Erik ten Hag staat voor 'belangrijke' keuze: 'Je hebt dan meer power en diepte'
Woensdag, 8 mei 2019 om 14:37

Ajax heeft door de 0-1 overwinning tegen Tottenham Hotspur in Londen goede papieren om de finale van de Champions League te halen. Ajax is gewaarschuwd, daar Liverpool dinsdagavond nog een 3-0 nederlaag weg poetste met een 4-0 zege en zodoende Barcelona uitschakelde. Kees Kwakman denkt dat de verrassing van Liverpool een boost kan zijn voor Tottenham.

"Die klus die Tottenham heeft, lijkt wat minder zwaar als je het vergelijkt met Liverpool", zegt de oud-verdediger bij FOX Sports. Kwakman denkt dat Tottenham met een andere opstelling en instelling gaat aanvangen ten opzichte van vorige week. Ook Hedwiges Maduro denkt dat Tottenham heel veel energie in de wedstrijd gaat leggen.

De voormalig Ajacied denkt dat Tottenham in het begin Ajax continu onder druk gaat zetten. "Ajax moet onder de druk vandaan voetballen, dat is heel belangrijk", aldus de oud-middenvelder. "Ik denk dat het wel belangrijk is of je met een Lasse Schöne gaat spelen of met Noussair Mazraoui. Ik denk dat dat het enige twijfelpunt is bij Erik ten Hag op het middenveld."

Maduro denkt dat Ten Hag gaat opteren voor Mazraoui. "Ik denk dat je dan meer power hebt en hij heeft ook meer diepte. In de tweede helft had hij een moment dat hij over Christian Eriksen heen klapte, dat heeft Schöne niet echt. Als Schöne zijn niveau haalt, is hij een betere voetballer. Maar Mazraoui kan ook goed voetbalen en heeft iets meer power."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
ZodzEh
 
22
8 mei 2019 om 14:48
Erg lastige keuze. Uiteindelijk zou ik wel voor Schone kiezen ipv Mazraoui. Schone kan veel meer uit het niets creã«ren dan Mazraoui (o.a. met zijn vrije ballen en goede steekpasses) en is qua inzicht/combinatie beter vind ik. 2e helft gewoon weer Mazraoui inbrengen. Ergens zou ik wel liever met Mazraoui op de back positie spelen dan met Veltman. Ik denk dat je meer baat hebt bij aanvallende input vandaag dan verdedigende (en staat Veltman ook al op scherp).
 
MartinVandeVelde
 
9
8 mei 2019 om 14:50
Met Frenkie in ploeg heb je die creativiteit al. Ik zou persoonlijk kiezen voor Mazraoui.
 
infernoss
 
4
8 mei 2019 om 14:53
Waar baseer je het op dat je meer aanvallende input dan verdedigende nodig hebt? Ik gok juist dat we beter een goede verdediger er nog bij kunnen hebben. Vooral die fysieke duels niet vermijd. Tottenham zal naar verwachting flink willen rammen en er een fysiek duel van maken. Juist daarin vindt ik ook Mazroui niet super. Daarnaast had ik gelezen dat alleen rode kaarten mee genomen werden naar de finale. Niet 1 keer geel in beide halve finales als schorsing?
 
friestho
 
3
8 mei 2019 om 16:11
Enige mogelijkheid voor schorsing door gele kaarten is dacht ik 2de kwartfinale en beide halve finales geel
 
sven4
 
3
8 mei 2019 om 16:52
Alleen een rode kaart, dus direct rood of 2x geel in deze wedstrijd is een schorsing
 
manodedios
 
0
8 mei 2019 om 17:17
Infernoss eens, bovendien zijn Veltmans statistieken mbt vooruit passen goed. Makkelijke keuze, gewoon de betere verdediger neerzetten vandaag. Mazraoui zal invallen voor schone ba rust vermoed ik
 
