'Eerste aankoop van Arne Slot bij Liverpool moet zestig miljoen euro kosten'
Donderdag, 2 mei 2024 om 17:05

Liverpool is geïnteresseerd in de diensten van Willian Pacho, zo meldt BILD. Volgens de Duitse sportkrant zou de 22-jarige centrumverdediger van Eintracht Frankfurt tussen de vijftig en zestig miljoen euro moeten kosten.

Pacho kwam afgelopen zomer voor een bedrag van ongeveer negen miljoen euro over van Royal Antwerp, waar hij onder Mark van Bommel een absolute sterkhouder was. Met Toby Alderweireld als partner in het hart van het centrum legde Pacho met Antwerp beslag op de Belgische landstitel en beker.

Pacho is ook dit seizoen bij Frankfurt een vaste kracht en dat is Liverpool niet ontgaan. The Reds, waar Arne Slot vanaf komend seizoen zo goed als zeker aan het roer staat, zien Joël Matip na dit seizoen transfervrij vertrekken, terwijl ook de toekomst van meerdere andere verdedigers in Liverpool niet geheel zeker is. Zo wordt Virgil van Dijk voorzichtig gelinkt aan een overstap naar Bayern München.

Ook als Liverpool erin slaagt Pacho los te weken bij Frankfurt, is het goed mogelijk dat de Ecuadoraan komend seizoen niet op Anfield te bewonderen is. Pacho, die nog tot medio 2028 vastligt bij de nummer zes van de Bundesliga, zou in het kader van verdere ontwikkeling nog een jaar bij Frankfurt gestald kunnen worden.

Pacho maakte in maart vorig jaar zijn interlanddebuut voor Ecuador en verzamelde nadien nog eens negen caps. In die tien interlands wist de mandekker al tweemaal te scoren. Florian Plettenberg van Sky Sport meldde onlangs nog dat ook Arsenal geïnteresseerd is in de diensten van Pacho, maar de interesse van Liverpool lijkt op dit moment serieuzer.

Als Eintracht Pacho daadwerkelijk verliest, heeft de club met Julian Chabot (FC Köln) en Konstantinos Koulierakis (PAOK) al twee potentiële vervangers op het oog. Laatstgenoemde werd vorige maand nog door Griekse media aan Ajax gelinkt.

Pacho, een linkspoot, is vanaf het begin van het seizoen al verzekerd van een basisplaats bij Frankfurt en speelde iedere Bundesliga-wedstrijd waarvoor hij beschikbaar was van begin tot eind uit. Alleen tegen Köln kwam Pacho niet in actie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
10:50
10:50
Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
13
   
10:31
10:31
Duo dat goed is voor 299 Liverpool-wedstrijden neemt net als Klopp afscheid
7
   
10:17
10:17
Ronald Koeman negeert smaakmaker: 'Moet eerst een jaartje Eredivisie spelen'
28
   
10:00
10:00
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
   
09:48
09:48
Quincy Promes onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
MaxH96
 
11
2 mei 2024 om 17:12
Eerste aankoop ‘van’ of ‘onder’ Slot? Dacht laatst hier te lezen dat hij puur over de trainingen en coaching zou gaan bij Liverpool.
 
Migi
 
2
2 mei 2024 om 17:18
Ik ga ervan uit dat ie wel een stem heeft bij de gehaalde spelers, maar hij is idd niet eindverantwoordelijk.
 
ek2008
 
5
2 mei 2024 om 17:12
Een verdediger van Franfurt die er niet direct staan voor 60mil?! Ik zou als Slot zijnde toch naar wat meer 'zekerheidjes' neigen, al weet je dat op voorhand natuurlijk nooit.
 
Westend
 
2
2 mei 2024 om 20:08
Denk niet dat slot er veel over te zeggen heeft (gehad) en dat dit puur een aankoop is vanuit Liverpool. Hij zit er nog niet eens en heeft überhaupt de selectie nog niet beoordeeld om de prios te bekijken. Daarnaar hoop ik wel dat ze gericht gaan inkopen naar spelers die spelen naar het spel van slot. Anders krijg je een united: een bijeengekocht los zooitje
 
binny
 
10
2 mei 2024 om 17:23
60 Mil voor Pacho is een groot bedrag zeg. Blijf het heel cool vinden dat Slot trainer zal zijn van Liverpool. Ik vind het een absolute top trainer. Ik zal nooit vergeten hoe ik net voor Covid voor het eerst naar Ajax in 3 jaar ging tijdens een trip naar Ajax ging (kan niet vaak omdat ik in Amerika woon) en Ajax compleet van de mat werd gespeeld door AZ. Alles klopte aan de tactiek en de instelling. Midtsjo maakte het hele Ajax middenveld lastig en Ajax kon niet door de hoge druk spelen, het had wel 4 of 5-0 kunnen worden maar Idrissi en Stengs spaarde Ajax nog een beetje. Natuurlijk daarna de bekende resultaten met Feyenoord, maar heb in al die jaren onder Ten Hag, Ajax nooit zo van de mat zien worden gespeeld. Geef hem even de tijd en hij gaat het daar maken.
 
D.costa9CFC
 
7
2 mei 2024 om 17:24
Wow slot is nog niet eens officieel coach en heeft nu al een aankoop op het oog voor Liverpool. Zeer knap aangezien hij een maand geleden nog niet wist dat hij daar zou zitten en tegelijkertijd zijn werk bij Feyenoord doet.
 
RubenFey
 
2
2 mei 2024 om 22:32
Nog knapper is dat hij niet eens verantwoordelijk is voor de aankopen
 
MichelLaudrup
 
1
2 mei 2024 om 17:51
Met de terugkeer van Edwards als CEO van de club en Hughes die zich zal bezighouden met alle clubzaken, zal het voor Slot opletten worden. Edwards staat vooral bekend als guru als het aankomt op datagestuurd werken. Het risico bestaat dat Slot niet de spelers krijgt waarmee hij zijn spel kan spelen. Ik hoop daarom dat zij in een driehoek zullen werken. Edwards heeft zelden een miskoop gedaan in het verleden. Klopp prefereerde bijvoorbeeld Götze en Brandt boven Mané. Benteke prefereerde Benteke boven Firmino. Uiteindelijk had Edwards gelijk. Of Slot moet deze heren blindelings vertrouwen, maar in de top weet je het maar nooit.
 
Critic0
 
3
2 mei 2024 om 18:53
Denk dat Slot zich ver van transfers moet houden. Alle koopjes van Slot zijn nou niet zo een heel succes. Laat Slot gewoon zeggen wat voor spelers hij wilt en dan moet het team de spelers daarbij halen.
 
Dj10
 
3
2 mei 2024 om 18:09
Raar dat een avila sven misnlitat opvalt waar ze Antwerpen zelf twijfel over hadden en dan zo een pacho niet zien vind ik raar
 
Bruine Kevin
 
0
3 mei 2024 om 13:23
En Pacho was nog aanzienlijk goedkoper ook. Blijkbaar heeft Liverpool toch een andere dataset dan Mislintat.
 
madmarcel
 
1
2 mei 2024 om 20:42
Ze moeten meteen ook Wirtz en Luts halen voor 100 miljoen opgeteld ;-)