Eredivisie lonkt voor 'goede spits' Sven Braken: 'Daar zijn we mee bezig'
Zondag, 20 januari 2019 om 13:08

Sven Braken maakt deze winter mogelijk alsnog een transfer. De spits van NEC werd eerder in verband gebracht met FC Den Bosch, maar nadat de koploper van de Keuken Kampioen Divisie in zee ging met Vincent Vermeij, is de komst van Braken uitgesloten. Nu lonkt echter de stap naar de Eredivisie, zo onthult Adrie Poldervaart.

"We zijn naarstig op zoek naar versterkingen. Maar iedereen weet: de buidel is niet heel erg vol", laat de trainer van Excelsior zondag weten bij De Tafel van Kees van FOX Sports. Na een suggestie van tafelgenoot Hans Kraay jr. dat Braken op de radar van de Rotterdamse club staat, antwoordt Poldervaart bevestigend.

"Braken is één van de opties, ja. Daar zijn we mee bezig. Goede spits, absoluut. Hij heeft nog een contract bij NEC. Hij mag weg, maar er moet nog wel wat geld op tafel komen. Een aanwinst moet er bij ons gelijk staan. Naar zo'n persoon zijn we op zoek. We waren ook met Cyriel Dessers (van FC Utrecht, red.) bezig, maar hij raakte geblesseerd."

NEC heeft met Ferdy Druijf, gehuurd van AZ, een nieuwe spits gehaald deze winter, waardoor een vertrek van Braken voor de hand ligt. Een overstap naar FC Den Bosch is dus van tafel, terwijl ook een transfer naar het Deense Aarhus GF afketste. Braken ligt nog tot de zomer van 2021 vast bij de huidige nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie.

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
1
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
50
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Kerzoep
 
1
20 januari 2019 om 13:27
Weet iemand wat de reden is dat NEC van hem af wil? In mijn ogen is dit helemaal geen verkeerde spits en presteert ook niet eens heel erg slecht?
 
-NEC-
 
5
20 januari 2019 om 13:39
Weer een enorme fout van het bestuur zorgt ervoor dat Braken weg moet. Hij zou bijna verkocht zijn aan een buitenlandse club. Voordat hij verkocht werd, stond de vervanger al op de stoep met Druijf. Dus er moest ruimte gemaakt worden en moet Braken nu dus gewoon weg omdat hij en Druijf samen te duur zijn. Welkom bij NEC, waar we vervangers halen voordat het überhaupt zeker is of er een vervanger nodig is. Braken is gewoon een goede spits vind ik, onbegrijpelijk dat dit gebeurd.
 
Kerzoep
 
1
20 januari 2019 om 15:27
Vreemde beslissing inderdaad. Zeker als je bedenkt dat de vervanger gehuurd is, als ik het niet fout heb?