'Er was een mogelijkheid om naar Ajax te gaan, maar ik wilde naar Engeland'
Maandag, 4 november 2019 om 15:31

Mason Mount verschijnt dinsdagavond naar alle waarschijnlijkheid aan de aftrap als Chelsea Ajax ontvangt in de groepsfase van de Champions League. De twintigjarige Engelsman had echter ook namens de tegenstander aan de wedstrijd kunnen beginnen, daar de Amsterdammers in het verleden een poging hebben ondernomen om hem in te lijven.

Mount werd in het seizoen 2017/18 door the Blues aan Vitesse uitgeleend en groeide in dat jaar uit tot een van de smaakmakers van de Eredivisie. Ajax liet daarna weten geïnteresseerd te zijn in de komst van de aanvallend ingestelde middenvelder. "Er was een mogelijkheid, maar ik wilde toen uiteindelijk terug naar Engeland", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International.

In plaats van een transfer naar de huidige koploper van de Eredivisie, ging Mount op het tweede Engelse niveau aan de slag bij Derby Count. Daar werkte hij onder Frank Lampard, nu ook zijn manager bij Chelsea: "Toen ik over die mogelijkheid hoorde, was er geen andere optie meer. Dat was het moment dat ik besloot om terug te keren naar Engeland", gaat hij verder.

De twee werken nu opnieuw samen op Stamford Bridge en Mount voegt maandagmiddag tijdens een persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax toe elke dag van Lampard te leren: "Ik probeer mijn defensieve en aanvallende taken te perfectioneren en niemand kan me daar beter bij helpen. Hij heeft een grote invloed op mij gehad."

De Engelsen wonnen twee weken geleden met 0-1 van Ajax in de Johan Cruijff ArenA en gaan daardoor, met evenveel punten als de Amsterdammers, aan kop in Groep H. Mount hoopt dinsdag een soortgelijk resultaat neer te kunnen zetten: "We wisten dat we daarheen moesten, erg professioneel moesten zijn en we staan er nu goed voor in de groep. We weten ook hoe belangrijk de wedstrijd van morgen wordt." Chelsea en Ajax beginnen om 21.00 aan hun wedstrijd in Londen.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
3
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
13
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
12
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Blue Burlesque
 
13
4 november 2019 om 15:35
De voorliefde voor de Premier League is voor de hand liggend in termen van strijd, entourage, competitief voetbal, etc. PL clubs spelen elke week Champions League.
 
JuicyBig
 
4
4 november 2019 om 16:30
PL clubs deden het goed vorig jaar Europees. Desondanks spelen ze naar mijn mening echt niet iedere week CL niveau. Alleen de top 6 tegenstanders zij van dat niveau.
 
FCUTRECHT0300
 
4
4 november 2019 om 16:52
Ik denk dat de hele Premier League wel kan aanhaken bij de groepsfase in ruil voor clubs als Genk, Rode Ster of Slavia Praag. Wordt de CL wel nog meer een gedrocht maar qua financiën, entourage en kwaliteit in de selecties speel je in Engeland wel degelijk elke week minimaal tegen een top voorronde CL club of onderkant van de groepsfase CL. En Ajax heeft nou eenmaal de pech dat het in een competitie vol kunstgras en C-garnituur clubs als FC Emmen of RKC zit.
 
Gerard13
 
22
4 november 2019 om 15:40
Hij heeft de juiste keuze gemaakt, Nu Chelsea uit hun dal klimt en weer me gaat strijden voor de titel in Engeland en ook nog jeugd daarbij gebruikt ziet het eruit als een fijne club.
 
Jeroen-AMF
 
2
4 november 2019 om 15:50
Ze klimmen uit een dal, maar nog wel op grote afstand van Liverpool en City. Ze strijden op plek 3 en 4 met de andere grote teams in mijn ogen.
 
Gerard13
 
10
4 november 2019 om 16:04
Ze zijn dit seizoen erg goed, staat maar 2 punten achter op City en vond e de wedstrijd tegen Liverpool niet de mindere. Maar het seizoen is nog vroeg. Top 4 zie ik Chelsea sowieso wel eindigen dit seizoen en ik ben benieuwd hoelang ze bij City en Liverpool in de buurt kunnen blijven.
 
John Terry
 
4
4 november 2019 om 16:26
We moeten wel nog tegen City, Arsenal en Tottenham, laten we wel wezen. We pakken de volle buit tegen de kleintjes maarvde toppers tegen United en Liverpool gingen verloren, al waren we in beide potten niet de mindere. Eerst nog even zien waar we nu staan tov toppers voordat we hierin meegaan.
 
Stryd3rr
 
5
4 november 2019 om 16:39
Het is dat ze geen keus hebben, ze moeten de jeugd wel gebruiken. Anders hadden ze gewoon weer een elftal bij elkaar gekocht
 
NUFC_U2
 
10
4 november 2019 om 15:46
Was een geweldige speler bij ons in Arnhem én gewoon een leuke openmind jongen.mooi dat hij nu uiteindelijk toch bij Chelsea-1 is terecht gekomen. Zulke toptalenten zou Chelsea meer naar Vitesse moeten sturen ipv 3e garnituur als Dabo, Ali, Brown en vele anderen....morgen gaan we Mason weer met bijzondere interesse volgen !
 
Blue Burlesque
 
6
4 november 2019 om 15:51
Hij bekoorde me bij Vitesse en ik was ook aangenaam verrast door zijn optreden in de Arena. Ik zou het niet betreuren als hij morgenavond een hoofdrol opeist in een overwinning voor het dartele Chelsea.
 
azchelsea
 
21
4 november 2019 om 16:27
Met Matic, kalas , Atsu, Traoré, Piazon Miazga, van Aanholt, Baker, Solanke, Mount en nu Musonda (ondanks zijn blessures) heeft Vitesse over de jaren toch wel echt nuttige en grote talenten gehad.
 
Arnavut1
 
2
4 november 2019 om 16:28
hele goede speler. Bij Vitesse liet hij al vaker zien, dat hij potentie had om hoger te kunnen voetballen. Had eerlijk gezegd niet verwacht dat hij Chelsea 1 zou halen maar door omstandigheden toch gebeurd en wat hij daarin laat zien kan bij bekoren. Er zit nog genoeg rek in deze jongen.