Edwin van der Sar gekraakt: 'Hij had zes dagen kunnen oefenen'
Maandag, 14 februari 2022 om 11:00

Hugo Borst vond het interview dat Edwin van der Sar zondagmiddag aan ESPN gaf over de affaire-Marc Overmars tenenkrommend. De columnist schrijft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad dat Van der Sar als algemeen directeur van Ajax 'te vaak onvoldoendes' scoort en hem verbaal niet sterk te vinden. "Hij had zes dagen kunnen oefenen", aldus Borst.

"Het was akelig. Het zweet brak me uit toen ik Edwin van der Sar tegenover Hans Kraay junior zag én hoorde haperen", schrijft Borst in zijn column. "Je denkt dan: het algemeen directeurschap van een voetbalclub, of dat nou bij pakweg Sparta of Ajax is, vereist een ruim pakket aan kwaliteiten. Een van de belangrijkste is misschien wel dat je representatief bent. Dus ja, je moet ook een beetje verbaal begaafd zijn."

Volgens Borst wil de indrukwekkende voetbalcarrière van Van der Sar niet automatisch zeggen dat hij ook een geschikte algemeen directeur is. "Hij kon goed keepen. Als algemeen directeur van Ajax scoort hij te vaak onvoldoendes", stelt de columnist. "Ook de afgelopen week. In 'Overmars-gate' toonde hij zich dagenlang niet aan Jan Publiek. Terwijl de trainer van Ajax doordeweeks een steekhoudend en overtuigend verhaal afstak tegenover de media stond de algemeen directeur sponsors te woord. Pas gisteren, een week na het vertrek van Marc Overmars, stond Van der Sar ook de media te woord."

"Tenenkrommend", is de de duidelijke mening van Borst over het interview van Van der Sar aan ESPN. "Terwijl ik 'm zag en hoorde dacht ik: hij had zes dagen kunnen oefenen. Sparren met de media-afdeling van Ajax. Of thuis voor de spiegel. Desnoods een sessie met Twan Huys. Eén belletje, zeker weten; voor vijf mille doet het Buitenhof-mannetje zo'n klusje. Toen Van der Sar klaar was, werd hij gerecenseerd door Hans Kraay junior, Arnold Bruggink en Kenneth Perez. Dat het oud-voetballers waren was extra pijnlijk. Die ontzien elkaar meestal wel."

Kraay junior reageerde na afloop verward op zijn interview met Van der Sar. "Hij was zenuwachtig en hij stotterde veel", aldus de verslaggever, die door de onduidelijke antwoorden totaal niet meer begrijpt op welke datum Van der Sar over het wangedrag van Overmars hoorde. "Ik vond het ongelooflijk ongemakkelijk", reageerde Bruggink. "Ik vind het vervelend, maar ik snap niet wat hij zegt. Het is ongelofelijk gecompliceerd, maar het schoot alle kanten op..."

Perez was nog harder voor de directeur van Ajax. "Ik denk dat je het los moet zien van zijn presentatie, wat natuurlijk te wensen over laat", aldus de analist. "Ook omdat hij zenuwachtig is. Ik vind wel: als je daar gaat staan, dan heb je de datums helemaal paraat. Dan ben je voorbereid tot op de tanden. Dan weet je precies wanneer wat gebeurde, en niet 'tien, nee acht, negen dagen'... Los van dat hij stottert en dat hij van de hak op de tak gaat moet je kijken naar wat hij eigenlijk zegt. Ik vind: als je dit soort gevoelige dingen gaat bespreken, dan heb je het paraat, desnoods op papier. Als je zo nerveus bent, dan doe je het op papier."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (139)

 
RodneyEsnaider
 
10
14 februari 2022 om 11:04
Van mij mag de ervaren Tscheu La Ling de functie van AD over gaan nemen als Van der Sar ook tot de conclusie is gekomen dat hij het beste kan opstappen. Dan vervolgens Jordi Cruijff aanstellen als nieuwe TD en nog mininaal 1 seizoen verder doorgaan met succes trainer Erik Ten Hag. En dan na het volgende seizoen weer verder kijken of ze nog verder met elkaar willen gaan.
 
MrGuide
 
3
14 februari 2022 om 11:08
Waarom JC?
 
RodneyEsnaider
 
22
14 februari 2022 om 11:13
JC heeft ervaring opgedaan bij de Cypriotische club Larnaca en bij de Israëlische club Maccabi Tel Aviv waar hij 3 kampioenschappen en nog wat prijzen mee won. Ook behaalden ze de Champions League en haalde JC Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv. Later werd Bosz weer met veel succes naar Ajax gehaald. JC werkt nu inmiddels bij FC Barcelona. JC is natuurlijk opgegroeid met de Cruijff visie van zijn vader dus hij zal ook veel affiniteit hebben met Ajax en FC Barcelona.
 
BvK0297
 
7
14 februari 2022 om 11:16
Ojah en bij barcelona gaat het so super technisch
 
RodneyEsnaider
 
28
14 februari 2022 om 11:24
Hij zit daar nog maar pas en is daar slechts technisch adviseur dus geen TD. Slecht ging het natuurlijk al lang al bij FC Barcelona.
 
PSVMANUNITED
 
10
14 februari 2022 om 11:45
Als Jordi Cruijff Henk Jansen had geheten was hij bij niet één van deze clubs aan de bak gekomen. De enige club waar hij de verantwoordelijkheid voor het technische gedeelte gedragen heeft is Maccabi Tel Aviv. Peter Bosz mag een goede zet zijn geweest afkomstig van Maccabi, maar die had natuurlijk al jaren in de Eredivisie gewerkt waar hij ook op beoordeeld kan worden en dat zegt niet dat iedereen van Maccabi voor Ajax een versterking is.
 
RodneyEsnaider
 
19
14 februari 2022 om 11:50
Henk Jansen werd dan ook niet dagelijks opgevoed en dagelijks op voetbalgebied beïnvloed door de beste Nederlandse voetballer allertijden ??
 
Joost Prinsen
 
39
14 februari 2022 om 11:14
Van der Sar is een parodie op een voetbalbestuurder. Daar is dit interview weer een goed voorbeeld van. Hij is verantwoordelijk voor de clubcultuur. Naast alle incidenten van de laatste jaren, is het natuurlijk schrijnend dat deze slachtoffers liever met de media praten dan met mensen binnen de club. Wat een angstcultuur zal daaraan ten grondslag liggen?
 
ninjakai
 
7
14 februari 2022 om 12:04
@joost Prinsen Ik denk werkelijk waar geen enkele angstcultuur. Sterker nog, mij begint het gevoel te bekruipen dat degene die met de media spraken het wel spannend vonden in de veronderstelling dat er vanzelf nog wel meer naar buiten zou komen, maar nu dat niet gebeurd ze er misschien zelfs een beetje spijt van hebben. Het nieuws dat lekt is nieuws over wat Ajax intern zegt en doet na aanleiding van de bom, normaal gesproken volgt er ontploffing op ontploffing bij dergelijke affaires. Andere die het ook deden, nog meer gedupeerde die naar voren treden. Nieuwe feiten die bekend worden. Het blijft verdacht stil op dat gebied. Als nou niets lekte dan zou ik nog kunnen meegaan in de stelling Ajax heeft het hermetisch afgesloten, maar er lekt genoeg. Zelf wat tijdens een personeel bijeenkomst wordt gezegd ligt een paar uur later op straat.......
 
London Calling
 
14
14 februari 2022 om 12:40
Ik vind dit wel makkelijk. Tot een week geleden werden vd Sar en Overmars in binnen en buitenaland overladen met complimenten over de sportieve, commerciele en financiele groei die Ajax heeft doorgemaakt en dan is diezelfde man die daar voor verantwoordelijk was nu ineens een parodie op een voetbalbestuurder.
 
Japie_Krekel
 
3
14 februari 2022 om 14:21
Overmars leverde geweldig werk als TD. Vd Sar heb ik nooit echt een goede algemeen directeur gevonden. Je ziet hem vaak alleen bij mooi weer naar buiten treden en niet in crisissituaties. Verder mist hij imo een stukje uitstraling en communicatieve vaardigheden
 
London Calling
 
1
14 februari 2022 om 17:22
Dat vd Sar in de media niet de meest charismatische en welbespreaakte man is ben ik direct met je eens hoor. Dat maakt hem in mijn ogen niet direct een slechte algemeen directeur. Uiteindelijk gaat het er toch om hoe Ajax het financieel, commercieel en sportief doet, natuurlijk gaan een deel van die credits, ondanks zijn verschrikkelijke gedrag richting vrouwelijke medewerkers, naar Overmars, maar je kan niet zeggen dat Ajax het op al die aspecten onder zijn leiding slecht heeft gedaan.
 
Vernon
 
12
14 februari 2022 om 11:17
Ten Hag blijft echt niet meer. Die gaat deze zomer zijn ijzer smeden als het heet is.
 
RodneyEsnaider
 
13
14 februari 2022 om 11:27
Ik zie hem nog wel minimaal 1 seizoen blijven na dit seizoen. Hij is erg succesvol als trainer bij Ajax, hij heeft veel plezier in zijn werk, de spelers zijn tevreden over hem, onrust binnen de club heeft nauwelijks invloed op zijn team, hij is echt op zijn plaats bij de club, hij toont wél leiderschap, hij heeft zich echt super ontwikkeld.
 
