Duel om Supertaça mondt uit in desastreuze lijdensweg voor Marcel Keizer
Zondag, 4 augustus 2019 om 23:45

Benfica heeft voor de achtste keer in de clubgeschiedenis beslag gelegd op de Supertaça. De regerend kampioen van Portugal won zondagavond overtuigend met 5-0 van Sporting Portugal, de bekerhouder onder leiding van Marcel Keizer. Beide clubs hebben nu evenveel Supertaça-titels op hun palmares staan; FC Porto won de trofee liefst 21 keer.

Bas Dost had een basisplaats in het Estádio Algarve. In het eerste kwartier was Sporting de betere ploeg en leverde Benfica-doelman Odisseas Vlachodimos een miraculeuze redding om een eigen doelpunt van Ferro te voorkomen. Ook keerde hij twee pogingen van Bruno Fernandes op fraaie wijze. Vijf minuten voor rust greep Benfica echter de leiding: een voorzet van Pizzi vanaf de rechterflank stelde Rafa Silva in staat om af te ronden bij de tweede paal.

Het was een flinke opsteker voor de ploeg van trainer Bruno Lage, vlak voor rust, en in de tweede helft trok Benfica de wedstrijd overtuigend naar zich toe. Rafa Silva ontfutselde Jérémy Mathieu de bal en schoof het leer richting Pizzi, die vrijstond in het strafschopgebied. Hij maakte er 2-0 van en kort daarna volgde ook het derde doelpunt. Een indraaiende vrije trap van Álex Grimaldo was doelman Renan Ribeiro te machtig.

Bij de 4-0 speelden Rafa Silva en Pizzi weer een hoofdrol. Eerstgenoemde trok langs de rand van het strafschopgebied naar binnen en bereikte zijn ploeggenoot, die zijn bewaker voorbij sprintte met een handige voetbeweging en overtuigend afrondde. De wedstrijd werd verder gekenmerkt door veel overtredingen: in totaal werden liefst elf gele kaarten uitgedeeld. Vlak voor tijd ontving Idrissa Doumbia van Sporting zijn tweede prent en in de blessuretijd bepaalde invaller Chiquinho de eindstand.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
RinkSchippers
 
2
5 augustus 2019 om 00:08
Leuk is wat anders , maar het is slechts een supercup... zou dit echt rampzalig / lijdensweg zijn voor marcel keizer ?Weet niet hoe gevoelig het ligt onderling tussen de 2 clubs natuurlijk, maar op je bek gaan om een supercup lijkt me hooguit heel vervelend maar geen lijdensweg.. (benfica is toch de grotere/beter presterende club dan sporting) Beetje overdreven kop tekst dus.
 
falonso
 
50
5 augustus 2019 om 00:14
Nou, als Ajax - PSV in de JC schaal 5-0 of 0-5 was geworden, was het toch ook een lijdensweg geweest en een rampzalig resultaat? Het gaat er niet zo zeer om dat er een prijs op het spel staat, maar verliezen van een concurrent/rivaal met zulke cijfers is uitermate pijnlijk.
 
Master D
 
1
5 augustus 2019 om 07:09
Iedere trainer van een topclub in Nederland zou serieus worden aangepakt als ie in de Cruijffschaal met 5-0 verliest. Dan is het ook hier gewoon crisis. Zelfs als een AZ met zulke cijfers verliest zal daar over gesproken worden. Ja, het is maar een supercup, maar ook dan is zo'n uitslag schandalig.
 
FRIV
 
1
5 augustus 2019 om 09:26
Dit ligt zeer gevoelig. Benfica - Sporting is net als Ajax - Feyenoord, DE klassieker van Portugal, als de een met zulke cijfers verliest dan is dat wel rampzalig te noemen. Bovendien is Benfica zeker niet groter/betere club, net als Ajax niet groter en/of beter is dan Feyenoord. Benfica is het meest succesvol, al zit daar een hoop schandaal en corruptie achter. Maar goed, dat is in Portugal wel vaker aan de orde...
 
RinkSchippers
 
2
5 augustus 2019 om 09:41
Oke bedankt voor je reactie , ik wist dus idd niet hoe gevoelig dit lag.
 
Cambuurlwden
 
0
5 augustus 2019 om 01:32
Jammer voor k user en dorst dat ze deze prijs mislopen door te verliezen met 5 - 0 dat zit je niet in de koude kleren.