Erik ten Hag voorziet mooie toekomst: 'Het kan dan heel snel met hem gaan'
Zondag, 19 september 2021 om 08:28

Erik ten Hag gaf de spelers van Ajax een belangrijke opdracht in de aanloop naar het thuisduel met SC Cambuur. "Ik wilde dat ze de intensiteit van de Champions League zouden meenemen naar de Eredivisie. Dat hebben ze aardig gedaan", zei de trainer met gevoel voor understatement na de 9-0 zege, drie dagen na de 1-5 overwinning op Sporting Portugal. Ajax evenaarde de grootste competitiezege ooit in de Johan Cruijff ArenA.

Slechts een keer eerder won Ajax een competitiewedstrijd met acht verschillende doelpuntenmakers. "We hebben kennelijk gevarieerd aangevallen", concludeerde Ten Hag, die zich geen zorgen maakt over het ogenschijnlijke gebrek aan weerstand in de eerste drie thuisduels in de Eredivisie: negen punten en een doelsaldo van 19-0. "Ik vind het zelfs prima zo. Het ziet er makkelijk uit misschien. Maar als we dit niet weten op te brengen, dan krijgen we het gewoon erg moeilijk."

Ten Hag is zeer te spreken over Mohamed Daramy, die in het duel met PEC Zwolle zijn debuut maakte en zaterdag tegen Cambuur zijn eerste goal maakte. "'Hij schakelt twee keer, dat moet je kunnen opbrengen. Een geweldige kwaliteit die hij daar laat zien." Ajax hoopt nog veel plezier aan de pas negentienjarige Daramy te gaan beleven. "Het klopt dat hij vanaf de eerste training al kwaliteiten laat zien die passen bij ons spel en kwaliteiten die we zochten", vertelde Ten Hag.

"Snelheid, een rechtsbenige aanvaller op links die een overtal kan creëren, die er ogenschijnlijk heel makkelijk langsloopt, maar die bovenal de juiste keuzes weet te maken", benadrukt Ten Hag. "Wat ik vorige week in Zwolle zo knap vond: dan ben je nieuw, dan wil je jezelf laten zien, maar hij zag dat het niet mogelijk was om dribbels te maken en dus ging hij passen. Daardoor konden we elders een overtalsituatie creëren en bleven we in ieder geval in balbezit. Dat vind ik heel knap, als je als jong volwassene dat inzicht al hebt."

Ten Hag is ook erg tevreden over Jurriën Timber, die Perr Schuurs voorlopig uit de basisformatie heeft verdrongen. "Maar hij kan nog beter", zei hij. "Jurriën is soms een beetje gemakzuchtig. Hij ziet het spel goed maar moet nu ook de persoonlijkheid krijgen om de defensie te leiden. Hij heeft al een heel mooie toekomst. Maar als hij zich daar in ontwikkelt, dan kan het allemaal nog sneller met hem gaan."

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
MrKrillin
 
31
19 september 2021 om 08:49
En toekomst ziet er opeens weer mooi uit. Sommige riepen dat Ajax geen spelers meer heeft die voor veel geld verkocht kunnen worden. Nu weer met Rensch, Timber, Taylor, Deramy, Anthony en Gravenberch weer parels. Wie weet tekent Mazzroui bij. En hopelijk komen Nico, Neres weer in vorm en ontwikkelt Danilo zich (moet wel bijtekenen). Prima als we keepers, Blind, Klaassen, Tadic en Berghuis volledig moeten afschrijven. Rest compenseert het wel.
 
Flynn
 
26
19 september 2021 om 09:00
De waan van de dag reageert vaak merk ik hier. Het komt wel goed allemaal, zeker als je sommige gister zag spelen.
 
