Erik ten Hag bekent: 'We stonden er eigenlijk niet echt voor open'
Woensdag, 24 februari 2021 om 12:56

De overgang van Quincy Promes naar Spartak Moskou lijkt een kwestie van tijd, nadat ESPN woensdagmorgen bekendmaakte dat de aanvaller Ajax per direct verlaat voor een terugkeer bij zijn oude club. Als de handtekeningen zijn gezet, ligt Promes tot de zomer van 2024 onder contract bij Spartak, dat een vaste transfersom van 8,5 miljoen euro naar Amsterdam overmaakt die door bonussen kan oplopen tot 11 miljoen euro. Trainer Erik ten Hag houdt op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Lille OSC nog een kleine slag om de arm.

"Het is nog in de maak, de handtekeningen moeten nog worden gezet. Het lijkt erop dat het rond gaat komen, maar een deal is pas een deal als de handtekeningen zijn gezet", geeft Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar de return van de zestiende finale van de Europa League tegen Lille OSC te kennen. "Quincy is een geweldige speler en ik heb een geweldig verleden met hem. Hij heeft het hier vorig jaar fantastisch gedaan. Ik gun hem deze stap, het is een goede stap voor hem: mocht het doorgaan. Maar daar gaan we wel van uit."

Promes was dit seizoen niet zeker van een basisplek onder Ten Hag en raakte in opspraak nadat hij werd opgepakt in verband met een steekincident. De laatste weken maakte hij geen deel meer uit van de wedstrijdselectie, waardoor de thuiswedstrijd tegen Willem II (3-1 winst) vermoedelijk zijn laatste duel in Amsterdamse dienst is geweest. "We stonden er eigenlijk niet echt voor open, met alle wedstrijden die we hebben", liet Ten Hag woensdagmiddag weten tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Lille OSC. "Uiteindelijk hebben we een alternatief gevonden (met Oussama Idrissi, red.) en de keuze gemaakt om wel mee te werken."

"Quincy is een goede jongen, een goede speler. We hebben een goede tijd gehad, ik speelde natuurlijk ook met hem bij FC Twente. We zullen hem zeker missen", zo reageert Dusan Tadic in gesprek met ESPN op het vertrek van Promes. Er komt voor de 29-jarige aanvaller een einde aan een dienstverband van anderhalf jaar bij Ajax. Daarin kwam de aanvaller tot 53 wedstrijden, waarin hij 22 keer scoorde en 6 assists leverde.

Ajax nam de buitenspeler in de zomer van 2019 voor een bedrag van 15,7 miljoen euro over van Sevilla. Bij Spartak keert Promes terug op het oude nest. In zijn eerste periode, tussen 2014 en 2018, veroverde hij de Russische landstitel en de Super Cup. Daarnaast werd de 47-voudig international van het Nederlands elftal in 2017 uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Rusland. Eerder in zijn loopbaan stond de kersverse aanwinst van Spartak onder contract bij FC Twente en Go Ahead Eagles. Zijn contract liep bij Ajax nog ruim drie seizoenen door.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
ForzaGiGi
 
26
24 februari 2021 om 13:16
Mocht het kloppen, dan is 11mil incl bonussen echt geen slechte deal! Ik ben tevreden
 
flavente
 
16
24 februari 2021 om 13:32
Helemaal mee eens! Beste voor alle partijen. Weer puike prestatie van Tovermars. Mooi standvastig onder druk van de Russen en in deze omstandigheden beste eruit gehaald. Top! Nu die Braziliaan binnen toveren voor volgend seizoen.
 
Guarca
 
30
24 februari 2021 om 13:18
Bedankt Promes! Goed gespeeld vorig seizoen, dit seizoen helaas wat minder. Ajax heeft zeker wel wat aan hem gehad, maar beter om hem nu te verkopen in verband met de rechtszaak. 11 miljoen inclusief bonussen is een prima bedrag, goed gedaan van Overmars.
 
nederland79
 
6
24 februari 2021 om 13:19
"quincy is een goede jongen, een goede speler. We hebben een goede tijd gehad, ik speelde natuurlijk ook met hem bij FC Twente. We zullen hem zeker missen" Hij was er de laatste paar wedstrijden al niet bij en ik heb hem nog geen seconde gemist. Hopelijk presteert hij goed, zodat de bonussen ook deze kant op komen. 11 miljoen zou nog alleraardigst zijn.
 
