Duitsland niet langs Servië in aanloop naar duel met Oranje
Woensdag, 20 maart 2019 om 22:36

Duitsland is er woensdagavond niet in geslaagd het oefenduel met Servië te winnen. De ploeg van bondscoach Joachim Löw moest in aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Oranje genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Luka Jovic kopte de bezoekers al snel op voorsprong in de Volkswagen Arena in Wolfsburg, waarna de stand na rust gelijk werd getrokken door invaller Leon Goretzka.

Aan de kant van Servië ontbrak Dusan Tadic. De Servische buitenspeler van Ajax besloot het duel met Duitsland aan zich voorbij te laten gaan. Bij Duitsland ontbraken Mats Hummels, Thomas Müller en Jérôme Boateng. Löw liet het drietal eerder deze maand weten dat hun tijd bij de nationale ploeg erop zit, omdat hij wil doorselecteren. Het besluit van de bondscoach deed veel stof opwaaien in Duitsland. Löw had een basisplaats in petto voor spelers als Lukas Klostermann en Marcel Halstenberg, terwijl Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen allebei 45 minuten de kans kregen onder de lat.

Duitsland kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. In de twaalfde minuut kwam de bal vanuit een hoekschop met enig geluk bij Jovic, die met het hoofd van dichtbij doelman Neuer kansloos liet. De Duitse ploeg zal weinig vertrouwen overhouden aan de eerste helft, want het team van Löw ontsnapte aan een nog grotere achterstand. De achterhoede van Duitsland werd vijf minuten voor rust volledig weggespeeld, waarna Adem Ljajic een haast niet te missen kans over schoot. Aan de andere kant kreeg Timo Werner een enorme kans, maar door een ongelofelijke redding van doelman Marko Dmitrovic gingen beide ploegen met een 1-0 stand rusten.

Met Ter Stegen, Marco Reus en Goretzka bracht Löw verse krachten binnen de lijnen. Duitsland drong steeds meer aan en een gelijkmaker kon niet uitblijven. Na 68 minuten spelen bracht werd Goretzka in stelling gebracht door Reus. Van binnen het strafschopgebied haalde hij verwoestend uit: 1-1. De gelijkmaker was verdiend, want Duitsland was goed uit de kleedkamer gekomen en het spel oogde fris en aanvallend. Nadat de Servische bondscoach Mladen Krstajic vijf wissels had doorgevoerd, kreeg aanvoerder Ilkay Gündogan een grote kans om te scoren. Hij omspeelde de keeper en dacht te scoren, maar de middenvelder van Manchester City zag zijn inzet van de doellijn worden gered door Nemanja Maksimovic. Servië eindigde de wedstrijd nog met tien man. Invaller Milan Pavkov kreeg diep in blessuretijd een directe rode kaart voor een harde overtreding op Leroy Sané.

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
12
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
62
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Callejon21
 
25
20 maart 2019 om 22:49
Ter Stegen wisselen voor Neuer laat hem toch gewoon een volledige wedstrijd spelen, zeker nu hij zo goed in vorm is. Maarja zoals Löw zei: Neuer zal altijd zijn nr. 1 zijn. Löw heeft hele mooie dingen bereikt bij de nationale ploeg van Duitsland met als hoogtepunt het WK, maar zijn tijd lijkt me toch wel voorbij daar.
 
sander1410
 
14
20 maart 2019 om 22:59
Neuer hele goede keeper maar zijn tijd is ook gewoon voorbij. 1e keeper Ter Stegen en 2e doelman Leno, Trapp, Baumann keuze genoeg. Ik vind dat Low goed bezig is om de oude generatie weg te doen en meer jonge spelers de kans te geven.
 
Marshmallow
 
2
20 maart 2019 om 23:05
Horn , Fahrnann, Fruchtl, Unnerstal
 
Fortress
 
9
20 maart 2019 om 23:11
Tuurlijk, Wij hebben ook afscheid genomen van Sneijder, Robben enz, maar wel op een geschikter moment en op een waardige manier. Robben en Sneijder waren fantastisch maar hebben Oranje geen prijzen gebracht. Die Duitse internationals hebben Duitsland wel prijzen gebracht en dan lijkt het me niet gepast dat je ze op zo`n manier bij het grofvuil zet terwijl Low het succes mede aan hen te danken heeft. Had wel wat meer fatsoen verwacht van Low, maar waarschijnlijk zit hij al te lang op de stoel bij Duitsland en is de druk zo hoog dat hij arrogant begint te worden en het falen van het Duitse elftal bij de oudere generatie zoekt in plaats van eerst naar zijn eigen gedrag en fouten te kijken. Als er vernieuwd moet worden dan is hij de eerste die wat mij betreft eruit mag. Bedankt voor bewezen diensten, maar deze nieuwe generatie heeft behoefte aan een nieuwe verfrissende coach en niet een zelfingenomen drol die op de bank in zijn neus zit te peuteren.
 
CSRoma
 
12
21 maart 2019 om 00:05
Neuer zijn tijd is voorbij? Die man heeft er zolang uitgelegen mag hij wat tijd krijgen om terug te komen? 1 mindere seizoen en zijn tijd is voorbij yeah right.. Ter Stegen is goed maar heeft nooit t niveau van Neuer aangetikt en zal die ook niet doen. De andere keepers dat je opnoemt kunnen de linker teen van Neuer niet eens zijn. Neuer zijn tijd is voorbij volgens jou en dan schat je een Trap en Leno hoger in dan hem? Nou dan wordt Neuer eerder een tweede keeper dan die prutsers..
 
