Eerste topcompetitie met vaccinatieplicht probeert 'weigeraars' te overtuigen
Dinsdag, 4 januari 2022 om 20:58

De Italiaanse regering heeft de coronaregels zodanig aangepast dat topsporters gevaccineerd moeten zijn om deel te kunnen nemen aan wedstrijden. Volgens Italiaanse media zijn er rond de tien spelers overgebleven in de Serie A die op dit moment niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. De clubs en de voetbalbond proberen de vaccinweigeraars op dit moment te overtuigen om dat alsnog te doen.

Sinds begin december gelden strenge coronamaatregelen in Italië. Een negatief testresultaat volstaat niet langer om naar een restaurant, de bioscoop of het theater te gaan. Alleen het vertoon van de zogeheten green pass, die wordt verkregen na dubbele vaccinatie of herstel van corona, geeft toegang. Dat gaat nu dus ook gelden voor het bedrijven van topsport in teamverband. "Dit zou een voorbeeld kunnen stellen voor de rest van de bevolking", aldus Andrea Costa, staatssecretaris van Volksgezondheid.

Na protest van de Italiaanse voetbalbond is de regering bereid om enkele uitzonderingen te maken. Zo mogen voetbalteams afkomstig uit landen zonder vaccinatieplicht nog wel op Italiaanse bodem spelen. Dat houdt in dat de Europese wedstrijden van Internazionale, Juventus (Champions League), Napoli, Atalanta, Lazio (Europa League) en AS Roma (Conference League) wel gewoon door kunnen gaan.

Italiaanse media weten dat er nog ongeveer tien spelers zijn die ongevaccineerd zijn, onder wie zeer waarschijnlijk Nicola Sansone. De dertigjarige verdediger van Bologna sprak zich op sociale media enkele keren fel uit tegen coronavaccinatie. Verder is er ook een speler van AS Roma die zich niet heeft laten vaccineren. De Serie A wordt donderdagmiddag vanaf 12.30 uur hervat met de wedstrijden Bologna - Inter en Sampdoria - Cagliari.

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
7
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
11
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
13
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (112)

 
MrKrillin
 
33
4 januari 2022 om 21:04
Prima! Keuze laten bij speler. Of vaccineren en je mag spelen. Of niet vaccineren, dan niet. Dan ook accepteren dat dr club je salaris inhoudt. Gezondheid en principes gaan altijd boven geld Dus benieuwd wie echt de activisten zijn. Of alleen online helden en wanneer puntjr bij paaltje komt, alles ovrrboord
 
AcKaka
 
271
4 januari 2022 om 21:05
Wat een keuze is dat. Vind het zelf een eng idee. Ben zelf gevaccineerd maar vind dit toch wel heel ver gaan. Als je het nou niet meer kon krijgen vond ik het misschien nog anders.
 
CMG-
 
8
4 januari 2022 om 21:08
Het is eng, maar je moet de grens ergens leggen. In België worden pasgeboren baby’s ook verplicht gevaccineerd, en je hebt geen keuze als ouder.
 
Lierse1997
 
36
4 januari 2022 om 21:11
Je hebt echt wel een keuze als ouder. Niet elke baby wordt bijvoorbeeld tegen polio gevaccineerd. Je kan dan wel een boete krijgen.
 
MrKrillin
 
12
4 januari 2022 om 21:14
AcKaka Zag ooit een treffende plaatje. Een mens kruipend naar finish lijn en om de enkel een hele grote slot/bol. Op bol staat: de niet gevaccineerden. Zo voelt het ook na langr tijd. Ik heb rcht veel discussies gehad. Mensen blijven met (bewust) misinformatie komen. Snap dat veel op een gegeven moment klaar mee zijn. Kijk dd PL zo veel aflastingen, Feyenoord en PSV cancellen trainingskampdn.
 
AcKaka
 
69
4 januari 2022 om 21:17
Het blijft gewoon een lastig onderwerp. Vaccinatie valt ook gewoon flink tegen en je hebt ook wappies. Ik vind mn zus bijvoorbeeld niet minder die niet gevaccineerd is. Ik voel me veiliger bij haar qua testgedrag dan sommige collega`s die wel gevaccineerd zijn. Als je het niet meer kon krijgen of doorgeven vond ik het misschien anders. Vind het vooral jammer dat die kampen komen en uitsluiting. Zo`n plaatje vind ik daar een goed voorbeeld van. Tegelijkertijd zie ik mijn tante (die extreem pro vaccinatie is) 5 mensen uit haar glas drinken omdat ze wil laten zien dat alcoholvrij ook goed kan zijn en mijn zus die constant test. We maken allemaal "fouten" maar ik kan ook begrijpen dat je mens bent.
 
dordt078
 
60
4 januari 2022 om 21:18
Dit is gewoon een vorm van dwingen. Dat zou niet gebeuren maar het gebeurd toch op een vieze manier. Maar ja maak het uit blijf het zeggen ben bij mensen geweest die positief waren met een vaccinatie en ik ben steeds negatief zonder vacinatie. Het lig gewoon hoe je weerstand is ik ben denk 80% van me leven buiten geweest. Speelde altijd buiten vroeger alleen bij de generatie na mijn kwam de PlayStation uit toen zijn de kinderen verpest van af dat moment kwamen veel niet meer buiten. En dat is nu nog steeds. Die kinderen hebben geen weerstand meer die trainen tegenwoordig alleen hun vinger op controllers of op de Nintendo switch.
 
JK-Ajax
 
83
4 januari 2022 om 21:20
Tsjah tot in den treurigheid boosteren is een fantastisch vooruitzicht natuurlijk
 
Lierse1997
 
14
4 januari 2022 om 21:22
Dat is vooral een beeldvorming die mensen willen creëren die gewoon tegen vaccinatie zijn.
 
Formus
 
42
4 januari 2022 om 21:26
MrKrillin, die zieken en afgelastingen, allemaal ongevaccineerd? ?? Het is niet de oplossing. Misschien er gewoon mee leren leven? Of voorlopig heel veel testen? Gezonder leven? Lager BMI? Besmet met hoog BMI is veel schadelijker dan ongevaccineerd is ondertussen gebleken. Ik ben niet voor of tegen vaccineren. Ik ben tegen mensen dingen opdringen en zeker dingen die zeker niet de oplossing blijken te zijn. Want ondertussen sky high besmettingen, terwijl vaccinatiegraad heel hoog is.
 
MrKrillin
 
11
4 januari 2022 om 21:35
Formus "ik ben tegen mensen dingen opdringen" En toch leven wij al lang zo met dwang. Wij worden gedwongen om., belastingen te betalen. Absoluut tegen mijn.wil! Groot deel gaat weg. Ik word gedwongen gordel te dragen en stoppen bij stopteken. Veel werkgevers dwingen ook qua tijden. Ik kan niet zomaar naar dr winkel, zij dwingen hun tijden af.
 
Primetime
 
3
4 januari 2022 om 21:36
@lierse1997, maar als je een boete krijgt is het toch geen keuze meer tenzij je rijk bent? Zag dat het verschilt maar zag ook voorbeelden van 5000 euro boete. Als je net genoeg hebt om eten te kopen, is dat geen keuze meer
 
Lierse1997
 
3
4 januari 2022 om 21:43
@primetime, dat is zo. Al liggen de boetes niet heel hoog volgens mij. Maar ik heb het niet echt meteen opgezocht dus dat is een vermoeden.
 
Primetime
 
4
4 januari 2022 om 21:50
@lierse1997, 5500 om precies te zijn was wel zeer uitzonderlijk begreep ik maar boetes van 800 euro vind ik ook niet misselijk. Zag ook nog zelfs gevangenisstraf voorbij komen van een paar weken.
 
