'Echt schandalig, dat VAR-verhaal moet nu maar even stoppen'
Zaterdag, 25 augustus 2018 om 22:58

De Graafschap verloor zaterdag met 0-1 van FC Groningen en Henk de Jong was na afloop kritisch op het optreden van Christiaan Bax. De trainer van de club uit Doetinchem vond de scheidsrechter en de videoarbitrage ondermaats, zo vertelde hij voor de camera van de NOS.

"Ik vind dat het VAR-verhaal nu even moet stoppen", aldus De Jong. "Ik heb een paar dikke overtredingen gezien, op Daryl van Mieghem, op Erik Bakker... Echt schandalig. Die scheidsrechter moeten stoppen met de hele tijd die VAR erbij te halen. Gewoon fluiten voor overtredingen, bam. Overtreding is overtreding."

De Graafschap zette in het laatste kwart meer aan en was twee keer dicht bij de gelijkmaker, via Stef Nijland en Jordy Thomassen. Bax trok uiteindelijk vier minuten bij, maar vanwege het tijdrekken van de Groningers had de blessuretijd volgens De Jong langer moeten duren. "Ik geef ze groot gelijk, maar ze hebben wel de hele tweede helft doodgemaakt."

"De wedstrijd werd op het einde een 'schijtlak' en daar vind ik niets aan. Ik gun FC Groningen de punten en ze hebben terecht gewonnen, maar doe weer normaal!" De Graafschap begon het seizoen met een zege op Feyenoord, maar daar zijn nu dus nederlagen tegen NAC Breda en FC Groningen bij gekomen.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
3
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
eCKe
 
23
25 augustus 2018 om 23:08
Henk, maak je eerst maar even enorm druk over de prestaties van je eigen team. Pak een biertje nu, en vanaf morgen volle bak, anders kan je met de kerst weer naar het UWV.
 
fcknudde
 
2
25 augustus 2018 om 23:12
Lijkt me ook idd en volgens mij waten het vooral harde maar wel slidings op de bal! Hij kan zich beter druk maken over het aantal kansen die ze hebben gecreƫerd....bar weinig. En sowieso wel jank gedrag omdat zijn eigen backs ook een paar counters eruit haalde met overtredingen...Maar goed snap de emotie/frustratie ook zeker weer wel zo vlak na een pot als deze..
 
spinnekop
 
5
26 augustus 2018 om 00:18
Klagen over arbitrage na verlies komt sowieso over als zeuren.... Ik snap Henk wel. Maar in een seizoen heb je beslissingen mee en tegen. Overtreding op van Mieghem was in mijn ogen donker rood... geen bal in de buurt. Verder was het gewoon slechte pot en moet je concluderen dat Groningen de gelukkigste was. Had ook andersom kunnen zijn.... Groningen gaat zwaar seizoen tegemoet en vraag me af of Buijs de tijd gaat krijgen. Volgende week emmen uit maar punten pakken...
 
AndreNijmeijer
 
11
25 augustus 2018 om 23:17
Vorige week Fons en nu Henk over de VAR. De verliezende coaches hebben hun boemannetjes weer gevonden. Tuurlijk perfect is het niet en het zal nooit perfect worden. Maar over het seizoen gezien zullen clubs gemiddeld het idee krijgen eerlijker behandeld te zijn.
 
Sempros
 
23
25 augustus 2018 om 23:20
Gelukkig neemt niemand Fons en Henk serieus. Laten we vooral het moderniseren van het voetbal niet af laten hangen van een paar karikaturen in de media.
 
SpeedyAFC
 
13
25 augustus 2018 om 23:28
Klagen over de VAR is echt een trend geworden. Bij elke nederlaag gaat het alleen nog maar over de Var. Geen trainer steekt de hand nog in eigen boezem, nee het ligt allemaal aan de Var. Terwijl de regels zo duidelijk zijn, alleen bij een rode kaart moment moet de VAR ingrijpen, voor de rest is het aan de scheidsrechter. En dankzij de al jarende voordurende Voetbal / Veronica Inside lobby van Derksen, fluiten die steeds lakser en mag er steeds meer.
 
kmmaoh
 
1
25 augustus 2018 om 23:50
Waarom werd er vorige week bij ajax dan 2x de var ingeschakeld? In beide gevallen geen sprake vsn rode kaart moment
 
Xyzz
 
7
26 augustus 2018 om 00:07
Je mag toch zelf ook wel een beetje nadenken.
 
Kyle66
 
1
26 augustus 2018 om 00:33
@kmmaoh, waarom denk je?
 
SpeedyAFC
 
3
26 augustus 2018 om 02:13
@kmmaoh We hebben het over ingrijpen. Bij een doodspelmoment kan de VAR de scheidsrechter uiteraard advies geven, het spel hoeft er niet voor stil gelegd te worden. Zo zal de VAR elke goal checken en de scheidsrechter adviseren als ze iets zien wat wellicht niet in de haak was. Een penalty kan een rode kaart zijn, het ontnemen van een scoringskans dus dan kan de VAR ingrijpen en de scheidsrechter erop attent maken. Het is aan de scheidsrechter wat hij vervolgens met het advies doet. Verleden week in de wedstrijden had de VAR in beide gevallen gelijk. De goal van VVV werd terecht afgekeurd, je mag niet aan iemand shirt trekken en de overtreding op Huntelaar was een strafschop, zo klaar als een klontje. zelfs de trainer van VVV kon het zien vanaf de bank. Bij normale overtredingen op het veld die hoogstens geel zijn, zal de VAR niet ingrijpen maar gewoon laten door spelen, zo is het afgesproken. Dus waarom de Jong over overtredingen klaagt en daar de VAR bij betrekt, geen idee.
 
Sta plaats
 
4
26 augustus 2018 om 04:19
De VAR geeft eigenlijk geen advies, maar een niet-bindend oo4deel. In de toekomst moet de VAR leidend worden is mijn ideem