je daar voor mijn gevoel alles verwachten.
 
sloep01
 
1
12 mei 2020 om 16:38
deze nitwit wil alleen maar weer onrust zaaien want die is er alleen maar bij gebaat dat er onrust is bij Ajax als het goed gaat heeft hij geen nieuws en is niet interessant voor deze nobody , ik snap nooit zo goed wat zijn beweegredenen zijn hiermee want iedereen heeft hem nu toch wel door denk ik maar hij blijft maar doorgaan nu is het weer Blind en straks is het weer ten Hag het wordt tijd dat deze azijnzeiker ophoepelt
 
JK-Ajax
 
0
12 mei 2020 om 16:42
Blind moet helemaal niets, ze zijn samen tot een akkoord gekomen. Next, azijnzeiker Valentijn die weer eens wat onrust probeert te zaaien.
 
4Ever4Ajax
 
2
12 mei 2020 om 16:48
Het akkoord bij Ajax van de spelers heeft in de basis niets te maken met het akkoord van de VVCS en de FBO. Het is dus alles behalve zeker dat Daley een miljoen gaat inleveren. Kan me bijna ook niet voorstellen. Daarnaast komt dit initiatief van de spelers en de directie, de organisatie Ajax had al bekend gemaakt het advies van de VVCS en FBO naast zich neer te leggen en gewoon het salaris door te betalen. Lijkt me alleen maar een mooi gebaar, maar onze Valentijn ziet er weer enorme problemen in.
 
Soccerfan_1
 
0
12 mei 2020 om 16:49
Driessen moet even dimmen. Blind moet helemaal niks. Ze zijn solidair. Daar is geen moeten aan. Ga lekker over iets anders zeiken. Blind merkt hier echt helemaal niks van dus wat zeurt deze man. Het is niet dat Ajax hem dit op legt.
 
Jannie1109
 
1
12 mei 2020 om 17:29
En Valentijn, het gat om (waarschijnlijk) 20% van ca 4 miljoen over voorlopig een halfjaar meen ik. Oftewel een bedrag van 400.000 euro bruto (!). Dus netto, even afgezien van de (bruto)bijdrage aan het spelersfonds, 200.000 euro. Heel veel geld, maar lang geen miljoen !
 
theo uphus
 
0
12 mei 2020 om 18:43
Het is toch van de zotte ook. Overal zijn offers aanspelers gevraagd. Sommigen gingen daar in mee, anderen niet of pas nadat er ruzie over was gemaakt. Ajax en Blind hebben zonder trammelant een flinke afspraak gemaakt en dat vind ik zeer te waarderen van Blind. Het zijn allemaal grote jongens dus ze weten wat ze doen. Waarom moet die relgriezel van de Telegraaf zich daar nu weer mee bemoeien ? Waarom moet hij allerlei alternatieve in het midden gooien als er al duidelijke afspraken zijn. Waar bemoeit hij zich mee ?