DRL80
 
45
4 januari 2022 om 22:04
Oke MrKrillin met deze uiteenzetting van echt totale nonsens heb je jezelf buiten spel geplaatst. Dit is toch geen vergelijking man? Hoop echt dat je sarcastisch bent maar ik betwijfel het. Val me maar aan, maakt me niet uit.
 
Dr. Duck
 
35
4 januari 2022 om 22:17
De ongevaccineerden zijn de loden bal aan het been? Misinformatie? Je weet hopelijk dat de meeste van die positieve voetballer waar je het over hebt dubbel gevaccineerd zijn. Laatste cijfers geven ook aan dat in nl 75% vd besmettingen gevaccineerd is. De loden bal heeft weinig met vaccinatie te maken, maar ales met het slechte beleid op gebied van gezondheid en aanpak van de corona situatie door de overheid. Deze lockdown is bijvoorbeeld helemaal niet nodig.
 
Steef71
 
0
5 januari 2022 om 08:17
@Formus. Er zijn ook behoorlijk wat voetballers nu positief getest die gevaccineerd zijn. Zelfde geldt voor de darters afgelopen WK. In mijn team op het werk laatst ook eentje doodziek en positief terwijl hij 2 maanden daarvoor gevaccineerd was. Het gevaarlijke is mensen als jij die denken dat er na de vaccinatie niets kan gebeuren en daarnaar gaan leven.
 
sportweek86
 
0
5 januari 2022 om 10:50
@ ackaka het fantasie verhaal van de ongevaccineerde die zich als een brave burger aan de regels houdt, en de gevaccineerde die overal lak aan heeft. In de praktijk is het toch veelal andersom. Wanhoop zorgt ervoor dat mensen de gekste dingen gaan roepen. Blijf nog even sterk, en probeer er geestelijk niet aan onderdoor te gaan. Heel veel sterkte.
 
Formus
 
0
5 januari 2022 om 23:25
MrKrillin, dat heeft niks te maken met lichamelijke integriteit. Echt totaal onzinnige vergelijkingen: belasting betalen vergelijken met een vaccinatie. Man, wat een onzin kraam je uit hier
 
Formus
 
0
5 januari 2022 om 23:27
Steef71, ik denk dat je mijn reactie niet helemaal goed begrepen hebt ??.
 
SocioFan1
 
139
4 januari 2022 om 21:08
Ga je diep schamen, echt, werkelijk onbegrijpelijk gewoon! En dan zeggen ze ...`te overtuigen`. Haha lachwekkend, te dwingen zullen ze bedoelen. Wat een trieste zaak is dit geworden zeg. Weet je wat, laat ze corona oplopen, zou nog beter voor ze zijn uhmm, dan hebben ze vervolgens die zogenaamde vrijheid gevende greenpass. Bizarre taferelen zijn er gaande helaas, waar je (indirect) gedwongen wordt iets in je lichaam te moeten nemen wat je niet wil en anders worden je vrijheden ingeperkt en wordt je salaris ingekort. Wat een geweldige democratisch land zeg. Ik mag hopen dat jouw zoiets niet ooit overkomt, waarbij je iets gedwongen moet doen en anders wordt je geraakt in je vrijheden en eigendommen! (aanvullend nog, hoezo worden ze weigeraars genoemd! Ook weer zoiets, zo van je moet het nemen, maar je weigert. Hmm, nee! De speler heeft een vrije keuze, en wil iets uit vrije wil niet nemen, dat is vrijheid van keuze. Maar om op hen een negatieve lading te leggen, worden ze weigeraars genoemd, zegt genoeg.)
 
CMG-
 
4
4 januari 2022 om 21:09
In Frankrijk is een herstel bewijs niet meer geldig en dit zal over de hele wereld weer zo zijn.
 
spursfan96
 
14
4 januari 2022 om 21:11
Wat heeft jouw hele verhaal te maken met het wel of niet democratisch zijn van een land? De meerderheid van het land heeft gestemd voor de mensen die dit besluit hebben genomen, en dus is het een democratisch besluit. Of je er nou blij mee bent of niet.
 
MrKrillin
 
14
4 januari 2022 om 21:11
Sociofan Hoezo reageer je zo emotioneel? De wereld wil verder, maar wordt belemmerd door veel dwarsliggers Nu specifiek Italie, voor topsporters worden uitzonderingen gemaakt. Waarom nog meer? Wat is er mis mee, om dan te weigeren? en de consequenties te aanvaarden?
 
SocioFan1
 
77
4 januari 2022 om 21:16
@spursfan96 Oh maar als Erdogan gekozen wordt en daarna met de meerderheid dingen veranderd dan is het opeens een dictator? Uhh maar hij is toch ook gekozen door de mensen! Wat ik dus wil zeggen, ja mensen kozen voorheen, maar wat er nu gebeurd daar kiezen mensen niet voor. De meerderheid in de regering voeren veranderingen door, zoals hier met die tijdelijke coronawet! Maar zo worden er nog meerdere spelletjes gespeeld, waar bepaalde leden in de 2e kamer hier bijv,. niet mogen mee stemmen met bepaalde zaken! En dan nog niet eens over de chantage gesproken van zo`n Hugo in ons land! Of dit nemen we aan, of het alternatief is alles dicht! Agh!
 
jajoh89
 
23
4 januari 2022 om 21:20
@socio de wereld kan ook verder zonder al deze poespas. Echt een onzin argument altijd. Iedereen die zo’n prik heeft genomen heeft het praktisch gezien voor zichzelf gedaan en gooien altijd maar met de dooddoener voor de samenleving. Waarom zouden er überhaupt consequenties tegenover moeten staan? De consequenties zijn dat die mensen eerder Corona kunnen krijgen en het vaker verspreiden maar wat is er dan aan de hand als de rest dat oh zo behulpzame spuitje al heeft gehad. Het helpt toch zo goed waar ben je dan bang voor?
 
Formus
 
32
4 januari 2022 om 21:22
MrKrillin, het is geen oplossing. Het is een deel vd oplossing. Dat je het normaal vind dat je mensen op die manier dwingt, zodat ze anders niet meer hun bestaan normaal kunnen leiden, dan ben je echt bizar in je denkbeelden. Gevaccineerden kunnen ook gewoon ziek worden, het ook gewoon doorgeven. Kans kleiner, waarschijnlijk. Zeker in het begin. Erna weten we veel te weinig. En wat wordt dan de volgende? Als je homo bent? Donker? Hiv? Het is bizar dat je hier achter staat en dat je je niet realiseert dat het pure discriminatie is. Bizar!
 
SocioFan1
 
58
4 januari 2022 om 21:24
@mrkrillin Dat je nog denkt dat zogenaamd zij die niet prikken het probleem zijn van het weer terugkeren naar het normale, is wel echt een lachertje. Maar eerlijk, is dat echt wat je denkt of hebben ze je dat laten denken? Types als Rutte en Hugo hebben constant polariseerde teksten geroepen die deze denkwijze hebben opgetrommeld helaas. Echt absurd dat we nog daar zijn, dat we niet geprikten als zondebok zien, als het probleem in dit alles. Ik ga ook helemaal niet in herhaling vallen hier, want dat is zo nutteloos gewoon! Want er zijn niet normaal veel geprikt en we zitten nog steeds met allerlei chaos, maar er werd wel doodleuk geroepen dat met zoveel procent gevaccineerde etc. er een uitweg zou zijn. En daarnaast de nog zovele vreemde uitspraken en zaken. Maar je wordt er langzamerhand wel een beetje moe van. Tsja, wat is de mens een vreemd wezen zeg! Ook het begin, gingen velen maar prikken, want ja mijn vrijheid wil ik terug he, dan kan ik op vakantie, dan kan ik naar de Mac, ik doe het voor de ander uhm etc. etc.. Wat blijkt nu, oh je moet een booster nemen hoor, kun je je vrijheid weer verlengen met wat maanden, lachwekkend! En nu heb je velen die het zat zijn maar helaas ook velen die opeens gaan wijzen naar de niet geprikten als het probleem, werkelijk absurd! Maar nogmaals! ... Ik mag hopen dat jouw zoiets niet ooit overkomt, waarbij je iets gedwongen moet doen en anders wordt je geraakt in je vrijheden en eigendommen!
 
