EK-winnares Van Es verhuist na 'anti-Ajax'-uitspraak toch naar Amsterdam
Woensdag, 30 mei 2018 om 12:31

Kika van Es is volgend seizoen speler van Ajax, zo laten de Amsterdammers weten via de officiële kanalen. De verdedigster, die vorig jaar met de Oranje Leeuwinnen Europees kampioen werd, komt over van FC Twente en heeft bij haar nieuwe club een eenjarig contract getekend. Van Es is na Ellen Jansen de tweede speelster van de Tukkers die deze zomer overstapt naar Ajax.

De transfer van Van Es, die een jaar voor FC Twente speelde en daarvoor actief was bij PSV en Achilles'29, komt als een kleine verrassing, aangezien zij vorig jaar in een interview met de NOS aangaf weinig warme gevoelens te koesteren voor de Amsterdamse club: "Ik ben echt wel anti-Ajax. Amsterdam is sowieso niks voor mij, ik voel me er niet veilig", liet zij toen optekenen.

De verdedigster heeft nu echter anders besloten en laat op de website van haar nieuwe werkgever uit te kijken naar het avontuur: "Ik ben heel erg blij en trots dat ik onderdeel mag zijn van dit ervaren team. Ik ben hier gekomen om mezelf te ontwikkelen. Daarbij vind ik het belangrijk om met meiden samen te spelen die weten hoe hoog de lat ligt. Ik hoop hier een hoop plezier te beleven en ga mijn uiterste best doen om prijzen te pakken."

Meer nieuws
   
18:20
18:20
Bondscoach Tedesco laat Courtois thuis voor EK: 'Wil geen pingpong spelen'
0
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
3
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
1
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Sempros
 
27
30 mei 2018 om 12:39
Tja, dat hebben wel weer mensen uit 'de rest van Nederland' en vice versa, als je er eenmaal vaker bent zal het vast wel meevallen.
 
LucasAndersen
 
8
30 mei 2018 om 14:42
Precies. De meeste mensen kennen alleen de vierkante kilometer in het Centrum, dan heb je geen elekker beeld van Amsterdam. Druk, vol met toeristen en nutellawinkels. Maar kom in een andere wijk van Amsterdam, in zuid, de pijp of in een park en Amsterdam is een van de fijnste plekken ter wereld om te wonen.
 
alexdevidal
 
1
30 mei 2018 om 17:06
Ik ben zelf ook overstag gegaan, en vind Amsterdam een goede stad om te wonen. Maar ach, het blijkt maar weer dat mannen en vrouwen genoeg op elkaar lijken. Vele zijn gewoon glory hunters en gaan naar een plek waar het gras ogenschijnlijk groener is.
 
falonso
 
31
30 mei 2018 om 12:42
De aantrekkingskracht van succes? Twee landstitels op rij, wellicht twee bekers op rij... geweldige faciliteiten natuurlijk. Maar zo zie je maar hoe hypocriet voetballers zijn. Als je echt zo anti-Ajax bent, dan ben je dat ook wanneer ze je willen hebben.
 
AjaxWestham
 
3
30 mei 2018 om 13:23
Exact, dit zijn haar woorden geweest en als ze principieel is bedankt ze Ajax voor de getoonde interesse en blijft ze lekker bij twente. En laten we niet zielig doen tov mensen die eerst stoer de waarheid over aan andere club vertelden, maar er nu zelf gaan spelen... hypocriet gewoon.
 
Kaassie
 
0
30 mei 2018 om 18:37
Je hebt helemaal gelijk hoor maar ik neem aan dat Ajax ook wel weet dat ze dat heeft gezegd en dan zou ik denken "die hoeven wij niet, wij gaan op zoek naar een speelster die wel voor ons wil spelen",
 
Glory
 
0
30 mei 2018 om 23:32
Ik zou juist proberen haar dan aan te trekken. Toch leuker als ze dan toch komt?
 
Shorty1991
 
3
30 mei 2018 om 15:09
Sowieso is het een beetje triest en onprofessioneel om 'anti' iets te zijn, maar goed dat is mijn mening.
 
falonso
 
2
30 mei 2018 om 15:21
Dat ben ik wel met je eens, al moet ik zelf zeggen dat ik ook wel wat minder heb met sommige clubs. Om te zeggen dat ik 'anti' die clubs ben is wat overdreven, want ik zou best naar het stadion gaan van zo'n club. Puur voor de beleving. Die clubs zijn namelijk clubs als Real en Barca, om maar een voorbeeld te noemen. Ik gun ze beide geen succes, maar toch zou ik best een potje willen kijken in het stadion. Onprofessioneel is het sowieso. Je moet gewoon respect hebben voor je tegenstanders.
 
Primetime
 
1
30 mei 2018 om 15:23
Niet alleen voetballers. Kijk naar zo'n Annabel Nanninga. Amsterdam is een kutstad dit en dat en hier toch nog zo nodig politicus spelen. Doe dat dan lekker in een andere stad waar je wel iets mee hebt
 
Steef71
 
0
30 mei 2018 om 15:54
De aantrekkingskracht van geld natuurlijk. Ajax betaald een veelvoud van Twente en PSV. Natuurlijk ga je dan als speelster je talent verzilveren.
 
falonso
 
2
30 mei 2018 om 16:04
Ik weet niet of Ajax de vrouwen zo veel meer betaalt hoor. Heb je een bron?
 
