Eric Dier moet vrezen voor straf FA na opmerkelijk incident
Donderdag, 23 april 2020 om 17:50

Tottenham Hotspur-middenvelder Eric Dier zal rekening moeten houden met een straf van de Engelse voetbalbond. De FA heeft hem namelijk aangeklaagd vanwege een incident na afloop van het FA Cup-duel met Norwich City. De speler van the Spurs klom op de tribune nadat zijn broer ruzie had gekregen. Dier viel hierbij een supporter aan en dat kan hem nu duur komen te staan.

Het incident deed zich voor in maart nadat Tottenham door Norwich was uitgeschakeld in de FA Cup. Manager José Mourinho gaf na afloop van de wedstrijd aan dat de broer van Dier ruzie had gekregen met een man op de tribune. De Engels international kreeg de ruzie mee, ontstak in woede en ging de confrontatie aan. Op sociale media doken verschillende video's op, waarop is te zien hoe de woedende Dier op de tribune over de rijen met stoeltjes springt om de toeschouwer te lijf te gaan. Hij zou ook daarbij enkele keren he's my brother hebben geroepen. Bij het incident waren verschillende supporters van de Londense club en enkele stewards betrokken.

Mourinho was niet blij met de actie van Dier, maar kon zijn frustratie wel begrijpen. "Ik kan deze vraag niet ontwijken en vind dat Dier zich niet professioneel heeft gedragen", zo liet de Portugese trainer optekenen in de Engelse media. "Maar ik begrijp de woede wanneer iemand jou beledigt en je familie, in het bijzonder je jonge broertje, erbij is betrokken. Maar ik herhaal, en dat is waarschijnlijk iedereen met mij eens, dat ik achter de speler sta en hem ook begrijp." Dier heeft zelf niet gereageerd op het voorval.

De FA bracht niet lang na het incident naar buiten dat er een onderzoek gestart zou worden. Middels een statement laat de FA weten dat Dier is aangeklaagd voor 'wangedrag'. Zijn acties zouden 'ongepast en bedreigend' zijn geweest. De Engels international heeft tot 8 mei om te reageren op de aanklacht. Het is vooralsnog onbekend welke straf hem boven het hoofd hangt.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
binny
 
13
23 april 2020 om 18:29
Erg domme en onprofessionele reactie, maar ook ik heb er begrip voor. Het kan me geen moer schelen wat je over mij zegt, maar mijn familie laat je erbuiten. Het gebeurde ook op een erg ongepast moment omdat Tottenham niet bepaald in een goede vorm stak.
 
falcao1984
 
3
23 april 2020 om 21:12
Britse spelers lijken patent te hebben op dit soort incidenten, al dan niet in combinatie met overmatig alcoholgebruik.
 
Real-Cambuur
 
12
23 april 2020 om 19:05
Ik vind dat deze man ook wel strafrechtelijk vervolgd mag worden. Als ik op straat op kom voor een familielid van me word ik ook opgepakt en aangeklaagd door het OM. Beetje krom dat dat niet gebeurd bij deze meneer. Daarnaast heeft deze man een publiekelijke voorbeeld functie en moet je dit soort gedrag gewoon zwaar bestraffen.
 
Harmr
 
5
23 april 2020 om 19:56
Zo lang er geen aangifte wordt gedaan zal dat lastig worden lijkt mij..
 
IlMaestro21
 
1
23 april 2020 om 22:57
Het OM kan ook zonder aangifte gewoon vervolgen
 
rikas1
 
1
23 april 2020 om 23:46
Mits er ernstige strafbare feiten zijn gepleegd. Ik heb niet alle filmpjes geziem hoor, maar volgens mij stormt die alleen de tribune op en schreewt en trekt wat. Afkeuren? Zeker...Vervolgen? Naah.
 
MUFC M
 
3
23 april 2020 om 20:25
Maar eens beginnen met een stadion verbod !!!!