PSVMANUNITED
 
3
14 februari 2022 om 11:52
Daar heb je aan de ene kant wel gelijk aan, maar ik denk dat Ten Hag naar een topclub wil en sommige treinen komen niet zo vaak langs als trainer van Ajax. Barcelona, Bayern, Tottenham (niet van dezelfde orde als club, wel een toptrainer), Liverpool en Manchester City zijn voorzien. Manchester United en ik denk eigenlijk ook PSG gaan sowieso van trainer switchen en ergens zie ik Chelsea en Real Madrid ook nog best wel wisselen van trainer volgend seizoen. Als zo'n club langskomt wil je ook niet te lang blijven wachten. Bayern lijkt een droom van hem te zijn, maar die trein lijkt gewoon gepasseerd voor de eerstvolgende jaren, dus misschien ambieert hij wel zo'n club die met een aanbieding gaan komen waarna hij waarschijnlijk gewoon weg is.
 
RodneyEsnaider
 
4
14 februari 2022 om 12:05
Aan de andere kant is hij nu wel met iets zeer unieks bezig bij Ajax, met een uniek goede selectie dat hij ter zijn beschikking heeft, die erg goed ingespeeld is op de speelstijl die Ten Hag wilt spelen, tevens kan Ajax het zich ook veroorloven om kwaliteitsspelers binnen te halen en heeft hij ook nog eens de beschikking over de beste jeugdopleiding. Dus nog minimaal een jaartje langer blijven na dit seizoen zal ook zeker geen straf zijn voor Ten Hag.
 
Vernon
 
0
14 februari 2022 om 17:32
Rodney Die argumenten golden een jaar geleden ook al. En dit jaar is weer succesvol in de CL. Wat zou er voor hem dan in het vat zitten als hij nog een jaar blijft? Zonder Overmars? Het kan nooit beter worden, dus volgens mij beperkt hij zijn eigen kansen als hij nog een jaar blijft. Dat risico gaat hij gewoon niet nemen volgens mij. Er is niet echt iets te winnen voor hem.
 
Michael2410
 
32
14 februari 2022 om 11:10
Ik geef het je te doen als Van der Sar zijnde. Uiteindelijk had hij de keus tussen het juiste doen en de organisatie kapot maken of je mond houden en het intern proberen op te lossen. Alle moraalridders kunnen hier wel roepen dat ze voor optie 1 hadden gekozen maar dat had ik nog wel eens willen zien als ze zelf in de positie van Van der Sar gezeten hadden.
 
Westend
 
27
14 februari 2022 om 11:14
Een beetje ervaren/ verstandige directeur had toch wel kunnen voorzien dat zulke dingen altijd uitlekken? Die 'moeilijke' keuze is vooral te wijten aan het feit dat hij directeur is zonder aanwijsbare directie ervaring of relevante opleiding. Alsof je een stagiair daar neerzet. In goeie tijden zal dat best prima verlopen. Maar als er hommeles is, heb je gewoon kunde nodig. Laat dat nou precies de rol zijn van een directeur. Heeft niks met moraalridders te maken.
 
Denn01
 
6
14 februari 2022 om 11:16
Het punt is hoe hij overkwam. Hij had namelijk in deze week echt wel wat vragen kunnen opschrijven die de media zou kunnen stellen. Daar ga je dan antwoorden voor jezelf uitschrijven en dat oefenen voor de spiegel of zijn vrouw wat in zijn geval misschien wel nodig is. Omdat hij die flair van nature mist.
 
AjaxWestham
 
20
14 februari 2022 om 11:24
Desnoods oefenen met je vrouw idd. Een algemeen directeur die in de eerste 20 secondes van zo'n interview al begint met 5 keer het woordje "eigenlijk" is onbekwaam. Punt. Het viel me al vaker op dat vd Sar verbaal een kluns is, maar dit presteren als er zoiets aan de hand is met jouw club is stuitend gewoon.
 
Westend
 
9
14 februari 2022 om 11:28
Dat soort presentatietechnieken leer je in de opleiding bestuurskunde al vanaf het eerste jaar. Camera op je gericht en achteraf reflectie maken.
 
Paauwer
 
4
14 februari 2022 om 13:35
Misschien is het juist wel weer mooi dat van der sar er gaat staan zonder een verzinsel uit zijn hoofd te hebben geleerd en dit te verkondigen als de waarheid. Het maakt hem kwetsbaar wat ook wel weer mooi is. Hij doet zich iig niet voor als een ander persoon.
 
Westend
 
4
14 februari 2022 om 14:26
Je hebt niet te maken met de plaatselijke amateurvereniging, maar met een beursgenoteerd professioneel (top)club. Lief en schattig past bij kleine (amateur) clubjes, maar je hebt hier gewoon te maken met de grote mensenwereld met een grote mensenprobleem. Dan mag je toch wel verwachten dat hij zich duidelijk kan uiten zodat er wat druk van de organisatie wordt gehaald.
 
 
0
14 februari 2022 om 14:35
Ik vind ook dat je je best wel kwetsbaar op mag stellen, maar dat betekent nog niet dat je verhaal zo slecht is.
 
Vernon
 
4
14 februari 2022 om 11:20
Michael, er zijn veel meer keuzes. Hij had gewoon normaal kunnen zeggen wanneer hij voor het eerst over wangedrag hoorde. Hij kan er bij zeggen dat hij er kapot van is. Welke maatregelen er zijn genomen. Dan maak je niks kapot. Als je iets fout hebt gedaan, bijvoorbeeld een dag te lang gewacht, kan je dat ook zeggen. Er kan heel veel.
 
Michael2410
 
5
14 februari 2022 om 11:30
Nee dat kan niet, want ik vermoed dat hij eerder van het onheil geweten heeft dan dat hij aangeeft. Dan kan hij zelf ook z'n biezen pakken zo lijkt het. Proactiever handelen had het ongelofelijk moeilijke dilemma zoals hierboven aangegeven opgeleverd.
 
wk020
 
2
14 februari 2022 om 13:46
@Paauwer. Volkomen met je eens. Je ziet hier vd Sar hoe hij is. Puur en verre van namaak. Goede gast die hiermee opgezadelt word. Hij leert nu een wijze les hoe je dit de volgende keer beter afhandelt. Heb dit liever dan een Hans Kraaij die overloopt van nepheid
 
Vernon
 
1
14 februari 2022 om 17:36
@michael Bedoel je het juiste doen en daarmee de organisatie kapot maken? Tja, als je al een moraalridder bent als je vindt dat hij "het juiste" moet doen, dan is die term wel heel makkelijk verdiend. Hij had natuurlijk de organisatie niet kapot gemaakt door "het juiste" te doen. Hij had daarmee juist een hoop ellende voorkomen. Dan had hij, via de RVC, Overmars eruit gewerkt, dat doet dan even pijn in die paar dagen transferwindow die over is. Maar dan had Ajax er veel beter uit gekomen dan nu. Hij maakt juist de organisatie kapot door op dit soort kennis te gaan zitten en dan vervolgens zelf ook met de billen bloot te moeten. Dat krijg je, als je niet "het juiste" doet.
 
Westend
 
30
14 februari 2022 om 11:10
De beste monteur moet je ook geen voorman maken, gewoon omdat dat zo gaat. Prachtig om die oudspelers op hoge functies te zien qua nostalgie, maar inhoudelijk is het toch totaal wat anders. Daar heb je bestuurskunde voor nodig in plaats van voetbalschoenen.
 
Feyepool
 
7
14 februari 2022 om 11:41
Beetje een rare reactie als je dit plaats in Van der Sar die gewoon een master diploma heeft in sportmanagement en wel degelijk kaas ervan gegeten hebt.
 
Westend
 
44
14 februari 2022 om 11:53
Ik heb er toch wel een beetje moeite mee om een masterclass van 10 maanden gelijk te trekken met een master waar je gewoon (minimaal) 5 a 6 jaar mee zoet bent. Hij heeft geen master, hij heeft een masterclass gevolgd.
 
VoetbalHumor
 
7
14 februari 2022 om 11:54
Wie weet is Van de Sar wel een geweldige directeur, maar gewoon geen goede spreker in de media, dat kan gebeuren toch. Uiteindelijk gaat het erom hoe hij intern functioneert.
 
Westend
 
21
14 februari 2022 om 12:01
Uiteindelijk gaat het erom hoe hij intern functioneert. Dat is maar de helft van de functie. Dat is als een barista die wel espresso kan zetten maar geen cappuccino. Een directeur is het uitgangbord van een organisatie. En zeker communiceren (zowel intern als extern) is daarmee wel een van de belangrijkste kwaliteiten. Communicatie intern, verschilt niet zo verschrikkelijk veel van extern. Dus als je het niet onder de knie hebt, mag je je wel afvragen of deze functie wel geschikt voor hem is.
 
VoetbalHumor
 
8
14 februari 2022 om 12:10
Niet geheel mee eens, een directeur van een voetbalclub komt maar een paar keer in aanraking met de media, en dan vooral tijdens een transfer/ succes etc. Dit is echt een uitzondering waarbij 99 van de 100 directeuren nog nooit mee heeft hoeven dealen. Dat het er dan niet zo lekker uit komt in een eerste interview, maar mij echt niet uit. Ik denk namelijk dat hij dit intern wel goed aanpakt, en dat een interview met Hans geen goede graadmeter is.
 