ZodzEh
 
7
8 mei 2019 om 14:58
Zover ik weet sta je gewoon op scherp als je in de 1e ronde van de halve finale een gele kaart pakt. Ik zou persoonlijk kiezen voor een aanvallende speelstijl. Tottenham moet komen, Ajax niet. Opkomende backs zijn daardoor heel wenselijk. Hierdoor zal bijv. een Son ook veel meer moeten verdedigen dan dat Veltman erin staat.
 
addict
 
16
8 mei 2019 om 15:03
Vanaf halve finale zijn kaarten kwijtgescholden. Bij een gele kaart in heen en terugwedstrijd in de halve finale ben je sinds dit seizoen niet geschorst voor de finale. Bij een rode kaart vanavond natuurlijk wel.
 
ZodzEh
 
9
8 mei 2019 om 15:18
Wist ik niet, mijn excuses!
 
DVV20
 
2
8 mei 2019 om 15:39
Waar heb je dat kunnen vinden, volgens mij is 2x een gele kaart in de halve finales gewoon een schorsing. Dat is ook hetgeen ik op internet lees.
 
Vijfje
 
3
8 mei 2019 om 15:59
Nee, google maar op geel tafliafico veltman
 
steeck03
 
8
8 mei 2019 om 15:00
er staat niemand op scherp. je kunt geen 3 kaarten halen in twee wedstrijden. Of eigenlijk wel, maar dat betekend rood en schorsing. Geel is voor dit seizoen onbelangrijk
 
Dennis1105
 
0
8 mei 2019 om 17:24
Ten Hag heeft gekozen voor schone, ik gok dat hij mazraoui in de tweede helft inbrengt net als de vorige keer. Zal wel met het idee zijn om power en loop vermogen in te brengen.
 
illias7x
 
8
8 mei 2019 om 14:51
Ik vind dat Schöne handelingssnelheid mist voor dit niveau, maar aan de andere kant is Mazraoui ook aan het vasten tot ong. 21:15. Het is aan Ten Hag om de juiste beslissing hierover te nemen. Het beste lijkt me om te starten met Schöne op het middenveld en Veltman RB, en indien nodig in de 2e helft Mazraoui in brengen voor Schöne of Veltman.
 
Messillay
 
13
8 mei 2019 om 14:53
Ach, ik heb Tottenham de afgelopen weken aan het werk gezien, en hun speelstijl kan me niet bekoren. Voor de winterstop was het veel frisser en aantrekkelijker voetbal. Dat is wel het nadeel van zoveel blessures en een smalle selectie. Ik geloof oprecht dat Ajax het thuis kan afmaken met 3-0 als ze gewoon hun eigen spel spelen en Tottenham onder druk zetten. Dit is het jaar van Ajax, je voelt het gewooon aan alles. De spelers zijn gefocused en beseffen dat ze iets kunnen realiseren wat niemand ooit had duren voorspellen. Kom op Ajax!
 
BR180
 
12
8 mei 2019 om 14:55
Ik lees hier weer een paar reacties waar ik toch versteld van sta. Schöne is een klasse voetballer die in dit soort wedstrijden altijd in de basis moet staan. Hij maakt nauwelijks fouten en is daarnaast met vrije ballen erg gevaarlijk. Enige vraag voor mij zou zijn of je met Veltman of Mazraoui speelt op de back.
 
SjonnyvdBeek
 
17
8 mei 2019 om 15:05
Ja maar velen willen Lasse blijven beoordelen op loopvermogen en verdedigende kwaliteiten.
 
Gerardv
 
8
8 mei 2019 om 15:21
Schöne staat ook op een positie waar je daar op wordt beoordeeld. Voetballend voegt hij veel toe, maar verdedigend is op dit niveau eigenlijk niet goed genoeg. Alles hangt af van hoe Ajax de wedstrijd begint. Gaan ze voetballen en komen ze onder de druk uit van Tottenham, dan is Schöne geschikt om erin te staan. Wordt het vechtvoetbal, dan zie ik meer in Mazraoui.
 
