Duarte nuanceert verhaal Heracles: 'Ik heb die uitspraak niet gedaan'
Woensdag, 15 mei 2019 om 13:57

Lerin Duarte beschikt over een aflopende verbintenis bij Heracles Almelo en weet nog niet of hij ook volgend seizoen in het Polman Stadion te bewonderen is. De Eredivisionist uit Overijssel bracht onlangs wel naar buiten dat de middenvelder uit is op een buitenlands avontuur, maar Duarte zelf brengt enige nuances aan in het verhaal van zijn werkgever.

"Ik heb die uitspraak niet gedaan", benadrukt de voormalig Ajacied in een reactie aan Voetbal International. "Sterker nog, ik heb ook gezegd dat het geen probleem is om hier te blijven. Wel ben ik 28 jaar en dan denk je na over het buitenland. Dat is toch logisch? Ik heb even de tijd nodig om alles op een rijtje te zetten. Ik heb niet definitief nee gezegd tegen Heracles. We zijn nog in gesprek."

Duarte, bezig aan zijn tweede periode bij Heracles, hoopt dat zijn toekomst op voetbalgebied in de komende weken meer duidelijkheid krijgt. "Natuurlijk zou een avontuur mooi zijn, maar het moet wel kloppen. Ik heb het bij Heracles namelijk ook goed naar mijn zin. Wanneer ik met uitsluitsel kom? Ik kan niet te lang wachten, ook niet richting de club. Zij moeten ook door kunnen schakelen."

Trainer Frank Wormuth ziet Brandley Kuwas vertrekken naar Al-Nasr en neemt ook afscheid van Wout Droste, Bart van Hintum, Vincent Vermeij, Tim van de Berg en Zeki Erkilinc. Daarnaast is er volop belangstelling voor Adrián Dalmau. Duarte blijft desondanks hopen op een plaatsbewijs voor Europees voetbal. Heracles staat momenteel zevende en kan een ticket voor de nacompetitie bijna niet meer mislopen. "Niet als we spelen zoals tegen Excelsior (4-5 nederlaag, red.), maar wel als we het niveau halen van het gehele seizoen", aldus de middenvelder. "Je kunt zeggen dat we tegen Excelsior flink door de ondergrens zijn gezakt. Dat mag niet nog een keer gebeuren."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
LordFootball
 
3
15 mei 2019 om 14:18
Toch knap dat deze jongen gewoon bij Ajax heeft rond gelopen. Hoop voor hem nog op een mooi avontuur in het buitenland!
 
Zinedane
 
0
15 mei 2019 om 14:52
Goeie speler, maar niet onvervangbaar bij Heracles wat mij betreft. Zou mooi zijn als hij zijn contract verlengt, volgend seizoen nog 2/3 keer van 30 meter scoort en dan wat geld in het laatje brengt. Maar als hij nu zou vertrekken vind ik het vooral mooi dat hij weer een seizoentje voor Heracles heeft gespeeld.
 
Mexicanooo
 
5
15 mei 2019 om 15:25
Beste speler die er bij ons rondloopt. De geruchten zijn dat hij met een paar pondjes teveel terugkwam van zijn wintervakantie. Vandaar dat hij niet altijd speelt. Je merkt echt verschil als je met of zonder hem speelt. In mijn boek dus onvervangbaar voor Heracles. Drost of Dos Santos brengen niet hetzelfde als nummer 10.
 
boygeorge
 
1
15 mei 2019 om 17:07
duarte is een zeer gerespecteerde moslim. ik zie hem graag bij liverpool spelen samen met salah. zou een gouden duo zijn.
 
Fuat Inzaghi
 
1
15 mei 2019 om 17:53
Duarte moet meer chicks regelen, als die net zo chicks versierd als dat die voetbalt kan die beter stoppen!!