RoySFNR
 
8
14 februari 2022 om 12:39
Wat doet een algemeen directeur precies volgens jou dan? Is het niet ook zijn taak om te voorkomen dat er mensen binnen zijn club zijn die naar de media moeten stappen voordat er iets gedaan wordt aan grensoverschrijdend gedrag? Is het niet letterlijk zijn baan om wanneer dit dan toch gebeurt ervoor te zorgen dat er niet dagelijk 300 artikelen gepubliceerd worden over hoe verschrikkelijk het wel niet is om als vrouw bij Ajax te werken? Iets met damage control? De beste man is eindverantwoordelijk voor een club waarvan de perschef publiekelijk vrouwen de schuld geeft van deze hele ellende. Hartstikke leuk dat je het gevoel hebt dat hij dit intern wel goed doet maar uit niks blijkt dat dit daadwerkelijk het geval is.
 
Blackthought
 
1
14 februari 2022 om 12:44
@voetbalhumor precies. Iedereen doet wel alsof zo een interview dagelijkse gang van zaken is, maar 99% van de algemeen directeuren ter wereld heeft vrijwel nooit met de media te maken en zodra ze met de media te maken krijgen zijn het vaak vooraf ingestudeerde interviews. Een interview met een journalist heeft helemaal niks met interne of externe communicatie te maken. Een presentatie tegenover een potentiële sponsor bijvoorbeeld is iets compleet anders dan dit. Hoe mensen denken dat dit ook maar te vergelijken valt met het takenpakket van een normale algemeen directeur is echt belachelijk.
 
 
1
14 februari 2022 om 14:38
Als er heel lang deze misstanden zijn en hij hier niets van wist, en hij daarvoor verantwoordelijk is, dan kun je ook niet zeggen dat hij intern goed functioneert. Een goede werkplek van waaruit iedereen de beste prestaties levert is toch 1 van de belangrijkste zaken die hij moet regelen. Of zie ik dat verkeerd?
 
VoetbalHumor
 
0
14 februari 2022 om 14:56
Volgens mij gaf hij aan (weliswaar niet helemaal duidelijk) dat hij daar 8 a 9 dagen eerder van wist, maar nog niet concreet. Dan is het toch logisch dat je dat intern eerst verder onderzoekt voordat je het naar buiten brengt. Mocht hij het wel eerder geweten hebben is dat natuurlijk wel kwalijk.
 
London Calling
 
4
14 februari 2022 om 12:34
Tot vorige week zondag waren vd Sar en Overmars verantwoordelijk de fantastische groei die Ajax de afgelopen jaren zowel sportief als financieel heeft doorgemaakt. Ze zijn de afgelopen jaren, op basis van die prestaties, terecht overladen met complimenten. Als de tijdlijnen die tot nu toe naar buiten zijn gekomen kloppen, dan heeft hij ook in deze affaire de juiste beslissingen genomen. Hij had dit alleen wel communicatief een stuk beter kunnen doen. maar om dan nu te wijzen op zijn voetbal achtergrond vind ik iets te gemakkelijk.
 
Westend
 
3
14 februari 2022 om 14:08
Nou ja er was al genoegen geschreven over de prestaties van Van der Sar, die waren niet louter positief natuurlijk. Als het sportief goed gaat, kan je je daar echter makkelijk achter verstoppen. Zijn overkomen in mindere periodes (zoals nu of tijdens Nouri) zijn toch op zijn minst ongelukkig.
 
 
1
14 februari 2022 om 14:39
Er is eigenlijk vanaf het begin al kritiek hoe van de sar zich presenteert.
 
London Calling
 
2
14 februari 2022 om 15:09
Dat hij in de pers op zijn zachtst gezegd communicatief matig over komt in deze zaak en op een aantal andere gevoelige dossiers ben ik direct met je eens. Alleen kun je op basis daarvan natuurlijk nooit vastellen of iemand wel of geen goede algemeen directeur is, hooguit dat hij in de pers niet fantastisch over komt.
 
Westend
 
0
14 februari 2022 om 15:48
Op zich heeft een directeur een coordinerende, leidinggevende, beleidsbepalende, adviserende, toezichthoudende en vertegenwoordigende rol (bron vacaturenet). Met alles van de laatste tijd mag je toch wel concluderen dat hij die laatste twee belangrijke taken in ieder geval wat minder goed beheerst. 4 uit 6 is voor zon organisatie als Ajax toch veel te minimaal?
 
London Calling
 
1
14 februari 2022 om 16:30
Maar dan trek je het nog tot een of twee zaken waar je nu zicht op hebt. Ik heb meer directeuren van grote bedrijven gezien die in de media niet goed over kwamen over incidenten binnen hun bedrijf maar maar die verder, ook in hun toezichthoudende of vertegenwoordigende activiteiten, hun werk prima deden. Je kan niet op basis van een of twee incidenten zeggen dat vd Sar niet over toezichthoudende of vertegenwoordigende capaciteiten beschikt. Het vertegenwoordigen van Ajax gebeurd natuurlijk niet alleen in de media. Sterker het vertegenwoordigen van Ajax in de media is slechts een heel klein deel van zijn vertegenwoordigende activiteiten. Daar vallen ook zaken onder als het vertegenwoordigen van Ajax binnen de verschillende club, KNVB en UEFA-fora waar hij bijvoorbeeld wel eens is geprezen voor het verdedigen van de belangen van kleinere competities, het vertegenwoordigen van Ajax bij sponsors en partners wat hij kennelijk goed doet, het leiden van aandeelhoudersvergaderingen (ben er nooit bij geweest maar heb daar nog nooit een slecht woord over gehoord en dat hadden we na 10 jaar echt wel geweten). Hetzelfde geld over het houden van toezicht. Dat gaat natuurlijk niet over het op de hoogte zijn van alle berichten die werknemers naar elkaar versturen. Wel over het tijdig actie ondernemen wanneer blijkt dat er iets niet goed gaat. Of dat nou betrekking heeft op financiële, commerciële, personele (zoals hier) of in het geval van Ajax sportieve aspecten maakt niet uit. Als de tijdslijnen zoals die nu naar buiten zijn gekomen kloppen dan heeft hij dit redelijk snel, en op zijn media optreden na, goed afgehandeld.
 
Westend
 
1
14 februari 2022 om 17:14
Je wordt geroemd op jarenlange positieve prestaties, maar afgerekend op 1 gebeurtenis. BP, Shell, Tata Steel, Schiphol... Die hebben toch ook gewoon een directeur die tijdens zware gebeurtenissen voor de camera moeten stappen om de druk wat van de ketel te halen. Bij chemiepack is de directe zelfs strafrechterlijk vervolgd 'omdat ze binnen hun functie hadden moeten/ kunnen weten wat er aan de gang was'. Daaruit kan je toch niet zeggen dat Van der Sar zo goed is geweest in zijn toezichthoudende en (club)vertegenwoordigende taken? Zelfs je trainer kon het allemaal beter verwoorden, en dat is niet eens zijn taak.
 
London Calling
 
2
14 februari 2022 om 18:05
Als directeur kun je best afgerekend worden op 1 incident, daarvoor zit je nou een maal boven in de boom. Maar dat zegt helemaal niets over je functioneren als directeur. Daarnaast heb ik ook directeuren van dergelijke grote bedrijven net zoals vd Sar zien stuntelen in de Media. Dat is niet hun primaire taak en ook niet, of lang niet alleen, wat er bedoeld wordt met vertegenwoordigende taken. Als de tijdslijnen die nu naar buiten komen kloppen dan heeft vd Sar zijn toezichthoudende taken prima ingevuld. Je kan als directeur niet zelf de communicatie van al je medewerkers gaan controleren. Al zou je het willen dan mag het juridisch gezien niet eens. Zijn rol as as toezichthouder gaat er in deze om hoe snel en adequaat hij deze situatie heeft opgelost. Nogmaals, als de tijsdlijnen kloppen dan is dat best snel en adequaat. Het zou iets anders zijn als blijkt dat hij hier al veel langer van wist en niets heeft gedaan. Hij had dit alleen beter kunnen verwoorden voor de camera. Maar op basis daarvan kun je niet zeggen dat hij zijn werk niet goed doet. Alleen dat hij, net zoals een heleboel andere directeuren die wel een meer bedrijfskundige achtergrond hebben, niet goed over kwam in de media.
 
cabinessence
 
38
14 februari 2022 om 11:11
Het was pijnlijk om te zien. Een directeur van zo'n groot, rijk, prestigieus bedrijf die zo staat te stotteren en stamelen bij vragen die hij een voor een aan had kunnen zien komen. En volgens mij stond hij ook keihard te liegen op de vragen over hoe lang hij al wist dat dit speelde. Als je echt van niets wist, dan wil je toch van je af bijten, met je vuist op tafel slaan en alle valse beschuldigingen bij de strot grijpen? Dat zag ik totaal niet. In tegendeel.
 
magikhetwete
 
8
14 februari 2022 om 11:39
Mwah, ik ben wel blij dat die stottert en stamelt, toont in ieder geval menselijkheid aan en niet weer zo'n robot bestuurder die zo narcistisch is dat niets hem of haar raakt. Natuurlijk toonde die geen topkwaliteit en had hij best een beter verhaal kunnen hebben maar ik denk dat hij het nooit goed had kunnen doen. Ook het feit dat hij niet van zich afbijt vind ik juist wel positief, je kan je schuldig en verantwoordelijk voelen voor een situatie ook al heb je feitelijk niets gedaan om de situatie te veroorzaken. Het is maar net hoe je er naar kijkt, ik verwacht ook iets beters van een directeur van zo'n bedrijf maar het geeft Ajax ook wel een bepaalde charme en maakt van der Sar menselijk, dat is ook wat waard. Het is gewoon ronduit klote dat iemand binnen de club zich zo heeft gedragen en dat je de shit moet oplossen. Wat me trouwens enorm opvalt is dat het de hele tijd over Overmars gaat en een paar foto's die gestuurd zijn terwijl er recent een artikel was over verkrachting door een voetballer van jong-ajax, die aantijging lijkt me veel ernstiger en het geeft wel aan hoe de media en wereld er in zitten, hoe hoger op het voetstuk hoe harder aangepakt terwijl de objectief ernstiger feiten weinig emotie en hoon oproepen. Wat dat betreft boeit het me 'weinig' wat Overmars al dan niet gedaan heeft en vind ik het veel ernstiger wat zo'n jeugdspeler bij een meisje flikt.
 