SjonnyvdBeek
 
2
8 mei 2019 om 16:35
Mwah. Ik denk dat hij meer verdedigend werk verricht dan je ogen zullen doen vermoeden. Passinglijnen dichtlopen, weg naar de spits blokkeren, passes onderscheppen.. Het zijn verdedigende dingen die vele mensen niet direct zien, aangezien ze onder verdedigen vooral slidings en kopduels verstaan. Slidings en kopduels zijn vaak de laatste opties voor een verdediger en eigenlijk een soort noodoplossing (tenzij je inspeelt op bijvoorbeeld het veroorzaken van kopduels en daar iemand voor hebt). Daarnaast is communicatie ongeveer 50% van het verdedigen. Zie Blind en De Ligt, waar eerstgenoemde nu volledig tot z'n recht komt en ook zo'n periode heeft gehad met Smalling bij United. Haal je hem weg, heb je meer kracht in die 'noodoplossingen'. Laat je hem staan, hoeft het vaak niet eens tot een duel te komen of gaat De Ligt deze aan (of Smalling destijds). Ik denk dat je op deze facetten het belang van Schone onderschat en dat je ook de impact onderschat van het zomaar daar posteren van Mazraoui, op zo'n cruciale plek naast twee andere jonge gasten. Want hoe volwassen een Frenkie ook oogt, ik durf er geld op in te zetten dat de coaching vanuit zowel Blind als Schone ook onwijs belangrijk voor hem is.
 
TheBrightOne
 
0
8 mei 2019 om 17:04
Vind dat Ajax anders ook aardig druk kan zetten, dus hopelijk is het Tottenham die moet proberen onder de druk uit te voetballen
 
SocioFan1
 
11
8 mei 2019 om 14:58
Ik denk dat het juist handig is om eerst toch met schone te beginnen. Daarna rustig aankijken of Maza erin moet.
 
Verduijnovic
 
12
8 mei 2019 om 14:59
Iedereen lijkt te vergeten dat Liverpool op een kolkend Anfield speelde. Ajax heeft Tottenham met eigen publiek al gehad. Ik ben geen Ajax fan maar de ArenA gaat Ajax vanavond de kracht geven die ze nodig hebben!
 
soccersupp
 
3
8 mei 2019 om 16:16
Precies dit. Als Tottenham thuis al verliest dan wordt het uit lastig. Ajax is dit seizoen met uitoverwinningen in Madrid en Turijn de uitzondering (maar dat was de 2e wedstrijd) na thuis verloren of gelijk te hebben gespeeld. Komt bij dat Liverpool in goede vorm is en bijna alles wint, terwijl Tottenham al teveel in te korte tijd verloren heeft. Zijn dit garanties? Nee maar Tottenham is geen Liverpool. De 3-0 Was trouwens erg geflatteerd terwijl de 0-1 volledig terecht was.
 
Arsenallz
 
4
8 mei 2019 om 15:00
Mazraoui nu op het middenveld zetten zou een dramatische keuze zijn. Hij speelt er nauwelijks en is er nog niet eens echt getest. Schöne was niet altijd even sterk, maar stond er wel tegen Bayern, Benfica, Real, Juve.
 
23VDV23
 
3
8 mei 2019 om 15:01
Ik zou noch Schöne noch Mazraoui laten starten. Donny een stukje terughalen en echt naast Frenkie laten spelen en Tadic eveneens meer vanaf flank/middenveld laten spelen zodat hij met zijn gif en fysiek zijn bijdrage kan leveren als Spurs een man meer op het middenveld. Huntelaar in de spits. Brengt ook wat duelkracht met zich mee.
 