MrKrillin
 
10
4 januari 2022 om 21:28
formus kom op dit slaat nergens op! Homo of donker etc is geen keuze Wel of geen prikje wel. En waarom zouden er geen concequenties aan verbonden mogen worden? Weet je wat bizar is, al dat aanstellerij. Vergelijken met WO2, stickers met All ungevaccinerrdrn lifes matters, etc Echt te walgelijk. Niet naar jou, dit heb jij niet gezegd.
 
MrKrillin
 
6
4 januari 2022 om 21:32
Socio Ten eerste, ik heb echt helemaal niets met Rutte en dr Jong. Zijn kwallen. Ten tweede, probeer minder emotioneel te reageren. Wij gaan nu 3e jaar in. Nog steeds komen veel met leugens en misinformatie. Delen nog steeds filmpjes met onzin. Wat ik merk, veel staan niet echt open voor discussie. Hebben vooraf ingenomen besluit en radicaliseren hierin.
 
SocioFan1
 
63
4 januari 2022 om 21:44
@mrkrillin Zie je nou echt niet wat je doet? Precies hoe kamp Rutte te werk gaan, en onbewust merk je het niet eens. Op een sluwe wijze bewust of onbewust karaktermoord willen plegen op de ander omdat diegene een andere standpunt inneemt, die je niet aanstaat of niet in je straatje past. Zo reageer je wees minder emotioneel, zo van ik roep dus maar wat uit emotie, zonder enig verstand. En 2 brengt dan opeens de misinformatie kaart, zo van wellicht kunnen mensen die kritisch zijn, die tegen het beleid zijn zoals in dit artikel, weleens, een grote kans, bepaalde misinformatie tot zich hebben genomen. En 3 je laatste punt, ook weer sluw ala Rutte, een idee naar voren halen die mogelijk geplaatst kan worden op zij die kritisch zijn over bepaalde zaken. Maar kun je ook fatsoenlijk naar de kwestie kijken? Of is de wanhoop om terug te keren naar het normale zo groot geworden dat je zowat alles wel wil rechtvaardigen? En als dan op de weg naar het normale, hindernissen ontstaan (zij die bijv. kritisch zijn), dan moeten zij maar weg gezet worden als onnozel of een gevaar. Echt heb je je eens afgevraagd of niet misschien jij degene bent die emotioneel in de kwestie zit? Want ja, je zegt het al, we zitten al zolang in deze chaos. We willen natuurlijk allemaal zsm terug naar het normale, ook ik. Maar om dan onrecht te gaan rechtvaardigen, nee dat gaat mij te ver en ook dit is zoiets! En hey, wil je prikken, prima jouw keus. Maar ik kan gewoonweg niet accepteren dat men 'gedwongen' wordt iets te moeten nemen in zijn 'eigen' lichaam of anders worden hun vrijheden ingeperkt en moet hun salaris ingekort worden! Het kan niet zo zijn dat we ons vrijheid moeten kopen met een prikkie! Dat is een gevaarlijke weg dat ingenomen wordt en kan alleen nog maar erger worden, als we dat wel even 'normaal' gaan vinden! Tsja hopelijk klinkt dit al wat minder emotioneel voor je.
 
DRL80
 
24
4 januari 2022 om 22:09
Met je laatste zin over vooringenomen besluiten en radicaliseren omschrijf je jezelf perfect..
 
toss
 
32
4 januari 2022 om 22:56
Krillin, jouw reacties zijn echt eng. Super ongevoelig en aan gebrek van inzicht en inlevingsvermogen. Volledig onbewust, je hebt nog een lange weg te gaan. Op dit moment lijk je Onverbeterlijk.Je hebt het ook de hele tijd over misinformatie terwijl jij deze volop verspreidt door vooral na te praten en dan degene die 2deling willen creëeren en wat roepen om mensen bang en boos te maken. Hou aub op. Je zou bijna denken dat jij Hugo heet.
 
RamonDiaz
 
14
4 januari 2022 om 23:17
@spursfan96 Klopt niet helemaal wat je zegt, bij een besluit moet je de grondwet in acht nemen, je hebt ook nog een code van Neurenberg en politici krijgen vertrouwen van de kiezer, dan is het wel zo dat zij niet iedere keer afwijken van hun principes, het laatste punt kun je van mening over verschillen, de eerste twee zijn vaststaande punten. Die hele boostercampagne met bijbehorende lockdown wordt ook steeds lachwekkender gezien het feit dat inmiddels wel duidelijk is geworden dat Omicron een milde variant is waarbij de IC opnames afnemen ipv toenemen. Hugo de Jonge nam Denemarken als voorbeeld van het probleem, ook nog eens een slecht voorbeeld met nog geen 50 IC opnames. Dan nog de percentages vd RIVM cijfers die zijn bijgesteld waaruit blijkt dat Corona zkh opnames hele andere cijfers van november en december laten zien dan in de eerder opgegeven percentages, dit allemaal bij elkaar maakt deze vaccinatiedwang totaal onzinnig.
 
Lierse1997
 
12
4 januari 2022 om 23:44
Dus bij vaccins moeten we jaren wachten voordat we er zeker van kunnen zijn maar bij omikron weten we alles na een dikke maand?
 
Herosennin44
 
2
5 januari 2022 om 00:13
@FormusVergelijk het aub niet met donker zijn of homo.Donkere mensen hebben geen keuze in hun kleur en homo`s niet in hun geaardheid. Er is dan ook een historie van het ontzeggen van alle rechten bij deze groepen. Jij, als je een test doet of vaccineert, mag gewoon alles.Als de keuze wordt weggenomen door mensen de schulden in te helpen doormiddel van boetes of het ultimatum, een vaccinatieplicht daar kan ik mee inkomen dat je dat als problematisch ziet, want dat is het ook.
 
Nijogeth
 
9
5 januari 2022 om 00:39
MrKrillin. De grootste leugen is in mijn ogen nog steeds het vaccin. Ik ben volledig gevaccineerd, net als een groot deel van de mensen. Wat blijkt, zelfs met het grootste deel gevaccineerd kan niet alles open worden gegooid. Dit gaat niet anders zijn met 100% gevaccineerd, want ook dan zijn er maatregelen nodig om de ziekenhuizen niet vol te hebben liggen. Maar ondertussen is een vergelijkbaar land als Engeland vrijwel open en zitten we hier in Nederland in een lockdown. Dat heeft alles te maken met de instelling van de overheid, niet met de vaccinaties. Als wij hier in Nederland het standpunt zouden innemen dat alles open moet blijven, dan kunnen ook wij hier onze maatregelen op aanpassen. Speciale coronaziekenhuizen voor de voornamelijk 60+ die toch kwetsbaar blijken te zijn met of zonder vaccinatie (ja, de groep 60+ in de ziekenhuizen is groter dan de groep ongevaccineerden, namelijk ongeveer 75-80%, terwijl ongeveer 50 (normale ziekenhuisbedden) en 70% (ic-bedden) ongevaccineerd is. Je zou dus veel meer halen uit het beschermen van die groep dan uit het vaccineren. Maar met vaccinaties gaan we er echt niet komen, daar is meer voor nodig.
 
Backcorner
 
1
5 januari 2022 om 01:10
@Lierse1997 Ja zo werkt het toch? Sommigen zijn gewoon niet te overtuigen, omdat ze het niet willen of niet kunnen. Jammer, maar helaas. Wil nou niet zeggen dat ik per se voor een vaccinatieplicht ben, maar dat zou objectief gezien wel het beste zijn.
 
