Eigen doelpunt Van Rhijn beslist boeiend voetbalgevecht in Utrecht
Zaterdag, 20 oktober 2018 om 22:35

FC Utrecht heeft zaterdagavond in een boeiend voetbalgevecht afgerekend met AZ. De club uit de Domstad keek op eigen veld al vroeg tegen een achterstand aan, maar kwam nog in de eerste helft langszij door een treffer van Urby Emanuelson. Het duel leek vervolgens af te stevenen op een gelijkspel, maar door een laat eigen doelpunt van Ricardo van Rhijn bleven de punten toch in Utrecht: 2-1.

AZ ging voor de interlandonderbreking met liefst 5-0 onderuit op bezoek bij Ajax, maar het begin in Stadion Galgenwaard mocht er wezen van de ploeg: Björn Johnsen tekende al na twee minuten voetballen voor de 0-1. De Noorse spits tikte van dichtbij binnen na een voorzet vanaf de linkerflank van Thomas Ouwejan. FC Utrecht kende zo een dramatische start, maar de formatie van Dick Advocaat herstelde zich gaandeweg de eerste helft.

Simon Gustafson was na een klein kwartier dicht bij de gelijkmaker, maar de Zweedse middenvelder schoot uit kansrijke positie op Marco Bizot. Na 36 minuten voetballen wist de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte te komen. Gyrano Kerk had een knappe individuele actie in huis, waarna Emanuelson al glijdend Bizot verschalkte. FC Utrecht vocht zich zo volledig terug in de wedstrijd en was voor rust zelfs nog dicht bij een tweede treffer. Een schot van Joris van Overeem werd met moeite tot hoekschop verwerkt door Bizot.

Het voetbalgevecht tussen FC Utrecht en AZ zette zich in de tweede helft door. De bezoekers uit Alkmaar waren vlak na de onderbreking bijzonder dicht bij de 1-2, maar pogingen van Oussama Idrissi en Guus Til werden uiteindelijk voor de doellijn onschadelijk gemaakt door de thuisploeg. AZ nam het heft in handen na rust, maar moest evenwel waakzaam blijven voor FC Utrecht. Zo sprong Willem Janssen halverwege de tweede helft slordig om met een goede kopkans.

Het duel leek beide kanten op te kunnen vallen. Pantelis Hatzidiakos was vijf minuten voor tijd namens AZ dicht bij een doelpunt, maar de kopbal van de Griekse centrumverdediger trof uiteindelijk de lat. FC Utrecht leek op zijn beurt genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar de Domstedelingen trokken de wedstrijd drie minuten voor tijd toch nog naar zich toe, doordat Van Rhijn de bal ongelukkig in eigen doel werkte na een voorzet van Sean Klaiber.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
AZRico
 
