Duel in Champions League-groep van Ajax wordt tóch niet in Dortmund gespeeld
Vrijdag, 27 november 2020 om 10:10

Het Champions League-duel tussen FC Midtjylland en Liverpool van volgende week woensdag 9 december wordt toch niet gespeeld in Dortmund. Een woordvoerder van de gemeente Dortmund liet donderdagavond aan Die Welt weten dat het treffen in de poule van Ajax zou worden afgewerkt in het Signal Iduna Park. FC Midtjylland maakt een dag later via de officiële kanalen echter wereldkundig dat er 'gewoon' in het de eigen MCH Arena kan worden gespeeld, omdat de Engelse autoriteiten de coronareglementen voor atleten hebben versoepeld.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat de spelers van Liverpool bij terugkomst uit Denemarken veertien dagen in quarantaine moesten. De UEFA en Liverpool zijn daarom op zoek gegaan naar een andere locatie en hebben die gevonden in Duitsland. De Europese voetbalbond deed gezamenlijk met Liverpool een verzoek aan Dortmund om de wedstrijd te organiseren. "Het klopt dat Dortmund is geselecteerd voor de wedstrijd van 9 december. De wedstrijd zal worden gespeeld zonder publiek", zo werd een woordvoerder van de gemeente geciteerd door Die Welt.

FC Midtjylland meldt vrijdagochtend dat het duel toch gewoon in Herning zal worden afgewerkt. "De eisen van de Engelse autoriteiten om in quarantaine te gaan na een bezoek aan Denemarken, zorgden al direct voor twijfels rond het Champions League-duel met Liverpool", schrijft de koploper van de Deense competitie, die afgelopen woensdag op bezoek bij Ajax een 3-1 nederlaag leed. "Om die reden hebben we samen met de UEFA en Liverpool gekeken naar andere locaties. Het Signal Iduna Park van Dortmund was een van de opties, gebaseerd op de geografische locatie en de eisen voor een Champions League-stadion."

"De Engelse autoriteiten hebben besloten om de coronareglementen met betrekking tot Denemarken te versoepelen. Atleten hoeven niet meer in quarantaine na een bezoek aan Denemarken", gaat het communiqué van FC Midtjylland verder. "Daardoor is er niet langer onzekerheid over de speellocatie, we kunnen bevestigen dat de wedstrijd zoals gepland in de MCH Arena gespeeld zal worden. We blijven ons bewust van de situatie en zijn constant in gesprek met de betrokken partijen."

Het duel tussen FC Midtjylland en Liverpool kan op de laatste speeldag van de groepsfase van de Champions League van groot belang zijn voor Ajax. Voorafgaand aan het bezoek van de Amsterdammers aan Anfield gaat de regerend kampioen van Engeland aan kop in Groep D met negen punten, gevolgd door Atalanta en Ajax met zeven punten. FC Midtjylland heeft voorlopig nog geen punt verzameld en is derhalve reeds zeker van de laatste plaats in de poule, maar zou Ajax nog wel kunnen helpen met een resultaat tegen Atalanta (komende dinsdag) of Liverpool (volgende week woensdag).

Meer nieuws
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
3
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
87
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
23
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
15
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
34
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Teesboer
 
5
27 november 2020 om 10:22
Nou alle Ajacieden die bang waren voor competitievervalsing zijn ook weer blij! Fijn dat dit niet als excuus gebruikt kan worden, gewoon een eerlijke strijd tussen 3 teams voor overwintering in de Cl.
 
Richardvan Boven
 
27
27 november 2020 om 10:27
Het is overigens toch ook raar dat een Deense club moet wijken door de maatregelen van de Engelse overheid. Gelukkig is het opgelost al wint Liverpool sowieso wel of het nu in Denemarken of Duitsland wordt gespeeld.
 
Lierse1997
 
1
27 november 2020 om 10:31
De Deense club was het er zelf schijnbaar toch wel mee eens aangezien ze zelf aangeven naar oplossingen te hebben gezocht.
 
Maykel24
 
17
27 november 2020 om 10:59
Aan de andere kant was het diezelfde Deense club die direct na de communicatie eerder deze week uit Dortmund direct riep dat er in Denemarken gespeeld zou worden ??
 
borrelhond
 
5
27 november 2020 om 10:27
Ik denk dat je er best van uit mag gaan dat Liverpool gewoon wint van Midtylland, ongeacht welk stadion en de hoeveelheid blessures. Neem aan dat zelfs het C-team er nog wel overheen kan gaan. Competitievervalsing, waar ik overigens niemand over heb horen spreken, zal wel meevallen.
 
attacante
 
6
27 november 2020 om 10:38
Niemand die het over competitievervalsing heeft gehad, tevens ook niemand die het als excuus heeft aangehaald of zou aanhalen. Al wordt het in Madagascar gespeeld, de kans dat Midtjylland een resultaat tegen Liverpool haalt is nihil. Hoe je hierop komt weet ik niet maar zal weer een door aversie gevoede onderbuikgevoel zijn jegens Ajax.
 
