Ergste vrees wordt werkelijkheid voor Reece James: definitief geen WK
Woensdag, 9 november 2022 om 09:59

Reece James gaat definitief niet met Engeland naar het WK, zo maken Engelse media bekend. De verdediger van Chelsea heeft van bondscoach Gareth Southgate te horen gekregen dat hij niet tot de 26-koppige selectie behoort die donderdag bekend wordt gemaakt. James is herstellende van een knieblessure die hij opliep in de Champions League-ontmoeting met AC Milan. Southgate zegt geen risico te willen nemen met de verdediger.

Southgate belde dinsdagavond met James om te vertellen dat hij niet zal worden opgenomen in de definitieve WK-selectie, schrijven Engelse media. De verdediger viel op 11 oktober uit in de uitwedstrijd tegen AC Milan en voerde sindsdien een race tegen de klok. Southgate is van mening dat hij geen risico kan nemen met James. Het WK begint voor Engeland op 21 november met een duel tegen Iran. Verwacht wordt dat James pas in december volledig hersteld is, waardoor Southgate niet meteen een beroep op hem kan doen.

Het ontbreken van James is een nieuwe tik voor Southgate, die ook Ben Chilwell al zag uitvallen. De 25-jarige verdediger van Chelsea raakte in het Champions League-duel met Dinamo Zagreb (2-1 winst) geblesseerd aan zijn hamstring. Uit scans is gebleken dat de blessure dusdanig ernstig is dat Chilwell niet op tijd fit zal zijn om mee te doen aan het WK. Bovendien staat Southgate voor de moeilijke beslissing over Kalvin Phillips en Kyle Walker van Manchester City. Het tweetal is niet volledig fit, maar maakt wel een goede kans om mee te gaan naar Qatar.

Verwacht wordt dat Kieran Trippier als rechtsback wordt geposteerd. De afwezigheid van James betekent waarschijnlijk ook goed nieuws voor Trent Alexander-Arnold. Engelse media verwachten dat ook Ben White een goede kans maakt om naar het WK te gaan. Vier dagen na de openingswedstrijd tegen Iran zijn de Verenigde Staten de tegenstander van Engeland, waarna de groepsfase op 29 november wordt afgesloten tegen Wales. Donderdag moet blijken welke 26 spelers de schifting hebben overleefd.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
6
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
18
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
18
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
YoeriCFC
 
11
9 november 2022 om 10:05
Een persoonlijke ramp voor James, een aderlating voor Engeland maar waarschijnlijk een zegen voor Chelsea.. Ik had James graag nog zien spelen op het WK, maar misschien is het voor hem wel beter dat hij nu rust krijgt en zich echt kan focussen op zijn herstel. Zonder James is Chelsea, zowel aanvallend als verdedigend, tot weinig in staat en we zullen hem dit seizoen nog hard nodig hebben om de top 4 te halen..
 
KouweArie
 
9
9 november 2022 om 10:07
Weet niet of hij ook nog een toegevoegde waarde zou kunnen zijn als hij op zijn vroegst pas in december fit is. Het is zuur, maar denk dat het voor alle partijen de slimste keuze is.
 
Slimmeshady
 
6
9 november 2022 om 10:08
Je vergeet wel het mentale aspect. Denk je dat Reece James na het missen van de wk direct heel hard gaat werken om weer fit te zijn voor chelsea? Ik denk zelf juist dat hij in een mourning periode zal zitten en weinig motivatie zal hebben.
 
somagunner
 
8
9 november 2022 om 10:15
Engeland zit goed op de rechtsback posities. Je hebt nog TAA en Ben White en de laatste is een stuk beter in verdedigen. En dan vergeet ik misschien de back in vorm bij Newcastle Trippier. Ben niet eens met de Chelsea fan hierboven dat het een aderlating is. James vind ik minder dan White en Trippier. En James is geen echte rechtsback, veel meer een wingback.
 
PoetryInMotion
 
14
9 november 2022 om 10:29
Bij Engeland stond James ook op de wingback positie. Daarbij vind ik James echt niet minder dan Trippier en White. TAA zit inderdaad in een slechte vorm. Die heeft van alle rechtsbacks laten zien het allerhoogst te kunnen pieken, maar bevindt zich nu helaas nergens in de buurt van die piek. Toch zou ik hem altijd meenemen als er aanvallend meer gebracht moet worden, omdat zijn weergaloze trap altijd een kans uit het niets kan creëren.
 
somagunner
 
1
9 november 2022 om 11:47
TAA is een speciale speler. Die neem ik mee als middenvelder. Declan en Kalvin naast hem ofzo.
 