100% Meijer
 
1
24 februari 2021 om 14:16
Ik snap dat je hem de afgelopen wedstrijden niet hebt gemist. Op dit moment heb je voorin Anthony, Neres, tadic, Haller, Traore, Brobbey, Labyad, Idrissi (en mogelijk vergeet ik nog wel iemand). Volgend jaar heb je daar nog van over; Anthony, Tadic, Haller, Traore en mogelijk Neres. Dan wordt het wel erg dun. Is er jeugd wat er aan komt op deze posities? Wat een topper voor de basis zie ik ze ook weer niet halen met de spelers die blijven.
 
GunneRo
 
0
24 februari 2021 om 15:58
Ik verwacht dat Sontje Hansen wat vaker bij de eerste selectie zal zitten vanaf het moment dat het kampioenschap Ajax niet meer kan ontgaan, zodat hij volgend seizoen standaard onderdeel kan uitmaken. Unuvar is iets jonger en moet wat meer stappen zetten naar mijn mening. Voor links is er inderdaad een extra optie nodig. Wellicht gebruiken ze deze huurperiode van Idrissi ter overbrugging, of bekijken ze of ze hem definitief willen binnenhalen. Van dat laatste ben ik op dit moment niet zo fan. Ik zie ze komende zomer de markt opgaan voor een type Dilrosun (wat is er geworden van Willem Geubbels?). Blijven wel lastige beslissingen, want over een jaar kan Unuvar doorgegroeid zijn tot basiskracht en doe je aan kapitaalvernietiging als je een recente aankoop als derde optie op de bank plaatst.
 
MrKrillin
 
0
24 februari 2021 om 21:05
@gunne Malikdeen (oud ploeggenoot van Kudus) staat al langere tijd in belangstelling van Ajax. Mogelijk wordt hij opvolger Promes
 
magikhetwete
 
34
24 februari 2021 om 13:20
Quincy bedankt voor je 22 doelpunten en 6 assists. 28 goals aan meewerken en balanstechnisch nauwelijks verlies voor een 29 jarige speler. Prima gedaan door Ajax en ik hoop dat Quincy er blij mee is
 
Stec
 
14
24 februari 2021 om 13:25
Mooie deal voor alle partijen. En Quincy: bedankt. Toch heel wat mooie momenten dankzij hem en Ziyech mogen beleven als Ajax zijnde,.
 
Yelle
 
4
24 februari 2021 om 13:29
Dat is toch geen slechte deal zeg! Keurig gehandeld, mooi voor alle partijen dat de kogel door de kerk lijkt.
 
Arsenallz
 
7
24 februari 2021 om 13:43
Vaarwel Quincy. Top gedaan in de anderhalf jaar tijd bij Ajax. Een bedrag oplopend tot 11 miljoen euro lijkt me bovendien het maximaal haalbare, dus goed gehandeld. Verwacht niet dat Promes gemist gaat worden.
 
La~Decima
 
0
24 februari 2021 om 13:50
Prima deal voor Promes. Paar jaar van zijn kwaliteiten kunnen genieten in Europa en nu er problemen ontstaan nogsteeds voor boven de 10 miljoen (als je de bonussen meetelt) kunnen verkopen. Ajax blijft toch een goede verkopende club, dat zijn vaardigheden waar genoeg ploegen (bijv. Man city en Barcelona) nog van kunnen leren. Eigenlijk verdient Overmars het ook bij een topploeg te zitten, maar ik dat hij samen met Ajax de club kan veranderen in een FC Porto van Nederland.
 
myvision
 
5
24 februari 2021 om 13:55
Voor Overmars is een club als Ajax misschien wel veel interessanter dan die topclubs waar de mogelijkheden eindeloos lijken te zijn. Overmars kan creatief aankopen, ziet steeds geweldige doorstroom in eigen kweek en kan ook ontzettend goed verkopen. Die drie elementen zijn vrijwel nergens zo mooi in balans als bij Ajax. Ik weet dus ook niet zo goed wat je met FC Porto van Nederland wil zeggen, want ik denk dat we Porto absoluut niet als voorbeeld hoeven te zien.
 