Teesboer
 
4
27 november 2020 om 11:04
Ik las een comment in een ander item dat inmiddels 83 likes heeft behaald met als eerste zin: Dit riekt naar competitievervalsing...dus dat woord is wel degelijk genoemd. Ik vind het zelf ook onzin hoor, maar meerdere personen waren het daar dus mee eens. En dat jij denkt dat iedereen tegen Ajax is, die hier wat over te melden heeft, dan zegt dat meer over jou dan over mij.
 
Sanderr
 
20
27 november 2020 om 12:42
Laat je nou bewust `een beetje` weg in je quote omdat het dan sterker oogt voor jouw standpunt Teesboer? Lunny schreef in dat topic namelijk: "riekt toch beetje naar competitievervalsing. Het is toch niet het probleem van Midjtyland dat deze regels bestaan in Engeland? Dan moet Midjtyland uitwijken/aanpassen? Heel benieuwd ook hoe dit was opgelost als het andersom was geweest." Een prima en genuanceerde reactie die stelt dat dit nadelig is voor Midtjylland als zij, door toedoen van Engelse regelgeving, niet een thuiswedstrijd in hun eigen stadion kunnen spelen. Hij vraagt zich af of het andersom ook zou gebreuren. Jij betrekt het dan weer op Ajax om punten te scoren maar dat was niet de insteek van de post die je hier (half) quote. Stemmingmakerij noemen we dat
 
Teesboer
 
1
27 november 2020 om 13:40
Het feit is dat het woord competitievervalsing is genoemd, dat is ook het enige dat ik meld. Of het dan een beetje is of meer dan dat, dat maakt toch vrij weinig uit? Jij weet niet waarom iedereen die post liked, kan wel voornamelijk door de eerste zin komen. Nu ben jij weer punten aan het scoren bij je mede supporters, lekker gemakkelijk dit. Ik heb het nergens over de rest van zijn post gehad en dat was ook helemaal niet mijn punt. Mijn punt was dat mensen in dit topic zich afvragen hoe ik bij competitievervalsing kom, nou de reden lijkt mij dus erg duidelijk. Je post riekt wel een beetje naar zeiken om het zeiken en totaal mijn punt niet begrijpen
 
Sanderr
 
9
27 november 2020 om 13:47
Ik begrijp ik je punt inderfaad niet, je hebt mijns inziens namelijk helemaal geen punt.. Je stelt dat "alle Ajacieden de bang waren voor competitievervalsing.." en ondersteunt dit met een halve quote die over iets totaal anders gaat. Het slaat gewoon nergens op. Verder is er in dat topic nergens over competitievervalsing gesproken en dat is ook zeker niet de gedachtegang van de gemiddelde Ajacied over een evt. verplaatsing van die pot. Wat interesseert ons het nou of Midtjylland in Herning, Dortmund of Kuala Lumpur tegen Liverpool speelt, die gaan daar echt geen punten van afsnoepen hoor. En nee, niet iedereen liked een post op basis van 1 zin, je leest een post gewoon eerst (ten minste: de meeste mensen doen dat zo, jij misschien niet). En nogmaals, hoe je bij het woord competitievervalsing komt is duidelijk, dat legde je al uit door Lunny (foutief) te quoten. Ik verbeter je alleen en maak je duidelijk dat zijn post geen enkele betrekking op Ajax en dus `alle Ajacieden` had. Het was een post die zich focusde op de rechten van Midtjylland als thuisspelende ploeg. Die link naar Ajax heb jij volledig zelf verzonnen.
 
Teesboer
 
0
27 november 2020 om 14:18
Fijn dat jij het allemaal zo goed weet, ik ga er geen woorden meer aan vuil maken. Mag ik je feliciteren met het winnen van de discussie? Ik hoop dat je dag weer goed is.
 
misseva88
 
13
27 november 2020 om 10:31
Bizar dat de Uefa hier ook een rol in speelde. Het is helemaal niet aan hen om Liverpool de nationale quarantaine regels te laten omzeilen.
 
NJfromVOL
 
4
27 november 2020 om 10:56
Dat haal ik niet uit de tekst, alleen dat "“om die reden hebben we samen met de Uefa en Liverpool gekeken naar andere locaties". Dat de Uefa daarbij helpt om de eigen competitie zeker te stellen, lijkt mij een logische.
 
misseva88
 
2
27 november 2020 om 11:15
Zeker te stellen? Liverpool had gewoon kunnen spelen, ook als spelers daarna in quarantaine hadden gemoeten. Het probleem waar Liverpool last van zou hebben is dat bij terugkomst spelers in quarantaine hadden moeten gaan, niet om de wedstrijd te spelen.
 
NJfromVOL
 
0
27 november 2020 om 11:22
En dat vind jij geen probleem, met plm. 20 spelers in quarantaine? Dat legt een bom onder de Europese competities. Ben benieuwd hoe sommige mensen zouden reageren als de eigen club opeens aan een dergelijke beperking zou worden onderworpen.
 