FCT-Spurs
 
32
9 november 2022 om 10:29
Arsenal fans en het beoordelen van hun eigen spelers blijft altijd een aparte gewaarwording. White is een CV die uit nood maar op rechts geposteerd is. Prima voor in het Arsenal systeem, maar niet voor Engeland. Bij Engeland spelen ze trouwens juist met wingbacks, dus alle andere spelers gaan voor t.o.v. White zou ik zeggen. Walker die als wingback en centrale is een perfect. Trippier tweede keuze en dan heb je TAA inderdaad nog.
 
somagunner
 
9
9 november 2022 om 10:46
Ik beschouw Arsenal spelers op dit moment als 1 van de beste in de competitie. We staan al 3 maanden bovenaan. Wordt tijd dat zulke spelers op een presenteerblaadje worden gezet. Het lachen op Arsenal is voorbij. En spelers zoals White zijn steunpilaren. Is gewoon de beste dit seizoen samen met Trippier.
 
TILBURG013
 
8
9 november 2022 om 10:48
Kijk meer voetbal zou ik zeggen. De koploper van Engeland en dus de beste ploeg tot nu toe en Ben White speelt daarin een enorm belangrijke rol. Kan op CV en rechtsback spelen. Zeg niet perse dat hij basis moet spelen bij Engeland maar als rechter cv zou hij makkelijk kunnen spelen. Veel beter dan spelers als Dier en Mings.. inderdaad prima voor in het Arsenal systeem dat sowieso 10x beter is dan Engeland en op een veel hoger niveau acteert qua spel. Waarom zou het dan niet bij Engeland kunnen?
 
wandering
 
12
9 november 2022 om 10:50
Ze houden toch nog steeds een beetje van het Wenger DNA eigen spelers zijn de beste en scheidsrechters zijn/fluiten allemaal in het nadeel van Arsenal??
 
FCT-Spurs
 
4
9 november 2022 om 11:12
@soma en Tilburg. Dat wordt lastig, want ik volg nagenoeg alles live kerel. Ben het volledig met je eens, maar nu praten we over de CV rol en niet als RB. Ik zou hem sowieso opstellen in een 3-mans verdediging en dan rechts centraal. En ja, ik schat hem ook hoger in dan een Dier of Mings, want Eric vind ik bij ons ook een drama. Daarnaast speelt Arsenal inderdaad een stuk beter voetbal dan Engeland, want Southgate bakt er weinig van met zijn systeem. Engeland heeft wederom een gouden generatie, maar ik ben bang dat ze zichzelf in de voet schieten met hem als manager. Het grote verschil is dat Arsenal op dit moment een hecht team is waarbij ze spelen met zelfvertrouwen. Sommige spelers spelen 'boven hun kunnen' zoals dat zo mooi heet. Individueel komt meer dan de helft natuurlijk te kort om mee te dingen om beste spelers van de PL in normale doen.
 
somagunner
 
5
9 november 2022 om 11:23
''sommige spelers spelen 'boven hun kunnen' zoals dat zo mooi heet.'' Dat zie je eerder als de spelers vaak een purple patch hebben waarin alles goed lukt. Arsenal scoort niet uit veel lucky goals, creëert veel kansen en geeft weinig weg. De verdedigers achterin spelen met een hoge lijn en de middenvelders moeten de pressie ondersteunen. Dat lukt niet met slechte spelers die niet atletisch zijn en het technische vermogen niet hebben. Toen Arteta met Leno Sokratis, Holding, Bellerin, Ceballos, Auba en Lacazette onder andere speelde kon hij zo'n systeem niet implementeren. Nu lukt dat wel met betere spelers.
 
