Durf bij PSV: 'Nee, ik viel niet van m'n stoel toen ik zag tegen wie we moeten'
Vrijdag, 31 augustus 2018 om 15:00

PSV is bij de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale. Velen spreken over de poule des doods en ook Mark van Bommel verwacht pittige wedstrijden tegen de topclubs. De trainer van de Eindhovenaren blijft echter kansen zien, zo geeft hij vrijdag aan op een persconferentie, in aanloop naar de wedstrijd tegen Willem II, zaterdagavond in het Philips Stadion.

"Camp Nou, San Siro en Wembley. Als je daar hebt gespeeld, weet je dat je op hoog niveau gevoetbald hebt", aldus Van Bommel op de site van PSV. "Nee, ik viel niet van m'n stoel toen ik zag tegen wie we moeten. Het is een flinke loting. Een hele mooie, een hele zware en een hele goede." Met name voor de ontwikkeling van zijn spelers is de krachtmeting met dergelijke topclubs belangrijk, vindt Van Bommel. "We hebben de jongste selectie van alle deelnemers, voor de ervaring van de jongens is dit fantastisch."

"Als je in die stadions tegen die clubs speelt, weet je in ieder geval dat het loodzwaar wordt en dat je onder druk zal staan. Je kunt er zoveel over zeggen. Je kunt zoveel dingen gaan beschrijven, je kunt kijken naar het team en naar individuele kwaliteiten, maar wat vast staat is dat als we doorkomen we het fantastisch hebben gedaan. Dat het moeilijk wordt, is een understatement", aldus Van Bommel, die zaterdag met Adrie Koster een bekende treft. De twee werkten samen bij de nationale ploeg van Saudi-Arabië.

"Met hem heb ik leuk, maar vooral ook goed samengewerkt", wordt Van Bommel geciteerd door Omroep Brabant. De trainer constateert dat zijn spelers nog altijd onverstoorbaar zijn. "Het maakt niet uit tegen wie je speelt. Topspelers en topteams kunnen dat elke wedstrijd opbrengen. Daarom spelen ze ook in de top. Ze kunnen dat van zichzelf vragen, elke dag. En in zo'n proces zitten wij."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
GunnerBarca
 
4
31 augustus 2018 om 15:09
Mooi verwoord door van Bommel. Heel zware poule maar natuurlijk ook een mooie voor dr ervaring. PSV speelt elke wedstrijd als underdog dus wie weet wat er kan gebeuren. Gewoon hopen dat Barcelona alle wedstrijden wint. Thuis van Tottenham en inter moet je eigenlijk gewoon winnen. Hoe moeilijk dat ook is. Maar met Bergwijn en lozano heb je wel heerlijke counterspelers. En ik zou isimat er achterin bij zetten voor pereiro of de Jong. Er mag ook lelijk gewonnen worden haha.
 
BimboOro
 
16
31 augustus 2018 om 15:14
Tien jaar geleden speelde PSV met een ontketende Gomes tegen Tottenham. Echter is dit Tottenham niet meer hetzelfde als destijds. Gewoon een absoluut topteam. Inter heeft veel geld geïnvesteerd maar moet nog gaan draaien, dus "gewoon" winnen lijkt mij niet handig gekozen. OT: is het pas sinds dit jaar dat er op twee tijdstippen wordt gespeeld? Puur om de commercie lijkt mij? Gaat NOS dan ook twee potten per dag uitzenden?
 
The-Jump
 
1
31 augustus 2018 om 17:12
Ja is voor het eerst en zal voor de top4 landen zijn dat ze alle 4 hun clubs live kunnen uitzenden. Daarom bijv Barça PSV en PSV inter om die tijd, beide een top 4 land-club. Geen idee wat de Nos hiermee doet en hoeveel uitzendrechten ze hebben.
 
Valceryn
 
15
31 augustus 2018 om 15:56
Ik vind het wel heerlijk om deze machtige poule in te gaan met Van Bommel, die als speler voor niemand terugdeinsde. Wordt interessant om te zien hoe eerst de tacticus Cocu het team (met succes) neerzette in de CL, en hoe Van Bommel dat op zijn manier gaat proberen.
 