Magistra
 
18
8 mei 2019 om 15:19
Waarom zou je in godsnaam de hele opstelling omgooien in zo'n belangrijke wedstrijd? Extra balans op het middenveld lijkt me nu juist geen overbodige luxe. Gewoon zo laten staan en na een uur Mazraoui voor Schöne erin gooien.
 
jlp40
 
5
8 mei 2019 om 15:09
Ik zou ook voor Schöne kiezen. En Veltman als Rechtsback. Mazraoui is net gestart met de Ramadan. Mag pas vanaf 21:15 eten. Laat hem dat doen, heeft hij genoeg energie om in de 2e helft eventueel die extra power te brengen. Daarnaast zul je in het begin onder de druk uit moeten spelen, daar is Schöne m.i. beter in. Je hebt met VD Beek + de 3 aanvallers al genoeg mensen die vooruit spelen.
 
voetballllll
 
0
8 mei 2019 om 17:41
Mane en Shaqiri speelden gisteren gewoon goed en vochten als leeuwen. Dus het is onzin dat spelers geen energie hebben in de ramadan. Ze halen juist meer energie eruit
 
J.Vertongen
 
4
8 mei 2019 om 15:13
Wat heeft het seizoen nog meer in petto voor de voetbal liefhebbers. Na City 4-3 Spurs en gisteravond Liverpool 4-0 FC Barcelona. Stel je eens voor dat we weer een buitenaardse wedstrijd voorgeschoteld krijgen!!
 
NL_Modric
 
0
8 mei 2019 om 18:44
Liever gewoon een steady 2-0 zonder al te veel problemen voor Ajax. Al denk jij daar natuurlijk anders over.
 
superstick
 
6
8 mei 2019 om 15:16
Ik weet niet of Schone een betere voetballer is dan Mazraoui, hoor. Die jongen kan echt geweldig voetballen. Natuurlijk is Schone goed met passing, inzicht en spelhervatingen. Maar met zijn dribbel en diepgang is Mazraoui ook hel goed, maar met andere dingen. Lastige keuze!
 
LordFootball
 
0
8 mei 2019 om 15:18
Misschien is dit niet het juiste topic, maar weet iemand of er spelers van Ajax op scherp staan? Als je in beide halve finale's geel hebt gepakt, ben je dan geschorst? Zal wel heel zuur zijn mocht ajax doorgaan namelijk!
 
superstick
 
3
8 mei 2019 om 15:23
Veltman en Tagliafico. En vooral de laatste is een risicofactor met gele kaarten..
 
LordFootball
 
1
8 mei 2019 om 15:32
@superstick, Duidelijk. Alleen jlp40 en Gerard reageren hieronder dat niemand op scherp staat. Hopelijk hebben zij gelijk, want hoop niet een eventuele finale zonder Nico te spelen
 
Gerardv
 
7
8 mei 2019 om 15:31
Ze zijn pas bij de derde gele kaart geschorst. En de kaarten zijn na de kwartfinale kwijtgescholden. Dus ze zijn alleen geschorst wanneer ze twee gele kaarten pakken, maar dan zijn ze sowieso geschorst, omdat ze dan rood hebben gekregen.
 
LordFootball
 
1
8 mei 2019 om 15:32
Aah oke bedankt Gerard, zonder Nico zijn we toch wat kwetsbaarder!
 
Gerardv
 
1
8 mei 2019 om 15:38
Om mijn punt nog even te versterken. Casemiro pakte vorig jaar in beide halve finales tegen Bayern een gele kaart, maar speelde gewoon de finale.
 
jlp40
 
3
8 mei 2019 om 15:26
Er staat niemand op scherp. Alleen wanneer iemand een rode kaart pakt is die geschorst.
 
Japie_Krekel
 
0
8 mei 2019 om 16:42
ik ben benieuwd. Spurs strijd vandaag om hun laatste kans en Son is er weer bij wat betekend dat je voorin eindelijk wat stootkracht hebt. ik verwacht dat het een spannende wedstrijd gaat worden
 
embrio
 
0
8 mei 2019 om 17:22
Ik zal wel voor gek verklaard worden maar noa lang zou ik er in zetten die blijft maar gaan