'Een Messi wordt nooit meer geboren, kies liever voor Brenet'
Maandag, 28 mei 2018 om 08:43

Joshua Brenet ruilde PSV afgelopen donderdag voor naar verluidt vijf miljoen euro in voor TSG Hoffenheim. Het zag het er lange tijd niet naar uit dat zo'n transfer tot de mogelijkheden zou behoren voor Brenet, want de verdediger kende een moeilijke beginfase in Eindhoven en wist zeker niet iedereen te overtuigen.

Ook Ronald Waterreus is kritisch geweest op de 24-jarige Brenet, zo schrijft de voormalig doelman in zijn column voor De Limburger: "'Oké, ik geef het eerlijk toe. Ook ik heb weleens lullig gedaan over zijn kwaliteiten. Ook ik heb me weleens afgevraagd wat PSV moest met een verdediger die blij was dat hij onderdak vond bij het toenmalige FC Omniworld", aldus Waterreus.

"Maar wie sinds 2012 ruim honderd wedstrijden in PSV 1 speelt, het Nederlands elftal haalt en nu een transfer naar Hoffenheim maakt, verdient gewoon grenzeloos respect." Waterreus spreekt van een 'wereldprestatie' van de tweevoudig international van Oranje. "Hoffenheim, mensen, dat is niet niks, hoor. De nummer drie van de Bundesliga, Champions League-deelnemer. Als je daar heen mag, kun je wat."

'Als romanticus kan ik de schoonheid van zo'n transfer zien. Brenet is de cultfiguur over wie we immers allemáál geringschattend hebben gedaan. Waar we soms, geeft u het gerust toe, ronduit om hebben gelachen na een paar wijntjes." Waterreus doet ten slotte een oproep aan jeugdtrainers: "Stel jullie talenten niet als doel ooit Lionel Messi te worden. Zo'n voetballer wordt nooit meer geboren. Kies liever voor Brenet."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
91
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
6
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Maestrotactico
 
7
28 mei 2018 om 08:55
PSV heeft het erg goed gedaan met de verkoop van Brenet. Die twee interlands zeggen helemaal niks natuurlijk. Die jongen liep te stuntelen tegen Luxemburg alsof ze tegen Real Madrid speelde. Het is echt grote klasse dat ze een matige speler als Brenet toch voor vijf miljoen hebben kunnen verkopen. Bij Hoffenheim gaat hij natuurlijk niks klaarspelen. Ik hoop het van harte voor die jongen, maar Bayern, Dortmund en Leipzig als tegenstander is toch iets anders dan Feyenoord, Ajax en AZ.
 
SplyFc
 
16
28 mei 2018 om 09:04
Ja goed maar het is m bij PSV toch wel gelukt. Inderdaad een mooie stap gemaakt die zeker goed is voor PSV maargoed Brenet kan het ook hier gaan laten zien. Speel maar wat wedstrijdjes en zie hoe het gaat.. Dat hij helemaal niks gaat klaarspelen is nog helemaal niet zeker.
 
WillemHolder
 
19
28 mei 2018 om 09:09
Tja, hij kwam van de amateurs op late leeftijd bij Omniworld terecht waarschijnlijk dachten ze ook dat die het niet zou redden. En toen ging die naar PSV en daar zou hij het ook niet redden en alsnog een transfer... ik zou hem dus niet te snel afschrijven.
 
FootballCR7
 
4
28 mei 2018 om 09:24
Precies, hij beschikt over drive en mentaliteit. Ken een paar mensen die hem ook kennen en die vertellen altijd dat Brenet altijd hard traint in het gym of op het veld en puur op drive en hard werken kan je ook heel ver komen in tegenstelling tot al die magere eredivisie spelertjes met talent die niet het maximale eruit halen.
 
Skede
 
3
28 mei 2018 om 10:00
In Duitsland heb je niet alleen Bayern, Dortmund of Leipzig als tegenstander. Net als dat je hier niet alleen Feyenoord, Ajax en AZ hebt. Brenet speelde bij PSV zijn beste wedstrijden in de CL dus wie weet dat hij zich daar ook aan het niveau kan optrekken. Vraag me ook af of hij het gaat redden hoor, maar blijkbaar ziet de nummer 3 van Duitsland wel iets in hem.
 