Formus
 
0
5 januari 2022 om 23:42
Herosennin: ik vergeleek het niet, ik zeg alleen wat de volgende stap zou kunnen zijn. Elke vorm van discriminatie begint uit angst. Deze medische discriminatie begint ook uit angst. Voor het virus, voor de virusverspreiders (zoals ongevaccineerden onterecht genoemd worden). Dus veel is ondertussen gerechtvaardigd. 2G is nl ook discriminatie. Maar half NL is voor 2G. Ze discrimineren uit angst. Waar zullen we straks nog meer bang voor zijn? En of t een keuze is of niet doet er dan niet toe imo. Vaccineren met dit vaccin is voor veel mensen überhaupt geen keuze. Nooit geweest. Simpelweg een nee. NB: Je beseft je echter hopelijk wel dat 'anderen' (homo's, ketters etc) vroeger werden ingespoten zodat ze 'beter' werden. Even voor t perspectief.
 
TILBURG013
 
66
4 januari 2022 om 21:11
Het is te gek voor woorden dat dit geaccepteerd wordt alsof het normaal is? Zelf gevaccineerd, totaal geen problemen mee maar dat mensen niet meer zelf mogen beslissen of ze een prik halen met het risico anders totaal uitgesloten worden van het sociale leven, een heel eng idee..
 
MrKrillin
 
4
4 januari 2022 om 21:18
tilburg ja prima, maar mensen die werkzaam zijn in de zorg, willen ook weer wat ruimte Waarom moet heel de wereld continue rekening houden met de misinformatie-verspreidende-schreeuwers?? En dit gaat om topsport die al uitzonderingen kregen. Wij mogen niet sporten, zij wel. Makkelijker reizen etc. Dan niet gek, om dit te verplichten
 
AcKaka
 
51
4 januari 2022 om 21:36
En daar gaat het al fout om die gehele groep zo te noemen. Een remy bonjasky vond ik het bijvoorbeeld goed benoemen. Nooit gedronken of gerookt, altijd gezond eten, topsport en een goede weerstand. Testbeleid begreep ik, 2g gaat echt te ver. Ik vertrouw iemand die recent getest is meer dan een gevaccineerde die zo door kan lopen. Los van dat het voor risicogroepen qua ic opname heel belangrijk is om te vaccineren.
 
Diego_Forlan
 
47
4 januari 2022 om 21:44
Pro vaxxers gebruiken dan ook enkel schreeuwers als Willem Engel als voorbeeld om hun punt te maken ipv bijvoorbeeld Remy Bonjasky of Richard de Leth. Tegenargumenten zijn types als Krillin namelijk niet van gediend.
 
Lierse1997
 
14
4 januari 2022 om 21:49
Pro vaxxer is gewoon een compliment.
 
AcKaka
 
7
4 januari 2022 om 21:54
Los van die discussie qua woordkeuze heeft hij wel gelijk vind ik. Vanuit beide kampen worden vaak de typetjes eruit gehaald zoals engel. Een remy wordt niet of nauwelijks benoemd. Ligt eraan wat je met een pro of anti vaxxer bedoeld. Een lange frans of een remy vind ik al een wereld van verschil qua anti vaxxer en die zullen er ook zijn qua pro vaxxers
 
Diego_Forlan
 
7
4 januari 2022 om 22:05
Ik bedoel het dan ook zeker niet als belediging, ik vind beide kampen enorm vervelende drammers hebben. Maar aangezien 'anti vaxxers' een veelgebruikte term is leek 'pro vaxxers' mij een goede tegenhanger
 
Nijogeth
 
4
5 januari 2022 om 00:42
Prima MrKrillin, de zorg wil ook wat ruimte. Ik neem aan dat we na 2 jaar toch al een hoop extra bedden hebben gecreëerd en daarvoor speciale verkorte opleidingen hebben gegeven, zodat we de deze mensen kunnen ontlasten? Want hoe zie je dat anders voor je? Zelfs met 100% gevaccineerd is het veel drukker dan voorheen in de ziekenhuizen.
 
TILBURG013
 
12
5 januari 2022 om 00:50
Die mensen in de zorg willen ook wat ruimte dat snap ik zeker. Misschien hadden Rutte en co. dan niet 10 jaar moeten bezuinigen op de zorg en in een nieuw kabinet gaat dit weer gebeuren. Misschien moeten we niet elitaire nietsnutten als Kaag op financiën zetten alleen maar omdat ze dan de eerste vrouw is op die functie maar iemand die wel een financiële achtergrond heeft etc etc. Er is maar een hoofdreden waarom we nu in lockdown zitten en dat is het verschrikkelijke beleid van de afgelopen decennia met name onder Rutte en zeker niet die 15% ongevaccineerden mensen. Dat we nu allemaal een booster moeten halen zegt toch al genoeg? Mijn mening is zelfs dat we er gewoon mee moeten leven en niet elk leven in de wereld maar tot het uiterste moeten rekken. Waarom iemand met overgewicht of een ongezonde levensstijl voorrang op een k*** patient, waarom moet een 90-jarige nog zo lang mogelijk in leven gehouden worden als de situatie uitzichtloos is. Het zijn harde discussies maar die moeten we helaas toch echt gaan voeren. Weet je hoeveel mensen er psychologisch kapot worden gemaakt door deze situatie. Zijn die levens dan allemaal minder waard? We worden bestuurd door een stel angsthazen van het OMT die nog geen 3 weken geleden doemscenario’s voorspeelden van duizenden mensen op de ICS. Die mensen zijn niet goed snik. Is overigens precies hetzelfde verhaal met de inwoneraantallen. Ons hele land wordt kapot gemaakt door de overheid en niemand doet er wat aan. 18 miljoen mensen, ter vergelijking 5,5m in Denemarken op hetzelfde oppervlak. Alles is niet meer te betalen, inflatie rijst de pan uit en de echte problemen hebben we nog niet eens op ons bord liggen.. maar toch mogen dezelfde mensen die zogenaamd demissionair zijn, terugkeren maar dan in een andere functie. Ook nog functies waar ze totaal geen kennis over hebben. Het is allemaal niet meer uit te leggen hier in Nederland. Ben benieuwd hoe we er over een paar jaar voor staan. Snap niet dat er mensen zijn die voorstander zijn van uitsluiting op basis van het halen van een prik. Die hele farmaceutische wereld stinkt ook en daar moeten we dan maar op vertrouwen,.
 
Backcorner
 
0
5 januari 2022 om 01:17
@Tilburg013 genoeg zaken die (veel) beter kunnen inderdaad. Genoeg zaken die, objectief gezien, vrij onbegrijpelijk zijn. Ook de discussie of je ieder leven moet rekken, mijns inziens ook niet nee. Maar het is een hard feit dat als je mensen niet helpt en opneemt in het ziekenhuis, ze letterlijk thuis stikken omdat ze geen lucht krijgen. Toch vrij onnodig en inhumaan als dat voorkomen kan worden. Verder zijn het echt niet alleen 90-jarigen, genoeg mensen van 30-60 jaar oud met een zuurstofsaturatie waar een COPD Gold 4-patiënt met een klaplong nog niet jaloers op zou zijn. Zodra het kan, het liefst zo min mogelijk maatregelen, maar dat is nu gewoon niet realistisch, hoe graag iedereen dit ook zou willen.
 
Formus
 
0
5 januari 2022 om 23:44
Tilburg, mooie woorden man. Sluit me daar helemaal bij aan.
 