DarylKirikoe
 
1
14 februari 2022 om 12:29
Volledig met je eens!!
 
cabinessence
 
5
14 februari 2022 om 13:25
"mwah, ik ben wel blij dat die stottert en stamelt, toont in ieder geval menselijkheid aan en niet weer zo'n robot bestuurder die zo narcistisch is dat niets hem of haar raakt." Menselijkheid tonen is altijd goed. Maar dit kwam gewoon heel amateuristisch en onbekwaam over. Dan deed Ten Hag, van nature toch ook geen hele begaafde prater, het echt stukken beter. En die toonde ook menselijkheid. "je kan je schuldig en verantwoordelijk voelen voor een situatie ook al heb je feitelijk niets gedaan om de situatie te veroorzaken." Klopt, dat kan. Maar hij werd feitelijk gewoon keihard in z'n gezicht gevraagd of hij stond te liegen. Daar reageerde hij absoluut niet overtuigend op. Terwijl hij eerder in het interview een paar keer wel best fel was op andere vragen. "wat dat betreft boeit het me 'weinig' wat Overmars al dan niet gedaan heeft en vind ik het veel ernstiger wat zo'n jeugdspeler bij een meisje flikt." Natuurlijk is verkrachting veel erger dan wat tot nu toe naar buiten is gekomen over Overmars. Maar de ene zaak gaat over een privékwestie van een jeugdspeler waar ik persoonlijk nog nooit van gehoord had. En de andere zaak gaat over een iconische ex-voetballer die Ajax min of meer persoonlijk op heeft gebouwd tot de Europese topclub die het inmiddels weer is, bovendien gaat het bij hem over iets wat blijkbaar langere tijd structureel plaatsvond op de werkvloer, wat dan weer heel veel vragen oproept over het werkklimaat bij Ajax.
 
magikhetwete
 
0
14 februari 2022 om 14:20
Ik ben het ook met je eens; Ten Hag deed het beter. van der Sar is twijfelachtig, maar hem afsabelen op twijfelachtigheid vind ik te ver gaan. Ik geef mensen altijd het voordeel van de twijfel en van der Sar is zo'n slappe zak daar verwacht ik geen gruweldaden van. Die kwestie van Wammerdam vond ik persoonlijk heftig, want dat was een schoolvoorbeeld van de voetbal/ajax cultuur waarin jochies denken dat ze de koning zijn en niet kunnen omgaan met iets niet krijgen. Ik heb echt verhalen gehoord van 10-12 jarige die de materiaalman hun smerige kleding laten oprapen en hem dan uitlachen, die cultuur waarin de ego zo groot wordt en het ook nog wordt goedgekeurd leidt logischerwijs tot excessen. Overmars heeft daar 30-40 jaar in geleefd en weet niet hoe die het moet doorbreken, zijn normbesef staat zover af van de onze en datzelfde geldt voor de cultuur (geleid door oud-voetballers) die dat dus in stand houden. Ik heb bij mijn vorige werkgever en ook bij mijn huidige hetzelfde gezien, men denkt dat de cultuur normaal is omdat men er helemaal in ondergedompeld is, van buitenaf is het altijd makkelijk schieten maar de meeste mensen zijn groepsdieren en normaliseren waar ze zelf zitten en zijn conformistisch dus roeien niet tegen de stroom in. Het valt mij op dat 90% op dit forum zijn walging uitspreekt en dat ik als ik de openbare ruimte aangeef dat bepaald gedrag echt niet oke is ik van 90% van de mensen hoon en walging krijg omdat dat gewoon de cultuur is. Dat is best een gekke statistiek. Als ik een oud-bondscoach/olympier aangeef dat zijn gedrag ongepast is en de hele groep aangeeft dat ik niet moet zeiken. Dat is de standaardcultuur bij mensen, bij de groep willen blijven horen en niet het conflict/het moeilijke gesprek aan gaan. Pas als het te laat is vallen we er met zijn allen overheen en daar pas ik echt voor. Het werkklimaat is zo ziek om wie wij zelf zijn, niet om wie een poppetje als Overmars is; het werkklimaat ontstaat als glijdende schaal als gevolg van continue gedrag en het continue niet ingrijpen als iemand iets 'vreemds' doet. Dus aan jou, mij en iedereen: zeg er wat van als je het ziet. Zonder iemand af te fikken, maar gewoon om iemand bewust te maken en de ruimte te geven te reflecteren op zichzelf en te verbeteren. Als we dat continue allemaal, of met meer mensen, doen dan gaan dit soort excessen steeds minder voorkomen.
 
 
1
14 februari 2022 om 14:44
Mee eens dat hij menselijk kan zijn, echter mag zijn verhaal inderdaad wel beter zijn. Daarnaast mis ik elke vorm van menselijkheid richting de vrouwen in de eerste statement, maar ook in dit verhaal leek het dat het overnemen van de werkzaamheden van Overmars belangrijker dan de zorg voor de vrouwen.
 
 
20
14 februari 2022 om 11:13
Ik schrok al, de laatste 2 artikelen gingen opeens over PSV. Was inderdaad geen geweldig optreden, erg goed gezien van Hugo, knap!
 
SvenZxzy
 
14
14 februari 2022 om 11:13
Van mij mag Van der Sar aanblijven en Overmars in een thuiswerk functie aanblijven tot hij zijn vervanger heeft gepokt en gemazeld. Deze hetze tegen Van der Sar slaat nergens op. Hij is er ook helemaal van slag van.Regel een schade vergoeding met de "slachtoffers" en doorgaan.
 
KorAslan
 
8
14 februari 2022 om 11:14
Gifbeker is nog niet leeg, aandacht is nu verschoven van grensoverschrijdend gedrag naar het 'acteerwerk' van Van der Sar. Media gaat nu wel echt off-topic. Laat justitie z'n ding doen met Overmars en laat dit soort dingen gaan zou je zeggen...
 
Hombre_Guapo
 
9
14 februari 2022 om 11:34
Why Ze falen toch gewoon keihard. Een artikel dat ze het ten zeerste afkeuren en de mensen die slachtoffer zijn dat zou hun goed doen maar nee die komt ook niet.
 
magikhetwete
 
1
14 februari 2022 om 11:43
Volgens mij falen wij als mensen allemaal keihard door met zijn allen op Overmars en zelfs vd Sar te schieten terwijl er recent een artikel over Wammerdam online kwam over verkrachting en daar wordt nauwelijks op gereageerd. We willen gewoon lekker schieten op vd Sar omdat het een makkelijk doelwit is, maar kom op.. hij is directeur die zijn vak misschien niet denderend kan, hij is geen crimineel. Laten we gewoon normaal doen en mensen ook met enig respect benaderen en behandelen voor wie ze zijn, dan krijg je misschien normale antwoorden. En laten we dan vooral onze walging laten blijken over de daden van verdachten of over de verdachten en niet over de baas, neef of tante van die verdachte omdat ze niet zo lekker uit hun woorden komen.
 
Hombre_Guapo
 
2
14 februari 2022 om 12:02
Dat laatste bedoel ik ook. Geen enkel artikel van Ajax uit dat het het erg vinden. En dat van Wammerdam is nog veel erger maar blijkbaar niet interessant want levert geen clicks op en daar draait de media om. En nee iemand afrekenen op wat ze geflikt hebben is niet falen want gebeurt ook als je het op je werk niet goed doet en als ik mijn klanten slecht behandel wordt ik daar ook op afgerekend.
 
magikhetwete
 
0
14 februari 2022 om 12:18
Nee, maar dat soort artikelen krijgen ook weinig clicks. Emotie opwekken en vooral boosheid levert clicks op; beproefd concept van oa facebook. Dan blijven mensen langer hangen en verdienen ze dus meer geld. Feitelijk ben je daarmee 'veroorzaker' van dit soort problemen, alles wat je aandacht geeft groeit en dus aandacht aan grensoverschrijdend gedrag, de tekortkomingen van van der Sar, het gaat er alleen maar door groeien ipv dat er ruimte ontstaat om goed gedrag te vertonen of te werken aan je zelf. Als jij of ik falen op ons werk dan hebben we hopelijk contact met onze klanten en krijgen we te horen dat ze het opgelost willen zien of dat ze geen klant meer zijn, niet de halve wereld die er over valt. Ik weiger ook echt mee te gaan in dat gezanik af en toe, Ajax heeft mijns inziens niet gefaald want Ajax is niets anders dan een bij de KvK en aan de beurs genoteerde stukje papier. Een aantal individuen doen bepaalde dingen niet goed, Overmars overschrijd ethische grenzen en gedraagt zich naar mijn maatstaven moreel verwerpelijk, wat van der Sar doet boeit me eigenlijk vrij weinig, uiteindelijk is die gewoon werknemer en vrij slecht in zijn werk, net als ongeveer 80% van Nederland, niet zo boeiend. Dan hebben we een proces en dat betekent dat de RvC maar moet oordelen over van der Sar en politie en het openbaar ministerie en desnoods het ISR over het gedrag van Overmars. De RvC van Ajax zal Overmars ook niet meer in dienst nemen, puur omwille van het commerciele belang namelijk je verliest inkomsten als je moreel verwerpelijke personen in dienst hebt en loopt financieel risico, zo stompzinnig is het uiteindelijk maar dat is het werk dat ze moeten doen.
 
