Engelse media: transfer van uitblinkende Martin Ödegaard kwestie van tijd
Zondag, 29 september 2019 om 07:45

Real Sociedad mag zich koploper van LaLiga noemen als zondag het uitduel met Sevilla wordt gewonnen. Het team van trainer Imanol Alguacil is een van de revelaties in het nog prille begin van het Spaanse seizoen en daar heeft Martin Ödegaard een groot aandeel in. De van Real Madrid gehuurde middenvelder staat na acht officiële duels op twee doelpunten en twee assists en verdeelt het spel op vaak oogstrelende wijze.

Engelse media schrijven zondag dat Wolverhampton Wanderers de progressie van Ödegaard nauwlettend in de gaten houdt. Scouts van de Premier League-club zouden regelmatig wedstrijden van de Basken bijwonen om de twintigjarige Noors international in actie te zien. Wolverhampton Wanderers is matig aan het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen en de verwachting is dat de club zich in januari in aanvallend opzicht zal willen versterken.

Volgens de laatste berichten uit Engeland zou Real Madrid bereidwillig zijn om Ödegaard voor een bedrag van minimaal 25 miljoen euro van de hand te doen, ondanks een contract tot medio 2023. Dat is naar verluidt een bedrag dat binnen de financiële huishouding van the Wolves past. Het is echter maar de vraag hoe serieus deze berichtgeving is, daar in Spanje de laatste weken steeds vaker wordt geroepen dat Real Madrid een fout heeft gemaakt door Ödegaard opnieuw te verhuren. De Noor werd eerder tijdelijk bij SC Heerenveen en Vitesse gestald.

Ofschoon Ödegaard goed in het tenue van Vitesse presteerde, had Zinédine Zidane geen plaats voor de Noor in zijn A-selectie. Voorzitter Florentino Pérez weigerde medewerking te verlenen aan een definitief vertrek van de speler die hij in 2015 met veel moeite naar Spanje kon halen. Ajax kreeg onder meer nul op het rekest. Zodoende opteerden beide partijen voor een binnenlandse verhuur en dat is vooralsnog een onverdeeld succes. Het is ook de vraag of een voortijdig vertrek van Ödegaard uit San Sebastián contractueel überhaupt mogelijk is.

Real Madrid is voorlopig koploper van LaLiga, met vijftien punten uit zeven duels, maar er is veel kritiek op de manier waarop het team speelt én Zidane zijn team laat spelen. In zijn tweede periode in het Santiago Bernabéu als trainer kiest hij veelal voor oudgedienden en hebben de nieuwelingen niet veel uitzicht op speeltijd. De frisheid ontbreekt en de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen, het Champions League-duel met Paris Saint-Germain, ging kansloos met 3-0 verloren. Real Madrid schoot zelfs niet één keer gericht op doel.

Meer nieuws
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
58
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
ongezoute meni
 
21
29 september 2019 om 08:12
Prachtige voetballer. Type Frenkie de Jong. Had hem graag bij Ajax gezien. Erg knap dat zo'n jonge gast een club als sociedad op sleeptouw neemt. Hoop echt dat real hem een kans gaat geven, want hij zou niet misstaan daar op het middenveld.
 
CommandPrompt
 
6
29 september 2019 om 09:28
Qua gemak, talent en balcontrole inderdaad, ja. Natuurlijk wel andere posities en op dit moment is Frenkie verder, maar ik snap je w vergelijking wel enigszins, ja.
 
ebbie07
 
51
29 september 2019 om 08:31
Als hij zo blijft spelen geloof ik nooit van mn leven dat Real hem weg wil doen voor 25 miljoen euro. Sterker nog, ik zie hem wel terugkeren bij Real om zich daar uiteindelijk in het elftal te spelen.
 
Scepticus38
 
13
29 september 2019 om 10:48
Is ook klinkklare onzin. Ajax wilde hem heel graag hebben en was bereid om diep in de buidel te tasten, maar Real wilde niet eens onderhandelen. En dat is natuurlijk omdat men zijn potentie ziet. Hij is voor 2 jaar verhuurd aan Sociedad en daarna gaat hij gewoon in het wit spelen, hij heeft zoveel talent dat hij dat op termijn moeiteloos aan moet kunnen. En zo een speler gaat natuurlijk nooit voor een club als Wolves spelen terwijl hij straks naar iedere grote club kan. Helemaal niet omdat hij zelf meermaals heeft aangegeven absoluut te willen slagen bij Real en bij verkoop een voorkeur had voor een constructie met een terugkoopoptie.
 
Zytto34
 
2
29 september 2019 om 10:57
Volgens mij wilde Ajax afgelopen zomer al rond dat bedrag betalen. Toen had hij nog niet zo uitgeblonken in een topcompetitie. Lijkt me dus een broodje aap.
 
Dejan
 
21
29 september 2019 om 08:33
Volgens mij wilden ze bij Real hem liever niet verkopen aangezien men ook daar de potentie wel ziet. En helemaal na zo'n goede start bij Sociedad zal dat niet minder zijn geworden. Als hij deze lijn weet door te trekken zie ik hem zeker basisspeler worden bij Real. Daar missen ze op dit moment wel een bepaalde creativiteit lijkt het. Daarnaast is Wolves natuurlijk ook niet bepaald een droomclub, wellicht zelfs een stapje lager dan het niveau waar Odegaard momenteel op actief is. Helemaal technisch gezien.
 
THenry_228
 
6
29 september 2019 om 08:53
Nou, ik had deze ontwikkeling van Odegaard niet meer verwacht. Ik dacht eerlijk dat dit weer een gevalletje zou worden van een jonge speler die te snel naar een topclub gaat maar blijkbaar zal deze jongen het tegendeel bewijzen! Knap!
 