Sirius
 
10
4 januari 2022 om 21:47
Dit zijn natuurlijk geen keuzes, maar regelrechte dwang. Als men vanaf het begin duidelijk was geweest waar mogelijk, was er ongetwijfeld veel minder weerstand geweest. Als zogenaamde 'wappies' specifieke scenario's ruim een halfjaar eerder kunnen voorspellen op basis van pure logica, kunnen regeringen dat natuurlijk ook. Het probleem is naar mijn mening niet het vaccin, maar de aanpak waardoor de twijfel een eigen leven is gaan leiden. Ik bedoel; je hebt altijd gekken die er extreme ideeen op nahouden, maar ik denk dat het gros zich nu gewoon afzet tegen de onduidelijkheid en leugens. Dat neemt niet weg dat onwaarheden verspreiden nooit goed is om je afkeur tegen een vaccin kracht bij te zetten.
 
Lierse1997
 
3
4 januari 2022 om 21:52
Ik denk dat zoals altijd de overgrote meerderheid het er gewoon mee eens is, maar omdat er eens een paar duizend mensen samen komen ontstaat er een beeld dat ze met gigantisch veel zijn.
 
AcKaka
 
6
4 januari 2022 om 22:06
Ieder zo zijn eigen ervaring natuurlijk. Ik merk een 50/50. Vooral door de manier van communiceren (2 prikken en je bent er), of mensen die gezond leven en het daarom niet (meer) nemen. De echte wappies ken ik niet maar die zullen er zeker zijn. Ligt er maar net aan met wie je omgaat waarschijnlijk. Ik zie persoonlijk veel mensen die 2x gevaccineerd zijn en nu niet meer willen (werk met jongeren) . In een bejaardentehuis of andere risico`s zal het vast weer juist andersom zijn.
 
Sirius
 
9
4 januari 2022 om 22:22
@lierse1997 - Ik denk niet dat we het in die context over beeldvorming moeten hebben, want diezelfde beeldvorming aan de andere kant heeft toch heel wat fouten verdoezeld. Kun je het jongeren bijvoorbeeld nog kwalijk nemen dat ze hevig twijfelen om een booster te nemen na het oliedomme trucje van de politiek hier afgelopen lente? Ook tevens het grote probleem omtrent coronabeleid. Er is geen middellange en lange termijnplan, waardoor met trucjes en leugens geprobeerd word om een bevolking een kant op te sturen. Dat zorgt voor een tweedeling en een twijfel die alleen maar meer mensen zal gaan bereiken. Ik ben dan ook niet tegen het vaccin, maar zeker tegen het algemene beleid. Nu hebben we eigenlijk echt kunnen zien wat voor mensen nou de landen besturen. Het resultaat is naar mijn mening schrikbarend en heel zorgwekkend. Met name omdat ze inmiddels bijna allemaal naar de pijpen van instanties dansen met de EU voorop.
 
Nijogeth
 
3
5 januari 2022 om 00:44
Maar Lierse, ik heb nog niemand zien demonstreren voor een vaccinatieplicht of voor strengere maatregelen. Deze mensen zijn er dus helemaal niet?
 
Lierse1997
 
3
5 januari 2022 om 01:24
Het ergens mee eens zijn maakt je nog niet meteen een fanaticus die zijn zondag wil verpesten door naar Amsterdam te rijden en dan een uur met een stom kartonnen bordje in de regen te gaan staan.
 
 
7
4 januari 2022 om 22:39
Gezondheid en principes gaan altijd boven geld. Dat hebben we gezien bij die farmaceutische bedrijven die t “vaccin” produceren waar jij zo achter staat.
 
toss
 
39
4 januari 2022 om 22:50
Heb je nou nog niet door dat bijna alles rondom covid een leugen is? Er is een angstbubbel gecreëerd waar velen in trappen en zo mag je plots vrijheden en rechten afpakken. Diep diep gestoord.Nogmaals: 99,85% hersteld van corona (in NL). Het is te vergelijken met een griepvirus. Gemiddelde leeftijd van covid doden is 83 jaar! Dan hebben we het maar niet over de covid doden die niet juist geregistreerd zijn.De geestelijke gezondheid wordt vele malen heftiger aangetast door dergelijke maatregelen en dit is ook al lang bewezen.De vaccins zijn veel gevaarlijker (echt veel) voor mensen onder de 40 jaar en vooral jongeren, al 35.000 doden geregistreerd bij officieel instituut in Europa en VS en meer dan 3 miljoen mensen met schade!!. (Edit, nu een maand later zijn het al 50.000 doden!!!!) Als je het dan toch over gezondheid wil hebben. Sterk veemoedwn bestaat dat betreft bijwerkingen vaccins er tevens sprake is van forse onderrapportage.... De werkelijke aantallen zullen veel hoger zijn. Er zijn al lang alternatieve effectieve behandelingen zoals profylactische behandeling met vitaminen ea supplementen, ivermectine, etc.Echter wordt dit verboden door bindende contracten met grootverdieners van pfizer e.a door W.H.O. voorgeschreven. Leugens, bedrog en misleiding.Ik weet het blijft een discussie en wie kan ik nog wekken of overtuigen nu 2 jaar verder bijna. Wellicht niemsnd, maar laat aub ieder dan ook vrij in zijn keuze zonder dwang en drang. Het gaat erom dat die duistere praktijken stoppen. Bronnen kan ik je geven (een hele lijst) De meeste bronnen worden gecensureerd door google, facebook, YouTube e.a. Grote corrupte media die heel wat touwtjes in handen hebben.Complot? Ja, tegen de mensheid en tevens de treurige waarheid. Al zal het de onbewuste en ongevoelige die zich veilig waant niet boeien.Check anders organisaties zoals:doctors4covidethics.orgArtsencollectief.nlAmericasfrontlinedoctors.orgWorlddoctorsalliance.comDoctorsandscientistsdeclaration.orgBit.ly/covid-cribsheetBit.ly/DAK-oversterfteEtc.Etc.
 
Lierse1997
 
5
4 januari 2022 om 22:54
Geef ze maar even die bronnen.En ook even een reden waarom miljoenen gewone mensen, niet de elite dus, mee zouden moeten doen aan dit massacomplot.
 
AcKaka
 
7
4 januari 2022 om 23:06
En dit is weer het uiterste in mijn ogen. Denk dat er qua wel of niet gevaccineerden beiden goede punten zitten die weloverwogen beslissen. Bij toss zie ik nul nuance, zeker als je het vergelijkt met een griepvirus. Situatie etc is compleet anders. Maar dan vind ik een remy niet meteen een gekkie. Enige waar ik het persoonlijk mee eens ben, is dat de ggz onderbelicht word (zwaarder aangetast weet je niet als je alles compleet loslaat).
 
toss
 
4
4 januari 2022 om 23:09
Daar heb je ze, bovenstaande post edit, veel plezier ermee.
 
toss
 
7
4 januari 2022 om 23:11
Ik zeg niks geks hoor Ackaka. Ik zeg dat de cijfers van doden en herstel te vergelijken zijn met een griepvirus. Dit staat gewoon op papier hoor. Kom op zeg. Dit zijn niet mijn cijfers. Maar ach jongens doe ermee wat je wilt.
 
Lierse1997
 
2
4 januari 2022 om 23:13
Ik zal me er morgen eens achter zetten. Verder geen verklaring voor het massacomplot van miljoenen mensen?
 