NinjaKong
 
3
28 mei 2018 om 11:13
Messi is inmiddels ook wel oud, Brenet zit nog veel meer rek in. Zeer goede aankoop van Hoffenheim!
 
Ruudje74
 
3
28 mei 2018 om 09:03
Was wat onstuimig, maar zag altijd wel aardige potentie in hem. Komt er nu een beetje uit. Hopelijk ontwikkelt ie zich door en wordt ie echt een goeie
 
Ajax/barca2014
 
20
28 mei 2018 om 09:05
Die jongen heeft een mooiere transfer gemaakt dan Willems. Wie had dat een paar jaar geleden verwacht? Waar velen Willems bij Real Madrid hadden anderen (waaronder ik) verwachtt dat Brenet bij een Groningen zou eindigen. Natuurlijk moet de beste man ook nog een basisplaats weten af te dwingen, maar de stap heeft hij in ieder geval al gemaakt.
 
Sirius
 
0
28 mei 2018 om 11:25
Maar hoe dan ook is Willems ook gewoon een talentvollere speler. Ik ben nog steeds allesbehalve gecharmeerd van Brenet. In principe is het gewoon een Eredivisie-subtop back die zich in de basis heeft geknokt bij PSV en er staat omdat PSV maar geen goede backs lijkt te scouten (met uitzondering van Arias).
 
FutureBoss
 
2
28 mei 2018 om 11:45
Dit zou zomaar een type van Dijk kunnen worden hoor (qua manier van ontwikkelen). Deze jongen wordt constant afgeschreven door alles en iedereen, maar trekt zich toch iedere keer weer op aan het niveau. Kan hij dat nu nog een keer flikken, dan is de europese (sub)top gewoon de volgende stap. Backs van topniveau zijn schaars in het topvoetbal, dus als deze jongen zich blijft ontwikkelen liggen er gewoon kansen. Maar goed, voor hetzelfde geld speelt hij twee wedstrijden in Duitsland en speelt hij over twee jaar bij Utrecht.
 
Sirius
 
0
28 mei 2018 om 13:28
Van Dijk werd nooit echt afgeschreven en had wel talent, maar men had alleen niet verwacht dat hij zich zo stormachtig zou ontwikkelen. Brenet daarentegen ontwikkelt zich niet stormachtig, is inmiddels 24 nu hij een transfer maakt naar het buitenland in tegenstelling tot Van Dijk, die 20 of 21 jaar was en bovendien was Van Dijk ook gewoon een betere speler in de Eredivisie dan Brenet is. Die twee lijken echt totaal niet op elkaar. Je kunt toch niet serieus denken dat Brenet uit kan groeien tot een top-back?! Dat laatste is meer realistisch, al vlak ik hem niet uit voor Hoffenheim. Echter is dat denk ik wel het plafond van Brenet. Die jongen heeft niets meer gedaan dan zich staande houden bij Psv. Hij is gewoon vervangbaar en absoluut geen bepalende speler. Hoe kom je dan tot de conclusie dat hij uit kan groeien tot een top-back, simpelweg omdat er een ontwikkeling plaatsvond (iets dat bij bijna elke speler gebeurt)?
 
DaveKattenberg
 
1
28 mei 2018 om 09:13
Het zou mij niet verbazen dat met Brenet is afgesproken dat hij voor een leuk bedragje mocht vertrekken als hij het afgelopen seizoen zou afmaken als linksback. Of PSV moet wel heel erg omhoog zitten om 5 miljoen Euro. (En dat schrijf ik als PSV'er.) Anders begrijp ik de logica van deze transfer echt niet .
 
Edo
 
0
28 mei 2018 om 09:46
Zo'n afspraak zou kunnen, maar hoe lang liep zijn contract nog? Dat kan ook een reden zijn. Als de speler na een aantal jaar weg wil, en je wil er als club niet dwars voor gaan liggen en bovendien nog wat geld vangen. Als je hem houdt dan leidt het alleen maar tot chagrijnige gezichten en ongemotiveerde spelers.
 
