Emotionele rentree bij Arsenal: 'Ik moest opnieuw leren lopen'
Vrijdag, 14 december 2018 om 08:28

Laurent Koscielny speelde donderdagavond een emotioneel duel. De verdediger van Arsenal maakte donderdagavond in de Europa League tegen FK Qarabag (1-0) zijn rentree, precies 225 dagen nadat de achillespees in zijn rechterbeen was afgescheurd.

"Het was emotioneel, er kwamen in mijn hoofd flashbacks voorbij van diverse momenten tijdens de revalidatie", vertelde de Fransman na afloop van het duel in het Emirates Stadium. "Ik moest opnieuw leren lopen, stap voor stap de trap op. In het begin dacht ik dat ik nooit meer zou terugkeren op het veld. Ik heb zeven maanden hard moeten werken, maar nu ben ik er weer."

"Dit markeert het einde van mijn revalidatie. Ik kan weer lachen, mijn seizoen begint nu." Koscielny raakte begin mei geblesseerd tijdens de verloren return in de halve finale van de Europa League tegen Atlético Madrid. Koscielny miste daardoor ook het WK in Rusland, waar zijn landgenoten de wereldtitel pakten.

Bij zijn rentree tegen Qarabag hield Koscielny, 33 jaar, het ruim zeventig minuten vol. "Misschien kan hij zondag tegen Southampton ook weer minuten maken", lichtte manager Unai Emery toe. "Iedere fan van Arsenal is blij dat hij terug is."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Samcro
 
3
14 december 2018 om 08:37
Ik heb de wedstrijd niet gezien, ook geen beelden. Hoe deed Kosc het? Mogen we hopen dat hij zijn niveau weer gaat halen?
 
Awkward Turtle
 
0
14 december 2018 om 09:14
Valt weinig over te zeggen obv de wedstrijd van gister. Hij heeft nagenoeg niets hoeven doen. Maar naar alle waarschijnlijkheid staat hij dit weekend in de basis, dus laten we duimen.
 
tvap3402
 
5
14 december 2018 om 11:03
Lijkt niet waarschijnlijk als 33 jarige na zon zware blessure. Maar wie weet.. Het stuk is wel wat dramatiserend geschreven maqr ik kan het me wel voorstellen wat het met een topsporter doet als ie ineens een paar maanden amper kan lopen. Geeft met eigenlijk nog maar meer respect voor Robben, die na 10+ blessures steeds weer terugkomt op topniveau (wel minder zware, maar toch)
 
barcalover123
 
1
14 december 2018 om 08:44
Kosc is voor mij toch wel echt een held. Vond hem ook altijd wel goed spelen bij Arsenal. Ik hoop dat hij nu gewoon kan genieten van het voetbal. Hoop dat ze wel rustig met hem doen
 
Mosselmart
 
18
14 december 2018 om 08:44
2 derde van een jaar missen is inderdaad wel heel naar, maar "opnieuw leren lopen" gebruiken vind ik ook wel over dramatiserend.
 
manutd-real
 
75
14 december 2018 om 08:52
Jij was erbij? Hij kan dit toch zo hebben ervaren?
 
RUTGERRR
 
21
14 december 2018 om 09:03
Serieus? Met welk been ben jij uit bed gestapt? Als je bijna een half jaar lang geen stap kan zetten, geloof ik best dat je opnieuw moet leren lopen. Dat het niet hetzelfde is als iemand die na 15 jaar revalideren een eerste stap is prima, dat het niet hetzelfde is als iemand die voor het eerst kleur ziet, prima. Maar wie zijn wij om te beoordelen of dit overdreven is? Als kosc het zo ervaart dan is het voor hem gewoon zo. Edit: er zijn ook gewoon mensen die nog serieus reageren op 'met welk been ben jij uit bed gestapt' ook haha. Geniaal.
 
Troy010
 
15
14 december 2018 om 09:04
Als jij je achilleepees afscheurt, moet je inderdaad weer "opnieuw leren lopen".
 