DeSteek77
 
4
31 augustus 2018 om 16:44
Cocu heeft nog nooit zo'n slechte loting gehad, dus dat is lastig vergelijkingsmateriaal.
 
Valceryn
 
0
31 augustus 2018 om 18:34
Eens, al kun je alsnog zien met welk plan het team het veld in wordt gestuurd. Cocu pastte zich altijd aan aan de tegenstander. Ben benieuwd of Van Bommel dat ook gaat doen, in zulke mate althans.
 
Thiago036
 
3
31 augustus 2018 om 15:10
Hij viel inderdaad niet van zijn stoel. Hij raakte alleen bewusteloos toen hij de tegenstanders zag. Verder heb ik geen haat voor Psv, ik gun het ze van harte, ben wel benieuwd hoe PSV - Inter zal gaan.
 
PeetJessicaClaaus
 
2
31 augustus 2018 om 15:11
Ik denk dat het heel moeilijk gaat worden om ook die 3 e plek te pakken maar als alle puzzelstukjes op de gunstige manier(lees loting waar en wanneer er wie tegen wie speelt en natuurlijk de wedstrijden hoe die verlopen) vallen zou PSV Inter nog wel heel lastig kunnen maken,ook Inter heeft een hele mindere periode gehad,dus daar is ook nog niet alles koek en ei....ik blijf positief!!
 
BimboOro
 
7
31 augustus 2018 om 15:11
Prima reactie weer van Van Bommel en hij kan het weten. De CL is zijn natuurlijk wedstrijden op zich, als er een team in de poule alvast alles wint en je sprokkelt zelf her en der wat punten dan is Europees overwinteren echt niet onmogelijk. Nu heb je ook niet echt iets te verliezen (tenzij je alles heel dik verliest), maar bijvoorbeeld met AEK Athene in de poule moet er overwintert worden, anders heb je het gewoon slecht gedaan. Dit geeft wel een andere druk dan "we gaan mooie wedstrijden spelen en we zien het wel", zolang het maar geen veredelde schoolreisjes worden.
 
RamonDore
 
3
31 augustus 2018 om 15:22
Wie van de mensen hier op vz kent de preciese kracht van AEK.. kan (zoals Griekse ploegen vaker zijn ) een heel provocatief ploegje zijn met dubbele bus achter de bal en als de bal een keertje niet lekker valt en je komt achter.. verder doet iedereen minderwaardig over Benfica maar dat is gewoon een stugge Portugeze ploeg daar heb je het niet van gewonnen... het voordeel voor PSV is dat ze voetballende ploegen in hun poule hebben en niemand iets van ze verwacht... dus de druk is minder en dat werkt vaak in je voordeel.
 
BramHouten
 
5
31 augustus 2018 om 15:22
Ik.heb toch steeds het idee dat van bommel een toneel stuk opvoert
 
BimboOro
 
24
31 augustus 2018 om 15:31
Waarom? Omdat er vanuit de media dat wordt geinsinueerd? In interviews gewoon realistisch en welbespraakt, maar naast de zijlijn zit hij gewoon genoeg te zaniken op de scheids en vierde official om geloofwaardig te zijn. Moet ie soms even een vliegende tackle op de vierde official maken?
 
Nick_10
 
2
31 augustus 2018 om 16:51
Laat die gasten nou maar. Mensen worden ouder en van Bommel dus ook. Hij heeft veel geleerd de afgelopen jaren. Ik heb hem in de jeugd meegemaakt bij PSV een aantal keren en geloof mij maar. Van Bommel is een hele rustige nette man. Totaal ander mens dan dat hij als speler in het veld was. ( lees goed; in het veld) Mensen die lopen zeiken over een toneelstuk bla bla hebben van Bommel of niet gevolgd de afgelopen jaren of lopen als schaapjes achter een aantal mensen aan die iets in de lucht gooien waarvan ze zelf niet eens weten wat ze nou eigenlijk zeggen.
 