Constant kante
 
1
28 mei 2018 om 10:28
Davekattenberg Jij bedoelt dat PSV vast wel meer geld voor hem had kunnen vangen? Want, vijf jaar al bij Psv, basisspeler, oranje gehaald, CL gespeeld, doorlopend contract, etc., etc., het had veel eerder tien miljoen moeten zijn?? Laat ik je dit zeggen. Er waren tussen PSV en Brenet totaal geen afspraken over zachte prijsjes 'als hij het seizoen als linksback zou afmaken'. Het was natuurlijk niet zo dat Brenet daar iets te kiezen had. Arias is de rechtsback, het is linksback voor Brenet of de bank/tribune uiteraard. En verder zou Psv, als er daadwerkelkijk beidingen zouden zijn geweest van meer dan dat, natuurlijk ook gewoon voor een hoger bedrag gaan. Maar die biedingen waren er dus niet. Ik denk ook wel dat dit gewoon een faire prijs is. Benfica wilde toch eerder ook dat bedrag betalen, in de winter destijds? Dus zo gek is dit bedrag helemaal niet. Sterker, als ik gewoon sec kijk naar de kwaliteiten en capaciteiten van Brenet dan is dit gewoon een topbedrag! Ik zei dit al vaker, ik heb echt de overtuiging dat als Brenet zich met een maskertje voor zou melden bij een club uit de Tweede Divisie, hij het bijzonder lastig zou hebben zich in de basis te spelen. Als rechtsback. Laat staan als linksback. PSV moet blij zijn dat ze deze speler kwijt zijn. En nog voor een mooi bedrag ook. Is er ook nog wat positiefs te zeggen over deze jongen? Tuurlijk. Voorbeeldprof! Herinneren wij ons vervelende interviews, of rare dingen die hij ooit zei? Ik niet. Rare fratsen uitgehaald? Niet dat ik weet. Altijd gewoon keurig op tijd komen, trainen zoals het hoort, geen rare tweets of instagram posts. Nooit collega's of ploeggenoten afzeiken of vervelend benaderen, gewoon een normale jongen! Ik zeg: Brenet? Eind goed, al goed.
 
Skede
 
1
28 mei 2018 om 10:39
Dat was niet Benfica, maar Sevilla in de winter! Verder niet helemaal met je eens. Brenet is inderdaad niet het niveau waar PSV naar moet zoeken, maar zo slecht als soms wordt geschetst was het ook weer niet. Hij stond heel een seizoen met zijn verkeerde been op linksback en heeft het, buiten het begin van het seizoen, niet eens heel slecht gedaan. Nee, het is geen topper en dat gaat hij als je het mij vraagt ook niet worden. Maar clubs als Sevilla en Hoffenheim zijn niet de minste, en die wilden hem blijkbaar graag hebben. Een heel seizoen Brenet op rechtsback is echt niet veel minder dan pak 'm beet Dumfries vind ik.
 
Constant kante
 
1
28 mei 2018 om 10:55
Skede Oeps, Sevilla uiteraard en niet Benfica!! Was in de war met die rechtsback van Ado, Ebuehi..... En tja, filosofisch kan ik natuurlijk best erkennen dat Brenet, inderdaad, ook weer niet zó slecht is als ik ook hier weer doe voorkomen. Dat van die Tweede Divisie is opzettelijk wat overdreven natuurlijk. Maar, aan de andere kant, ik zie elke wedstrijd van Psv, waarvan veel thuiswedstrijden in het stadion als seizoenkaarthouder. Ik zie die jongen toch heel erg vaak heel erg veel dingen doen waar ik me zelf als voetballer voor zou schamen. Ballen bij het uitverdedigen over de zijlijn lopen, struikelen bij balaannames, foute passjes, etc. En tuurlijk, iedereen maakt weleens een fout, maar zijn marge is wel bijzonder ruim in mijn ogen. En mijn punt is niet zozeer dat hij zo slecht is als meer dat hij gewoon niet het niveau is voor PSV en dus ook niet opgesteld zou moeten worden. Dat hij het uiteindelijk, als linksback, afgelopen seizoen 'wel aardig deed' dat vind ik een slap aftreksel. PSV heeft niet aardige spelers nodig, PSV heeft topspelers nodig, want PSV is een topclub, klaar!
 