BVRCV
 
8
14 december 2018 om 09:16
Ik vraag me altijd af hoe mensen zoals jij zoveel kennis hebben over medische zaken, dat je op basis van een Voetbalzone bericht kan opmaken wat de medische staat van Koscielny was. Wat een (n/r)are reactie. Van achter je beeldscherm even aangeven dat het dramatiserend is dat hij opnieuw moest leren lopen. Elk geval is toch apart.
 
Karl_Heinz
 
8
14 december 2018 om 09:59
Het klinkt inderdaad erg dramatisch, opnieuw leren lopen. Maar zo is het echt. Ik heb zelf na een ongeluk zeven maanden niet kunnen lopen, en na zo’n lange tijd weet je echt niet meer hoe je je voet moet neerzetten. Alle automatismen zijn weg. Daarnaast moet het vertrouwen hervinden om je been weer volledig te belasten.
 
GunnerFCT
 
1
14 december 2018 om 08:47
"Aint nobody like Koscielny" Erg mooi dat hij weer terug is, wat een vervelende tijd heeft hij meegemaakt. Hij zat vooral ook met zijn geweten in de knup gaf hij aan. Hij wist niet of hij blij moest zijn met de wereldtitel van Frankrijk, met in het achterhoofd dat hij dat ook was geweest mocht hij niet geblesseerd zijn. Hopelijk haalt hij nog iets van zijn oude niveau!
 
arjan401
 
8
14 december 2018 om 09:44
Mooi dat hij weer speelt. met skhrodan mustafi achterin toch goed duo denk ik.
 
Jackieboy10
 
1
14 december 2018 om 10:06
Liever met Sokratis dan. Mits Koscielny zijn oude niveau weer haalt natuurlijk. Mustafi is niet constant genoeg.
 
Samcro
 
0
14 december 2018 om 10:19
Mja...en Sokratis is niet snel genoeg. Geef Mustafi even de tijd, we zijn pas net onderweg met de nieuwe coach, kijk hoe Mustafi zich ontwikkelt. Als we nu Mustafi op de bank zetten gaat hij weer mokken zoals afgelopen winter toen hij eigenlijk weg wilde. Mochten we met de afwezigheid van Holding dan een beroep op hem moeten doen, krijg je ook niet de beste Mustafi. Alsnog moeten we voor volgende zomer zeker vol voor een CV gaan, iemand voor de basis die nog lang mee kan.
 
Awkward Turtle
 
5
14 december 2018 om 11:04
Ik hoor vaker dat mensen Sokratis 'niet snel' noemen. Ik weet alleen niet goed waar dit vandaan komt. Na wat ik van hem gezien heb dit seizoen kan ik alleen maar concluderen dat hij behoorlijk snel is. In ieder geval sneller dan Holding en Mustafi. Kan me nog wel een aantal keer herinneren dat hij een spits eruit sprintte dit seizoen en volgens de 'speed tests' die Arsenal begin dit seizoen gedaan heeft (waarvan ik de resultaten eerlijk is eerlijk ietwat merkwaardig vond op sommige vlakken) komt Sokratis als derde uit de bus, achter Auba en Bellerin.
 
Samcro
 
1
14 december 2018 om 11:19
Turtle Die heb ik niet gezien, maar net bekeken en ik denk dat ik me inderdaad ook verkeken heb hierop. Hij oogt wat groot en draait imo langzaam, maar dit bewijst wel het tegendeel..
 
T-henry
 
0
14 december 2018 om 12:41
Ja precies iedereen zei dat die langzaam was. Maar in de wedstrijd lijkt hij behoorlijk rap. Voor in de acceleratie. Dus weet niet waarop die uitspraken gebaseerd zijn.
 
Awkward Turtle
 
0
14 december 2018 om 17:21
Haha geen probleem. Je bent niet de enige die er vaak een opmerking over maakt, dus dacht het even aan te kaarten. Had zelf ook niet verwacht dat hij in zo'n test sneller zou zijn dan een Welbeck. Had Torreira ook niet zo traag verwacht (die staat onderaan). Ik weet dus niet hoe veelzeggend de test is. Ik snap bijvoorbeeld ook niet hoe ze aan de percentages komen van 'hoe diep iemand gegaan is' in de test. Misschien dat iemand hier me dat uit kan leggen. Ben wel benieuwd namelijk.