Eiting: 'Het is weer een heel belangrijk seizoen in mijn carrière'
Vrijdag, 23 februari 2018 om 18:25

Carel Eiting maakte vorige week zondag grote indruk tijdens zijn invalbeurt tegen PEC Zwolle (0-1 winst). De talentvolle middenvelder verving in de rust Lasse Schöne en kreeg na afloop veel complimenten. Eiting is blij met alle lovende woorden, maar beseft dat hij er nog lang niet is. De twintigjarige Ajacied wil niet te lang blijven hangen bij het duel in Zwolle en kijkt alweer vooruit.

Het talent uit de eigen jeugdopleiding kreeg na zijn invalbeurt veel positieve reacties. "Het was een hele mooie ervaring. Het is fantastisch dat ik op zo'n manier deel uit kan maken van het team", aldus Eiting in gesprek met Ajax TV. "Het is hartstikke leuk, maar ik krijg zelf niet heel veel mee. Ik beoordeel mezelf op de wedstrijd, dan probeer ik het weer snel af te sluiten en door te gaan."

Eiting zegt er klaar voor te zijn wanneer trainer Erik ten Hag een beroep op hem doet. "Iedereen hoopt natuurlijk dat Lasse fit is. We hebben iedereen nu hard nodig, dus ik wacht rustig af", klinkt het uit de mond van Eiting, die erkent dat hij nog veel stappen moet maken wanneer hij uit wil groeien tot vaste basisspeler in de hoofdmacht. "Ik ben net twintig, maar het is weer een heel belangrijk seizoen in mijn carrière. Dit seizoen wil ik proberen zoveel mogelijk minuten mee te pakken in Ajax 1."

Waar Ajax zondag thuis ADO Den Haag ontvangt, kijkt Eiting met een schuin oog naar het duel tussen Feyenoord en PSV in De Kuip. "Ik denk dat iedereen het wel gaat kijken en benieuwd is naar wat er gaat gebeuren, maar we zijn nu natuurlijk nog bezig met ADO. Ik hoop dat Feyenoord wint."

Meer nieuws
   
08:06
08:06
Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
0
   
07:38
07:38
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
07:13
07:13
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
22
   
06:30
06:30
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
UUUU
 
3
23 februari 2018 om 18:53
Vind het wel een goed talent maar bij de ligt, de jong en kluivert zag je wel direct dat wat ze iets extra’s hebben en brachten. Komt wel solide over in potten die ik van hem heb gezien, voornamelijk jong Ajax
 
wisselspeler12
 
1
23 februari 2018 om 19:47
Dat zie ik ook wel bij deze speler. Zijn inzicht en pass vind ik van hoog niveau. Al lijkt het op de een of andere manier toch altijd wat traag te gaan bij hem.
 
DRL80
 
3
23 februari 2018 om 19:30
Zie hem wel op de positie van Schone, De Jong op die van Ziyech en Van De Beek gewoon op z’n eigen positie. Prima middenveld met veel mogelijkheden tot groei.
 
jaokdan
 
0
23 februari 2018 om 20:58
sympathieke, nuchtere kerel of... net mediatraining gehad en houdt zich er nog braaf aan roept u maar