SpeedyAFC
 
0
14 februari 2022 om 14:26
@hombre_guapo Het statement op de site van Ajax, geplaatst verleden week zondag en naar alle media gestuurd: Leen Meijaard.: "dit is een dramatische situatie voor iedereen die hier op enigerlei wijze bij betrokken is. Het is ingrijpend voor de vrouwen die met het gedrag te maken hebben gehad". Algemeen directeur Edwin van der Sar: "ik vind de situatie voor iedereen afschuwelijk en sluit me aan bij de woorden van Leen Meijaard.".
 
Hombre_Guapo
 
0
14 februari 2022 om 16:54
Oh zeg op de website van Ajax daar kijkt iedereen op zeg. En van Edwin een heel mooi voorgekauwd stukje zonder enige emotie. Voor iedereen afschuwelijk, ja voor het gezin van Marc en de slachtoffers ja. Ajax wist er al langer van dus die moeten maar op de blaren zitten.
 
SpeedyAFC
 
0
14 februari 2022 om 22:50
Dezelfde tekst stond ook op nu.nl, in de Telegraaf en in het AD. De verklaring op ook in de journaals getoond. Dus ja, iedereen heeft dat gehoord of gelezen. Eerst zeg je, citaat: 'geen enkel artikel van Ajax uit dat het het erg vinden.'. Als ik dat weerleg, verzin je wel weer iets anders. Beetje triest gedoe.
 
Hombre_Guapo
 
0
14 februari 2022 om 23:52
Inderdaad triest gedoe dat je zo bezig bent om het goed probern te praten want je valt alles en iedereen aan die maar iets ervan zegt. Jammer normale mensen veroordelen zoiets en jij dus gewoon niet.
 
Kaal of kammen
 
7
14 februari 2022 om 11:15
Tsja, leermomentje voor Edwin. Gelukkig zijn er belangrijkere zaken op het moment, dan een directeur die niet uit zijn woorden komt. En doorrrr..... Is er eigenlijk nog gevoetbald dit weekend?
 
 
0
14 februari 2022 om 14:45
Van de Sar is al wel heel lang bezig met zijn leerproces, hij is volgens mij een hele langzame leerling.
 
Nijogeth
 
8
14 februari 2022 om 11:15
Voor mij hoeft een algemeen directeur helemaal niets te kunnen voor de camera. Zolang de club qua prestaties een stijgende lijn laat zien, doet hij goed werk.
 
eazy-e
 
0
14 februari 2022 om 14:32
Dus resultaat boven alles hoe dat gebeurd maakt jouw niet uit? Uiteindelijk is hij eindverantwoordelijke voor de organisatie. Daarmee is hij dus ook verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Dat hij bijvoorbeeld Overmars niet kon ontslaan is niet relevant, hij kon namelijk prima een melding doen bij de RvC over de misstanden die hij constateerde.
 
Nijogeth
 
0
14 februari 2022 om 19:36
Als er nu zoiets ergs was gebeurd, ok. Maar als je binnen 10 dagen iemand ontslaat om wat appjes, is er gewoon vlot gehandeld. Zeker als het zoals nu nog steeds om wat appjes gaat.
 
eazy-e
 
0
15 februari 2022 om 09:36
Als dat tijdspad klopt dan zou je misschien gelijk hebben maar zoals van der Sar zelf al aangaf is dat niet helemaal het geval. Maar goed de tijd zal het leren, uiteindelijk zal het wel uitkomen en of dat dan consequenties zal hebben of niet zullen we dan vanzelf zien.
 
 
0
14 februari 2022 om 14:46
Zoals met de Corona, er zijn geen regels belangrijker dan het voetbal van Ajax.
 
Musi26
 
1
14 februari 2022 om 11:20
niets mis het interview, maar ja mensen moeten natuurlijk om iets klagen.
 
AjaxWestham
 
15
14 februari 2022 om 11:40
Alles is er mis mee.... nationaal en zeker internationaal ga je af, als je de kunde mist om je (wellicht eerlijk en onderbouwde) punt te maken, blijf je voeding geven voor speculatie en dus onrust. Onrust die je op dit moment ten alle tijde voor moet zijn. Edwin krijgt van mij het voordeel van de twijfel, maar moet direct naar een cursus om deze wanvertoning eens en voor altijd uit zijn systeem te verbannen.... kromme tenenwerk dit.
 
Orgullo
 
12
14 februari 2022 om 11:52
Heb jij gisteren alleen de wedstrijd gezien? Haha, werkelijk alles was mis aan dat interview. De gekozen woorden 'signalen van sexueel overschrijdend gedrag zijn leuk' (!), de arrogant non-verbale houding, de bizarre wedervragen aan het adres van Kraaij, het getwijfel over de datum waarop hij iets hoorde, 8 dagen, 10 dagen of toch 26 januari, wat alweer 18 dagen geleden was, het gestotter, het 120 keer het woord 'eigenlijk' gebruiken, waarmee je precies niks zegt. Als je dit een goed interview vond dan snap je echt niets van communicatie.
 
Musi26
 
1
14 februari 2022 om 16:41
Er is alleen iets mis mee als je naar dingen zoekt. Zelf vind ik het nog steeds niet verstandig om nu al een interview te geven. Ik had pas een interview gegeven op het moment dat alles 100% duidelijk was. Ik zeg trouwens nergens dat ik het een goed interview vind, maar het wordt om verkeerde redenen afgekraakt. Communicatief zal er door v/d sar nooit een super interview worden gegeven. Kijk maar eens naar zijn vorige interviews waar het over leuke dingen gaat. Dit is gewoon hoe hij is.
 
 
0
14 februari 2022 om 14:47
Ik heb het vermoeden dat jij een Ajax supporter bent, en niet helemaal objectief. Ik weet zo niet zo niet hoe ik erbij kom.
 
charlie2011
 
3
14 februari 2022 om 11:21
Kan mij wat schelen als Ajax supporter wie wat zegt wat een onzin allemaal man. Enkele binnen die organisatie zijn sexueel gefrustreerd en het is uitgekomen. Schoonvegen en doorgaan.
 
Westend
 
0
14 februari 2022 om 12:09
Dan heb je geluk, want uit het spel haal je nou niet dat hte hommeles is. Speelden gewoon prima. Alsof het voetbal (inclusief trainer) los staat van de rest van de organisatie.
 
MrKrillin
 
9
14 februari 2022 om 11:25
Hugo heeft ook jaren kunnne oefenen om een goede colomnist of analist te zijn, helaas nog steeds tenenkrommend hem bezig te zien. Waar blijft menselijke kant van het verhaal. Gaat om boezemvrienden, veel samen mee gemaakt en gereisd. Vd Sar is geen robot die even alles kan uitschakelen. Media is echt ordinair bezig met karaktermoord. Er zijn paar dickpics verstuurd en iedereen moet kapot gemaakt worden.
 
 
3
14 februari 2022 om 11:33
Was-ie maar een robot dan kun je dit soort onvolkomenheden wegwerken met een patch.
 
MrKrillin
 
0
14 februari 2022 om 11:38
Kan natuurlijk ook vastlopen, moet je weer opnieuw starten of zelfs alles restten. Denk wel handig voor mensen die, de beruchte foto's gezien hebben. Reseten en weg
 
Kevin1989
 
3
14 februari 2022 om 11:37
@mrkrilling dat is toch niets nieuws? Als leidinggevende van een grote organisatie kan je dit nu eenmaal voor je kiezen krijgen, dat weet van de Sar ook wel hoor. De media blijft de media. Omdat het nu bij Ajax speelt is het voor de Ajacieden extra tenenkrommend echter gebeurt dit ook bij andere clubs bij verschillende situaties. Kijk bijvoorbeeld maar naar de media vs Schmidt en Ihhataren en een voorbeeld buiten voetbal natuurlijk de hele shitshow bij de voice of Holland. De media zal altijd proberen om voor ophef te zorgen. Dit hoort er helaas bij.
 
A123
 
7
14 februari 2022 om 11:38
Wat verwachten mensen nou van Edwin van der Sar, dat hij voorbereid is op een situatie waarin een van zijn beste vrienden dick pics naar collega's stuurt? Iemand die hij al zo'n 30 jaar kent? En dan verwachten dat hij alles even perfect gaat verwoorden. En waarom deze bloeddorst? Alsof er ook maar één Psv'er of Feyenoorder oprecht geeft om de slachtoffers. Allemaal opportunistische huichelaars. Van der Sar blijft en Ajax wordt de komende 10 jaar 10 keer kampioen, wen er maar alvast aan.
 
Orgullo
 
18
14 februari 2022 om 11:50
Stel je voor inderdaad, een Algemeen Directeur die zich goed voorbereidt op zo'n cruciaal interview, dat is natuurlijk ondenkbaar.
 
Kevin1989
 
5
14 februari 2022 om 13:53
@A123 jij mist klaarblijkelijk de gehele essentie in dit stuk. Vraag me oprecht af wat PSV of Feyenoord hiermee te maken heeft. Dit gaat toch over een situatie binnen Ajax waar de media mooi gebruik van maakt. Dat soort situaties kunnen ook ontstaan bij andere clubs waarbij het ook breed zal worden uitgemeten, nu is dat bij Ajax. Super inhoudelijke reactie, goed onderbouwd ook. Je laatste zin zegt eigenlijk genoeg, typisch. Gelukkig zijn er ook Ajacieden die dit op een normale manier kunnen beoordelen. Fijne maandag!
 
