Eredivisie-clubs informeren naar ex-Ajacied: 'Ook interesse vanuit MLS'
Donderdag, 4 juli 2019 om 12:17

Ricardo van Rhijn is met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club. De rechtsback vertrok onlangs nadat zijn contract in Alkmaar afliep. Diverse clubs hebben intussen interesse getoond, maar de juiste aanbieding zat er nog niet tussen. "Het liefste zou ik een stap willen zetten naar een mooie club in het buitenland, maar dan moet wel het hele plaatje kloppen", aldus de ex-speler van Ajax en Club Brugge op de website van zijn belangenbehartiger Wasserman.

Van Rhijn kiest zijn volgende club met zorg uit. "Het moet een stad en een omgeving zijn waar mijn vrouw en kind zich ook fijn voelen. Op dit moment sluit ik niks uit. Ik wacht rustig af wat er gaat komen en dan zal ik samen met mijn gezin en mijn management een beslissing nemen", vertelt de 28-jarige verdediger, die het beste op de rechterflank uit de voeten kan.

"Er wordt veel geïnformeerd en er zijn ook al clubs die zich officieel hebben gemeld, maar daar was ik, of mijn gezin, nog niet enthousiast genoeg over", vervolgt Van Rhijn. "Daar waren clubs bij uit de Eredivisie en clubs die op het hoogste niveau in België of Turkije spelen. Ook vanuit de MLS is er interesse getoond."

Van Rhijn speelde de afgelopen twee seizoenen in dienst van AZ. Afgelopen seizoen kwam hij minder vaak aan spelen toe. "Ik heb in het begin van het seizoen heel goede wedstrijden als rechtsback gespeeld. Daarna moest ik door blessures noodgedwongen centraal achterin spelen waar ik helaas niet mijn beste wedstrijden heb gespeeld", aldus de verdediger, die zijn basisplek kwijt raakte. "Ik ben nog steeds van mening dat ik voor veel clubs van waarde kan zijn."

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
10
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
57
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
khalid3073wx
 
5
4 juli 2019 om 12:39
Zou een prima speler zijn voor Vitesse FCU Groningen. Bij AZ viel hij wel tegen.
 
mick-94
 
25
4 juli 2019 om 12:50
Als hij bij AZ tegenviel zie ik niet zo goed in waarom hij een prima speler zou zijn voor Vitesse of Utrecht.
 
Isco24
 
7
4 juli 2019 om 12:52
Nou, zolang Utrecht nog Klaiber én Troupée in de gelederen heeft is van Rhijn overbodig.
 
azchelsea
 
6
4 juli 2019 om 13:21
Van Rhijn is echt te slecht voor Vitesse en Utrecht. Kan prima opkomen, maar zijn verdedigende kwaliteiten zijn echt van bedroevend niveau. Zoveel fouten waar rechtstreekse goals uitkwamen. Te frustrerend om te zien. Echt bizar als je het vergelijkt met de tijd dat hij prima bij Ajax draaide. Als ik hem was zou ik gewoon lekker naar de VS gaan, loopt hij ook niet de kans om zich hier nog verder voor schut te zetten. Bovendien kunnen de clubs hier van zijn niveau zijn salaris niet betalen vermoed ik.
 
DJKylian
 
3
4 juli 2019 om 12:47
Lijkt mij dat hij niet slechter zal zijn dan een Kristensen of een Orejuela.
 
jeron
 
13
4 juli 2019 om 12:58
Klopt, maar Mazraoui en Veltman zijn wel beter. En daarachter komt iemand van jong ajax... Serino Dest of desnoods laat je Schuurs eerst daar wat minuten maken als nood aan de man komt
 
antonaz
 
3
4 juli 2019 om 13:26
Nou dat zal niet ver uit elkaar liggen. Bij AZ was het echt een drama de afgelopen 2 jaar, loopt erbij alsof hij er geen zin in heeft. Dat valt de supporters ook op en daarom keerde hij het publiek ook nog tegen zich. Verder was hij ook nog erg ongelukkig met de eigen goals die hij heeft gemaakt, alhoewel ongelukkig lijkt wel alsof hij het express doet haha. Heeft dus niet echt bepaalt een goede indruk achtergelaten. Verbaast mij dan ook dat topclubs uit Belgie en Turkije geinteresseerd zijn, als we hem moeten geloven.
 
LordFootball
 
0
4 juli 2019 om 16:09
Er staat alleen: "daar waren clubs bij uit de Eredivisie en clubs die op het hoogste niveau in België of Turkije spelen. Ook vanuit de MLS is er interesse getoond." Er staat nergens dat het topclubs zijn, zouden ook degradatiekandidaten kunnen zijn.
 
ScH14FcB
 
1
4 juli 2019 om 13:30
Wellicht wat voor Heerenveen. Als hij dat zou willen, want een hoog salaris hoef je hier niet te verwachten. Maar wel handig een ervarenere speler op rechtsback, en Floranus als andere optie.
 
multatuli
 
1
4 juli 2019 om 15:29
Hij zegt dat hij aan het begin van het seizoen heel goede wedstrijden heeft gespeeld. Misschien bedoelt hij de voorbereiding tegen amateurclubs, want die wedstrijden heb ik niet gezien. In de competitie was hij echter dramatisch. Echt blij dat hij weg is. Ik gun hem verder het beste. Hoop dat hij bij een andere club weer goed gaat presteren.