Samcro
 
5
9 november 2022 om 11:28
soma en tilburg, ik kan me hier dus totaal niet druk om maken of dat fans van andere clubs onze spelers goed vinden of niet. Het enige dat me stoort is als ze overduidelijk ernaast zitten met hun observaties. Bijvoorbeeld: FCT zegt dat White noodgedwongen op rechts speelt. Grote klets, want Tomi is gewoon fit en we hebben Cedric nog. White is door Arteta omgeturnd tot rb en is onze 3e beste speler dit seizoen. Als je alles live volgt en dat niet wilt toegeven dan zit je teveel vast in het patroon dat wandering aangeeft. Dat is al laaaang voorbij. Onze spelers verdienen erkenning, dat krijgen ze langzaamaan ook van de pundits. Dat fans van andere clubs dat niet willen geven, soit, lekker belangrijk.
 
somagunner
 
5
9 november 2022 om 11:44
Ik maak me ook niet druk maar het voelt lekker Samcro. Twee jaar lang keihard worden uitgelachen en dit keer wil ik graag uithalen. Je wilt niet weten wat er gebeurd als Arsenal kampioen wordt. Dan zullen mensen nog steeds redenen verzinnen waarom de spelers nog steeds slecht zijn. Ik begin er langzamerhand in te geloven als we in januari Danilo en een winger kunnen halen en wie weet een bod op Tieleman
 
Samcro
 
5
9 november 2022 om 11:48
Ik begin er pas in te geloven als we 5 punten los van City staan op de eerste plek en er nog 1 wedstrijd te spelen is. Maar de kans is vrij groot dat ik na het seizoen ook wel mijn gram zal gaan halen, want oh oh wat werd er hard gelachen om de aankopen en Arteta zelf.
 
somagunner
 
1
9 november 2022 om 12:15
Arsenal komt natuurlijk te kort maar er zijn gekkere dingen gebeurd. Top 2 moet haalbaar zijn tenzij Liverpool een monsterreeks neerzet zoals vorig jaar en dan kan ik leven met plek 3. Achter United, Newcastle, Chelsea en Spurs moet Arsenal niet eindigen.
 
Samcro
 
2
9 november 2022 om 12:31
Ik heb vooraf al gezegd dat wij de 3e plek van Chelsea over moesten gaan nemen en als de vloek van Klopp echt zou zijn, zouden we kans maken om 2e te worden. Zou mooi zijn.
 
TILBURG013
 
1
9 november 2022 om 15:20
@wandering, is er een team beter dan Arsenal momenteel dan in Engeland? Zelfs als ze boven aanstaan mogen we niet zeggen dat ze goed zijn? Nee Arsenal kan het nooit goed doen. Staan alweer genoeg mensen klaar om Arsenal af te kraken als het straks minder gaat lopen.
 
LondonIsBlue
 
3
9 november 2022 om 18:03
Wordt tijd dat City weer even over Arsenal heen walst. Wat lopen die gunners toch altijd weer gouw naast hum schoenen zeg. Als ze eindelijk weer is kampioen worden of ooit eens een CL winnen mogen ze komen praten. Zou nu gewoon even humble blijven en rustig afwachten voordat je straks weer belachelijk wordt gemaakt en weer buiten de prijzen valt of nog erger buiten de top 4XD. Heb Arsenal het afgelopen jaren vaak genoeg op het einde zien verpesten.
 
Galapago
 
1
9 november 2022 om 10:34
Ben White is een centrale verdediger die niet goed genoeg is om centraal te spelen en bij gebrek aan beter op rechtsback speelt bij Arsenal. James is de beste rechtsback van Engeland en is verdedigend stabieler dan TAA. Een speler als White speelt bijvoorbeeld niet eens op CL niveau, is al een stuk ouder en gewoon minder goed dan James of TAA.
 
arsenal890
 
9
9 november 2022 om 10:44
Ga niet zomaar dingen verzinnen als je niet weet hoe het zit. White werd op RB gezet omdat Tomi geblesseerd raakte. Niet omdat hij niet goed genoeg was. White is zowel als CV en RB gewoon zeer betrouwbaar. Alleen RB is niet zijn echte positie en daarom ook minder dan James en TAA. Als CV hoort die gewoon in de basis te staan bij Engeland.
 