A123
 
0
14 februari 2022 om 14:29
Gewoon terecht even even aangestipt wat de echte reden is waarom er verdacht veel Feyenoorders en Psv'ers een probleem hebben met VD Sar: ze zijn bang dat de hegemonie nooit meer doorbroken wordt. Ik ben niet voor Ajax, heb wel de meeste sympathie voor ze. Mijn reply was wat meer in het algemeen bedoeld, maar gaat ook op voor dit stuk: wat verwacht je nou helemaal van Edwin, iemand die met een bizarre situatie geconfronteerd wordt en niks goed kan doen volgens de media? Echt zout op slakken leggen is het.
 
mayarood
 
2
14 februari 2022 om 11:48
De positie van van der Sar is niet te benijden. Ik snap wel dat het heel moeilijk voor hem is, het gaat om een vriend en mededirecteur. Mogelijk zijn er al eerder geruchten geweest, maar geloof je die niet van een vriend die je goed kent. Daarbij ben je ook niet zijn baas en lopen op de achtergrond nog 2 externe onderzoeken waar je de uitkomst nog niet van weet. Wij weten allemaal nog niet wat er precies gebeurd is, ook de pers niet. Het is gemakkelijk om een kant van de zaak te belichten. Maar ook vrouwen kunnen dingen doen die niet kunnen... Daarbij zou ik het als vrouw leuk gevonden hebben om bij Ajax te werken, maar me tegelijkertijd ook gerealiseerd hebben dat er bij een voetbalbedrijf wel eens dingen gedaan en gezegd worden waar je een dikke huis voor moet ontwikkelen. Ik heb zelf altijd in een ziekenhuis gewerkt, een typische vrouwenwereld, op een afdeling met 60 % vrouwen en 40% mannen, iets wat ik prettiger vond dan alleen vrouwen, maar daar gebeurde ook wel eens wat. Wij hadden ook een leidinggevende die voor bepaalde diensten je aan een promotie of aan andere privileges kon helpen... Ik hoop dat er goed onderzoek gedaan wordt en alles goed wordt opgelost. Ik vond het toch ook wel positief dat 1 op de 4 werknemers bij Ajax een vouw is. Als je dan hoort dat er bij Feyenoord nog maar 3 vrouwen werken, ja, dan is de kans groter dat er zoiets bij Ajax gebeurt....
 
Orgullo
 
14
14 februari 2022 om 11:49
Werkelijk alles aan dit interview was dramatisch. De gekozen woorden 'signalen van sexueel overschrijdend gedrag zijn leuk' (!), de non-verbale houding die gewoon ronduit arrogant was, de bizarre wedervragen aan het adres van Kraaij, het getwijfel over de datum waarop hij iets hoorde, 8 dagen, 12 dagen of toch 26 januari, wat alweer 18 dagen geleden was. Van der Sar is gewoon totaal ongeschikt als Algemeen Directeur, en dit interview bewijst dit wederom.
 
Soccerfan_1
 
1
14 februari 2022 om 12:12
Interviews geven en algemeen directeur zijn zijn 2 dingen die je niet moet gaan vergelijken.
 
Orgullo
 
8
14 februari 2022 om 12:29
Het gaat niet om een vergelijking, een AD moet kunnen communiceren, het is een van je kerntaken. Want als je slecht communiceert in zo'n interview, communiceer je ook slecht intern, naar sponsoren etc. Duidelijke communicatie is key in besturen. Een AD die niet kan communiceren is als een wielrenner die niet kan klimmen, afdalen en tijdrijden. Je hebt er geen reet aan.
 
vassinerend
 
2
14 februari 2022 om 13:05
Lekker makkelijk om aan de hand van dit interview zulke conclusies te trekken. Hans bleef ook maar doorzagen op boulevardniveau en misschien lette van der Sar wel gewoon heel goed op zijn woordkeus. Sponsoren zijn er genoeg binnengehaald de laatste tijd dus valt al af. M.i. is het een interpretatiedingetje en als je het slechte wil horen kan je dat er uit halen en andersom ook. Kijk maar naar hoe Brinkhuis zegt iets bedoeld te hebben en hoe het aan de andere kant beleefd en naar de media gebracht wordt.
 
misseva88
 
10
14 februari 2022 om 11:51
Ik word schijtziek van die pennenlikkers die een week lang zitten te zeiken dat Van der Sar voor een camera moet komen. We hebben nu gezien waarom hij niet voor de camera kwam, hij is er gewoon niet zo goed in. Dat is verder niet heel interessant voor zijn dagelijkse functioneren, maar er wordt weer een rel gecreëerd om lekker verder te kunnen gaan voor meer clicks over dit onderwerp. Dit gaat echt helemaal nergens over.
 
eazy-e
 
1
14 februari 2022 om 14:37
Ergens niet goed in zijn is 1 ding maar feitelijke inhoudelijke kennis niet paraat hebben is gewoon slecht. Breng je dat samen met de rest dan komt het nogal nonchalant/amateuristisch over. Hij zou zichzelf al erg geholpen hebben door de meest belangrijke details op een papiertje te zetten. Dat kan je prima verklaren door in het begin van het interview te stellen dat je geen misstanden omtrent de tijdslijn wil (wat er nu wel is).
 
Soccerfan_1
 
4
14 februari 2022 om 12:11
Ja ik oefende ook altijd 3 weken op mijn spreekbeurt maar stond uiteindelijk ook te hakkelen voor de klas. Sommige mensen zijn daar gewoon niet zo goed in. Erg triest dat je dan zo iemand moet afkraken he. Iedereen weet toch dat Vd Sar niet zo goed is in dit soort gedoe. Dat is al jaren bekend. Eerst zeiken dat hij voor de camera moet komen en dan doet ie het en dan gaan we op alles zeiken wat er niet goed aan was. Aub hou op zeg.
 
RodneyEsnaider
 
6
14 februari 2022 om 12:17
Maar moet een algemeen directeur van Ajax dat niet sowieso kunnen? Nu krijgen mensen niet het idee dat dit een algemeen directeur is van Ajax maar 1 of andere amateur. Een boegbeeld van de club moet veel overtuigender en ook betrouwbaar overkomen in de media.
 
misseva88
 
2
14 februari 2022 om 13:53
Nee. Dat hoeft een algemeen directeur van Ajax niet te kunnen.
 
RodneyEsnaider
 
1
14 februari 2022 om 15:26
Hoezo niet dan?
 
misseva88
 
1
14 februari 2022 om 15:42
Omdat de voetbalman dit moet doen. Overmars was het boegbeeld van Ajax. Hij was immers de technische man.
 
eazy-e
 
0
14 februari 2022 om 14:40
Dat zou prima zo zijn maar ik denk dat jij na al dat oefenen wel je inhoudelijke kennis scherp had. Dat je misschien geen sterke spreker bent is dan misschien niet optimaal maar als je dan ook inhoudelijk niet goed bent hou je weinig pluspunten over onder aan de streep. Hij had zichzelf al erg kunnen helpen door dat flesje water te vervangen door een briefje met daarop details zoals de datums met het tijdspad. Dit zou je in het interview ook prima kunnen verantwoorden door simpelweg te stellen dat je geen onduidelijkheden wil omtrent dat soort details. Mijn vraag aan jouw, hoe denk jij dat de sponsoren naar zo'n optreden kijken?
 
SCHUMERT
 
2
14 februari 2022 om 12:15
Soms lijkt het net of vd Sar grensoverschrijdend gedrag heeft getoond. Deze man wordt aangevallen bij het leven en waarom? Hij werkte met Ten Hag en Overmars aan iets moois, hun zijn de pioniers voor de wederopbouw van Ajax! Dat hij als bestuurder niet alles goed doet, daar hecht ik ook wat minder waarde aan. Het gaat erom wat hij wel goed doet, waar zijn krachten wel liggen. Zijn `wederhelft` (overmars) heeft hem gigantisch in de steek gelaten, mag hij daardoor ontdaan zijn!? Vd Sar is ook maar een mens....Ga lkkr zo door vd Sar, ga opzoek naar een waardige vervanger van Overmars en ik hoop dat jullie sportieve wraak gaan nemen door als club zijnde prijzen te pakken! Jammer dat het gedrag van één individu zn grote invloed heeft binnen de sfeer en hegemonie binnen de club. Ook dit dossier komen we wel weer te boven!
 
mitchajax020
 
1
14 februari 2022 om 12:18
Ik begrijp dat vd Sar het er moeilijk mee heeft. Zijn beste vriend want dat is Overmars en dan moet je nog is de pers te woord staan en dan vooral zo'n eentje die door dramt (kraaij). Hij had gewoon wat slimmer moeten zijn en alles op papier moeten zeggen en zeggen tegen Hans dit ga ik voor lezen
 
SpeedyAFC
 
1
14 februari 2022 om 14:30
Verleden week heeft Ajax alles op papier gezet en gepubliceerd. Daarna begon het gezeik dat van de Sar zelf een interview moest geven. Nu heeft hij dat gedaan en dan is het weer niet goed. Gewoon dodelijk vermoeiend.
 
