Erwin van de Looi haalt vervanger voor Myron Boadu uit Bundesliga
Vrijdag, 8 november 2019 om 13:10

Bondscoach Erwin van de Looi heeft woensdagmiddag de selectie van Jong Oranje bekendgemaakt voor de aankomende twee interlands. Daishawn Redan van Hertha BSC is opgeroepen als vervanger voor Myron Boadu, die door bondscoach Ronald Koeman is uitgenodigd voor het Nederlands elftal.

Redan is de enige van de opgeroepen spelers die niet in de 34-koppige voorselectie zat. Uit die voorselectie zijn onder anderen Tahith Chong (Manchester United), Tyrell Malacia (Feyenoord) en Azor Matusiwa (FC Groningen) overgebleven; het drietal was er de vorige interlandperiode niet bij. Onder meer Kik Pierie, Noa Lang (beide Ajax), Joey Veerman, Mitchell van Bergen (beide sc Heerenveen) en Jay-Roy Grot (Vitesse) zijn afgevallen uit de voorselectie.

Daishawn Redan

Jong Oranje speelt op 14 november in de kwalificatiecyclus van het EK tegen Jong Gibraltar, terwijl op 19 november een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Engeland op het programma staat. Het treffen met Jong Gibraltar wordt afgewerkt in het Victoria Stadium in Gibraltar en begint om 19.00 uur. De ontmoeting met Jong Engeland vind plaats op De Vijverberg in Doetinchem en start om 18.30 uur.

Jong Oranje is met negen punten uit drie wedstrijden in Groep 7 voortvarend begonnen aan de kwalificatiecyclus voor het EK Onder-21 in 2021 in Hongarije en Slovenië. Eerder werd gewonnen van respectievelijk Jong Cyprus (5-1), Jong Portugal (4-2) en Jong Noorwegen (0-4). De beloften van ministaat Gibraltar staan met nul punten kansloos onderaan.

Volledige selectie Jong Oranje:

Doel: Kjell Scherpen (Ajax), Maarten Paes (FC Utrecht), Justin Bijlow (Feyenoord),

Verdediging: Perr Schuurs (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Justin Hoogma (FC Utrecht), Tyrell Malacia (Feyenoord), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Danilho Doekhi (Vitesse)

Middenveld: Dani de Wit (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Ludovit Reis (Barcelona), Azor Matusiwa (FC Groningen), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Tahith Chong (Manchester United

Aanval: Justin Kluivert (AS Roma), Daishawn Redan (Hertha BSC), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Cody Gakpo (PSV)

Meer nieuws
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap op gezicht van tegenstander
0
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
2
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
11
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
2
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
kleinegeneraa7
 
21
8 november 2019 om 13:31
Jammer dat Veerman is afgevallen. Vind dat echt een heerlijke voetballer om te zien, een voetballer pur sang. Was benieuwd hoe hij zich zou manifesteren bij Jong Oranje.
 
azchelsea
 
6
8 november 2019 om 14:34
Zag laatst een interview met hem dat hij tijdens een interlandperiode bij Oranje onder-20 naar huis ging omdat hij zich niet op zijn gemak voelde. Daar werd toen ook bij gezegd dat als hij daadwerkelijk naar huis ging, dat tot gevolg had dat de kans dat hij snel weer opgeroepen zou worden klein was. Grote kans dat dat de reden is, want voetballend gezien had hij er inderdaad bij mogen (/moeten) zitten.
 
Fazter10
 
8
8 november 2019 om 13:34
Ik blijf het raar vinden dat Mats Knoester volledig genegeerd wordt en niet eens in de voorselectie zit. Speelt wekelijks prima in de Eredivisie en doet zeker niet onder voor de namen die nu in de (voor)selectie zitten.
 
jorisdijk
 
1
8 november 2019 om 19:07
Moet concurreren met Hoogma en van Drongelen. Hij is niet beter dan die 2.
 
ADRO
 
25
8 november 2019 om 13:34
Valt me tegen dat die Veerman is afgevallen, vind dat echt een hele leuke speler bij Heerenveen. Vind hem qua voetbal ook een stuk beter dan die houthakker van een de Wit.
 
Sanderr
 
11
8 november 2019 om 13:46
De Wit speelt anders ook prima bij AZ, heeft gelijk een plekje in de basis bemachtigd en speelt vrijwel alles en heeft ook al 2 keer gescoord.
 
FcGrun050
 
3
8 november 2019 om 13:56
Zijn ook andere soort voetballers, waarbij Veerman meer controllerend speelt en De Wit meer een aanvallend ingestelde box to box middenvelder is. Voor de controllerende middenvelders zijn Reis en Matusiwa geselecteerd, waarbij Koopmeiners waarschijnlijk weer centraal gaat spelen met Van Drongelen.
 
superstick
 
2
8 november 2019 om 14:04
Dan doe je De Wit wel tekort, hoor. Doet het erg goed bij AZ. En laat, zeker voor zijn doen, vrij veel voetbal zien.
 
@Osthoved89
 
6
8 november 2019 om 14:21
Bij vlagen. Want er zijn ook wedstrijden dat je hem helemaal niet ziet. Maar hij komt uit de Jupiler League en staat direct basis dus je kan het hem niet kwalijk nemen. Het is geen wereldtalent maar wel een leuke voetballer die zeker nog beter gaat worden. Dat zie je nu ook gebeuren indd.
 
wazza
 
9
8 november 2019 om 14:25
Moet je nagaan. Zitten Stengs en Boadu bij het grote Oranje, hou je alsnog jongens als Dilrosun, Kluivert, Chong en Gakpo over voor de flanken en Sierhuis en Redan voor de spits positie. Niet slecht!
 
siepie
 
2
8 november 2019 om 15:15
Nu hopen dat ze een goede ontwikkeling doormaken en de juiste vervolgstappen maken.. Potentie is er inderdaad wel genoeg!
 
RemcoDuijker
 
0
9 november 2019 om 11:30
En mo iha hier niet bij dan?