LinkinPark13
 
0
21 maart 2019 om 01:49
Haha, 1 minder seizoen.... Hij is al een jaar of 3 totaal onherkenbaar.
 
FR_JC
 
2
21 maart 2019 om 06:46
Vorig seizoen was hij toch geblesseerd? 3 wedstrijden gespeeld einde vd competitie.
 
sander1410
 
1
21 maart 2019 om 07:14
Neuer zijn tijd is inderdaad voorbij. Waarschijnlijk kijk jij alleen champions league naar Barcelona maar Ter Stegen is echt heel goed. Tuurlijk zijn Leno, Baumann, Trapp minder dan Neuer maar Neuer gaat echt niet op de bank zitten.
 
CSRoma
 
0
21 maart 2019 om 22:27
Dat bedoel ik ook Neuer zal nooit een tweede keeper worden daar is hij te goed voor en heeft een andere status binnen de Duitse selectie.. ja joh ik kijk Barca alleen in de CL hoe wist je dat? Want in de CL doet Ter Stegen het slecht zeker? Vandaar dat ik Neuer beter moet vinden? Ik vind Neuer beter en ik denk ook dat Ter Stegen nooit het niveau zal halen wat Neuer heeft aangetikt. En gelukkig zijn er meerdere met mij eens zoals Löw..
 
SuperBuLi
 
1
21 maart 2019 om 06:59
Waarom moet Neuer eruit? Hij is wat minder maar niet slechter. Qua statistieken zijn zij gelijk en Neuer is meer een captain dan Ter Stegen.
 
sander1410
 
2
21 maart 2019 om 07:12
Neuer is niet meer het niveau wat hij was voor zijn blessure. Ter Stegen keept fantastisch bij Barcelona.
 
SuperBuLi
 
0
21 maart 2019 om 16:29
Dat maakt hem nog steeds niet slechter dan Ter Stegen. Zolang Neuer niet te veel vruciale fouten maakt kan hij erin blijven. Ik zie ook liever Ter Stegen zodat hij het EK keept maar Duitsland heeft nu nog zijn leider nodig.
 
JohanLeo
 
6
20 maart 2019 om 22:50
De druk op Löw zal nu toch wel enorm gaan worden nu hij de ploeg nog steeds niet aan het voetballen krijgt ondanks de kwaliteit van de spelers en het e Rome reservoir aan toptalenten waarover Duitsland altijd kan beschikken. Natuurlijk heeft Löw een geweldig CV met geweldige resultaten maar er komt een dag dat het krediet is verspeeld en die dag die je weet dat komen gaat komt nu met rasse schreden dichterbij. Eerlijk gezegd verbaasd het me dat hij nog steeds aan het roer staat. De vraag is nu alleen nog maar: hoe lang nog???
 
SonnyDo
 
8
20 maart 2019 om 22:54
Morgen winnen van Wit Rusland en Zondag Duitsland zeker niet onderschatten . Teken voor 1 punt Zondag .
 
Marshmallow
 
10
20 maart 2019 om 23:04
GK: Ter Stegen LB: Kimmich CB: Tah CB: Suele LB: Max CM: Goretzka CM: Gundo CAM: Havertz RAM: Sané LAM: Reus ST: Werner. Blijft nog steeds een topteam met veel frisse jonge spelers.
 
Giodinho7
 
9
20 maart 2019 om 23:13
In normale doen zou ik toch ruimte laten voor Gnabry en Draxler. Zou persoonlijk Gnabry en Draxler ook de voorkeur geven boven Havertz en Werner. Verder prima opstelling.
 
Marshmallow
 
4
20 maart 2019 om 23:23
Wie wordt dan spits bij jou?
 
Giodinho7
 
4
20 maart 2019 om 23:30
Reus of Draxler als valse spits in een beetje een Firmino rol. Ik heb Werner echt zelden een goede pot zien spelen in het Duitse elftal en ook vandaag kwam hij qua techniek echt zwaar tekort.
 
Marshmallow
 
5
20 maart 2019 om 23:45
Reus kan wel ja, Draxler vind ik een 10. Vanaf de flank speelt hij stukken minder. Ooit hebben ze geprobeerd Goetze op 9 maar dat was ook geen succes omdat hij te klein is en geen mankracht heeft. Klose was de ultieme spits, fysiek sterk, schuwde geen enkel duel, kopsterk, kaatser en uit t niets was hij op de juiste plek op t juiste moment.
 
alfonsekcei
 
3
20 maart 2019 om 23:18
Tja als duitsland nu niet wint van nederland mag ik er toch vanuit gaan dat low wordt ontslagen. Stuurt 3 wereldtoppers weg, na een verschrikkelijk slecht voetbaljaar, maar start het nieuwe jaar wat de nieuwe start moest zijn voor duitsland net zo slecht als dat het vorig jaar ging. Het is een kwestie van maanden misschien wel weken voordat low weg is bij duitsland, denk ik.
 
BBayern1990
 
0
21 maart 2019 om 18:59
Nog belangrijker zijn het ontslag van Grindel en Bierhoff. Beiden zijn amateurs binnen de Duitse voetbalbond. De eerste stap is hen wegsturen. Pas nadien komt Löw.
 
Alcantara91
 
3
20 maart 2019 om 23:59
Dan nog tegen een B team van Servie voor een heel groot deel