Edson Álvarez verrast: 'Hij is op dit moment denk ik onze beste speler'
Woensdag, 4 november 2020 om 18:15

Edson Álvarez, Reza Ghoochannejhad, Sydney van Hooijdonk, Sean Klaiber en Teun Koopmeiners maken kans op de titel Fashion Player 2020, dus een van hen mag zich straks de best geklede voetballer van de Nederlandse velden noemen. In deze vijfdelige reeks laat Voetbalzone als officiële mediapartner van de Fashion Player Award 2020 steeds een van de genomineerden aan het woord. In aflevering vijf gaat de aandacht uit naar Álvarez. De verdediger van Ajax werkt keihard om zijn dure transfersom van 15 miljoen euro te rechtvaardigen en weet buiten de lijnen op te vallen bij de jury van Life After Football.

Door Thijs Verhaar en Justus Dingemanse

"Veel mensen in Mexico maken zich volgens mij niet zo druk om hun kleding, maar in Nederland - en dan vooral in Amsterdam - proberen mensen er iedere dag goed uit te zien", constateert Álvarez, die iets meer dan een jaar geleden tekende in de Johan Cruijff ArenA. "Zelf houd ik van oversizede kleren, omdat dat me goed staat met mijn lengte. Verder houd ik me niet zo veel bezig met mode, maar ik probeer me wel altijd normaal te kleden en als ik er goed uit moet zien in bijvoorbeeld een restaurant, doe ik wel extra mijn best", geeft de verdediger toe. "Het voelt goed om daarvoor erkenning te krijgen met deze nominatie. Het verraste me, maar het is wel fijn."

In de kleedkamer van Ajax is Quincy Promes volgens Álvarez de speler die het meeste bezig is met zijn voorkomen. "Hij komt altijd naar de training in mooie kleren. Zelf kijk ik niet echt op naar iemand, want ik probeer gewoon mijzelf te zijn. Natuurlijk vind ik David Beckham tof, maar ik hoef er niet op te lijken omdat het een stijlicoon is. Van de Nederlandse spelers houd ik van de stijl van Memphis (Depay, red.)." Álvarez is er de man niet naar om heel extravagante outfits te kopen, maar houdt wel van mooie schoenen. "Zo komt het dat mijn beste en slechtste modeaankoop allebei schoenen zijn geweest. Verder geef ik niet heel veel geld uit aan kleren. Gewoon normaal, zoals ieder ander."

Bekijk het video-interview met Edson Álvarez hieronder of kijk op ons YouTube-kanaal!