43
20 oktober 2018 om 22:40
Het is denk ik twee jaar terug dat ik voor het laatst gereageerd heb op VZ, maar ik voel me toch genoodzaakt om te reageren. Want wat zakt AZ dit seizoen door de ondergrens... Dat je met Weghorst en Alireza je twee belangrijkste spelers kwijtraakt, wist iedereen in maart 2018 al. Dat je pech hebt met blessures van belangrijke spelers, dat kan gebeuren. Maar dat er keer op keer op tactisch vlak wordt gefaald, dat is echt onbegrijpelijk. Het begon dit seizoen al met het aanvoerderschap van Til. Prima dat je een jonge gast verantwoordelijkheden geeft, maar dat zorgt er nu wel voor dat je hem niet kan wisselen. Want je wisselt je aanvoerder natuurlijk niet. Adam Maher zit op de bank, en die heeft in die paar minuten dat hij gespeelt heeft, al meer laten zien dan Til in dit hele seizoen. Dat hij in een dip zit is niet erg, maar wissel die jongen gewoon dan wordt hij ook (tijdelijk) uit zijn lijden verlost. Bovendien kan Gudmundsson op 10 mij ook veel meer bekoren dan op rechtsbuiten. Rotariu kan de rechtsbuiten positie prima invullen totdat Stengs er weer is. Dat Johnsen geen man voor de combinatie is, dat was bij ADO ook al te zien, maar dan moet je dusdanig gaan spelen dat je hem in zijn kwaliteiten laat spelen. Idrissi op links gaat veel voor eigen succes en Gudmundsson op rechts trekt ook veel naar binnen. Dat de bal niet gewoon voor de goal wordt geslingerd is echt onbegrijpelijk. Dan kan je Johnsen net zo goed niet laten spelen, want je gebruikt hem niet in zijn kracht. En als laatste de verdediging. Er is dit seizoen volgens mij nog geen één keer met dezelfde verdediging gespeeld. Er wordt zoveel gewisseld, dan raken die jongens nooit op elkaar ingespeeld. Dat er geen kwaliteitsimpulsen zijn gehaald voor de verdediging mag op het conto van Max Huiberts komen, maar constante rotaties in de verdediging zijn gewoon de schuld van vd Brom. Dat vd Brom nu de langstzittende coach ooit is van AZ is heel mooi voor hem, maar voor mij is de houdbaarheidsdatum er wel vanaf. Na dit seizoen afscheid nemen met een grote bos bloemen, en opzoek gaan naar iemand die de potentie van dit elftal wél volledig kan benutten. Want het is gewoon een groep met veel kwaliteiten en veel potentie, ondanks het wegvallen van Weghorst en Alireza.
 
jossy91
 
13
20 oktober 2018 om 22:41
Wat is je conclusie?
 
alkmaardertje
 
14
20 oktober 2018 om 22:45
#bromout als het verhaal goed begrijp.
 
AZRico
 
17
20 oktober 2018 om 22:50
Dat we dus inderdaad lekker afscheid moeten gaan nemen van Brom
 
jossy91
 
36
20 oktober 2018 om 22:51
Willen we meer of minder Brom?
 
utregwatcher
 
0
21 oktober 2018 om 09:45
Ik zat in het stadion, FC Utrecht was zwak en werd deels weggespeeld, dankzij Jenssen en wat geluk maakte AZ de goals niet. Utrecht had 5-10 minuten een goede periode nadat ze de goal maakten. Lichtpuntjes, Janssen, Guwara, Kerk. Het is wachten op terugkomst van Strieder en Bahebeck van blessures. Ondanks tot nu toe veel matig voetbal dit seizoen, veel rode kaarten en geen vertrouwen meer in het team toch nu al langszij concurrenten AZ en Vitesse die met een hogere begroting spelen. Het kan een mooi seizoen worden als Utrecht ook nog vertrouwen krijgt, beter gaat spelen en bepaalde spelers terugkrijgt van blessures. PS gerucht gaat dat vd Brom naar Utrecht gaat
 
EmielDG
 
0
22 oktober 2018 om 09:39
Lichtpuntje Janssen? Vanwege al die diepe ballen in de voeten van AZ spelers zeker? Of die kopbal op open goal? Ik vond Tannane vooral erg sterk in de spits, ongelooflijk wat een verschil met Dessers, lekker laten staan totdat Bahebeck fit is.
 
surreal
 
14
20 oktober 2018 om 23:21
Als dit je reacties zijn mag je zeker vaker reageren! Zeer fijn altijd om zulke reacties te lezen! Wie zou Vd Brom het beste kunnen opvangen als hij weggaat? Goede trainers liggen niet voor het oprapen, zeker niet voor AZ wat een lastige club is. Kampioen ga je bijna zeker niet worden en je materiaal word ieder jaar verkocht. Misschien F. de Boer? Kan met jong talent overweg, had ook vaak dat zijn spelers weggingen bij Ajax en speelde vergelijkbaar voetbal. Goed punt ook over Johnsen, lastig voor die jongen om nu zich goed te laten gelden. Was perfect geweest als extra spits/pinchhitter als Boadu niet geblesseerd was geweest. VD Brom moet zijn elftal daar beter op aanpassen. Het is natuurlijk mooi als je twee flankspelers hebt die goals kunnen maken maar met een spits als Johnsen heb je wellicht meer aan speler die de achterlijn haalt. Misschien is het voor hem ook gewoon even aanpassen aan de nieuwe club en speelstijl dat kan ook, dat als hij zo veel minuten heeft gemaakt dat hij zijn rol beter kan invullen. Waarom krijgt Bergsma eigenlijk geen kans? Die is wel beter als CV dan Van Rhijn toch? Of valt hij erg tegen?
 