JK-Ajax
 
0
14 februari 2022 om 12:22
Tsjah, ik snap niet dat er iemand had verwacht dat hij sterk voor de camera zou staan. Hij houdt daar niet van en het ziet er zelden tot nooit uit.
 
schijntrap
 
2
14 februari 2022 om 12:29
Net zoals niet elke vrouw hetzelfde is en niet aan de bel trekt bij de juiste afdelingen. Zo heb je ook directeuren die niet communicatief vaardig zijn. Ik snap niet dat iedereen hier zo verbaasd over is. Dit was toch al algemeen bekend dat Sar niet echt een prater is? Als hij verder zijn werk maar goed doet.
 
eazy-e
 
0
14 februari 2022 om 14:43
Zoals als eindverantwoordelijke een veilige werkomgeving bieden voor zijn werknemers? Of inhoudelijk de feiten op een rijtje hebben? De sponsoren lijken de toekomst van van der Sar te bepalen en dit soort optredens werken absoluut niet in zijn voordeel zo.
 
 
0
14 februari 2022 om 17:07
Maar vind jij dat hij zijn werk goed doet ? Is hij niet verantwoordelijk voor het Nouri verhaal ? Het terug halen van besmette spelers uit Portugal, en vooral het bieden van een veilige werkplek voor de medewerkers. Zijn dit geen taken die onder hem vallen ? Vind jij dat hij het hierin goed doet. En ja, je kunt niet alles hebben, maar als je op de meest makkelijke en meest voorspelbare vraag al geen fatsoenlijk antwoord kunt geven dan ga je toch behoorlijk af. Dat hij emotioneel is, is prima, dat hij niet de meest geweldige prater is, kunnen de meeste mensen ook wel mee leven, maar dat er zoveel belangrijke dingen onder jou fout gaan, en je ook geen antwoord kunt geven, is toch wel heel erg.
 
Nielsk39
 
0
14 februari 2022 om 12:39
Helaas kiest brands voor psv leek mij goeie kandidaat om van de sar op te volgen
 
 
3
14 februari 2022 om 12:48
Waar komt de notie vandaan dat een algemeen directeur niet communicatief sterk hoeft te zijn? Natuurlijk moet dat wel, presentatie van jezelf en het bedrijf naar binnen en buiten is een belangrijk onderdeel van bestuurskunde. Je hebt er uiteraard ook woordvoerders voor, maar een krachtig bestuurder treedt ook zelf naar buiten waar nodig. Mensen willen iets horen uit de mond van de verantwoordelijke, niet de communicatiestudent die stageloopt op de PR afdeling. Het kan best dat Edwin in andere facetten heel goed is, maar laten we wel wezen, hij staat er natuurlijk vooral omdat goed kon keepen. Net als 90% van de bestuurders in het voetbal. Daarom is het vergeleken met het "echte" bedrijfsleven ook zo'n amateuristisch bestuurde sector. Stel je voor dat ze iedereen zouden aanstellen op basis van hun relevante kwaliteiten. Dan zou voetbal zomaar eens heel groot kunnen worden.
 
eazy-e
 
0
14 februari 2022 om 14:46
Dat zijn veelal mensen die niet begrijpen wat de functie algemeen directeur inhoud en/of maar al te graag de zaak bagatelliseren. Overigens hoeft hij geen uitzonderlijke spreker te zijn maar simpele dingen zoals zijn houding of inhoudelijke kennis zijn simpele dingen die hij gewoon paraat had moeten hebben.
 
VoetbalHumor
 
0
14 februari 2022 om 15:01
Er zijn er maar weinig die aangeven dat je communicatief niet vaardig hoeft te zijn, maar ik vindt wel dat er een nuance in moet zitten. Het is anders om intern een vergadering te leiden waarbij er 100 man zit te luisteren / of een goede vriend en collega op nationale televisie af te vallen. Dat hem dit zwaar valt heeft iedereen kunnen zien. Ik vindt wel dat ze het anders hadden moeten aanpakken. ze hadden beter geen interview kunnen doet, maar gewoon een nieuw statement voorlezen.
 
Intermilan70
 
3
14 februari 2022 om 12:59
Pfff die mensen als hugo borst en Valentijn dreissen zijn echte parasieten. Voor zover bekend heeft overmars een dickpic en meer weten we niet, superdom en smerig en overmars kan voorlopig niet meer normaal over straat maar er staan elke dag wel 10 artikels van iedereen die er een mening over heeft, Vd sar die is eigenlijk al ontslagen op basis van wat de media vinden. Het gaat allemaal wel erg ver laat eerst maar duidelijk worden wat er echt gebeurd is en dan kunnen we oordelen wie wat verkeerd gedaan heeft.
 
vassinerend
 
1
14 februari 2022 om 13:19
Juist de nuance is weg en er wordt door de media en supporters van concurenten niet meer naar de feiten gekeken of zo gedraaid dat er wat te bashen valt. Bij elke club gebeurt er genoeg en daar kan je positief of negatief op inhaken. Alsof er bij die andere clubs wel mensen zijn opgestapt na wat rumoer want ook daar is eerst rustig de feiten afgewacht. Mocht het nu gebeuren met bv Spooren of van Persie dan hadden er daar ook koppen moeten rollen volgens hun. Spoorren met minderjarige jongens en held van Persie voor verkrachting en ook nog eerst ontkennen sex te hebben gehad. Van Persie is geseponeerd terecht maar was nu schijnbaar ook gelyncht.
 
eazy-e
 
0
14 februari 2022 om 14:55
Over van Persie was toen der tijd ook genoeg te doen anders. Het grote verschil is alleen wel dat dit een bestuurder van een BVO is en zich allemaal intern lijkt af te spelen. Daarbij heeft hij bekend en had van Persie altijd ontkend en is vervolgens ook zijn gelijk gesteld. Daarbij speelde dat zich ook nog eens in een hele andere tijd af, het media landschap is veranderd en de Metoo beweging is actief gaande. Ander voorbeeld daarvan is Kluivert die iemand dood rijdt en binnen drie weken op het veld staat en scoort en vervolgens staat iedereen te juichen. Of nu met Rai Vloet, waar grote publieke verontwaardiging voor was/is nadat hij 2 maanden na het ongeval op het veld stond. Ik vind het jammer om nog steeds reacties zoals de jouwe te moeten lezen waar misstanden worden gebagatelliseerd door of te stellen dit gebeurd overal (dus dat maakt het maar goed?) of dat het een zogenaamde hetze is door rivaliserende supporters (lol!).
 
 
0
14 februari 2022 om 17:13
Volgens Ajax was het veel meer dan een fototje. Volgens Ajax was het niet net over de grens, maar was deze grens al lang niet meer te zien. Ondanks dat is het toch niet vreemd dat mensen reageren op de vreemde gang van zaken. Net zoals met het corona geval kiest Ajax er eerst voor de kop in het zand te steken, en zeggen veel Ajax supporters terecht dat je niets kunt melden als er niets te melden is. Nu blijkt dat er wel meer te melden was dan dat er destijds gemeld is, en dat Ajax weer regels overtreden heeft hiermee (als beursgenoteerde onderneming hadden ze bij de berichtgeving van de contractverlenging ook moeten melden dat er berichten binnen gekomen waren), maar Ajax heeft bewust gekozen dit niet te doen om waarschijnlijk de transferwindow door te komen. Het belang van investeerders en het personeel is minder belangrijk dan de transfers. Dit is dus de cultuur van Ajax. Dit is de cultuur waar Edwin van de Sar voor verantwoordelijk is !! Als hij er zelf maar trots op is.
 
PSVparasiempre
 
2
14 februari 2022 om 13:21
Zeker na dit interview is duidelijk dat dit niet de man is waar je als vrouw naar toe gaat als er ongewenste mails/apps naar je toe komen. Deze stuntelaar is niet in staat vertrouwen uit te stralen. Niet naar vrouwen, niet naar de pers, eigenlijk naar niemand. Buiten het stotteren heeft hij ook zijn feiten niet op orde. De meest logische vraag is hoeveel dagen hij het al wist. Zelfs die kon hij niet beantwoorden. Beschamend optreden.
 
SpeedyAFC
 
2
14 februari 2022 om 14:34
De procedure is allang bekend wat iemand moet doen bij Ajax bij ongewenste intimiteiten. Melden bij de aangestelde vertrouwenspersonen. Die zijn ervoor opgeleid om het verder af te handelen. Eeen vraag hoelang weet je het al is niet eenvoudig te beantwoorden. Je hebt altijd een geruchten circuit en je hebt officiele onderzoeken waarbij men naar het bewijs zoekt en op basis van objectieve feiten een conclusie trekt. Een onderzoek start men pas na een officiele klacht. Het onderzoek is pas onlangs afgerond en daarna is Overmars eruit gewerkt. Wat moet van de Sar dan zeggen op een vrag hoe lang wist je het al? Officieel weet hij het pas sinds december 2021. In de wandelgangen een gerucht gehoord, wie zal het zeggen?
 
eazy-e
 
1
14 februari 2022 om 15:02
@speedyafc, dat tijdspad had hij prima kunnen uitstippelen. Nu werd het een vaag niet samenhangend verhaal met wisselde details. Hij had in die week een ijzersterk verhaal kunnen neerzetten wat inhoudelijk gewoon klopte en ijzersterk zou zijn. Als hij dan wat stotterde zou je daar maar weinig tot geen mensen over horen. Maar dat je en stottert en vervolgens inhoudelijk niet alles scherp lijkt te hebben komt gewoon erg slecht over. Wat jij en ik vinden is dan indirect misschien niet belangrijk maar Ziggo kijkt ook gewoon naar zo'n interview en die denken ook van wtf is dit. En dan heb ik het nog niet eens hoe men hier intern tegenaan kijkt.
 