Eydie Cee
 
7
29 september 2019 om 09:16
Totaal uit de lucht gegrepen bericht. Als hij zo verder speelt, is hij volgend seizoen of ten laatste het seizoen daarna bij Real. En hij zal zeker niet tijdens de winter naar Wolverhampton vertrekken. Het middenveld van Real is aan vernieuwing toe en Odegaard kan daar best in passen.
 
Leicester
 
5
29 september 2019 om 09:40
Ik hoop echt niet dat Odegard wordt verkocht aan een club als Wolves. Gewoon in Spanje blijven, hopelijk terug naar Real en anders bij Sociedad blijven. Engelse voetbal is kracht en beperkte finesse. Spaans voetbal ligt hem veel beter.
 
Irriducibili420
 
12
29 september 2019 om 10:22
Hahahahhaa wat een onzin bericht dit ook weer. Een van de rising stars in de competitie en mogelijke goudmijntje voor Real en dan zouden ze hem voor 20-25 miljoen verkopen, zeker gezien de prijzen die tegenwoordig worden betaald lol... En waarom zou hij in godsnaam naar Wolverhampton willen spelen een zoveelste dertien in 1 dozijn Engelse kick rush club ????????????
 
Fc Scheidsrech
 
5
29 september 2019 om 11:38
Moise Kean ging anders naar Everton... Das niet eens zoveel beter dan Wolves.. Wolves werden vorig seizoen als Promovendus in PL meteen 7e boven nummer 8 Everton zelfs nog. Maar ben wel met je eens 25 miljoen veels te weinig geld is voor Odegaard. Maar Wolves heeft best wel goede spelers met Ruben Neves, Adama Traore, Raul Jimenez en anderen.
 
Irriducibili420
 
0
30 september 2019 om 21:13
Waarom zou je in hemelsnaam van een cult club in het mooie warme Baskenland met lekker eten naar koude grouwe Wolverhampton. Btw het was wel een domme zet van Juve. Maar goed ongeacht stand Everton heeft meer historie en grotere aanhang dan Wolverhampton!
 
Oelie Wapper
 
1
29 september 2019 om 10:39
20 jaar, eigendom van Real, contract tot 2023 en nu beslissend in de PD, die gaat Real echt niet verkopen voor 25 miljoen.
 
Geniale
 
0
29 september 2019 om 11:42
Die verkopen hem echt niet. Real Madrid ziet heel veel in hem, bovendien denk ik niet dat Odegaard echt koud of warm wordt van de Wolves.
 
Hasclan
 
2
29 september 2019 om 11:47
Schreef vorig seizoen tijdens zijn periode bij Vitesse al eens dat hij Real Madrid gaat halen. Zie hier het bewijs door middel van zijn prestaties bij Sociedad. Is zijn laatste redmiddel geweest om te laten zien het niveau van Real aan te kunnen. Die komt er wel
 
Sufridor
 
5
29 september 2019 om 11:53
Waarom zou hij naar Wolverhampton willen? De kans dat je je in een voetballend team zoals Sociedad ontwikkeld is veel groter dan het spelen in een rechterrijteam van de PL.
 
mcgregor
 
1
29 september 2019 om 12:10
Klopt niet. Kon in de zomer al voor rond dat bedrag weg maar real wou hem niet verkopen. Speelt wekelijks erg goed in Baskenland. Pfff die Assist van dit weekend was prachtig. Denk dat zijn waarde wel wat hoger ligt op dit moment
 
Arnavut1
 
2
29 september 2019 om 13:11
Deze jongen werd door iedereen afgeschreven, omdat hij bij Real niet tot voetballen kwam. Bij H'veen was hij niet zo bepalend (niet zo gek gezien zijn leeftijd toen). Bij Vitesse wekelijks de uitblinker maar dat was weer de mickey mouse competitie. Nu is iedereen lovend over hem, omdat hij wederom op een hoger niveau bewijst dat hij kwaliteiten heeft. Ik mis hem gewoon op de Nederlandse velden. Vond het altijd wel een genot om naar te kijken. Heeft op termijn zeker de potentie om bij Real te slagen.
 
feye-nec
 
0
29 september 2019 om 14:33
Toeb hij naar real ging op ze 15e dacht ik dat het zon gevalletje als bojan of halilovic zou worden. Toch knap dat hij het zo goed doet. En ik gun het hem ook van harte
 
Duke222
 
0
29 september 2019 om 16:45
Ik heb sinds ze hem hebben gekocht al gezegd dat hij Real ook gaat halen, althans ik zie dat zeker gebeuren.elke stap die hij maakte vond ik ook heel logisch unlike vele andere zoals vele ajaxieden en nederlanders.uiteindelijk diezelfde ajaxieden wilden hem ineens hebben haha. Hij is nog hartstikke jong en ik heb altyd gezegd als men denkt dat Real hem voor de show heeft gekocht heeft men het goed mis.hij is iniedergeval lekker bezig en vanaf hij verhuurd werd jaar in jaar uit is er steeds progressie te zien.de progressie die ik bij hem zie zie ik bij andere spelers niet zo snel in die een mate.de concurrentie bij Real is groot maar hij gaat zijn kans nog wel krijgen vermoed ik. Als hij net zo veel vertrouwen krijgt als hoe Lucas Vasquez krijgt komt het helemaal goed hhaa. Ook zei ik gister al ik vermoed dat ze koploper gaan worden ik ben enorm benieuwd Sociedad is een goede ploeg.wat een leuke Laliga is dit tot nu toe, al wordt er door de topclubs wel aardig beroerd gespeeld.