Skede
 
0
28 mei 2018 om 11:06
Dat klopt, PSV heeft topspelers nodig en Brenet is niet het niveau waar PSV naar moet zoeken, zoals ik ook zei. Brenet heeft aardig wat comedy capers momentjes gehad afgelopen jaren, maar het gaat mij er inderdaad meer om dat het ook weer niet zo slecht is als wordt beweerd.
 
Constant kante
 
0
28 mei 2018 om 11:15
Skede Is ook zo. Ik chargeer in dit geval ook wel bewust een beetje. Maar, wat mij vooral opviel bij hem is dat hij gek genoeg nou juist tegen de beste tegenstanders altijd het beste speelde. In de CL maar ook tegen Ajax speelde hij de beste wedstrijden......!! Terwijl hij dan een week daarna thuis tegen VVV weer stond te schutteren als een B-junior. Heel vaag.
 
Skede
 
3
28 mei 2018 om 11:39
Ja hij had een beetje hetzelfde als Pereiro inderdaad. Bij Brenet heb ik het idee dat dat vooral een soort onzekerheid was. In grotere wedstrijden kon hij wellicht wat vrijer spelen omdat hij weinig te verliezen had: niemand verwachtte immers veel van hem. Een andere verklaring kan ik zo niet bedenken... Zou grappig zijn als hij nou de sterren van de hemel gaat spelen in de BL (maar kan het me niet voorstellen).
 
DaveKattenberg
 
0
30 mei 2018 om 10:49
Constante Kant Dat Brenet geen geweldenaar is, dat zie ik ook wel. Toch vind ik de keuze vanuit PSV vreemd. Arias gaat vrijwel zeker weg, terwijl er nog geen vervanger is. In dat opzicht begrijp ik niet dat Brenet voor een marktconforme prijs van de hand is gedaan. Er wordt nu onderhandelt over Dumfries maar is die dan zoveel beter? Arias begon ook niet op het niveau, waar hij nu zit. Misschien onderschatten wij Brenet wel. Het kan natuurlijk ook zijn dat PSV de centen gewoon goed kan gebruiken. Net als eerder bij Locadia. Terwijl Hendrix bewijst dat dergelijke spelers echt wel wat kunnen als zij een serieuze kans krijgen op hun eigen positie.
 
Constant kante
 
0
30 mei 2018 om 11:47
Davekattenberg "misschien onderschatten wij Brenet wel." Ik kan je gerust stellen. Nee, we onderschatten Brenet totaal niet! We hebben vijf seizoenen de tijd gehad om hem grondig te beoordelen en de kans dat we nu na vijf jaar moeten concluderen dat hij onderschat wordt lijkt mij nihil. En verder denk ik persoonlijk dat PSV er uitstekend van gedaan heeft om hem voor dit bedrag van de hand te doen. We praten over een behoorlijk zwakke speler voor een positie in het veld die niet zo heel erg lastig op te vullen is (herstel, .... 'zou moeten zijn'. Want mijn hemel, hoe lastig kan het nou eigenlijk zijn voor een betaald voetballer om rechtsback te spelen?? PSV heeft meer dan voldoende spelers (die net zo goed zijn als Brenet) en als er geen specialist voorhanden is, dan kun je bij wijze van spreken iedere willekeurige jeugdspelers pakken en hem rechtsback neerzetten. Kom op zeg, waar hébben we het over......? Rechtsback, kom op zeg. En nee, alsjeblieft geen slappe verhalen over opbouw van achteruit, inspeelpassjes en opkomen langs de zijlijn. Dan kan je net zo goed Manolev weer terug halen.
 
msantanaa
 
3
28 mei 2018 om 11:25
Jan me nog herinneren dat ik je zag voetballen bij waterwijk in Almere voormalige rechtsbuiten met zijn dreads.. Deze jongen zijn wilskracht is enorm jij gaat het redden joshua! Heel veel succes in Duitsland en doe je ding!
 
Marchello020
 
0
28 mei 2018 om 13:26
Ik heb ook weleens om hem gelachen, maar gezien het feit dat hij eigenlijk rechtsback is heeft hij het heel goed gedaan als linksback Ik hoop dan ook dat hij bij Hoffenheim wel op zijn favoriete plak komt te staan, dat gun ik hem wel Een goede overtuigende rechtsback in Oranje hebben we nog steeds niet, dus wie weet...