TILBURG013
 
4
9 november 2022 om 10:50
Speelt niet op CL niveau maar wint wel van Spurs, Chelsea en Liverpool.. over je CL niveau gesproken. Lachwekkende reactie. White is een van de beste rechtsback van de PL dit seizoen. Niemand zegt dat hij op die positie basis moet spelen maar is op CV beter dan sommige spelers die Southgate selecteert.
 
somagunner
 
2
9 november 2022 om 11:26
Engelse media zoals Standard kwam ermee dat Arteta in de zomer tegen White al had verteld dat hij op rechtsback moet spelen. Arteta had toen al vermoedens dat Tomiyasu misschien weer zou wegvallen met een spierblessure.
 
hork282
 
3
9 november 2022 om 10:43
Reece James vind je geen echte rechtsback, maar vervolgens noem je wel Ben White, wat gewoon een centrale verdediger is? Alleen omdat er 2 beter zijn bij Arsenal en ze krap zitten in de rechtsbacks speelt die daar. James is in alles beter, was de beste optie geweest. Trippier zal nu de rechtsback worden, is wel geweldig in vorm
 
TILBURG013
 
3
9 november 2022 om 10:51
Krap in de rechtsbacks? Tomiyasu is al heel het seizoen fit. White houdt hem gewoon uit de basis.
 
hork282
 
0
9 november 2022 om 12:23
Ja Tomiyasu, dan noem er ook 1. Is natuurlijk ook geen wereldspeler en ook hij is geen pure rechtsback
 
Samcro
 
3
9 november 2022 om 12:33
Zo kunnen we alles wel recht proberen te lullen. Tomi is gehaald als multi-inzetbare speler maar begon bij Arsenal gewoon als rb en deed het heel erg goed. White doet het nog beter en heeft die plek overgenomen. Volgens jouw redenering is Holding dus ook beter dan White omdat die laatst centraal stond met Gabriel naast zich en White op rechts?
 
TILBURG013
 
0
9 november 2022 om 15:22
Is geen wereldspeler maar staat wel bovenaan en heeft al verschillende toppers uit de wedstrijd gespeeld zoals Salah, Son, Mane..
 
djdiondj
 
0
9 november 2022 om 10:46
Gezien het lelijke betonvoetbal dat ze spelen zie ik die Ben White nog in de basis staan. Nog steeds onbegrijpelijk dat Southgate daar nog steeds zit met dat afbraak voetbal van ze. Wedstrijden van Engeland skip ik dan ook altijd.. zon mooie selectie en dan leggen ze altijd maar weer zulk 'voetbal' op de mat. Bah.
 
Marre123
 
13
9 november 2022 om 10:57
White een betere back vinden dan James? Jij bent niet serieus te nemen
 
somagunner
 
1
9 november 2022 om 11:06
Ik heb veel liever White dan James. James is te vaak geblesseerd en White is verdedigend veel sterker.
 
DavidDein
 
8
9 november 2022 om 11:43
Ik ben groot Arsenal fan en ook fan van Ben White, maar ik zou hem direct inruilen voor Reece James als het kon. Zeer onderschat en naar mijn mening de beste speler van Chelsea. White is solide en maakt weinig fouten, Reece James voegt meer toe aan het voetbal.
 
Samcro
 
0
9 november 2022 om 12:34
Ik zou hem niet inruilen, laat James er maar bij komen. Dan mag Cedric van mij ook vertrekken. Al moet James dan wel werken aan het fit kunnen blijven.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
12
9 november 2022 om 11:00
Ben White en Trippier beter dan James... wordt steeds gekker
 
somagunner
 
1
9 november 2022 om 11:14
James mist te veel wedstrijden om in de picture te blijven. En eerlijk gezegd. Is hij wel een rechtsback? Heeft hij genoeg wedstrijden gespeeld in een 4 mans verdediging als rechtsback? Trippier en White zijn in vorm dit seizoen en hebben alles gespeeld. Waarom zou ik ze niet beter mogen vinden dan een rechtsback dat steeds uitvalt met blessures?
 