AZRico
 
4
20 oktober 2018 om 23:51
Ik heb stille hoop op Bosz. Anders mag er wat mij betreft ook best eens naar buitenlandse trainers worden gekeken. Er zijn in Nederland namelijk verder niet zoveel trainers waar ik veel potentie in zie.
 
AZRico
 
6
20 oktober 2018 om 23:53
En ik kijk regelmatig wedstrijden van Jong AZ, maar die zijn ook nog niet echt overtuigend. Vince Gino Dekker en Druijff zijn daar een heel mooi koppel voorin, maar achterin is het redelijk gatenkaas (mede door Bergsma).
 
jossy91
 
18
20 oktober 2018 om 22:40
Topscorers van rhijn? Gaat lekker zo, zijn blij met je in Alkmaar.
 
ben030
 
19
20 oktober 2018 om 22:41
Totaal niet verdiend maar wat voelt dit fijn zeg
 
Jaimy87
 
5
20 oktober 2018 om 22:42
Het spel is nog niet best maar de resultaten zijn alvast beter onder Advocaat! Hij maakt in ieder geval niet van die naïeve keuzes als z’n voorganger.
 
alkmaardertje
 
11
20 oktober 2018 om 22:42
Dit was niet ongelukkig. Dat is toch een gebrek aan kwaliteit achterin? Man man man. Utrecht heeft in de 2e helft weinig tot niets gecreëerd, maar gaan er toch door ons centrale duo met de overwinning vandoor. Gefeliciteerd Utrecht.
 
franky_utrecht
 
5
20 oktober 2018 om 23:21
Die kopbal van Janssen die 1 op 1 van Gustaffson waren 2 100% kansen
 
joker030
 
5
20 oktober 2018 om 22:46
Belangrijke overwinning, maar het spel ziet er nog steeds verre van best uit
 
azchelsea
 
0
21 oktober 2018 om 01:18
Wat een pijnlijke nederlaag. Het was spannend met kansen over en weer, maar een verlies voelt niet verdiend. Az had eerder aanspraak op een overwinning aan het einde. Idrissi en gudmundsson waren goed vandaag, maar maakten wel de functie van johnsen bijna onmogelijk door elke keer naar binnen te trekken zoals azrico aangeeft. Bovendien baal ik er van dat maher weer niet ingebracht wordt en til de hele wedstrijd blijft staan. Als laatste even een oproep naar max: haal alsjeblieft een centrale verdediger die er gelijk staat: deze zomer zijn Bergsma, weigelt en van rhijn (definitief na huurperiode) gehaald die allemaal niet voldoen. Van rhijn is zelfs geen centrale verdediger. Ik denk dat bijna alle az-fans liever iemand zien die wat meer ervaring heeft en sterk is in de lucht. Dat is Vlaar wel, maar die zit op het einde van zijn carrière. Ik had afgelopen zomer liever Letschert of iets dergelijks zien komen, helaas ging die naar Utrecht.
 
utregwatcher
 
0
21 oktober 2018 om 10:19
voor de play offs doen gezien begrotingen en selectie mee: Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht met daar achter Heerenveen, Heracles, en misschien Willem Ii/zwolle/vvv Excelsior zal nog wegzakken, Heracles ook iets. Heerenveen presteert weer wisselend en geen beste coach. Zwolle heeft veel kwaliteit ingeleverd, VVV goede trainer maar komt net te kort, Willem II moet hopen dat Sol in winterstop niet vertrekt anders zal het compleet wegzakken