Buitenspelgoal
 
4
31 augustus 2018 om 15:14
Ach, het kan alleen maar meevallen. Elk punt dat je in deze poule pakt is winst (ook financieel natuurlijk). Als we derde worden is dat al een wereldprestatie. Ik kijk in ieder geval uit naar prachtige potten en mooie momenten om te laten zien wat we waard zijn.
 
wok666
 
7
31 augustus 2018 om 15:17
Wat voor een belachelijke poll is dit? Ik dicht PSV zeker kansen toe, zeker thuis. We zullen de groep niet winnen maar als doelstelling 2e of 3e is gewoon gezonde ambitie
 
Skede
 
16
31 augustus 2018 om 15:24
Als doelstelling 2e worden is echt te hoog gegrepen joh. Kom op, Barcelona is de absolute wereldtop, Tottenham is een outsider voor de titel in Engeland en Inter is nog steeds een topploeg die behoorlijk hebben ingekocht in Italië. Als je 3e wordt in deze poule dan heb je als PSV gewoon een wereldprestatie geleverd. 4e worden is echt geen schande.
 
wok666
 
4
31 augustus 2018 om 15:51
Ik vind dat je best ambitieus mag zijn. En tuurlijk hebben alle drie de tegenstanders betere selecties, maar dat wil niet zeggen dat je van te voren dan maar opgeeft. Als je met een instelling begint dat je maximmal 3e wordt, dan wordt het inderdaad niks.
 
Skede
 
9
31 augustus 2018 om 16:08
Ambitieus en realistisch zijn twee verschillende dingen. Heerenveen kan wel roepen 'onze doelstelling is kampioen worden', dan is dat heel ambitieus maar totaal niet realistisch denk ik. PSV moet gewoon die 3e plek als richtpunt zien en er alles aan doen om dat te halen als blijkt dat die mogelijkheid er is. Een 2e plek als doelstelling nemen is ambitieus maar slaat natuurlijk nergens op.
 
Ben_Ajax
 
0
31 augustus 2018 om 16:59
Topsport is ambitie. Zonder ambitie wordt iets nooit realistisch (ook niet in het echte leven)
 
Skede
 
4
31 augustus 2018 om 17:05
Lege tekst als je het mij vraagt. Ambitie is een doelstelling hebben binnen (of net daarbuiten) de realistische kaders. Tweede worden in deze poule is in theorie natuurlijk mogelijk, maar dat is de CL winnen ook. Een onrealistische ambitie hebben is zinloos. Natuurlijk moet je er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen, maar bedrijven hebben bijvoorbeeld ook nooit doelstellingen die buiten hun kaders vallen. Dat heeft namelijk totaal geen zin.
 
djablacka
 
3
31 augustus 2018 om 15:49
Heb jij de selectie van Inter gezien? Handanovic Miranda Lopez Ranocchia Perisic Candreva Icardi...
 
RUTGERRR
 
1
31 augustus 2018 om 19:39
Gezonde ambitie zeker, maar dat is de 1e plek ook. Realistisch is een tweede. Ik hoop dat PSV mij en vele anderen positief kan verrassen, we hebben de punten nodig. Maar ik verwacht een kansloze 4e plaats. Ook wij zullen het lastig zat krijgen maar mogen van geluk spreken dat wij niet zo'n poule als psv hebben geloof.
 
MM.FR
 
2
31 augustus 2018 om 16:00
Denk dat de enige ploeg waar je punten van zou kunnen pakken uit en thuis Inter is. Misschien Barca thuis dat je kan stunten. Maar tegen Spurs zie ik ze niet winnen en ook niet gelijk spelen. Spurs spelen met dezelfde selectie als vorig jaar en spelen heerlijk voetbal vooral nu Lucas Moura in wereldvorm verkeerd. Als ze de 3e plek weten de pakken zou dat gewoon fantastisch zijn!
 
NumberNine
 
0
31 augustus 2018 om 16:56
PSV weet gewoon dat het aan de bak moet. Ze zullen helemaal niets cadeau krijgen, maar wat een prachtige affiches zullen het gaan worden!