Willian-Borges
 
7
9 november 2022 om 11:32
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. White en Trippier beter dan Reece James!? James die een Vinicius en Leao gewoon in bedwang kan houden moet het afleggen tegen een uit nood geboren back als White en Trippier. James is met afstand de beste rechtsback van de Premier League. White mag zijn veters nog niet eens strikken. Komt zowel aanvallend als verdedigend niet in de buurt. Trippier is een goede back, maar met alle respect James is gewoon een wereldklasse speler. Heeft zich laten tegen de beste clubs van de wereld. Dat hij geen rb is maar een wingback is ook pure onzin. Bestrijkt praktisch de gehele rechterflank, is verdedigend niet te passeren en kan ook nog eens heerlijk afmaken. White beter laat me niet lachen. Kan zelfs als centrale verdediger uit de voeten en zelfs daar is hij beter dan White.
 
somagunner
 
1
9 november 2022 om 11:42
White zijn verdedigende stats zijn gemiddeld beter dan die van James. En James ligt continue in de lappenmand. Fit blijven is ook een kwaliteit. En qua aanvallend is James inderdaad beter. Maar White is in het positie spel van Arteta erg goed en verdedigend niet te passeren. Trippier is een belangrijke speler voor Newcastle dat nu best hoog staat, ze kunnen dit seizoen als 3e eindigen. Wat een onderschatting van je.
 
Samcro
 
7
9 november 2022 om 11:46
Dit is weer volledig de andere kant op. Heel hoog wij van wc-eend gehalte zit er in jouw reactie, vooral de laatste zin.
 
wmm5
 
5
9 november 2022 om 11:48
Veters niet strikken slaat natuurlijk nergens op maar je pleziertje, zal ik niet ontnemen. Persoonlijk vind ik james beter dan White, maar White speelt pas dit seizoen als back terwijl James dat al jaren doet. Als CV om in jou termen te praten mag James de veters nog niet strikken van White.
 
SilverFront
 
5
9 november 2022 om 10:16
Hmm, dan wordt het voor Southgate al lastiger om aan zijn standaard aantal van 10 wingbacks te komen. Echt bizar dat een speler als Maddison gewoon continue genegeerd wordt. Want Southgate speel het liefst met 5 verdedigers en 2 verdedigende middenvelders.
 
Deenb
 
4
9 november 2022 om 10:21
Erg zuur voor James. Wat een klap moet dat zijn zeg. Voor Engeland is de schade beperkt zij hebben nog voldoende backs op niveau, als zou mijn eerste keus wel naar James zijn gegaan. Voor Chelsea misschien wel een zege om zichzelf helemaal op te laden en volledig kan focussen op zijn herstel.
 
arsenal890
 
1
9 november 2022 om 10:27
Engeland heeft echt een sterk team maar die Southgate haalt er te weinig uit. Een speler als White bijv wordt bijna altijd genegeerd net zoals Maddison. Ook het altijd vast blijven houden aan Maguire en Pickford wordt je toch gek van? James zou wel basis staan natuurlijk. Aanvallend en verdedigend een hele goeie back.
 
arsenal890
 
0
9 november 2022 om 16:51
Je hebt betere alternatieven dus waarom met Maguire spelen? Wat dacht je van Pope of Ramsdale? Beide beter dan Pickford. Je moet gewoon 433 spelen en dan heb je echt een prima team.
 
Samcro
 
0
9 november 2022 om 17:03
Hangover, je kunt nu niet meer terugvallen op de prestaties op dat EK, Maguire speelt nooit. Pope of Ramsdale zijn voor mij ook alternatieven voor Pickford. Het is vreemd dat die nooit eens minuten krijgen, want ze presteren aantoonbaar beter en staan met hun clubs ook veel hoger. Southgate is sws een rare vogel met zijn selecties en opstellingen.
 
OREELY
 
0
9 november 2022 om 11:55
ik ben geen fan van het engelse team of spelers. maar ze hebben een goede en brede selectie, waar op kwaliteit nog best wat bereikt kan worden. als ze ook nog eens een top trainer hadden was het een grote kanshebber voor het wk wat mij betreft. jammer dat ze nu james gaan missen, is toch 1 van de betere spelers
 
Kaka2007
 
0
9 november 2022 om 12:14
Jammer voor hem zeg, maar gelukkig nog jong dus heeft tot wel een wk of 2-3 te gaan. Wie nu als RB, trippier?
 
Kaka2007
 
0
10 november 2022 om 09:23
Walker helemaal vergeten, die moet natuurlijk basis staan. Arnolds verdedigende kwaliteiten overtuigen mij niet echt, dus dat lijkt me geen slimme zet al weet je het nooit met Southgate.