Lierse1997
 
0
27 november 2020 om 11:28
Ja ik herinner me hier nog hoeveel onzin er verkondigd werd over Cyprus toen PSV er moest spelen.
 
misseva88
 
4
27 november 2020 om 11:30
Dat is een probleem voor Liverpool en de FA, niet voor de Uefa. De Uefa heeft duidelijke regels en daar moeten zowel Liverpool als Midtjylland zich aan houden. Als Liverpool 13 fitte spelers tot zijn beschikking heeft voor de wedstrijd in Denemarken moet die wedstrijd door gaan. Als ze die niet hebben voor de Premier League wedstrijd daar op kan die wedstrijd afgelast worden. Hebben ze die dan ook: gewoon voetballen. PSV had met vergelijkbare personele problemen te maken en moesten gewoon spelen. Ajax moest onterecht afgekeurde spelers later invliegen omdat er in Denemarken andere regels gelden. Die regels zijn er en je moet het er mee doen. Midtjylland heeft niet laten blijken open te staan voor een verandering van het stadion, maar wanneer de overkoepelende organisatie dit verzoekt is ze weinig keus gegeven. Dat is gewoon een absurde gang van zaken, Uefa moet zich hier helemaal niet actief mee bemoeien.
 
Lierse1997
 
0
27 november 2020 om 11:40
Het is al week of twee duidelijk dat dit zou voorvallen bij Liverpool en het lijkt me dus dat ze gewoon eerder actie hebben ondernomen. Dan hadden Ajax of PSV ook maar een dergelijk initiatief moeten tonen.
 
reserve-coach
 
1
27 november 2020 om 10:40
Had toch niet zo heel veel uitgemaakt in deze tijd? Of de wedstrijd nou in Denemarken wordt gespeeld of in Dortmund, Liverpool gaat deze wedstrijd echt niet verliezen. Publiek is er toch nog niet dus van een thuisvoordeel of competitie vervalsing is hier toch geen sprake van?
 
Maykel24
 
5
27 november 2020 om 10:52
Het zou 600-700km reizen zijn voor je thuiswedstrijd. Invloed op het resultaat zal het wellicht niet hebben, maar principieel slaat het nergens op. Het zijn niet de Denen die ergens een probleem mee hebben/hadden dus waarom zouden zij dan nu ineens die afstand moeten gaan over bruggen? Zeker als je vergelijkbare grappen eerder dit seizoen bekijkt die resulteerden in reglementaire nederlagen of halve selecties die niet mee konden doen. Dan is het gewoon krom om überhaupt deze uitweg te overwegen.
 
reserve-coach
 
0
27 november 2020 om 11:43
Ik kan me niet herinneren dat zoiets in de internationale competitie is gebeurd toch? reglementaire nederlagen dan. Dat geval met AZ kon ik nog wel volgen, maar dat waren positieve besmettingen. Daar zijn gewoon de regels opgesteld dat je selectie minimaal uit een X aantal spelers moet bestaan. Dit gaat om de quarantaine regels die verschillen per land. Als die omzeilt kunnen worden door tijdelijk op een andere Locatie te spelen maar daar door wel gewoon de wedstrijd door kan gaan. Lijkt mij het niet zo'n hele gekke gedachte. Ook stond midjytland er niet onwelwillend tegenover. Het zal lijkt mij niet dat de Uefa druk zal hebben gezet op midtjyland aangezien Liverpool degene was met het probleem.
 
Maykel24
 
2
27 november 2020 om 13:18
Er waren sowieso 2 voorrondes die in een reglementaire 3-0 werden omgezet door COVID-perikelen/overheid-perikelen. Daarnaast had je natuurlijk nog Napoli Juve (maar goed dat is dan geen Cl). Daarnaast zijn de regels van de Uefa gewoon duidelijk - als je geen 13man op de been kan brengen dan is er een nederlaag. Of Liverpool deze spelers wel of niet kan/wil opstellen lijkt me dan het probleem van Liverpool. Als het land inreizen of uitreizen verbied, vind ik dat een ander verhaal maar dat is niet het geval. Maar goed er zullen vast gedetailleerde regels zijn ook voor deze situatie die inmiddels niet meer relevant is .
 
reserve-coach
 
0
27 november 2020 om 13:49
Die voorrondes had ik inderdaad niet meegekregen. Dat maakt de situatie in eerste instantie wel krom Maar als ik de tekst zo interpreteerde leek de Engelse regering het afreizen naar Denemarken inderdaad af te raden met de Quarantaine maatregel bij terugkomst. Dat is zeker het probleem van Liverpool en niet van Midjytland. Maar ik vond het alternatief om dan uit wijken naar een land van ongeveer gelijke afstand aan reisitijd en waarvoor die Quarantaine maatregelen niet gelden niet heel gek. Zo hadden beide teams alsnog wel gewoon de kans gehad om te kunnen spelen. Gelukkig is het aangepast en hebben we het nergens meer over.