NUFC_U2
 
1
30 mei 2018 om 12:52
Lekker een contract voor 1 jaar. Daarna is het gemakkelijker om via Ajax als springplank achter je naam naar een mooie Europese club te gaan. Ik begrijp Ajax niet dat ze beide internationals voor slechts 1 jaar laten tekenen...
 
Jaimy87
 
0
30 mei 2018 om 13:07
Misschien was het 1 of geen vanuit die speelsters of Ajax? Wij kunnen dit ook niet begrijpen omdat we niet bij de onderhandelingen aan tafel zaten. We kunnen hooguit dingen suggereren zoals je al doet met je springplank verhaal. Misschien wil Ajax het eerst een jaartje aankijken met haar?
 
Jaimy87
 
3
30 mei 2018 om 13:05
Populaire uitspraak in haar Twente periode van een beetje een naief ogend meisje. Als je van Twente naar Ajax kan transferen doe je dat, gaat ze toch in Zandvoort wonen ofzo.
 
tubes
 
4
30 mei 2018 om 13:09
Zo zie je maar dat men de principes zo overboord gooit als het ze uitkomt.
 
Scepticus38
 
6
30 mei 2018 om 13:12
@falonso Je schrijft: "de aantrekkingskracht van succes? Twee landstitels op rij, wellicht twee bekers op rij... geweldige faciliteiten natuurlijk. Maar zo zie je maar hoe hypocriet voetballers zijn. Als je echt zo anti-Ajax bent, dan ben je dat ook wanneer ze je willen hebben". Een behoorlijk bekrompen reactie. Voor een normaal weldenkend mens is het de normaalste zaak van de wereld om op een eerder ingenomen standpunt terug te komen als je van je van je ongelijk overtuigd bent. Zoiets noemt men ook wel eens voortschrijdend inzicht. Kleine mensen komen nooit op een standpunt terug, ook niet als ze weten dat ze het mis hebben. Grote mensen hebben daar geen enkele moeite mee en dat pleit alleen maar voor hun karakter.
 
AjaxWestham
 
8
30 mei 2018 om 13:29
Te makkelijk gezegd. Zo kun je alles wel recht lullen wat krom was en als dat dan zo is, geef je dat ook aan als dat ter sprake komt en vertel je niet zo'n slap verhaaltje als zij gedaan heeft nu. Ik vind het juist prima als mensen terugkomen op hun eerdere mening, maar dan moet je wel even door het stof. "Anti-Ajax" en "sowieso niks met A'dam hebben" zijn nogal boude uitspraken als je er daarna gaat voetballen namelijk.
 
Scepticus38
 
1
30 mei 2018 om 19:49
@ Ajaxwestham Je schrijft: "ik vind het juist prima als mensen terugkomen op hun eerdere mening, maar dan moet je wel even door het stof. "Anti-Ajax" en "sowieso niks met A`dam hebben" zijn nogal boude uitspraken als je er daarna gaat voetballen namelijk ". Hierbij de (volwassen, naar mijn mening) reactie van betreffende speler zelf: “verstand komt met de jaren zeggen ze”, is de reactie van Van Es nu op de pikante uitspraak. “zoiets kan gebeuren, terwijl het eigenlijk niet mag gebeuren. Op dat moment was Ajax was in die tijd onze belangrijkste tegenstander, dan zeg je wel eens iets in de hitte van de strijd.” Volgens de 26-jarige voetbalster zette de uitspraak echter geen kwaad bloed bij Ajax. “ik ken de trainer goed, en we dollen wel vaker met elkaar over wat nou de beste club van Nederland is. Het was absoluut geen issue.”
 
Sirius
 
1
30 mei 2018 om 13:30
Dan vergeet je wel het belangrijkste element. Ze zei het niet als feit, maar als haar eigen mening. Jij gaat er blindelings vanuit dat ze op haar standpunt is teruggekomen. Ik zeg dit niet als feit, maar het is veel aannemelijker dat ze deze overstap enkel maakt vanwege toekomstperspectieven bij een topclub en de daaraan verbonden financiele voordelen (speelsters zullen bij Ajax vast meer verdienen dan bij FC Twente).
 
Scepticus38
 
0
30 mei 2018 om 20:32
@sirius Je schrijft: "dan vergeet je wel het belangrijkste element. Ze zei het niet als feit, maar als haar eigen mening. Jij gaat er blindelings vanuit dat ze op haar standpunt is teruggekomen. Ik zeg dit niet als feit, maar het is veel aannemelijker dat ze deze overstap enkel maakt vanwege toekomstperspectieven bij een topclub en de daaraan verbonden financiele voordelen (speelsters zullen bij Ajax vast meer verdienen dan bij FC Twente)". Ik snap je reactie niet zo goed. Alles wat iemand zegt, is een mening en geen feit. Wat wil je nu eigenlijk zeggen?
 
wve
 
0
30 mei 2018 om 13:59
Hahaha zo stukje mediatraining geleerd mensen. Zeg nooit nooit.
 
RuudGeels
 
1
30 mei 2018 om 15:16
Haha dat heerlijke Brabantse accent van haar, dikker kan het er niet bovenop liggen. Leuke meid.
 
Steef71
 
0
30 mei 2018 om 15:51
Tja, als het om geld gaat, moet je natuurlijk bij Ajax zijn. Ongeacht wat je voorkeur is... Geld is geld.