AcKaka
 
6
4 januari 2022 om 23:14
Ik heb het te vaak als argument gehoord qua corona is hetzelfde als griep. Door de besmettelijkheid is dat niet zo. Ken genoeg zorgverleners die daardoor bizarre diensten moesten draaien (waaronder ikzelf), door de besmettelijkheid. In de context hoe je het schrijft zal het vast kloppen (ken de cijfers niet precies qua percentage sterfte). Dat moet ik uitzoeken. Ik vind je edit al veel genuanceerder dan je vorige bericht. Dat was wel heel vaag geformuleerd. Los van dat ik het in grote delen nog niet met je eens ben.
 
toss
 
11
4 januari 2022 om 23:19
Zo is het leven altijd geweest Lierse. Dit kan jezelf toch ook wel bedenken, nee ik moet je antwoord geven op die vraag, waar je me schijnbaar op onderuit wil halen. Nou een simpel antwoord die iedere historicus wel kent: Een elite groep regeert en de rest volgt braaf. Oorlog in, oorlog uit, revolutie in en uit. Sterker nog we willen volgen, zelf nadenken (over wat het leven werkelijk is) dat wordt ons niet geleerd, dan wordt het lastig voor ons en volgens sommigen (de gevestigde orde) zelfs gevaarlijk. Dit systeem moet blijven en de mens zal het systeem dienen, hoe verrot het ook is. Zo is het altijd geweest tot er een collectief bewustzijn ontstaat dat eem verandering teweeg brengt. Je zou zelfs kunnen denken dat het zo moet zijn zodat de mens kan leren om bewust te worden (als we dan toch over het leven praten). Wie weet.Hoe ruimer je kan denken hoe meer er mogelijk is en zoals Socrates zei: hoe minder je weet.
 
Lierse1997
 
10
4 januari 2022 om 23:48
Correct, een elitegroep. Alleen loopt daar je verhaal volledig mank. Een complot van die omvang omvat niet alleen de elite. Die omvat ook alle virologen en wetenschappers met vakkennis omtrent dit gebied. En alle mensen die in labo’s werken omtrent dit onderwerp. En alle mensen die voor de rijksinstellingen voor volksgezondheid werken. En alle regeringen ter wereld en al de kabinetten van de desbetreffende ministers. En vele medewerkers van social media bedrijven. Jij hebt het niet over de elite, jij hebt het over tientallen miljoenen mensen verspreidt over de hele wereld, verspreidt over alle lagen van de samenleving, verspreidt over alle religies heen, verspreidt over alle politieke spectra,… En dat was de vraag. Waarom zouden al die mensen moeten meedoen aan een gigantisch complot waar heel de wereld bij betrokken is.
 
Lierse1997
 
20
4 januari 2022 om 21:08
Een lastige kwestie. Persoonlijk ben ik er ook geen fan van. En waarom ook? Voor 10 spelers, alsof dat een gigantisch verschil zal maken. En het zijn koren op de molen voor antivaxxerbewegingen. Verder is het ook geen ‘overtuigen’ maar gewoon dwingen.
 
MrKrillin
 
5
4 januari 2022 om 21:20
lierse97 Ook al zijn het er 10, het is niet meer verdedigbaar. Je geeft een groep uitzondering. Zij mogen meer reizen, sporten etc. Dan niet uit te leggen aan de rest, die wel aan regels houdt, dat er aantal zijn die geen vaccinatie hebben
 
DRL80
 
27
4 januari 2022 om 22:00
Stop eens met die holle benaming Antivaxx. Die dekt de lading niet en is on die reden simpelweg beledigend. Er zijn tal van redenen waarom mensen dit specifieke vaccin niet willen nemen, terwijl ze wel alle klassieke vaccins gehad hebben als kind en dat aan hun kinderen geven. Antivaxx is puur een term om te verdelen. Net zoals iedereen wegzetten als complotdenker, een term bedacht door de CIA. Laat mensen in hun waarde. Je wilt het wel (schaap) of niet (Antivaxx/complotdenker) en allebei is prima. Als er maar een keuze is. Want aangetoond is dat vaccins de uitweg niet zijn. We moeten er mee leren leven en de kwetsbaren die dat willen beschermen met vaccins of andere medicatie en methodes zoals gezond leven vergemakkelijken en dergelijke. Kost een stuk minder, beschermd veel beter en zet niet aan tot haat.
 
Lierse1997
 
10
4 januari 2022 om 22:06
Ik kan er niet aan doen dat je je aangesproken voelt. Ga je ontkennen dat er antivaxxerbewegingen bestaan? Zoniet dan heb ik gewoon gelijk. Want nergens zeg ik dat elke weigereraar meteen een antivaxxer is.
 
DRL80
 
15
4 januari 2022 om 22:12
Die zijn er zeker maar die term wordt over de volle breedte uitgesmeerd. Dat weet jij ook best. Iedereen die zich niet laat prikken om wat voor (gegronde) persoonlijke reden dan ook wordt over dezelfde kam geschoren. Ontkennen kan maar dit is gewoon een feit.
 
Lierse1997
 
11
4 januari 2022 om 22:13
Wat de rest denkt of doet is niet echt relevant voor mijn opinie niet? Voor mij is het duidelijk. Antivaxxerbewegingen zijn die idioten die tegen elke vorm van prikken zijn en dat altijd zullen zijn.
 
Primetime
 
18
4 januari 2022 om 21:13
Gelukkig is de transfermarkt open! Hopelijk gaan ze allemaal weg
 
jajoh89
 
59
4 januari 2022 om 21:16
Persoonlijk vind ik dit veel te ver gaan en het engste is misschien nog dat mensen dit soort praktijken normaal zijn gaan vinden. Het uitsluiten van mensen op basis van een persoonlijke keuze die men na goed nadenken heeft gemaakt. Zelf ben ik niet gevaccineerd maar ik accepteer alle consequenties die daarbij komen kijken. Vind het niet normaal maar ik laat mij niet overtuigen om iets te doen waar ik niet achter sta. Heb ook al een gesprek gehad met mijn manager op werk, mochten ze mij gaan verplichten heb ik al verteld dat ik net alle plezier mijn vaste contract inlever.Voordat mensen erover gaan vallen dat ik niet gevaccineerd ben. Doe altijd een zelftest voor ik op bezoek ga en houd mij verder aan alle regels.
 
Lierse1997
 
18
4 januari 2022 om 21:24
Het enige probleem is dat een deel van die mensen daar helemaal niet goed over heeft nagedacht.
 
jajoh89
 
44
4 januari 2022 om 21:35
En daar hebben we er weer eentje. Gooit een hele groep mensen op een hoopje. Normaal gesproken zijn je reacties wel van een bepaald niveau alleen deze mwa. Nou ik zal je mijn beredenering vertellen en dan mag jij mij vertellen of ik er goed over nagedacht heb. In eerste instantie vertrouw ik op mijn immuunsysteem en laten we zeggen die houd het al twee jaar prima op de rails. Daarnaast als mij dan wel het lot treft en Corona kruist mijn pad en ik houd er iets aan over of overlijd er onverhoopt aan dan is dat natuurlijke selectie. Doordat wij mensen bovenaan de voedselketen staan zijn wij vergeten dat ook wij kunnen uitsterven of overlijden zoals de rest van de dieren ook doen. Met 7 miljard mensen op de wereld is natuurlijke selectie geen slecht ding aangezien de wereld overbevolkt is. Tijdens alle vorige lockdowns bloeiende de wereld weer op herten liepen door de binnenstad in Tokyo, smog was nog nooit zo laag geweest op sommige plekken in de wereld minder vervuiling en de wereld bloeide weer op. Wij mensen zijn toxic. Naast deze redenen heb ik gewoon onderzoek gedaan naar geluiden anders dan alleen de mainstreammedia en heb ik deze naast elkaar neergelegd en gewikt en gewogen en besloten dat ik dan maar een risico loop en ervoor kies niet iets te laten injecteren waarvan de gevolgen over 10 jaar niet bekend zijn. Daarnaast is er een mooi lijstje in mijn directe omgeving die complicaties hebben opgelopen na het vaccin die elke gedachte om hem wel te nemen zijn verbannen uit mijn hoofd.
 
Lierse1997
 
9
4 januari 2022 om 21:41
Ik zeg een deel van die mensen. Dus die ‘hele groep’ heb ik niet eens gedefinieerd. En jouw redenatie vind ik bijvoorbeeld niet goed (en dan naar mijn mening, niet dat jouw redenering in algemene zin per se slecht is maar dus wel naar mijn mening). Natuurlijke selectie klinkt mooi en objectief, alleen is dat niet zo. De zwakkeren van onze maatschappij zullen altijd harder getroffen worden. En daarnaast houd je in die redenering ook niet echt rekening met een aantal bewezen positieve kenmerken van het vaccin die positieve gevolgen hebben voor de maatschappij.
 