SpeedyAFC
 
0
14 februari 2022 om 15:31
Tja men heeft verleden week een heel helder verhaal online gezet. Overmars is behoorlijk in de fout gegaan en heeft daarom die Ajax moeten verlaten. Al dat gezeur daarna over sponsoren die wel of niet blij zijn met van de Sar, wat moet je ermee? Met van de Sar heeft Ajax een representatieve directeur die Ajax prima vertegenwoordigd in de internationale voetbal wereld. Eentje die zelf nimmer beschuldigd is van ongewenst gedrag. Uiteindelijk is het allemaal vrij eenvoudig, Overmars is gestraft met de zwaarste sanctie en meer kan Ajax niet doen. Dat de media vervolgens daar wekenlang nog verhalen uit wil trekken, gebaseerd op eigen conclusies, halve waarheden en anonieme bronnen, daar kan van de Sar niks mee. Ook van de Sar is gebonden aan privacy wetgeving m.b.t. de werknemers van Ajax en die geldt ook voor voromalig werknemer Overmars. Overmars heeft zeer duidelijk om rust gevraagd, dus dan houdt het verder op om meer details in inzage te geven vanuit de Ajax, de voormalig werkgever van Overmars.
 
 
0
14 februari 2022 om 17:16
@speedyafc, als je eindelijk voor de camera verschijnt, dan heb je je verhaal toch klaar. Dan weet je toch wat je gaat zeggen als ze vragen hoelang weet je het al. Deze vraag is van groot belang ivm de officiële contractverlenging. Hierbij vind ik het wel vreemd dat de geruchten nooit bij hem binnenkomen totdat bekend is dat het NRC een onderzoek ingesteld heeft.
 
SpeedyAFC
 
0
14 februari 2022 om 17:26
De officiele contract verlening is al in december afgesloten. Toen lagen er geen officiele klachten. Is verder ook niet relevant want Ajax zal het tekengeld gewoon terugvorderen. Overmars heeft immers ontslag genomen. Geruchten zijn verder niet zo relevant. Een directeur kan niet zomaar een diepgaand onderzoek tegen een werknemer starten, een onderzoek waarbij de telefoon, Whaptsapp en email inhoudelijk gecontroleerd wordt. Een werknemer heeft ook privacy rechten.
 
sequence
 
1
14 februari 2022 om 13:31
Hoe graag Edwin van der Sar het zelf ook zou willen. Hij kan nu niet opstappen. Wanneer hij dat nu doet zal de publieke opinie zijn dat hij medeplichtig is aan het wangedrag van Marc Overmars, of dit nu zo is of niet. Mogelijk heeft hij inderdaad Marc de hand boven het hoofd gehouden, dan zal dat in de komende periode vanzelf blijken verwacht ik. Als hij nu opstapt en hij heeft er niets mee te maken, dan zal zijn naam altijd in een slipstream worden genoemd met die van Marc Overmars en dat is zijn internationale carriere voorbij. Ongeacht wat men inhoudelijk van hem vindt, snap ik heel goed dat hij nu niet kan opstappen.
 
ajaxchamps
 
1
14 februari 2022 om 14:07
Dit interview was zeer moeizaam inderdaad. Blijkbaar is het onderwerp voor vd Sar bijzonder moeilijk, begrijpelijk en is hij bang iets verkeerd te zeggen. Hij staat onder hoogspanning, zo veel is wel duidelijk. Maar mensen vergeten wel erg snel wat vd Sar inmiddels bereikt heeft met Ajax. Hij heeft toch aantoonbaar goed werk geleverd sinds zijn komst? Kijk eens even terug hoe we er voor stonden voor zijn aanstelling? Blijkbaar levert hij toch echt goed werk, we waren zelfs even bang dat Man U hem zou overhalen te komen. Daar doet dit wat moeizame interview toch niks aan af? Tegenover de NOS ging het trouwens al een stuk beter. Maar ik had het al voorspelt. Het maakt niks uit wat vd Sar gaat zeggen, afgebrand wordt hij toch wel.
 
eazy-e
 
0
14 februari 2022 om 15:06
Een veilige werkomgeving bieden aan zijn werknemers hoort ook gewoon bij zijn verantwoordelijkheden. Er is volgens mij niemand die roept dat hij een slechte algemeen directeur is. Wel wordt er gesteld dat het er op lijkt dat hij een aantal fouten heeft gemaakt inzake deze kwestie en nu met zo'n interview vervolgens goed de mist in gaat. Want naast behalve het stotteren was zijn feitelijke kennis niet scherp. Zoals ik elders schreef, de mensen van Ziggo maar ook andere sponsoren kijken ook mee wat verwacht je dat die denken van zo'n optreden? Die verwachten een ijzersterk verhaal, of dat dan al vloeiend of misschien met een beetje gestotter zal gaan zal met op de koop toenemen maar dit..
 
ajaxmind
 
3
14 februari 2022 om 14:19
Het willen scoren door analisten, journalisten en diverse reageerders van o.a. voetbalzone op een situatie waarvan eigenlijk niemand weet wat er gebeurd is en of de hele tijdlijn kent is net zo abject als het sturen van een d-pic door Overmars. En dat er in zowat elk praatprogramma Olfers een podium krijgt is helemaal tenenkrommend. Zij is destijds niet voor niets weggestuurd bij Ajax en ook later bij de rechter is zij in het ongelijk gesteld. Zij mag met allerlei insinuaties komen zonder enige tegenspraak of onderbouwing. Blijkbaar wist zij het al langer. Waarom heeft zij dan nooit haar mond opengetrokken. Dit riekt naar een afrekening en niet naar een objectieve genuanceerde mening.
 
DNSDKR
 
0
14 februari 2022 om 15:04
En daar komt bij dat we eigenlijk te weinig nog weten. Wanneer gebeurde dit? Is er uberhaupt intern aan de bel getrokken en zo ja, waar smoorde dat? Waarom? Zijn deze mensen ook aangepakt? Werken de vrouwen in kwestie nog bij Ajax? Wat doet Ajax om deze vrouwen te horen? Loopt er verder intern onderzoek? Welke maatregelen worden er nu genomen om herhaling te voorkomen? En zo kan ik nog wel ff doorgaan. Allemaal dingen die belangrijker zijn dan: hoe komt Flappie over in de media?
 
 
0
14 februari 2022 om 17:24
Het gaat er niet alleen over hoe komt flappie over in de media, maar ook wat verteld flappie !! Als je ziet dat hij op de enige vraag waarvan je zeker wist dat die gesteld gaat worden 4 verschillende antwoorden heeft gegeven (7, 8, 9 en 10 dagen) en dat dit aantal van belang is voor de aanstelling van Overmars, dan komt Flappie niet alleen onnozel over, maar lijkt het erop dat hij ook heel onnozel is. Hoe kun je zo een gesprek ingaan terwijl je deze vraag niet kunt of wilt beantwoorden. Zeg dan, ik weet het niet. Ook dat slaat nergens op, maar gezien het feit dat hij behoorlijk verontwaardigd is over het gedrag van Overmars, dan moet je toch terug kunnen halen wanneer het geweest is.
 
 
0
14 februari 2022 om 17:19
Ik heb meerdere gesprekken van Olfers gezien, en dat haar mening gevraagd wordt is voor mij heel logisch. Ze kent de voetbalwereld, en specifiek die van Ajax, ze is jurist die gespecialiseerd is op sport en het NRC heeft haar er ook bij betrokken. Ik vraag mij af welke insinuaties zij verteld heeft. Ik heb deze namelijk niet gehoord.
 
ajaxmind
 
0
14 februari 2022 om 17:54
Zij insinueert dat er meer is gebeurd. Zij insinueert dat de directie wel op de hoogte was van het gedrag van Overmars. Zij stelt dat ze meer weet en blijkbaar over langere tijd. En dat doet ze allemaal niet onderbouwd met bewijzen. Dat heet suggestief. Daar stuurt de rechtbank je mee naar huis als je dat doet in de rechtbank. Daarnaast is het bedenkelijk dat zij bij wat voor onderzoek dan ook mbt huidige directie, bestuur en rvc wordt betrokken en om haar mening wordt gevraagd. Puur omdat zij ook een verleden heeft met datzelfde directie, bestuur en rvc. Zij heeft dus mogelijk een belang en je kan er niet van op aan dat alles objectief is. Bij Studio Voetbal was zij dat imo iig niet. Dus zo logisch is het niet dat haar om een mening wordt gevraagd.
 
ajaxmind
 
0
14 februari 2022 om 18:08
Even ter aanvulling. Ook een Arno Vermeulen heeft blijkbaar nog een rekening open staan uit dezelfde periode als dat Olfers is weggestuurd bij Ajax. Hij zat namelijk in haar kamp en had toen ook een rol in het machtspelletje destijds. Verder verwijt Olfers Ajax dingen achter te houden om vervolgens te stellen dat zij contacten heeft binnen Ajax, maar dat zij niets meer over mag zeggen. Beetje pot verwijt de ketel.
 
DennisVanNamen
 
0
14 februari 2022 om 21:47
Ik vind Van Der Sar een held als doelman (of doelspeler wat de KNVB wil gaan invoeren..lachwekkend die naam dus offtopic) en ook voor het werk wat hij doet bij Ajax,alleen weten we niet allemaal allang dat Van Der Sar ,niet de beste spreekbeurt gaf op school en dat ook nooit gaat hebben vroeger interviews na een wedstrijd nog als keeper,ja je haar kan je knippen maar je stem is je stem. en iedereen in het voetbal loop met hem weg en is altijd positief ingesteld