Eriksen: 'Er zijn maar weinig spelers die 'nee' zeggen tegen Barcelona'
Maandag, 5 juni 2017 om 22:22

Christian Eriksen heeft misschien wel zijn beste seizoen uit zijn loopbaan achter de rug bij Tottenham Hotspur. De Deens international wordt klaar geacht voor een stap hogerop en de link met Barcelona is al snel gelegd. De afgelopen maanden werd hij regelmatig in verband gebracht met een verhuizing naar Camp Nou. Een aanbieding vanuit Catalonië zou de ex-Ajacied niet weigeren.

Als jeugdspeler liep Eriksen ooit stage bij Barcelona, maar daar bleef het bij. Uiteindelijk tekende hij bij Ajax, waar hij uitgroeide tot steunpilaar en een transfer naar de Premier League verdiende. "Ik heb nog steeds een contract bij Tottenham Hotspur, maar geruchten zijn er altijd", laat hij optekenen in gesprek met Ekstrabladet. "Barcelona is een fantastische club, waar maar weinig spelers 'nee' tegen zeggen."

Eriksen zegt zich niet bezig te houden met alle geruchten rondom zijn persoon. Het liefst reageert hij er ook niet op. "Zolang er geen concrete belangstelling is, heb ik er geen oren naar", aldus Eriksen, die merkte dat hij tijdens zijn proefperiode bij Barcelona nog een paar maatjes te klein was. "Ik ben daar een keer geweest, maar dat pakte niet al te best uit."

Meer nieuws
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
23
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
7
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
5
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
De Roze Panter
 
5
5 juni 2017 om 22:25
Het is een kwestie van tijd tot dat Eriksen bij Barca of Real zit. Lijkt me een prima toevoeging voor het middenveld van Barca. Zou ook Modric op den duur kunnen vervangen of rouleren met Kroos of Modric aangezien die zeker de eerste seizoenshelft niet in vorm waren.
 
memphisdepay
 
11
5 juni 2017 om 22:46
Nou dat vind ik toch wel spelers die toch wel completer dan hem zijn. Eriksen vind ik meer bij Barcelona passen dan bij Real. Ik vind Eriksen erg goed maar eigenlijk zou ik toch liever de Bruyne, Pogba, Verratti, Draxler, Coutinho, Alli, Kante zien voor de absolute top.
 
InkeMontana
 
13
5 juni 2017 om 23:04
Denk dat Eriksen de ideale speler is voor het Barca spelletje. Zie ik eigenlijk al in hem sinds zijn Ajax tijd. Barca is trouwens wel enorme pas op de plaats aan het maken vind ik. Het beleid & de stijl van een jaar of 3/4/5 jaar geleden zijn niet meer herkenbaar. Zijn al een tijd bezig met rare aankopen die niet bij Barca passen en de jeugd wordt al een tijdje compleet overgeslagen. Tijd dat daar wat in het bestuur gebeurd geloof ik.
 
LucasAndersen
 
8
5 juni 2017 om 23:05
Draxler alli en kante zijn zeker niet beter. Eriksen werd niet voor niet poty over alli.
 
memphisdepay
 
2
5 juni 2017 om 23:28
Draxler en Alli daar heb ik nog mijn twijfels bij maar die zijn wel wat jonger dan Eriksen en die zijn fysiek sterker. Kante daar is geen twijfel over mogelijk maar die kun je eigenlijk niet vergelijken met hem. Eriksen kan veel beter aanvallen maar als verdedigende middenvelder is hij toch wel erg sterk.
 
XaviHernandez_
 
2
6 juni 2017 om 00:11
Eriksen is een veel intelligentere speler dan de mensen die jij noemt. Zou hem zelfs nog boven Verratti scharen. Qua voetballend vermogen er net iets onder. Hij snapt hoe je ruimte moet maken in de opbouw, kan voetballen onder druk, heeft een goede (key)pass, scorend- en heeft een aardig loopvermogen. Een dikke plus aangezien Barca geen 6 seconde regel meer hanteert. Zou voor Barca eindelijk weer eens een goede aankoop zijn.
 
corleonevito
 
0
6 juni 2017 om 13:29
Coutihno zo overschar is nogsteeds wisselvallig
 
RM_Insider
 
1
6 juni 2017 om 00:03
Eriksen is een speler met enorm veel kwaliteiten die absoluut een transfer verdient naar een topclub, echter ben ik bang dat hij nooit de absolute top zal halen (Real madrid, Barcelona, Bayern Munchen). Bij Real Madrid zal hij nooit komen gezien de huidige selectie. Eriksen is overigens absoluut niet met Kroos te vergelijken. Kroos is 27, zal niet vervangen worden en behoort tot de basis van het huidige en toekomstige succes.
 
Westend
 
8
5 juni 2017 om 22:26
Barcalona is in ieder geval aan een verjongingsslag toe (en dan hoeft het niet per se qua leeftijd te zijn). Het elftal is uit balans en dat zie je terug op het veld/ de prijzen. Voorin lijken Suarez, Messi en Neymar bezig met het opbieden van salaris en de rest 'hangt' er maar een beetje bij. Ik denk dat het voor Barca beter is als een aantal sterren vertrekken en ze verder kunnen. Een Erikssen zou daar prima bij passen. Ik zou Neymar, Suarez of (ja we durven het te zeggen ) Messi verkopen om verder te kunnen.
 
