Eliaquim Mangala als tweede of derde speler van Valencia positief getest
Zondag, 15 maart 2020 om 20:22

Eliaquim Mangala is positief getest op het coronavirus, zo bevestigt de verdediger van Valencia zondagavond via Twitter. De 29-jarige Fransman is na Ezequiel Garay de tweede speler van los Che van wie bekend is dat hij met het virus is besmet; eerder op de zondag meldde Valencia dat 'vijf werknemers' positief zijn getest. Verder is in Spanje alleen Jonathas van tweededivisionist Elche positief getest.

"Ik heb vandaag gehoord dat ik besmet ben geraakt met het coronavirus", schrijft Mangala op Twitter. "Ik voel me goed en ik heb geen symptomen die verbonden zijn met het virus. Maar ik ben thuis in quarantaine en ik ben afgezonderd van mijn familie. We kunnen het virus dragen zonder symptomen te hebben, zo heb ik geleerd, dus ik raad iedereen aan om thuis te blijven en contact met anderen zoveel mogelijk te voorkomen, ook als je je goed voelt. Als iedereen zich daaraan houdt, kunnen we de verspreiding zoveel mogelijk indammen. Veel dank voor jullie steun. Zorg goed voor jezelf en voor je geliefden", concludeert de ex-verdediger van Manchester City.

Zaterdag riep de regering van Spanje alle inwoners op om thuis te blijven; ze mogen alleen de deur uit om boodschappen en medicijnen te halen, om naar het ziekenhuis of naar werk te gaan en in 'noodgevallen'. Het land is na Italië het zwaarst getroffen in Europa, met 7798 besmettingen en 292 dodelijke slachtoffers. Nadat Valencia meldde dat vijf werknemers besmet waren met het virus, berichtte het plaatselijke Tribuna Deportiva dat het gaat om drie spelers en twee leden van de technische staf: Garay, Mangala, José Luis Gayà, staflid Francisco Camarasa en arts Juan Aliaga. Het nieuws over Mangala klopt dus in ieder geval, en Gayà zou de derde besmette speler van de club kunnen zijn.

In de uitzending van Rondo op Ziggo Sport vertelt Marten de Roon zondagavond dat hij na het Champions League-tweeluik tussen Valencia en Atalanta in de achtste finale niet meer naar de supermarkt mag in Italië. "Tot voor kort mocht één iemand van de familie wel naar de supermarkt. Omdat wij in aanraking zijn geweest met Valencia-spelers, mag dat ook niet meer", zegt hij vanuit Bergamo. "Je hebt geen vrijheid en je bent op je eigen huis aangewezen. Je mag niet naar buiten: als je de straat op gaat en je wordt gepakt door de politie, kun je de cel in. Het is de bedoeling dat je thuis blijft, omdat virus in te dammen."

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
9
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
6
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
26
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
maurootje
 
3
15 maart 2020 om 20:50
Ik wist niet dat virus kon hebben zonder (uiteindelijk) ziek te worden. Iedergeval zo laat hij het wel overkomen. Mits dit waar is, is dat wel behoorlijk tegenvaller; zo is het moeilijk in kaart te brengen waar het virus zich bevind en dat met een incubatietijd van maar liefs 14 dagen, kan het ook weer makkelijk een opleving maken(al zijn mensen met het virus en zonder symtomen een stuk minder besmettelijk) Daarom is het zo ontzettend belangrijk om een maand zo veel mogelijk thuis te blijven en zo min mogelijk sociaal contact, zodat het virus doodloopt omdat er geen mensen meer zijn om te besmette en zo het virus wordt uitgeroeid
 
Skeuomorf
 
4
15 maart 2020 om 20:51
Dat je het ook asymptomatisch kunt dragen was toch al lang bekend? Rugani vertoonde bijvoorbeeld ook geen symptomen.
 
JK-Ajax
 
0
15 maart 2020 om 21:04
Of totdat het anti virus gereed is voor massaproductie. Verspreiding ten aller tijde zoveel mogelijk vermijden inderdaad, maak het niet onnodig erger door toch overal naar toe te gaan met elkaar. Ik zie liever dat we achteraf te hysterisch blijken dan niet strikt genoeg
 
MrKrillin
 
0
16 maart 2020 om 09:08
@mauriitje "zo is het moeilijk in kaart te brengen waar het virus zich bevind" Las een artikel over hoe het aan toe gaat in Taiwan. Ze hebben eerder een grote uitbraak meegemaakt. Zij gebruiken ook big data. Dus als iemand besmet is geweest worden veel zaken bekend gemaakt een het publiek zoals waar die persoon allemaal geweest zijn, welke treinnr gepakt, welke winkels etc. Zo kunnen anderen uitzoeken of er een kans was of ze in aanraking geweest zijn. Ook nu met uitbraak corona hebben ze onder controle.