La~Decima
 
3
24 februari 2021 om 14:06
Met Porto van Nederland bedoel ik een club die stabiel CL speelt (en regelmatig in de knockoutfase CL of ver in EL komt) terwijl het niet in een absolute topcompetitie is en dat ze dit volhouden voor tientallen jaren. Daarnaast bedoel ik ermee dat Ajax een club wordt/blijft waar een mix van jeugd en goed gescoute aankopen wordt klaargestoomt voor de echte top en hierdoor er veel geld binnenstroomt.
 
myvision
 
3
24 februari 2021 om 14:15
Aaah zo! Qua beleid vind ik Porto niet het beste voorbeeld, maar qua sportieve resultaten in eigen competitie en ook in de CL helemaal met je eens inderdaad. Zij spelen ook nu weer gewoon na de winter in de CL, dat hebben ze vaak wel beter voor elkaar. We zijn het dan helemaal eens haha!
 
La~Decima
 
2
24 februari 2021 om 14:24
Porto, Benfica, misschien komt dat omdat ik die seizoenen in mijn hoofd heb waar Porto Falcao en Jackson had en waar Benfica en volgens mij ook Sporting ook heel ver kwam. Die portugeze ploegen stomen elk jaar weer nieuwe spelers klaar zoals Fernandes, Militao, Dias, Telles, Danilo Pereira, Carlos Vinicius, Acuna, Felipe, Hector Herrera, Felix.
 
myvision
 
3
24 februari 2021 om 14:36
Klopt! Porto kan dat vaak structureler dan Ajax, daar waar ik vind dat de successen van Ajax gepaard gaan met beter voetbal. Porto, maar ook Benfica, kunnen vaak geslepen en geruisloos zo'n CL poule overwinteren. Ajax heeft dan weer van die typische wedstrijden er tussen zitten die Ajax had moeten winnen maar dan weer zichzelf in de vingers snijdt. Afgelopen jaar had Ajax 2-6 punten meer moeten/kunnen halen tegen Liverpool en Atalanta. De Portugese clubs zijn meedogenlozer. Zelfs in 18-19 had Ajax best veel moeite met de Klassieke topwedstrijd tegen Benfica. Toch, en dat komt door mijn Ajaxbril, vind ik de manier waarop Ajax soms de wereld kan veroveren mooier. Hoge pieken, diepe dalen. Hopelijk hebben we morgen weer een goede stap richting een hoge piek er bij!
 
messino
 
1
24 februari 2021 om 14:09
FC Porto van Nederland? Laat Porto maar lekker een voorbeeld nemen aan Ajax. Voor de rest eens met wat je schrijft. Heeft met prima presteren in de UCL voor Ajax ook een belangrijke rol vertolkt. In combinatie met wat er nu speelt pakt Ajax het maximale met deze transfer en wordt er aardig wat salaris bespaard.
 
La~Decima
 
1
24 februari 2021 om 14:18
Kijk ik kan me het Ajax onder Frank nog bedenken waar men werd afgeslacht door Real Madrid (schiettent waarbij Vermeer opeens een octopus op doel werd) en waarbij er zoveel teleurstellende spelers op het veld staan. Ik hoop dat ze de stappen die ze nu maken gewoon structureel kunnen vasthouden. Porto haalt ook eigenlijk standaard de CL en zit nu weer in de knockoutfase.
 
Bossie
 
0
24 februari 2021 om 14:16
Met die bonussen erbij heeft Ajax geen slechte deal gemaakt , zeker niet. Zeker als je bekijkt in welke positie ze de onderhandelingen zijn in gegaan