Kluivert09
 
13
5 juni 2017 om 22:34
Suarea moeten ze verkopen, zal alleen maar minder worden, en vond hem dit seizoen al minder. Messi is veel te belangerijk voor Barca die kun je niet verkopen, Neymar is de toekomst, Suarez en rakitic zou ik beiden verkopen
 
Gooner4
 
15
5 juni 2017 om 22:41
Suarez verkopen? Jij bent gek.. 1 iets 'minder' seizoen boeit toch niet? Heel Barca had een minder seizoen.
 
Westend
 
7
5 juni 2017 om 22:47
Gaat niet zozeer om 1 speler, maar je moet de lans doorbreken daar. De magie is er een beetje uit (kan ook aan de trainer liggen). Ik hoor momenteel om de maand dat de spelers hun contract willen openbreken om de best betaalde speler te worden. Maar op het veld zie je momenteel niet echt iets extra's. Barca moet een aantal spelers vervangen om er weer wat frisheid in te brengen. Bovendien moet je (in ieder geval de basis) weer wat meer gelijk trekken. Niet 3 supersterren en 8 bijrollen (hoewel die ook voldoende verdienen houd me ten goede, maar het staat niet in verhouding)
 
Jarno11
 
8
5 juni 2017 om 22:49
Behalve Messi dan, bleef zijn niveau halen, maar de spelers eromheen helaas niet. Vooral Busquets speelde heel matig dit seizoen en inderdaad suarez ook. Ik zou wel een nieuwe spits aantrekken en suarez af en toe laten banken, dat maakt hem denk ik alleen maar hongerig (naar doelpunten, niet naar bijten)
 
Westend
 
1
5 juni 2017 om 23:03
toch een stevig salaris zo op de bank denk ik. Vind Suarez meer een speler voor Atletica btw
 
Jeroen84
 
2
5 juni 2017 om 22:31
Zal voor Barca in de toekomst gaan uitkomen. Ik hoop nog zelfs aankomend seizoen.
 
Geert VS
 
9
5 juni 2017 om 22:35
Erg belangrijk dat Tottenham geen belangrijke spelers gaat verkopen. Het gaat zo goed, enorm veel contracten zijn verlengd. Niet verslappen maar de volgende stap zetten naar de structurele top, de titel en Champions League succes. Geef Walker en Alderweireld een fikse salarisverhoging als dat nodig is om ze te behouden. Vraag 100 miljoen euro voor Eriksen als Barcelona komt.
 
Xavier_FCB
 
2
5 juni 2017 om 22:44
Eriksen zit nu op de top van z'n kunnen, dus nu kun je jet meeste vangen en als Barcelona komt zal hij willen gaan. Dus wellicht is verkopen voor rond de 70-80 miljoen geen slecht idee. Dan kun je een opvolger kopen en wellicht nog een speler voor de breedte.
 
Noxue
 
2
6 juni 2017 om 09:32
Nee waarom zou Spurs dat nu willen? Ze gaan voor de titel volgend jaar en eriksen is naar mijn mening de meest cruciale speler die daar een rol in moet gaan vervullen. Een zeer goede speler inwisselen voor meerdere vervangingen is in het verleden in de vorm van bale al eens flink mis gegaan. Wat kan mij die 80 miljoen nou schelen. We willen nu onderhand wel eens wat prijzen gaan binnenslepen.
 
Millonario
 
3
5 juni 2017 om 22:54
Zeker goed genoeg en kan bij Barca nog veel beter worden. Maak er werk van zou ik zeggen.
 
tubes
 
20
5 juni 2017 om 23:05
Overwegend positieve reacties op Eriksen. Als ik de discussies op de VZ archieven erop nalees was Eriksen al niet goed genoeg voor de Eredivisie. Hoewel dat toevalligerwijs voornamelijk kenners waren die niet zo veel met Ajax op hadden, maar dat zal hun mening vast niet beïnvloed hebben.
 
Isco24
 
13
5 juni 2017 om 23:54
Wat een sneue reactie. Als iemand groeit in een competitie of binnen een club, betekent toch niet dat hij 5 jaar geleden al goed genoeg was? Eriksen was nou eenmaal niet zo goed als men dacht. Dat hij nu zo goed is, is geweldig maar moeten we nu niet doen alsof hij dankzij Ajax zo goed is geworden. Benteke was bij Aston villa ook geweldig en bij Liverpool veel minder. Nu weer belangrijk voor Palace, dus wat is nu je punt?
 
Chimo
 
2
6 juni 2017 om 06:23
Ik denk niet dat ik zou vertrekken als ik hem was. Barcelona is natuurlijk een prachtige club, maar ze zitten wel in een neerwaartse spiraal. Ze drijven voornamelijk op de 3 man voorin die natuurlijk niet eeuwig bij Barcelona blijven voetballen. Ook is het maar de vraag hoe de nieuwe coach zal zijn. Daarnaast is hij helemaal op zn plaats bij Tottenham en die club doet het geweldig. Zouden zomaar eens de PL kunnen winnen volgend jaar. Persoonlijk zou ik het risico niet nemen.
 
AFCjuve7
 
0
6 juni 2017 om 11:33
Wat zou ik deze man graag bij Juve willen zien zeg. Ik zie hem al voor me in een zwart wit truitje. Helaas zal dit wel bij een droom blijven. Als hij daadwerkelijk bij Barca aan de slag kan snap ik dat maar al te goed.