Diego_Forlan
 
16
4 januari 2022 om 21:51
Net als in het dierenrijk gaan de zwakkere nou eenmaal eerder heen. En ik heb genoeg 'zwakkere' mensen in mijn omgeving, maar om hiervoor al 2 jaar mensen te beperken, bedrijven kapot maken, de economie slopen en mensen verplichten een vaccin te nemen voor een virus met een IFR van 0.5%. Nee, dat gaat in mijn ogen veel te ver. Tussen die 'zwakkeren' zitten ook nog veel mensen die zwak zijn door eigen toedoen. Dus een gezond iemand moet zich laten vaccineren om een kettingroker met een BMI van 35 te beschermen? Ik hoop dat de zwakkeren zo veel mogelijk beschermd kunnen worden maar om hiervoor al 2 jaar zulke maatregelen door te drukken is gewoon ridicuul. Bovendien, zolang de farmaceutische 'weldoeners' geen interessante markt zien in de armere continenten en deze dus niet eens hun bevolking van een eerste vaccin kunnen voorzien, is het logisch dat hier varianten blijven ontstaan en moeten wij hiervoor ons dan maar 3, 4, 5, 6 keer laten prikken?
 
Lierse1997
 
4
4 januari 2022 om 21:54
Je ziet ‘zwakkeren’ veel te letterlijk. Jij denkt aan lichamelijke zwakte. Ik heb het voornamelijk over financiële zwakte. En samenlevingen waar de zwakkeren maar opgeofferd moeten worden zijn de engste samenlevingen die er zijn.
 
nederland79
 
21
4 januari 2022 om 21:55
Ik vind het altijd wel bijzonder dat mensen die niet gevaccineerd zijn, allemaal mensen in hun omgeving hebben met complicaties van het vaccin... Daarnaast vraag ik me af welke andere geluiden? Je moet ook niet luisteren naar de MSM maar naar de mensen die er verstand van hebben. En dat dit virus een prima optie is om wat aan de overbevolking te doen ben ik met je eens. Zelfs nu nog worden alle oudjes met extreem veel moeite in leven gehouden. Gaat nergens over
 
Dr. Duck
 
3
4 januari 2022 om 22:25
In deze groep zullen idd veel mensen zijn die er niet over na denken of zich hebben laten beïnvloeden door onjuiste informatie. Ik denk echter dat dit bij de mensen die wel gevaccineerd is relatief gezien gelijk zal zijn. Ook daar gaan veel mensen zonder nadenken over op vaccinatie.
 
Lierse1997
 
3
4 januari 2022 om 23:02
Ik mag hopen dat mensen die niks van de materie kennen vertrouwen op de opinis communio van het desbetreffende vakgebied.
 
Herosennin44
 
1
5 januari 2022 om 00:23
@Nederland79 Erg raar vind ik je opmerking niet. Tehuizen zitten vol Nederlandse oma's en opa's die enkel met hun verjaardag en kerst bezoek krijgen van hun kinderen. Ik vind het dan ook totaal niet raar om te horen dat velen er hier schijt aan hebben als je vaker in zo'n tehuis geweest bent. Die kinderen hebben het drukker met op de erfenis wachten.
 
Dr. Duck
 
0
5 januari 2022 om 07:39
Of vooral dat doen wat nodig is om aan de voorwaarden te voldoen om aan maatregelen te ook ontkomen. Dat dat anders uit heeft gepakt had men van te voren kunnen bedenken
 
Sirius
 
0
5 januari 2022 om 14:50
@nederland79 - Dus je moet ouderen maar aan hun lot overlaten? Die mensen betalen gewoon zorgkosten en doen dat al veel langer dan jij en ik. Vanuit financieel oogpunt zouden ze zelfs meer recht op zorg hebben omdat ze er al meer in hebben geinvesteerd. In plaats van onderzoek te doen naar de effecten van maatregelen en keihard werken om de zorg op te schalen, is natte-vinger-werk schijnbaar een gedogen beleid. Waarom dan nog steeds wijzen naar bevolkingsgroepen? Het is nu toch echt wel een keer tijd om het functioneren van de regering en het OMT in twijfel te trekken. Die hebben fouten gemaakt met schade van gigantische proporties en die laten we gewoon aanmodderen. Het kan nooit zo zijn dat ze hun eigen controle zijn. Dat is nu wel het geval.
 
eenopinie
 
8
4 januari 2022 om 23:53
Je hebt helemaal gelijk. Ikzelf ben helemaal gevaccineerd en heb gisteren nog de booster gehaald. Maar ik ben bereid om te vechten voor het grondrecht van keuzevrijheid als het op het eigen lichaam aankomt. De beweegredenen van mensen die zich niet laten vaccineren kunnen valide zijn, of wappie, maar dan nog, het is hun grondrecht waar niemand aan heeft te tornen. We gaan als gemeenschap nu een heel gevaarlijk pad op waarin de waanzin regeert. Cijfers tellen niet meer, het is een soort van massa hysterie, das experiment achtig. Ik ben van mening dat het Europees hof voor de rechten van de mens nu in zou moeten grijpen in Italië.
 
4Ever4Ajax
 
0
5 januari 2022 om 09:34
En dat vind ik weer onzin. Dit doen de regeringen niet om politieke redenen. Het is niet dat de inkomstenbelasting naar een hoger niveau wordt gebracht ofzo. Vaccinatie is niet het enige redmiddel in deze crisis, maar wel een belangrijk onderdeel om de ziekenhuisopnames of erger te beperken. Als mensen weigeren iets te doen voor de gezondheid van een heel land, vind ik het logisch dat de overheid hierop ingrijpt. Op het kinderdagverblijf van m'n kids mag je als kind bijvoorbeeld ook niet komen als je de DKTP en BMR-prik (volgens mij die) niet hebt gehad. En terecht, dat gaat om de gezondheid van anderen. Ja, je hebt zelfbeschikking. Dat is een groot goed en zou de overheid eigenlijk niet aan moeten tornen. Maar als de gezondheid van de wereld in het geding is, vind ik het logisch dat er hard wordt ingegrepen. Mensen die daar niet aan willen voldoen (en dan heb ik het niet over de groep die de prik niet mogen halen ivm gezondheidsissues) geven daarmee een middelvinger naar de rest van de wereld. Ik hoop ook van harte dan een normaal denkende rechter gewoon meegaat in dit verhaal. Wij gaan gelukkig ook snel over op 2G zoals een groot deel van Europa nu ook al doet.
 