DieGelbeReds
 
21
19 september 2021 om 09:02
Wat Ajax de afgelopen jaren heeft laten zien, is dat kwaliteit gekoppeld moet worden aan ervaring. Anders ga je, zeker in Europa, ten onder. Nu is zowel de kwaliteit als de ervaring aanwezig. Spelers van het kaliber Tadic, Blind, Tagliafico kan je niet één op één vervangen. Wat Ajax heel goed lijkt te doen, is een bepaald basisniveau halen wat de afgelopen jaren steeds verder omhoog is gegaan. Laten we hopen dat PSV aan kan haken, zodat we in ieder geval een spannende Eredivisie houden.
 
MrKrillin
 
8
19 september 2021 om 09:58
@diegelbereds en het hameren door Ten Hag dat je ook iedere Eredivisie wedstrijd moet benaderen met de CL mindset. Vol gaan ,druk blijven zetten en niet meer zoals vroeger met 50% instelling denken te kunnen winnen. Hoop verder dat we natuurlijk zulke ervaring kunnen blijven kopen/ terughalen en stoppen met kopen van spelers als Klaiber, Labyad. Dit soort spelers kosten uiteindelijk alleen berg geld, spelen weining en lopen straks transfervrij de deur uit.
 
Die Knappen
 
2
19 september 2021 om 11:39
Ik ben het met je eens dat Ajax het niveau de laatste jaren behoorlijk heeft verhoogd en behouden. Nu is Cambuur geen topploeg (niveau 2e BL, of Championship), ik denk dat het niveau van de andere clubs, zelfs ook nu bij AZ en Feyenoord, minder is geworden. Daardoor wordt het verschil in kwaliteit ook groter.
 
MGMV
 
6
19 september 2021 om 11:10
Hahaha, wie zei dat dan? Waarschijnlijk één iemand waar je dan direct conclusies aan verbindt? Natuurlijk heeft Ajax gewoon jongens waar aan verdiend gaat worden.
 
tinus45
 
0
19 september 2021 om 13:33
Zo gaat dat nu eenmaal, deze week een voetstuk en volgende week nietsnut. In et voetbal regeert de waan van de dag meestal.
 
Befbaf
 
20
19 september 2021 om 08:52
De opvolgers voor de '' oudjes'' hebben wij al in de selectie. Nu Gorter nog voor de leeuwen gooien. En ook de komende jaren dicteert Ajax de Eredivisie. En maakt naam in Europa. Top 10 van best presterende Europese ploegen. Deze was even voor de haters.
 
NJfromVOL
 
47
19 september 2021 om 09:19
Wat een frustratie na zo’n avond en zo’n mooie morgen. Het zonnetje schijnt; ga lekker naar buiten en laat los wat je dwars zit .
 
MrKrillin
 
21
19 september 2021 om 09:59
@njfrom met zo een naam 'Befbaf' kan ik mij wel voorstellen dat je 24/7 gefrustreerd rondloopt
 
Gaagie
 
5
19 september 2021 om 11:43
CL winst is ook binnen. Verwacht daarbij ook volgende jaar de Super Cup. Hoe zit het dan met WK voor clubs? Winnen die ook even.
 
FcGrun050
 
10
19 september 2021 om 09:32
Ook al was het gisteren een makkelijk pot en had Cambuur de flood gates opengedaan, zag je wel dat Daramy wel met durf speelde. En ook vaak buitenom in plaats van binnendoor. Als je zowel binnendoor als buitenom kan spelen als vleugelaanvaller, dan ben je zoveel gevaarlijker dan als je alleen maar binnendoor gaat. Lijkt me tevens ook wel een goeie jongen. Hopelijk kan hij zijn prijskaartje waarmaken naarmate de tijd vordert.
 
Bossie
 
4
19 september 2021 om 10:09
Het is te hopen dat ze deze intensiteit in meerdere competitie wedstrijden laten zien. Tot aan de CL wedstrijd was het allemaal zo plichtmatig.
 
andre14
 
0
19 september 2021 om 11:09
Heeft ten Hag het toch goed gezien, gaf in de voorbereiding al aan met al die internationals na de vakantie opbouwen en half september moeten we er staan, nou dat is gelukt!!, zeker in Europa, klein smetje tegen twente, en nu hopen dat al die fitte spelers elkaar op gezonde wijze tot grote daden doen bloeien