Weef
 
2
5 januari 2022 om 00:27
Normaal vinden gaat wat ver, maar ik ben wel aanzienlijk minder tegen dit soort maatregelen dan voorheen. Als het weigeren van een vaccin alleen gevolgen zou hebben voor de persoon die het vaccin weigert ben ik het volledig met je eens. En nu zul jij vast niet in een risico groep horen en dus zal de kans dat jij in het ziekenhuis komt niet heel groot zijn, maar als iedereen die niet onder de risicogroep valt zo denkt dan liggen de ziekenhuizen dus wel overvol. Het besmettingsargument vind ik minder sterk, want dan is veel testen inderdaad effectiever. Daarbij vind ik simpelweg datgene wat gevraagd wordt (een vaccinatie) niet zo bijzonder. Jij hebt blijkbaar meer angst voor bijwerkingen waar geen aanwijzingen voor zijn en waarop de kans verwaarloosbaar klein is, dan voor een zware Covid besmetting waarop de kans ook niet groot is (maar in mijn optiek wel veel groter, maar dat ben je vast niet met me eens). Dat kan natuurlijk, maar we hebben het in beide gevallen over kleine kansen. Is dat echt iets om zo stellig over te zijn? Ik heb ook het idee dat het meer een principe kwestie is voor veel mensen. En als je begint over eigen onderzoek buiten de mainstream media en een heleboel niet te verifiëren complicaties van vaccins (terwijl ik zelf helemaal niemand ken daarmee) dan haak ik wel een beetje af. Dat gezegd hebbende vind ik maatregelen die mensen belet om te werken en dus brood op de plank te brengen voor zichzelf en hun gezin te ver gaan. Ik vind het persoonlijk bizar dat er mensen zijn die het echt zo ver zouden laten komen om maar geen prik te halen, maar dat neemt niet weg dat zo’n maatregel niet meer redelijk is. Echter hebben we het hier over profvoetballers, dus publieke personen in een bevoorrechte positie en dan kan ik het beter begrijpen. Er wordt voor profvoetbal een uitzondering gemaakt op de maatregelen, dus dan mag daar ook wat tegenover staan.
 
jajoh89
 
1
5 januari 2022 om 01:44
@weef bedankt voor het inhoudelijk ingaan op hetgeen wat ik hierboven geschreven heb! Ik kan je beredenering goed volgen en de ziekenhuizen die vol liggen met COVID patiënten is ook een zware druk op de zorg en voorkomen is beter dan genezen. Alleen als je dan naar het voorkomen kijkt dan kijk in vooral naar de reden dat de druk op de zorg zo hoog is. Dat is voornamelijk te danken aan alle bezuinigingen die plaats hebben gevonden. Uiteraard staat er niet direct nieuwe aanwas qua personeel klaar maar wij hebben in Nederland gwn een super laag aantal IC plekken per inwoner alleen als je het met België vergelijkt al. Je hebt 100% gelijk dat ik niet in een risicogroep val dus misschien had ik een andere mening gehad als dat wel het geval is geweest. We hebben het in beiden gevallen over hele kleine kansen inderdaad misschien verwaarloosbaar zelfs. Dus waarom ik het niet doe? Principe kwestie en wat men mij ook wil onthouden of afpakken ik blijf bij mijn standpunt. Ik doe wat binnen mijn mogelijkheden is om andere mensen te beschermen zo goed als ik kan. Vermeld ook altijd dat ik niet gevaccineerd ben als mensen die het nog niet weten op bezoek komen of ons op bezoek vragen. Verder snap ik je beredenering volkomen en heb ik ook respect voor je mening.
 
Weef
 
2
5 januari 2022 om 02:41
De kritiek op het beperkte aantal IC plekken is terecht, maar helaas is daar op korte termijn inderdaad weinig aan te doen. Ook had het waarschijnlijk enkel gescheeld dat er dan misschien minder of op een later moment maatregelen nodig waren geweest. We hadden dan niet opeens zonder maatregelen af gekund. Dat het zo’n principieel punt voor je is zal ik persoonlijk niet snel begrijpen, maar dat hoeft ook niet. Binnen jouw keuze lijk je je in ieder geval het maximale te doen en dat kan ik respecteren. Uiteindelijk ben ik nog steeds van mening dat we hier het snelst uit zijn met een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad, maar 100% is natuurlijk een utopie. Verder snap ik dat de maatregelen steeds meer een glijdende schaal lijken te worden. Dat heeft ook te maken met hoe lang dit al voortduurt en dat geduld lijkt op te raken. Er zijn wat mij betreft in ieder geval wel grenzen aan en uitsluiting van werk en onderwijs gaan mij echt te ver. Ik geloof en hoop ook niet dat het zo ver gaat komen in Nederland.
 
 
7
4 januari 2022 om 21:16
Een dappere zet van de Serie A. Maar ik moet wel zeggen dat als er nog maar 10 spelers niet gevaccineerd zijn, ze het erg goed voor elkaar hebben in Italië. Stukken beter als Engeland bv. Dan lijkt het me ook niet zo moeilijk om die laatste 10 te overtuigen.
 
Davilla_7
 
29
4 januari 2022 om 21:55
Ah dus voetballers in de Serie A mogen hun vak niet meer uitoefenen als zij zich niet inenten tegen een virus dat op geen enkele wijze een risico voor hen vormt. Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat er een grote groep mensen is die dit maar normaal vindt. Wat een tijden
 
Dr. Duck
 
6
4 januari 2022 om 22:28
Helemaal geen risico klopt natuurlijk niet. Een speler van Willem II is er bijna aan overleden. Maar verder ben ik het met je eens hoor. Eng hoe mensen anderen benaderen op dit gebied. Van twee kanten trouwens. Laat elkaar in waarde, neem je eigen beslissing en respecteer de beslissing van een ander.
 
RamonDiaz
 
9
4 januari 2022 om 23:43
Overtuigen door dwang, dat doe je bij criminelen niet bij onschuldige mensen. Voorheen waren we blijkbaar ontzetten wreed, de IFR van Corona is exact gelijk aan de griep maar toen vonden we duizenden doden per jaar acceptabel en nu noemen we het Corona en is het ineens anders. Nu leggen we wereldwijd economieën plat, worden kinderen thuis gehouden en krijgen zij al bij a 2 jaar lang geen acceptabele scholing meer, worden mensen ineens gekoppeld aan QR codes, is je lichamelijke integriteit niet meer heilig, worden demonstraties of verboden of hardhandig neergeslagen, hebben we een avondklok mogen meemaken waarbij de overheid zelf aangeeft niet weet of het effectief is en zitten we hier nog steeds in lockdown terwijl het met de dag duidelijker wordt dat Omicron relatief onschuldig is en worden ongevaccineerden weggezet als wappies en anti vaxxers terwijl de meeste mensen die ongevaccineerd zijn voor eigen keuze zijn, als je je wilt laten vaccineren prima, doe je het niet ook prima. Nu het RIVM de precentages van de zkh opnames hebben bijgesteld voor november en december zie je ook dat het nauwelijks een verschil betekent qua procentuele verdeling van de opnames. Het gaat toch eens tijd worden dat overheden beseffen dat ze er zijn om mensen te dienen ipv te dwingen.
 
Harmr
 
0
5 januari 2022 om 10:03
Met je eens, behalve je zinsnede over de IFR. De IFR is (wereldwijd) gelijk aan griep, dat is echter met alle genomen maatregelen. De IFR in Nederland ligt al ca 4x hoger..
 
RamonDiaz
 
0
5 januari 2022 om 15:26
@hamr Als je kijkt naar cijfers over de IFR van Corona zul je waarschijnlijk verschillende precentages tegenkomen, ik heb het precentage van Medisch Contact, laat ik het zo zeggen een site uit het vakgebied, dus geen overheidssite maar zeker geen anti vaccinatie site dus je mag er vanuit gaan dat het neutraal is. Ik heb het precentage van pre Omicron variant dus anders zou het precentage nog lager kunnen uitvallen. Ik ben oprecht benieuwd hoe je eraan komt dat het 4x hoger ligt. Wat ik sowieso vreemd vind aan het rapporteren vanuit de overheid dat ze het voor het aantal overledenen met Corona de hele pandemie nemen dus inmiddels het aantal van bijna 2 volle jaren maar voor de griep een seizoen nemen waardoor de preceptie is dat het aantal veel hoger ligt terwijl je de vergelijking niet maakt over hetzelfde aantal dagen of weken. Ik zeg ook nog uitdrukkelijk overleden met Corona want als je zegt aan Corona dan is de ziekte onder 70 jarigen zonder onderliggend lijden minimaal.
 
AjaxRosenberg
 
0
5 januari 2022 om 12:37
Ik snap wel dat mensen serieuze vraagtekens krijgen of het nog echt over volksgezondheid gaat als je zulke rigoreuze maatregelen neemt om 10 (let wel 10!) profvoetballers te overtuigen om een vaccinatie te nemen.